کدام شیرینی ترکیه خوشمزه‌تر است؟ معرفی ۲۰ شیرینی پرطرفدار ترکیه

شیرینی ترکیه

شرینی‌های ترکیه‌ای در سراسر دنیا زبان‌زد خاص و عام‌اند. ذائقه شیرین‌پسند مردمان این کشور و خلاقیت مثال‌زدنی‌شان در ترکیبات شیرینی‌، باعث شده بسیاری از دسرها، کیک‌ها و شیرینیجاتی که امروز برای مراسمات و اعیاد مختلف روی میز پذیرایی می‌گذاریم، رگ‌و‌ریشه ترکی داشته باشند. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا محبوب‌ترین و معروف‌ترین انواع شیرینی ترکیه را به شما معرفی کنیم.

باقلوا ترکی

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

۱. شیرینی باقلوای ترکی (baklava)

باقلوای ترکی یکی از معروف‌ترین انواع شیرینی ترکیه ای است که طعم‌ بی‌نظیر انواع مختلفش را همه دوست داریم. این شیرینی پرطرفدار راهش را به کشورهای دیگر، از‌جمله ایران،‌ باز کرده است. این شیرینی با لایه‌های نازک خمیر، انواع مختلف آجیل، پسته، گردو و شربت شکر یا عسل درست می‌شود و محال است در جشن‌ها و مراسمات مهم ترکیه سرو نشود. ما ایرانی‌ها عاشق طعم اصیل باقلوای ترکی هستیم!

۲. شیرینی ترکیه سوتلونوریه (Sütlü Nuriye)

شیرینی ترکیه سوتلونوریه

یکی از شیرینی‌های مجلسی ترکیه که با خیال راحت می‌توان برای مهمانان سرو کرد، سوتلو نوریه لذیذ با شیرینیِ ملایم است. این شیرینی ترکیه در دسته باقلواها قرار می‌گیرد، اما از‌آنجاکه به‌جای شربت با شیر مرطوب می‌شود، بافت خیس، رنگ‌و‌لعاب شیری و حس تازگی بی‌نظیری دارد. به‌جای پسته هم روی آن فندق آسیاب‌شده می‌ریزند تا قیمتش کمتر از باقلوای اصل باشد.

۳. شکر پاره لذیذ ترکی (şeker pare)

شکر پاره لذیذ ترکی

اگر مشکلی با شیرینیِ زیاد ندارید، چشمتان را ببندید و موقع سفارش شیرینی آنلاین شکر پاره را انتخاب کنید. البته طعم شیرینش آزاردهنده نیست و دلتان را نمی‌زند. این شیرینی چسبناک طلایی‌رنگ را هنگام طبخ در یک شربت شیرین قرار می‌دهند تا شیرینی به عمق جانش نفوذ کند. شکرپاره ترکیب روغن، شکر، وانیل، تخم‌مرغ کره و آرد سمولینا است و با طعم فوق‌العاده و ظاهری جذابش، میز پذیرایی‌تان را رنگارنگ می‌کند.

۴. شیرینی ترکیه ای قرابیه (kurabiye)

شیرینی ترکیه ای قرابیه

قرابیه از آن‌دسته شیرینی‌های ترکیه‌ای است که پایش به ایران هم باز شده و در برخی مناطق، مثل تبریز، با رسپی اصیل ترکیه‌ای درست می‌شود. با وجود پسته و بادام فراوانی که روی قرابیه می‌ریزند، عجیب نیست که یکی از شیرینی‌های گران ترکی باشد و در مجالس مهم سرو شود. ترک‌های آذری انواع قرابیه بادام، پسته و نارگیلی را برای عید نوروز می‌پزند یا به‌عنوان شیرینی‌های مجلسی با انواع مغزها پر می‌کنند.

۵. شیرینی کادایف (Kadaiyf)

شیرینی کادایف

کادایف به‌عنوان دسر لذیذ بین‌المللی با رسپی‌های متنوع درست می‌شود و خوش‌مزه‌ترین دسر رشته‌ای این کشور است. برای درست‌کردن این شیرینی ابتدا رشته‌های تازه کادایف را در کره داغ می‌پزند تا طعم خوبی بگیرد و بعد با افزودن شیره داغ، حسابی شیرینیش می‌کنند. یادتان باشد این شیرینی ترکیه را باید داغ‌داغ نوش جان کنید.

۶. شیرینی لذیذ روانی (revani)

شیرینی لذیذ روانی

این شیرینی اولین بار در جشن فتح شهر ایروان توسط سلطان مراد چهارم طبخ شد و با الهام از نام این شهر، «روانی» نام گرفت. البته خیلی‌ها آن را به شیرینی اسفنجی،‌ شیرینی ماست یا کیک باقلوا می‌شناسند. این شیرینی محبوب ترکی یک شربت مخصوص و خنک دارد که مخلوط شکر و آب و گلاب است و به‌وفور در کافه‌ها و رستوران‌های ترکیه سرو می‌شود.

۷. باقلوای فیستیکلی سارما (Fıstıklı sarma)

باقلوای فیستیکلی سارما

نام عجیب این شیرینی ترکی را از «پسته» گرفته‌اند. از نظر ظاهر، همان باقلوای محبوب ترکی است. وجه تمایزش با سایر انواع باقلوا، مقدار پسته‌ای است که در پخت آن استفاده می‌شود و رنگ این شیرینی لذیذ را سبز می‌کند. این باقلوا طعم دلپذیر پسته می‌دهد و از گران‌ترین شیرینی‌های این کشور به‌شمار می‌رود. پیشنهاد می‌کنیم آن را با بستنی نوش جان کنید تا چند برابر خوش‌مزه‌تر شود.

۸. شیرینی خوش‌مزه لوکوم (lokum)

شیرینی خوش‌مزه لوکوم

اکثر ما ایرانی‌ها با طعم شگفت‌انگیز شیرینی لوکوم یا همان راحت‌الحلقوم آشناییم. این لقمه‌های کرکی که معمولا کنار قهوه و چای سرو می‌شوند، طعم دل‌پذیر گلاب و دارچین و نعناع می‌دهند و با تزیین فندق و پسته و بادام، رنگ‌و‌لعاب بهتری می‌گیرند. هنگام خرید شیرینی پیشنهاد می‌کنیم طعم‌ها، طرح‌ها و رنگ‌های متفاوت و اشتها‌آور راحت‌الحلقوم را امتحان کنید تا به نوع موردعلاقه‌تان برسید.

۹. کنوفه لذید ترکیه (künefe)

کنوفه لذید ترکیه

یک سری از شیرینی‌ها در مراسمات و عیدهای مذهبی پرطرفدارترند. همان‌طور که ما ایرانی‌ها زولبیا و بامیه و رشته‌خشکار را بیشتر در ماه رمضان صرف می‌کنیم، کنوفه لذیذ ترکیه هم در ماه رمضان بیشتر طرفدار دارد. البته این شیرینی لذیذ در مهمانی‌های عید و سایر ایام سال کنار بستنی، چای و قهوه‌ترک هم سرو می‌شود. در ترکیبات این شیرینی پنیر صبحانه لبنه، پنیر پیتزا، خامه، کره و طبق معمول پسته و بادام ‌وجود دارد.

۱۰. بستنی دوندورما (Dondurma)

بستنی دوندورما

حتما شما هم ویدیوهای وایرال‌شده ترکی از هنر‌مندی بستنی‌فروش‌های خیابانی موقع تحویل بستنی به مشتری را دیده‌اید. اکثر این دکه‌دار‌ها بستنی نرم و چسبنده دوندورما را سرو می‌کنند که طعمش با بستنی‌های دیگر متفاوت است. ثعلب این بستنی را از ارکیده بنفش می‌گیرند و با خامه، کندر و شکر ترکیب می‌کنند. همین بستنی‌فروش‌های خیابانی، دوندورمای قدیمی و سنتی ترکی را لذیذتر از هرکجای دیگر سرو می‌کنند.

۱۱. شیرینی ترکیه شوبیت (Shobhit)

شیرینی ترکیه شوبیت

یکی از دیگر از انواع شیرینی‌های پذیرایی ترکیه، شوبیت با طعم سحرانگیز و فراموش‌نشدنی است. این شیرینی‌ در دسته انواع باقلوا قرار می‌گیرد و به‌خاطر شهد شیرین و پسته‌های خلال یا خردشده، کاملا برای میز پذیرایی مناسب است. طعم اصیل این شیرینی فقط در شیرینی‌فروشی‌های خیابانی ترکیه یافت می‌شود، اما اگر خیلی اصرار دارید، برای درست‌کردنش در خانه باید خمیر فیلو، کره آب‌شده، پودینگ شیری و مغز گردو و پسته را آماده کنید.

۱۲. شیرینی پرطرفدار بورما (Burma)

شیرینی پرطرفدار بورما

بورما در نگاه اول شبیه آشیانه بلبل است. نامش را هم به همین خاطر بورما گذاشته‌اند. مثل اکثر شیرینی‌های ترکیه‌ای، برای تهیه بورما خمیرهای فیلو را به شکل دایره درمی‌آورند، داخلش را با انواع مغزها پر می‌کنند و با کره آب‌شده و شربت شیرین طعم‌دار می‌کنند. ظاهر جذاب این شیرینی باعث می‌شود انتخاب اول و آخر بعضی از مسافران برای خرید سوغاتی، بورمای شیرین و جذاب باشد.

۱۳. سوتلاک محبوب ترکی (Sütlak)

سوتلاک محبوب ترکی

هروقت به ترکیه سفر کردید و در یکی از رستوران‌های معروفش شام خوردید، پیشنهاد می‌کنیم سولتاک را به‌عنوان دسر سفارش دهید. سولتاک در زبان ترکیب به‌معنی «شیر لهیده» یا «شیر نرم» است. این شیرینی پرشکر در نگاه اول شبیه شیربرنج ایرانی به نظر می‌رسد و با برنج، شیر، شکر، خامه، کشمش، آجیل و دارچین، به‌شکلی ماهرانه طبخ می‌شود. بعضی‌ها این دسر لذیذ و اصیل ترکیه‌ای را به «پودینگ برنج» می‌شناسند.

۱۴. حلوا ایرمیک ترکی (Irmik Helvasi)

حلوا ایرمیک ترکی

یکی دیگر از نام‌هایی که هنگام خرید شیرینی ترکی با آن روبه‌رو می‌شوید و حتما باید امتحانش کنید، حلوا ایرمیک است. قدمت این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار به دوران خلیفه عثمانی برمی‌گردد و همچنان به‌عنوان یکی از شیرینی‌های سنتی کشور ترکیه شهرت دارد. خوش‌مزه‌ترین حلوا ایرمیک ترکیه را در شهر ازمیر پیدا می‌کنید.

۱۵. شیرینی ترکیه ای نوقا (Nougat)

شیرینی ترکیه ای نوقا

حق می‌دهیم اگر نوقا را در نگاه اول با گز اصفهان اشتباه بگیرید، اما یک گاز کوچک از آن کافی است تا ببینید چقدر نرم‌تر است و کش می‌آید. ویژگی دل‌چسب نوقا تنوع بی‌نظیر آن است. انواع نوقای وانیلی، نوقای پسته‌‌ای، نوقای آجیلی، نوقای شکلاتی و نوقای گردویی در منوی شیرینی‌فروشی‌ها دست‌تان را برای انتخاب باز می‌گذارد. حتی بعضی از شیرینی‌پزها خلاقیت به ‌خرج می‌دهند و نوقای لذیذ را با میوه‌های استوایی درست می‌کنند!

۱۶. شیرینی لذیذ کاتمر (Katmer)

شیرینی لذیذ کاتمر

نوبتی هم باشد، نوبت کاتمر است. شیرینی پرقدمتی که شبیه باقلوا به نظر می‌رسد اما باقلوا نیست. یکی از لذیذترین انواع شیرینی ترکیه بومی شهر غازی عینتاب ترکیه است و شکم‌گردان اهل دسر و شیرینی برایش سرودست می‌شکنند. جالب است بدانید بومیان این شهر هر روز لقمه‌ای از این شیرینی خوشمزه می‌خورند تا مغز پسته موجود در آن، انرژی کل روزشان را تأمین کند.

۱۷. کالبورا باستی ترکیه (Kalburabasti)

کالبورا باستی ترکیه

اگر از مردم ترکیه درباره قدیمی‌ترین شیرینی‌های کشورشان بپرسید، یکی از نام‌هایی که از دهانشان می‌شنوید، کالبورا باستی یا همان دسر خرمالو است. قدمت این شیرینی نرم و لطیف به دوران پادشاهی عثمانی برمی‌گردد و به‌محض آنکه در دهان می‌گذارید، حل می‌شود. این شیرینی لذیذ را با کره، آرد سمولینا، وانیل، شکر، آب‌لیمو، تخم‌مرغ و ماست می‌پزند و به‌عنوان دسر عصرانه یا شیرینی مجلسی سرو می‌کنند.

۱۸. آشوره خوش‌مزه ترکیه (Ashure)

آشوره خوش‌مزه ترکیه

آشوره یا «پودینگ نوح» یکی از محبوب‌ترین انواع شیرینی ترکیه ای با قدمت چندصدساله است و از شیرینی‌های مراسمات مذهبی به‌شمار می‌رود. گویا حضرت نوح و یارانش در کشتی با هر‌آنچه داشتند، این شیرینی درست می‌کردند و می‌خوردند تا زنده بمانند. نذری بسیاری از مردمان این کشور در ماه محرم و روز عاشورا همین شیرینی میوه‌ای و آجیلی خوشمزه است.

۱۹. دسر محبوب لوکما (Lokma)

دسر محبوب لوکما

ترکیه‌ای‌ها یک دسر محبوب شبیه بامیه دارند که آن را لوکما یا لقمه می‌نامند. مراقب باشید لوکمای ترکی را با لوکوم اشتباه نگیرید. این شیرینی به‌رغم سادگی یکی از دوست‌داشتنی‌ترین دسرهای خیابانی ترکیه است و در شهرهای بزرگ، به‌وفور در خیابان‌ها یافت می‌شود. برای تهیه لوکمای سبک، خمیر را در روغن سرخ می‌کنند، در شهد شیرین می‌غلتانند و تازه‌تازه سرو می‌کنند.

۲۰. حانیم گوبیی (Hanım gobeğı)

حانیم گوبیی

حانیم گوبیی به‌معنی «شکم خانم» در ردیف دسرهای شیرین قدیمی ترکیه قرار می‌گیرد. این دسر که اولین بار توسط شیرینی‌پزان دربار عثمانی درست شد، نسبت به شیرینی‌های دیگر این کشور کمتر شناخته شده است.

خرید آنلاین کیک و شیرینی ترکیه

اگر هدفتان از سفر به ترکیه، تجربه طعم شیرینی‌های معروف و دسرهای لذیذ این کشور همسایه است، با سرویس کیک و شیرینی اسنپ در خانه بمانید و طعم اصیل شیرینی‌های لذیذ ترکی را تجربه کنید. شیرینی‌فروشی‌های فعال در سوپراپ اسنپ خوش‌طعم‌ترین شیرینی‌های ایرانی و ترکیه‌ای را تازه و سالم به‌دست‌تان می‌رسانند.

شما کدام شیرینی ترکیه را بیشتر از همه دوست دارید؟ بی‌صبرانه مشتاق شنیدن نظرات‌تان هستیم.

 

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *