سیستان و بلوچستان، شهری در جنوب ایران است که زاهدان مرکز آن است. جاذبههای گردشگری و دیدنیهای سیستان و بلوچستان هرساله گردشگران زیادی را به سمت خود میکشاند. البته هنوز هم بناهای تاریخی زیادی در آن وجود دارد که توسط گردشگران شناخته نشده است.
این راهنمای سفر به سیستان و بلوچستان، سفری مجازی به این شهر را برایتان رقم خواهد زد. آبوهوا، غذاهای محلی، رستوران، نحوه سفر و حملونقل عمومی و … را پس از مطالعه کامل، درک کرده و میتوانید باتوجهبه آنها برنامهای مناسب را برای سفر خود داشته باشید.
سیستان و بلوچستان شهر کتیبههای میخی
در شرق و جنوب شرقی ایران، سیستان و بلوچستان قرار گرفته است. استانی که تقریبا ۱۱ درصد مردم ایران در آن زندگی میکنند. این منطقه به دو بخش تقسیم شده که شمال آن نام سیستان و جنوب آن بلوچستان را به خود اختصاص داده است. نام بلوچستان در دوران قدیم مکا و سیستان نیم روز بوده است. اما رفتهرفته با ورود قومیتهای مختلف، نام آنها تغییر کرد.
شهرهای مهم سیستان و بلوچستان
زاهدان مرکز این استان و یکی از کلانشهرها در ایران است. این شهر از سمت شمالی به زابل، از جنوب به خاش، از شرق به افغانستان و پاکستان و از غرب به شهرستان فهرج میرسد؛ بنابراین با سفر به سیستان و بلوچستان میتوانید از زاهدان و مناطق اطراف آن نیز دیدن کنید. به جز زاهدان که در بلوچستان قرار گرفته، این استان ۲۰ شهرستان دیگر هم دارد که برخی از آنها در سیستان و برخی در بلوچستان قرار گرفتهاند. اعداد داخل پرانتز، فاصله آنها تا مرکز استان را نشان میدهد:
- شهرهای سیستان: زابل (۲۲۵ کیلومتر) – زهک (۲۳۷ کیلومتر) – نیمروز (۲۲۳ کیلومتر) – هامون (۲۲۵ کیلومتر) – هیرمند (۲۴۸ کیلومتر)
- شهرهای بلوچستان: میرجاوه (۸۹ کیلومتر) – خاش (۱۷۶ کیلومتر) – سراوان (۳۳۴ کیلومتر) – ایرانشهر (۳۲۴ کیلومتر) – نیکشهر (۴۹۵ کیلومتر) – چابهار (۶۵۳ کیلومتر) – سرباز (۴۲۹ کیلومتر) – کنارک (۶۳۰ کیلومتر) – دلگان (۴۷۸ کیلومتر) – مهرستان (۳۳۳ کیلومتر) – سیب و سوران (۳۶۸ کیلومتر) – بمپور (۳۴۸ کیلومتر) – قصر قند (۵۷۸ کیلومتر) – فنوج (۵۰۶ کیلومتر)
چگونه به سیستان و بلوچستان برویم؟
برای رسیدن به شهر سیستان و بلوچستان باید به زاهدان بروید و سپس از آنجا بهوسیله اتوبوس یا تاکسی به شهر مورد نظرتان برسید. برای رسیدن به زاهدان چندین مسیر پیش روی شماست. خودروی شخصی، قطار و مسیرهای هوایی که هرکدام مزایا و معایبی دارند. معمولا اتوبوس ارزانترین روش برای رسیدن به سیستان و بلوچستان و خرید بلیط هواپیمای داخلی گرانترین راه پیش روی شماست. جدول زیر هزینه سفر با هر یک از این وسایل نقلیه را عنوان کرده است: (توجه: این مبالغ مربوط به نیمه دوم سال ۱۴۰۱ است.)
وسیله نقلیه | قیمت بلیط تهران به سیستان و بلوچستان |
اتوبوس | ۱۹۲.۰۰۰ تومان |
قطار کوپهای ۴ تخته | ۳۹۰.۰۰۰ تومان |
قطار کوپهای ۶ تخته | ۲۴۵.۰۰۰ تومان |
هواپیما اکونومی | ۸۸۰.۰۰۰ تومان |
هواپیما بیزینس | ۱.۶۹۰.۰۰۰ تومان |
اگر با ماشین شخصی یا تاکسی آنلاین بین استانی به این شهر سفر میکنید، میتوانید با استفاده از اپلیکیشنهای مسیریاب از طریق لوکیشن سیستان و بلوچستان مسیر خود را پیدا کنید.
بهترین زمان سفر به سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان منطقهای گرم و خشک در ایران است. به همین دلیل بهترین زمان سفر به آن در فصل بهار یا اوایل پاییز است. برای افرادی که به سرما و خنک بودن هوا علاقه دارند، اوایل دی تا بهمن نیز زمان خوبی برای سفر خواهد بود. در این روزها بیشترین دمای هوا ۱۷ درجه سانتیگراد است. اگر به شلوغی علاقهای ندارید، میتوانید فصل تابستان را برای سفر به سیستان و بلوچستان زیبا انتخاب کنید.
امکان دیدنی سیستان و بلوچستان را بشناسید
پس از ورود به این شهر و اقامت در آنجا بهتر است به سراغ اماکن دیدنی بروید. پیشنهاد ما به شما بازدید از مناطق زیر است:
شهر سوخته
یکی از مهمترین دیدنیهای سیستان و بلوچستان است که در سیستان واقع شده است. این شهر در ۵۶ کیلومتری این استان واقع شده و در مرز بین زابل – زاهدان آن را میبینیم. اولین و بزرگترین شهری که در شرق فلات ایران برای استقرار شهرنشینی انتخاب شده بود، همین شهر سوخته است.
مهمترین ویژگی آن، صلح و آرامشی بوده که ساکنینش از آن برخوردارند. به همین دلیل است که کمترین میزان ابزارهای جنگی در آن یافت شده است. گورستان شهر سوخته را در گذشته یکی از وسیعترین قبرستانها میدانستند.
کوه خواجه
این کوه با ارتفاع ۶۰۹ متری یکی از آثار طبیعی موجود در سیستان است که بازدید از آن قطعا برایتان جذاب خواهد بود. منطقهای که در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی زابل قرار گرفته است.
این کوه شبیه به ذوزنقه بوده و این اصلیترین ویژگی آن است. سنگهای آن از نوع بازالت و سیاهرنگ است. با بازدید از این مکان میتوانید از آثار باستانی اطراف آن نیز دیدن کنید. در میان آنها میتوانیم به قلعه سرسنگ، آرامگاه خواجه غلطان، ساختمان پیر گندم بریان، خانه شیطان و … اشاره کنیم.
آسیاب بادی مچی
این آسیاب را میتوانید در فاصله ۶۲ کیلومتری جنوب غربی زابل ببینید. ۲ طبقه بنا که در همکف آن ۳ اتاق شامل آسیاخانه، انبار و اتاق خدماتی قرار گرفته است. در طبقه بالایی چرخ بادی وجود دارد. این بنا ظاهری قدیمی و سنتی داشته و جنس آن تنها خشت و کاهگل است. قطر زیاد دیوارهای آن باعث شده تا طول عمرش زیاد باشد. آسیاب بهوسیله باد میچرخد.
قلعه سکوهه
این قلعه در روستای سه کوهه قرار گرفته است. سه قسمت اصلی آن شامل ارگ جنوبی، شمالی و میدانی است. در این قلعه زیبا و قدیمی یک حیاط مرکزی با تعداد زیادی اتاق در ارگ جنوبی و بخشی مربوط به استراحتگاه حاکم و همراهانش در ارگ شمالی واقع شده است.
اگر از بیرون به این بنا نگاه کنید، یک نمای چندضلعی را خواهید دید. ارگ میدانی در این قلعه نیز مابین بخش شمالی و جنوبی قرار گرفته و شامل اتاقهایی است که مخصوص خدمتکاران و محافظان بوده است. بنای قدیمی و فضای جذاب این مکان باعث جذب بسیاری از گردشگران شده است.
قلعه سب
یکی از سالمترین بناهای تاریخی در سیستان و بلوچستان، قلعه سب است که در شهرستان سراوان و روستای سب واقع شده است. معماری این بنا مربوط به دوران صفویه است. با ورود به آن یک حیاط مرکزی را خواهید دید که ۱۰ اتاق کوچک و بزرگ نیز در آن دیده میشود. راهپلههای مخفی که در داخل در نظر گرفته شده، شما را به بخشهای حاکمنشین و تابستانی هدایت میکند. در زمان افشاریه حاکمان در این قلعه زندگی میکردند.
قلعه بمپور
این مکان بنایی نظامی بوده و معروفترین قلعه در بلوچستان است. برای رسیدن به آن باید به ۲۴ کیلومتری ایرانشهر بروید. این قلعه برای مدتزمان طولانی مرکز حکومت این بخش از استان بوده و قدمت آن به دوران ساسانی و اشکانی بازمیگردد. این قلعه دو بخش دارد که ارتفاع آنها متفاوت است. در قسمت پایین درب ورودی، صحنی قرار گرفته که چندین برج در اطراف آن دیده میشود. این قلعه تماما از خشت و گل ساخته شده است.
قلعه رامرود
این قلعه را میتوانید در ۹۵ کیلومتری جنوب غربی زابل ببینید. محدوده تاسوکی مکانی است که این قلعه در آن واقع شده و مربوط به دوران تیمور است. در این منطقه بسیاری از سفالهای دوره ایلخانی، تیموری، چینیهای آبی، سفید و ظروفی که مربوط به دوران صفویه است، را خواهید دید.
ویژگی جالب قلعه، شکل نامنظم و چندضلعی آن است. دو قسمت اصلی درون آن قرار گرفته که با چندین برج احاطه شده است. در مرکز و شمال غربی نیز، محوطهای بزرگ دیده میشود.
وسایل حملونقل عمومی در سیستان و بلوچستان
برای آنکه بتوانید خود را به هر یک از مناطق گردشگری که در بالا معرفی شد، برسانید، میتوانید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید. اما بهطورکلی سیستان و بلوچستان شهر شلوغی نیست، بنابراین رسیدن به مناطق مختلف شهر با سرعت بالایی انجام میشود. برای حملونقل عمومی میتوانید از اتوبوسهای خطی استفاده کنید. همچنین تاکسی نیز گزینه خوبی برای جابهجایی است.
پایانه قطار، اتوبوس و فرودگاه سیستان و بلوچستان کجاست و چگونه از آنجا به مرکز شهر برویم؟
همانطور که گفتیم برای سفر به سیستان و بلوچستان باید به زاهدان که مرکز آن است بروید. فرودگاه زاهدان اصلیترین فرودگاه سیستان و بلوچستان است که در بلوار شهید مطهری این شهر واقع شده است. برای رسیدن از این مکان به مرکز شهر میتوانید از تاکسیهای فرودگاه یا سرویس درخواست خودروی اسنپ استفاده کنید.
ایستگاه راهآهن در سیستان و بلوچستان در بلوار مطهری زاهدان واقع شده است. برای رسیدن به مرکز شهر میتوانید از تاکسیهای خود راهآهن یا اسنپ استفاده کنید.
ترمینال اتوبوس در این شهر در خیابان انقلاب زاهدان واقع شده است. پس از پیادهشدن از اتوبوس در این مکان میتوانید با تاکسی خود را به مرکز شهر برسانید.
معروفترین هتلها برای اقامت در سیستان و بلوچستان
برای گذراندن روزهای سفر خود در شهر سیستان و بلوچستان نیازمند پیداکردن یک هتل یا اقامتگاه هستید که با بودجه و امکاناتی که در ذهنتان دارید متناسب باشد. بسته به محل اقامت خود، میتوانید یک مکان را انتخاب کنید و بهراحتی از طریق سرویس رزرو هتل اسنپ، هتل مدنظر را رزرو کنید.
هتل استقلال زاهدان
این هتل با ۴ ستاره در میدان آزادی واقع شده است. مکانی که در سال ۷۷ تأسیس شد و ۸۱ باب اتاق را در خود جایداده است. ویژگی خوب این هتل، فاصله کمی است که با بازار اصلی شهر دارد. قیمت یک شب اقامت در اتاق یک تخته این هتل در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ برابر با ۸۶۱.۰۰۰ تومان است.
هتلآپارتمان ملل زاهدان
یکی دیگر از اقامتگاههایی بوده که بهتازگی در سال ۹۶ افتتاح شد. ۱۶ اتاق در این مکان وجود دارد که امکانات رفاهی خوبی را در اختیار مسافران قرار داده است. این هتل در تقاطع خیابان آزادی و سعدی واقع شده است. قیمت یک شب اقامت در اتاق یک تخته به همراه صبحانه در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در این هتل برابر با ۴۳۶.۰۰۰ تومان است.
هتل قصر ایرانشهر
هتل قصر نیز انتخاب خوبی برای اقامت شما خواهد بود. در این هتل، دوطبقه با ۲۲۶ اتاق قرار گرفته است. در شهرستان ایرانشهر نیز مناطق دیدنی بسیاری زیادی وجود دارد. بازار روز ایرانشهر به این هتل نزدیک است. یک شب اقامت در اتاق یک تخته این هتل برابر با ۳۱۰.۰۰۰ تومان است.
هتل امین زاهدان
این هتل در میدان امام علی قرار گرفته است. تعداد ۴۰ اتاق که در سه طبقه از یک آپارتمان واقع شده و امکانات رفاهی خوبی را برای مسافران فراهم کرده است. قیمت یک شب اقامت در اتاق یک تخته در این هتل برابر با ۴۵۰.۰۰۰ تومان است.
هتل جهانگردی زاهدان
جهانگردی نام هتلی در میدان میرجاوه است. این هتل سه ستاره بوده و دارای یک طبقه با ۳۰ اتاق است. امکانات رفاهی و کیفیتی که در ارائه خدمات این مکان وجود دارد، باعث شده تا گردشگران زیادی به سمت آن جلب شوند. قیمت یک شب اقامت در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در اتاق دو تخته این هتل برابر با ۵۱۰.۰۰۰ تومان است.
هتل لیپار چابهار
این هتل که در سال ۸۳ تأسیس شده نیز میتواند اقامت خوبی را برای شما رقم بزند. هتلی ۴ ستاره با فاصله ۵ کیلومتری از چابهار که دارای ۳ طبقه است. این هتل موقعیت مکانی و امکانات بسیار خوبی را در اختیار مسافران قرار داده است. یک شب اقامت در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در اتاق یک تخته هتل برابر با ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان است.
تجربه طعمی متفاوت در رستورانهای معروف سیستان و بلوچستان
اگر به سیستان و بلوچستان سفر کردید، از طعم غذاهای بینظیری که در رستورانهای معروف آن طبخ میشود، غافل نشوید. در این راهنمای سفر به سیستان و بلوچستان، به چند نمونه از رستورانهای معروف که در این شهر قرار گرفته و غذاهایشان اشاره کردهایم:
رستوران حاج احمد
فضای نوستالژی که در این رستوران وجود دارد، حس و حالی متفاوت را در زمان صرف غذا به شما منتقل خواهد کرد. غذاهای این رستوران قیمت مناسبی داشته و شامل انواع کبابها، خورشها و غذاهای محلی است. رستوران حاج احمد هم فضای باز و هم بسته را برای صرف غذا در اختیار شما قرار میدهد.
آدرس: سیستان و بلوچستان، بلوار میرحسینی
رستوران عمارت
سنتیترین رستوران را در زاهدان به عمارت اختصاص دادهاند. اگر گیاهخوار هستید، میتوانید غذای خود را از منوی مخصوص آن در رستوران انتخاب کنید. کیفیت غذای آن در سطح قابل قبولی بوده و شامل انواع کباب، خورش و غذاهای محلی است.
آدرس: زاهدان، بلوار دانشگاه
رستوران آذربایجان
در میان رستورانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان نیز حرفی برای گفتن دارد. عطر خوش غذاهای آن از چند فرسخی به مشام میرسد. انواع کباب، ماهی و پلو با قیمتی مناسب را میتوانید در این رستوران امتحان کنید.
آدرس: زاهدان، بلوار دانشگاه
رستوران مازیار
مازیار نام یکی از رستورانهای معروف است که معماری آن شبیه به یک سفرهخانه سنتی است. دکوراسیون آن همگی از وسایل قدیمی بوده و منوی غذای آن ترکیبی از غذاهای سنتی ایرانی و محلی سیستان و بلوچستان است.
آدرس: زاهدان، بلوار دکتر شریعتی
رستوران خان جهان
پیشنهاد میشود، غذاهای خان جهان را بههیچعنوان از دست ندهید. رستورانی با معماری زیبا و انواع غذاهای بومی سیستان و بلوچستان که طعمشان بینظیر است.
آدرس: زاهدان، بلوار دانشگاه
خوراکی و غذاهای معروف سیستان و بلوچستان
- کشک زرد: یکی از غذاهای محلی این منطقه است که از ترکیب ادویه، زردچوبه، گندم بلغور شده به دست میآید. پس از گذشت ده روز و خشکشدن این ماده آن را بهصورت آبگوشت طبخ کرده و میل میکنند.
- تباهگ: این غذا از گوشت خشک شده که نیم ساعت در نمک و فلفل جوشانده تهیه میشود. این گوشت پس از سرخ شدن به همراه برنج سرو میشود.
- دوغ پا: این غذا نوعی خورش است که با دوغ درست میشود. لپه، اصلیترین ماده در این غذا بوده و در نهایت با برنج کته سرو میشود.
- تنورچه: نام یکی دیگر از غذاهای این شهر بوده و نوعی کباب است. این کباب درون تنور پخته میشود.
- لنجو: غذای محلی دیگر این خطه از ایران لنجوست که به آن ماهی آبپز شده یا آبگوشت ماهی نیز گفته میشود.
- دوغ برک: این غذا با دوغ تهیه شده و با آرد ادویه ترکیب میشود.
- وجیزک: این غذا نیز شبیه به آبگوشت بوده و غذای مخصوص گیاهخواران است چرا که در آن خبری از گوشت نیست.
- بت ماش: یکی دیگر از غذاهای محلی است که شبیه به دمپختک بوده و از برنج، ماش و سبزیهای معطر درون آن استفاده شده است.
هزینههای سفر به سیستان و بلوچستان
هزینههای سفر به سیستان و بلوچستان بر اساس انتخاب وسیله حملونقل و همچنین هتلی است که شما انتخاب میکنید. قیمتهای مربوط به این هتل و وسایل حملونقل را در بخش مربوط به آن عنوان کردیم. به این هزینهها باید خوردوخوراک، رستوران گردی، مناطق تفریحی و هزینههای مربوط به حملونقل عمومی را هم اضافه کنید. اگر قصد بازدید از شهرستانهای این استان را دارید، باید هزینه رفتوآمد به آنها را هم به مبلغ نهایی اضافه کنید.
بازار و مراکز خرید در سیستان و بلوچستان
اغلب بازارهای معروف این استان در مرکز آن یعنی زاهدان، واقع شده است که نمونههای معروف آن عبارتاند از:
- بازار رسولی: رسولی، بازاری قرار گرفته در یک خیابان باریک است. هرآنچه که نیاز داشته باشید، را میتوانید در این فضا خریداری کنید. انواع پوشاک، خوراکی، پارچه، ادویه، وسایل آرایشی و دیجیتال در این منطقه به فروش میرسد.
- بازارچه تاریخی سرپوشیده: این بازار نیز یکی دیگر از اماکن قدیمی است که از سال ۱۳۰۸ تأسیس آن آغاز شده است. ساخت آن با استفاده از خشت و گل بوده و سقفهای گنبدی شکل دارد. ۳۵ حجره در این مکان وجود دارد که مشغول فروش طلا، لوازمخانگی، کفش و لوازم خرازی هستند.
- بازار سلمانزاده: در نبش خیابان مهران، بازاری قرار گرفته که با نام بوتیک لته نیز شناخته میشود. انواع کیف، لباس، کفش و محصولات دسته دوم خارجی را میتوانید در این بازار ببینید.
- دوشنبهبازار: اگر روز دوشنبه را در سیستان و بلوچستان سپری کردید، حتما سری به این بازار بزنید. انواع خوراکیها، کفش، لوازمخانگی، پارچه و وسایل الکترونیکی در این مکان به فروش میرسد.
- بازار مشترک زاهدان: یکی از بازارهای قدیمی در این شهر است که بافت سنتی آن لذت خرید را بیشتر میکند. در این مکان محصولات متنوع خوراکی، لوازم دیجیتال، آرایشی و بهداشتی و پوشاک به فروش میرسد. این بازار در میدان کوثر واقع شده است.
- بازار موبایل: در تقاطع خیابان امام خمینی و امیرالمؤمنین، بازاری مخصوص موبایل و لوازم دیجیتال واقع شده است. معمولا قیمت تلفن همراه در این مکان بسیار مناسب است.
- مجتمع تجاری هامون: این مرکز خرید در تقاطع خیابان امام خمینی و مولوی واقع شده است. انواع کامپیوتر و تجهیزات کامپیوتری را میتوانید در این مکان ببینید.
- لیپار: برای علاقهمندان به طلا و جواهرات لیپار گزینه مناسبی است. این پاساژ در خیابان مصطفی خمینی واقع شده است.
- قائم: در مرکز خرید قائم بسیاری از اجناس مانند لباسهای محلی بلوچی و همچنین لوازم الکترونیک به فروش میرسد. این مکان در خیابان امام خمینی واقع شده است.
جشنواره و آیینهای سنتی سیستان و بلوچستان
عید نوروز در میان مردم این استان از اهمیت بالایی برخوردار است. اما عید فطر نیز یکی از مهمترین اعیاد در این شهر است که با برپاکردن نماز عید فطر و پوشیدن لباس نو به خانه اقوام میروند. سومین عید مهم در این شهر نیز عید قربان است که تا ۳ روز ادامه دارد.
در مورد آیینهای سنتی عزاداری در این استان نیز صحبتهای زیادی شده است. مراسم سیاهپوشی، مشعل گردونی، علمگردانی، گلدسته و تابوتگردانی، سقایی، شووی یا شبی گردونی، چاووشی، سینهزنی و دورخوانی، زنجیرزنی، روضهخوانی زنان و نذورات مختلف مانند پخت حلیم و شله زرد از جمله آدابی است که در ماه محرم برگزار میشود.
خرید سوغاتی از سیستان و بلوچستان
پیشنهاد ما بهعنوان سوغاتی برای شما موارد زیر است:
- مواد خوراکی مانند شیرینی لندو، ادویهجات، چای سرخ، کلوچه خرمایی و …
- صنایعدستی مانند سوزندوزی، سفالگری، خامهدوزی، پریوار دوزی، سیاه دوزی، سکه دوزی، آینهدوزی، جواهرات، دودنی بافی، خولک بافی، تگرد بافی، سیس بافی، قالی، گلیم، پلاسبافی، نمد و …
شمارهتلفنهای ضروری سیستان و بلوچستان
مکان موردنظر | شمارهتلفن بدون کد ۰۵۴ |
دفتر هواپیمایی | ۲۲۰۸۱۳ |
فرودگاه زاهدان | ۲۲۲۷۷۴ |
شرکت تعاونی مسافربری | ۵۱۱۵۰۶ |
بیمارستان خاتمالانبیا | ۲۲۰۶۷۱-۶ |
بیمارستان بوعلی | ۲۲۸۱۰۱-۵ |
بیمارستان تأمین اجتماعی | ۴۳۵۲۹۷-۹ |
سؤالات متداول درباره سیستان و بلوچستان
دانشگاههای سیستان و بلوچستان کداماند؟
در این استان، ۳ دانشگاه برتر وجود دارد که عبارتاند از دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه آزاد زاهدان و دانشگاه زابل که هر سه رتبه خوبی را در کشور دارند.
تفاوت قوم سیستان و بلوچی چیست؟
تفاوت آنها در مذهب، زبان و گویش، لباس، منطقه، نوع وصلت و … است.
زبان مردم سیستان و بلوچستان چیست؟
زبان ساکنین این استان در سیستان فارسی باستان یا شکسته و در بلوچستان، بلوچی و متمایل به هندی است.
سفر به سیستان و بلوچستان مهماننواز
اگرچه اولین مکان انتخابی برای مسافرت، سیستان و بلوچستان نیست، اما جذابیتهای آن بهگونهای است که هر فردی تنها با یکبار سفر، خاطراتش را تا پایان عمر در ذهنش نگه میدارد. این شهر با آبوهوا و اماکن دیدنی که دارد، قطعا خاطرات خوشی را برای شما رقم خواهد زد. برای آنکه بتوانید سفر راحتتری را تجربه کنید، میتوانید از سرویس بلیت سفر اسنپ و سرویس رزرو هتل اسنپ استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید