طرز تهیه بورک گوشت به روش اصیل مردمان ترکیه

بورک گوشت از آن غذا‌های لذیذ و جذابی است که وقتی دندان روی بافت آن می‌گذارید با قرچ و قرچ ممتد خود دل شما را آب می‌کند. این غذا شباهت زیادی به سمبوسه ما دارد. در نان‌هایی نازک پیچیده می‌شود و طعم بی‌نظیر آن دل شما را خواهد برد. البته اگر قبل از هر چیزی، چشیدن و امتحان کردن آن با ظاهری ترد و سرخ شده و طلایی، مقاومت شما را نشکند. در ادامه قصد داریم تا شما را با یک طرز تهیه بورک گوشت کاملا ترکی آشنا کنیم. البته این غذا از جمله غذا‌های لذیذ، اصیل و پرطرف‌دار در کشور ترکیه است.

مواد لازم برای تهیه بورک گوشت

بورک گوشت ترکی

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، بورک گوشت یک غذای بسیار پرطرف‌دار در ترکیه است که در ایران نیز طرف‌داران زیادی دارد. این غذا با مواد اولیه ساده‌ای درست مانند سس ماکارونی تهیه می‌شود و ادویه‌جاتی که استفاده از آن‌ها کاملا اختیاری است، اما بدون شک طعم بی‌نظیری به غذای شما می‌دهند. در ادامه با مواد اولیه برای درست‌کردن بورک گوشت ترکی با روش و رسپی اصیل این کشور با شما خواهیم بود.

مواد اولیه مقدار موردنیاز
گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
تخم‌مرغ یک عدد
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
قارچ ۱۰۰ گرم
پیاز یک عدد
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
خمیر یوفکا به میزان لازم
آب لیموترش یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن و کنجد به میزان لازم
روغن سرخ‌کردنی به میزان لازم

طرز تهیه بورک گوشت معطر و ترد

بورک با طعم گوشت سرخ شده و عطر آویشن

مراحل درست‌کردن بورک گوشت کاملا ساده و پیش‌پاافتاده است و شما به‌راحتی با دردست‌داشتن مواد اولیه می‌توانید این غذا را در مدت‌زمان کوتاهی آماده کنید. فقط کافی است که موادی مانند گوشت چرخ‌کرده یا قارچ و پنیر پیتزا را در منزل داشته باشید. تهیه کردن خمیر یوفکا با ادویه‌جات نیز بسیار راحت و آسان است. شما با یک تماس تلفنی می‌توانید تمام مواد برای تهیه این غذا را به‌راحتی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن تدارک ببینید. در ادامه با طرز تهیه مرحله‌به‌مرحله و گام‌به‌گام این غذا با شما خواهیم بود.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه بورک گوشت ابتدا باید قارچ‌ها را شسته و آن‌ها را در آبکش بریزید و اجازه بدهید که آب آن‌ها به‌خوبی گرفته شود. بعد از آن، آن‌ها را به‌صورت ورقه‌ای یا نگینی خرد کنید. سپس در یک تابه کمی روغن ریخته و قارچ‌ها را بعد از گرم‌شدن تابه و روغن در آن تفت دهید. در ادامه آب لیموترش را به قارچ‌ها اضافه کنید تا از سیاه شدن آن‌ها جلوگیری شود.

مرحله‌ی دوم: در مرحله‌ی بعدی، بعد از اینکه آب قارچ‌ها گرفته و تبخیر شد آن‌ها را به‌خوبی سرخ و بعد از سرخ شدن از تابه خارج کنید.

مرحله‌ی سوم: بعد از آن پیاز‌ها را به‌صورت نگینی و ریز خردکرده و با کمی روغن آن‌ها را در تابه تفت بدهید. اجازه دهید تا پیاز‌ها به‌اندازه کافی طلایی و سبک شوند. سپس همین که پیاز‌ها سرخ و طلایی شدند، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی آویشن به آن‌ها اضافه کنید و یک دقیقه مجددا آن‌ها را با مواد اضافه شده تفت بدهید.

مرحله‌ی چهارم: سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و در ادامه گوشت را با پیاز و ادویه‌جات به‌خوبی سرخ کنید. همین که عطر گوشت سرخ شده به همراه پیاز و ادویه‌جات فضای خانه و آشپزخانه را پر کرد و گوشت شما تغییر رنگ داد، یعنی مایه اصلی شما آمده است.

مرحله‌ی پنجم: بعد از اینکه گوشت چرخ‌کرده به‌خوبی و کامل تغییر رنگ داد، رب گوجه‌فرنگی را در وسط تابه ریخته و تفت‌داده و کاملا سرخ کنید. این کار باعث می‌شود تا طعم خامی آن گرفته شود.

مرحله‌ی ششم: سپس قارچ‌ها را اضافه کرده و تمام مواد را مجددا به‌خوبی با هم مخلوط کرده و تفت بدهید تا کاملا یکدست و یکنواخت شوند.

مرحله‌ی هفتم: در گام بعدی مایه داخلی بورک را کنار گذاشته و اجازه دهید تا حرارت آن کم شود. خمیر یوفکا را روی میز کار آشپزخانه باز کنید و با یک قلم‌موی آشپزی تمیز که نمدار است کمی سطح خمیر‌ها را خیس کنید.

مرحله‌ی هشتم: سپس یک قاشق از سس گوشت را روی خمیر بریزید، پنیر پیتزا را روی این مواد ریخته و خمیر را به‌صورت یک لوله کاملا پوشیده شده و بسته، بپیچید.

مرحله‌ی نهم: در آخر کار لبه‌های خمیر یوفکا را با استفاده از قلم‌مو مجددا خیس کنید تا خمیر شما باز نشود. بعد از آن تمام بورک‌ها را پیچیده و در کف سینی فر قرار دهید. کف سینی را از قبل چرب کنید تا بورک‌ها به کف سینی فر شما نچسبند. برای اینکه کف سینی کثیف نشده و در تمیزکردن آن با مشکلی روبرو نشوید، می‌توانید به‌جای چرب کردن سطح سینی فر، کف آن کاغذ روغنی قرار بدهید.

مرحله‌ی دهم: بعد از آن یک کاسه کوچک آماده کنید. سپس تخم‌مرغ را در آن شکسته و به‌خوبی هم بزنید. در ادامه یک قاشق شیر به آن اضافه و مجدد هم بزنید تا تخم‌مرغ و شیر باهم به‌خوبی مخلوط شوند.

مرحله‌ی یازدهم: در گام بعدی با استفاده از قلم‌موی آشپزی مخلوط تخم‌مرغ و شیر را روی سطح بورک‌ها بکشید و تمام سطح آن‌ها را به این مخلوط آغشته کنید.

مرحله‌ی دوازدهم: فر را ۱۵ دقیقه قبل از استفاده با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا به‌خوبی گرم شود. سپس سینی فر پر شده با بورک را ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید تا کاملا پخته شوند.

مرحله‌ی سیزدهم: در انتها ۲ دقیقه گریل را روشن کرده تا سطح روی آن‌ها نیز کاملا طلایی شود. البته اگر فر نداشتید جای هیچ نگرانی نیست، چون به‌راحتی در یک تابه مناسب با کمی روغن سرخ‌کردنی می‌توانید تمام بورک‌ها را سرخ کنید. فراموش نکنید که اگر تصمیم گرفتید تا آن‌ها را در تابه سرخ کنید، دیگر نیازی به پوشاندن سطح آن‌ها با تخم‌مرغ و شیر نخواهید داشت.

 

بورک گوشت و یک نکته مهم

نکته مهم در تهیه بورک گوشت

نکته مهمی که در مورد درست‌کردن بورک گوشت باید به شما گوشزد کنیم، این است که استفاده از خمیر یوفکا برای تهیه این غذا الزامی نیست و شما با استفاده از نان لواش هم می‌توانید درست مانند سمبوسه‌های جنوبی ایرانی این غذا را تهیه کنید. تنها موردی که باید به آن توجه شود، این است که لبه‌های نان لواش به‌هیچ‌وجه شبیه به لبه‌های خمیر یوفکا نیستند و در موقع آماده‌کردن و انجام پروسه آماده‌سازی غذا به یکدیگر نمی‌چسبند. به همین دلیل شما بهتر است تا بورک با نان لواش را به شکل مثلثی تهیه کنید.

 

ختم تمام ماجرا با سینی بورک گوشت

در این مطلب ما تمام تلاش خود را انجام دادیم تا به‌راحتی و البته به‌آسانی طرز تهیه بورک گوشت را برای شما شرح بدهیم. این غذا اگر به‌خوبی تهیه شود عطر و ظاهر آن قبل از طعمش شما را به سمت خود می‌کشاند. در نهایت بد نیست بدانید که شما برای تهیه این غذا محدودیتی ندارید و حتی می‌توانید مواد میانی آن را به میزان دلخواه کم یا زیاد کنید. میزان ادویه‌جات نیز کاملا به شما بستگی دارد، اما توصیه می‌کنیم که حتما آویشن را برای عطر بی‌نظیر آن در این غذا استفاده کنید. درهرحال اگر تمایل داشتید تا خود را به یک بورک گوشت لذیذ و جذاب دعوت کنید و مواد اولیه آن را در منزل نداشتید، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه به‌راحتی می‌توانید تمام مواد اولیه این غذای ترکی لذیذ را درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *