کامل‌ترین راهنمای سفر به خوزستان را بخوانید!

راهنمای سفر به خوزستان

خوزستان استانی در جنوب غربی ایران است. این شهر حاصلخیز، قدمتی طولانی داشته و در آن فرهنگ، اصالت و زیبایی دیده می‌شود. با سفر به خوزستان، نه‌تنها از جاذبه‌های گردشگری‌اش بهره‌مند می‌شوید بلکه می‌توانید با مردم خونگرم آن منطقه نیز هم کلام شوید. این مطلب اطلاعات کاملی را برای این سفر در اختیارتان قرار خواهد داد.

جدول اطلاعات مهم در مورد خوزستان
اهواز مرکز
جنوب غربی ایران موقعیت
۴.۷۱۱.۰۰۰ نفر (تقریبی) جمعیت
۰۶۱ کد تلفن
زبان فارسی / زبان خوزی باستان زبان رایج

 

هرآنچه در مورد خوزستان باید بدانید

خوزستان در دوره ساسانیان، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود. این منطقه در نزدیکی جاده ابریشم قرار گرفته و به همین دلیل تجارت‌های مهمی از طریق آن انجام می‌شد. آثار مربوط به دوره ساسانی در این منطقه نشان‌دهنده وجود این دولت در منطقه بوده است. خوزستان، ۸ سال جنگ تحمیلی را از نزدیک لمس کرده و مناطق زیادی را ازدست‌داده است. اما بااین‌وجود هنوز هم یکی از پر متقاضی‌ترین مناطق برای بازدید گردشگران است. در فرهنگ و آداب‌ورسوم این شهر، نشانه‌های دلاوری دیده می‌شود.

خوزستان از غرب به ایلام، از شمال به لرستان، از شمال شرقی و شرق به چهارمحال‌وبختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، از جنوب با خلیج‌فارس و از غرب با عراق همسایه است.

شهر‌های مهم استان خوزستان کدام‌اند؟

شهر‌های مهم خوزستان

استان خوزستان دارای ۷۰ شهر است که اهواز در مرکز آن‌ها قرار گرفته است. مهم‌ترین شهر‌های این استان و فاصله‌شان تا مرکز شهر را در جدول زیر می‌بینید:

نام شهرستان فاصله تا مرکز استان (اهواز)
دزفول ۱۵۱ کیلومتر
آبادان ۱۴۱ کیلومتر
ماهشهر ۱۱۸ کیلومتر
خرمشهر ۱۰۰ کیلومتر
اندیمشک ۱۵۸ کیلومتر
ایذه ۱۸۱ کیلومتر
بهبهان ۲۰۷ کیلومتر
شوشتر ۹۶ کیلومتر
مسجدسلیمان ۱۴۲ کیلومتر
بندر امام خمینی ۱۱۹ کیلومتر

بهترین زمان سفر به خوزستان

خوزستان در ۶ماهه اول سال بسیار گرم و تا حد زیادی شرجی است. دمای هوا در این روز‌ها گاهی به ۵۰ درجه سانتیگراد هم می‌رسد. اما در نیمه دوم سال، آب‌وهوای این منطقه از ایران بی‌نظیر است. تنها زمانی که سرما در خوزستان احساس می‌شود، در روز‌های میانی زمستان است. اکنون با این اطلاعات می‌توانید بهترین زمان را باتوجه‌به آب‌وهوایی که می‌پسندید، انتخاب کنید.

بهترین وسیله برای رسیدن به خوزستان کدام است؟

روش‌های سفر به خوزستان

سفر به خوزستان تنها یک اراده می‌خواهد، چرا که تمام مسیر‌های دسترسی برایتان باز است. می‌توانید از سرویس بلیت سفر اسنپ استفاده کرده و باتوجه‌به بودجه خود یک وسیله نقلیه را انتخاب کنید. اتوبوس‌هایی که به سمت این استان حرکت می‌کنند، به طور مرتب و روزانه در شهر‌های بزرگ وجود دارند. همچنین با خرید بلیط قطار و هواپیما نیز می‌توانید سفر به این منطقه را برای خود راحت‌تر از قبل کنید. اگر انتخاب شما وسیله نقلیه شخصی‌تان است با استفاده از اپلیکیشن‌های مسیریاب و لوکیشن استان خوزستان می‌توانید خود را به مقصد برسانید.

«درخواست تاکسی اینترنتی بین شهری»

هزینه‌های سفر به خوزستان

هزینه‌ای که برای سفر خود به خوزستان باید در نظر بگیرید شامل، مبلغ موردنیاز برای تهیه بلیط، قیمت رزرو اتاق بر اساس تعداد روز‌هایی که در آن مکان ساکن هستید، خرج و مخارج مربوط به حمل‌ونقل عمومی، خوردوخوراک و بازدید از اماکن دیدنی است. بااین‌وجود نمی‌توان مبلغ دقیقی را برای سفر نهایی به این استان اعلام کرد. بهتر است لیستی از هرآنچه که در این سفر می‌خواهید را تهیه کرده و سپس انتخاب از میان آن‌ها را باتوجه‌به بودجه‌تان انجام دهید. برای کاهش هزینه‌های خود می‌توانید هتل‌های تک‌ستاره یا بلیط اتوبوس را انتخاب کنید.

وسایل حمل‌ونقل عمومی در خوزستان

در اغلب شهر‌های این استان اتوبوس و وسایلی مانند تاکسی‌های اینترنتی و خطی که در سطح شهر فعال هستند، وجود دارد. علاوه بر این می‌توانید از سرویس درخواست خودروی اسنپ نیز استفاده کنید. اگر در اهواز ساکن هستید، مترو نیز یکی از انتخابات شما برای انتقال بین نقاط مختلف شهر است که مسیر خط یک آن در سال ۸۱ تأسیس شده است.

رستوران‌های معروف خوزستان

رستوران‌های معروف خوزستان

لذت چشیدن طعم غذای آشپزخانه بومی خوزستان با آنچه که در مورد آن می‌شنوید، بسیار متفاوت است. بهتر است در هنگام سفر به این استان حتما سری به رستوران‌های معروف آن بزنید. پیشنهاد ما به شما انتخاب یکی از گزینه‌های زیر است:

رستوران موقعیت نوع غذا
بابل جاده ساحلی عامری اهواز دریایی – عربی
پاکستانی خیابان امام خمینی آبادان پاکستانی
راز بلوار شهدای ارتش دزفول ایرانی – سنتی
خانه مستوفی خیابان شریعتی شوشتر ایرانی – سنتی
مضیف حاج عبدالله جزیره مینو خرمشهر ایرانی
برزیلته بلوار قدس آبادان فست‌فود – فلافل
همبرگر تینا خیابان قاسم سلیمانی اهواز فست‌فود

غذا‌های معروف خوزستان

خوزستان، مرکز غذا‌های تند است. لیستی از غذا‌های سنتی این شهر را در این راهنمای سفر به خوزستان به شما معرفی کرده‌ایم:

  • خورش بامیه: این غذا در اهواز با استفاده از سیب‌زمینی و بامیه پخته می‌شود. علاوه بر طعم خوب، خواص زیادی هم دارد.
  • امگشت پلو: این غذا مخصوص آبادان بوده و با استفاده از ماهی قبادی که نمک‌سودشده پخته می‌شود. در ترکیبات این غذا کشمش، سبزی‌پلویی و ادویه مخصوص و برنج نیز وجود دارد.
  • آش ماسوا: ماسوا غذای مخصوص دزفول است. در ترکیبات این غذا گوشت، لوبیا سفید، نخود، بلغور گندم، پیاز، کشک سابیده شده غلیظ و ادویه‌جات مخصوص دیده می‌شود.
  • ششلو: ششلو نام یک نان خوش طعم و مخصوص بهبهان است. البته در گذشته به‌عنوان غذای اصلی مصرف می‌شد.
  • آش غلغل: این آش در بین غذا‌های معروف شوشتر قرار می‌گیرد. ترکیب آن گوشت قرمز، برنج، پیاز، گندم و ادویه‌جات به همراه حبوبات دلخواه است. این آش بیشتر در ماه رمضان پخته می‌شود.
  • گمنه: در میان غذا‌های مربوط به جنوب کشور، نام گمنه را هم می‌شنویم که در مناطق مختلف این استان پخته می‌شود. این غذا جایگزینی برای برنج در کنار خورش‌های مختلف است.
  • مطبگ: این غذای عربی نیز مخصوص خوزستان و بیشتر خرمشهر است؛ اما ریشه اصلی آن به بحرین می‌رسد. ترکیبات اصلی آن مرغ، برنج، ادویه، کشمش و سیب‌زمینی است.
  • دال عدس: غذای اصلی و تند جنوب ایران مخصوص بوشهر و خوزستان، دال عدس است. دال عدس نوع خاصی از حبوبات است که در این غذا با تمبر هندی، سیر، پیاز و ادویه‌جات مخصوص پخته می‌شود.
  • پاکوره: ردپای این غذای هندی در بسیاری از مناطق مختلف خوزستان نیز دیده شده تا جایی که آن را در میان یکی از غذا‌های مخصوص این شهر می‌بینیم. ترکیبات اصلی آن آرد نخود، تره، تخم‌مرغ و ادویه‌جات است.
  • اوپیوزی: برای تهیه این غذای دزفولی پیاز‌های خرد شده در روغن تفت‌داده شده و به آن‌ها تخم‌مرغ و نان خرد شده، اضافه می‌شود. چاشنی اصلی این غذا رب انار است.
  • خورش گنجشک: این غذا مخصوص دزفول بوده و شبیه به قیمه تهیه می‌شود. دلیل نام‌گذاری آن استفاده از کبوتر یا گنجشک به‌جای گوشت است.

با دیدنی‌های خوزستان آشنا شوید!

خوزستان منطقه‌ای گرمسیری در ایران است. این استان دارای اماکن دیدنی و گردشگری بسیار زیادی است که در این راهنمای سفر به خوزستان به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

سازه‌های آبی شوشتری

سازه‌های آبی شوشتری

یکی از دیدنی‌های خوزستان مربوط به سازه‌های آبی بوده که در شوشتر قرار گرفته است. این بنا بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی در ایران است که گردشگران زیادی را برای بازدید به سمت خود می‌کشاند. مهندسی جالب این سازه و عملکرد آن بسیار دیدنی بوده و قدمت آن به زمان پادشاهی ساسانیان می‌رسد.

زیگورات چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل

این بنای باستانی مربوط به دوره ایلامیان است. مساحت آن تقریبا ۱۰۰ هکتار بوده و معبدی به نام خودش درون آن قرار گرفته است. این مکان اولین جایی بوده که در فهرست یونسکو برای ایران به ثبت رسیده است.

محوطه باستانی شوش

محوطه باستانی شوش

این محوطه نشان‌دهنده تمدن قدیمی اقوام ایرانی در گذشته است. سازه‌های زیادی در آن قرار گرفته که همگی مربوط به دوران باستان است. اولین دهکده مسکونی در شوش مربوط به ۷ هزار سال پیش بوده است. از جا‌های دیدنی که در این مکان قرار گرفته و اجازه بازدید از آن‌ها را دارید، می‌توانیم به کاخ شاپور، آپادانا، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی و تپه‌های آکروپل اشاره کنیم.

رودخانه کارون

رودخانه کارون

کارون مهم‌ترین رودخانه در خوزستان است. در زمان‌های گذشته این مکان، راه ارتباطی ایران با سیار کشور‌ها بوده است. نخستین تمدن‌ها در آسیا در اطراف این رودخانه بوده‌اند. همچنین آب بسیاری از مناطق اطراف آن نیز توسط این رود تأمین می‌شود. کارون طولانی‌ترین رود ایران بوده و یکی از مناطق گردشگری مهم در این استان است.

آرامگاه دانیال نبی

آرامگاه دانیال نبی

آرامگاه دانیال نبی یکی از معروف‌ترین دیدنی‌های خوزستان بوده که در شوشتر واقع شده است. معماری آن را ملاحسین معمار انجام داده؛ اما به دلیل سیل، بنای قبلی از بین رفته و طراحی معماری جدید آن انجام شد. آرامگاه دانیال نبی در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و هرساله گردشگران زیادی را به سمت خود می‌کشاند. از ویژگی‌های این مکان می‌توانیم به مناره‌های ۱۰ متری آن اشاره کنیم.

آبشار شوی

آبشار شوی

آبشار شوی به‌عنوان پهناورترین آبشار، در نزدیکی مرز خوزستان و لرستان واقع شده است. در مسیر راه‌آهن سراسری ایران و در دره‌ای سبز آن را خواهید دید. بازدید از این آبشار با ارتفاع ۴۵۰ متری، زیبایی طبیعت را به رخ شما می‌کشاند. ویژگی جالب این آبشار وجود یک غار در قسمت خروجی آن است که طول مسیرش به چند کیلومتر می‌رسد. در کنار غار می‌توانید گونه‌های متنوعی از گیاهان را ببینید.

پل سفید اهواز

پل سفید اهواز

پل سفید اهواز را می‌توانیم یکی از معروف‌ترین دیدنی‌های خوزستان بدانیم. این پل، فلزی بوده و روی پایه‌های بتنی بنا شده است. نشانه اصلی این پل، دو قوس بلند موجود در دو طرف آن است. این پل غرب و شرق اهواز را به هم متصل می‌کند. همچنین با اسامی پل هلالی و معلق نیز شناخته می‌شود.

دره کول خرسان

دره کول خرسان

دره کول خرسان، در شمال دزفول واقع شده است. تنگه‌ای بسیار باریک و تنگ که عرض کم و دیواره‌های بلندی دارد. در طول مسیر این دره شاهد درختان بید و نیزار‌های مرتفع خواهید بود که حس و حالی رمزآلود را به آن می‌بخشد. این دره در ارتفاع ۳۶۰ متری قرار گرفته است. در هنگام رسیدن به این دره شاهد بسیاری از چشمه‌ها و گیاهان وحشی خواهید بود.

سرای معین التجار

سرای معین التجار

این بنای تاریخی در دوره قاجاریان تأسیس شده است. ابتدا فردی به نام تقی معین التجار در آن زندگی می‌کرد. این خانه در نزدیکی رود کارون قرار داشت به همین دلیل در میان معروف‌ترین اماکن بازرگانی در زمان ناصرالدین‌شاه قرار گرفته است. در سال ۷۴ بود که آتش‌سوزی وسیعی این بنا را تخریب کرد که به‌مرور با ترمیم آن به مکانی برای بازدید در اهواز تبدیل شد.

خانه ماپار اهواز

خانه ماپار اهواز

این خانه آجری با دیوار‌های سنگی در میان بنا‌های تاریخی خوزستان در اهواز قرار گرفته است. محیط سنتی و زیبا از ویژگی‌های اصلی این بناست. در دوران پهلوی بود که این بنا مخصوص عبدالمجید ماپار بنا شد و تا امروز به همان شکل و ظاهر باقی‌مانده است. در خانه ماپار دوطبقه را به همراه زیرزمین می‌بینید که دو حیاط مجزا نیز در آن واقع شده است.

روستای پامنار

روستای پامنار

این روستا در دزفول واقع شده و محیطی آرام و به‌دوراز شلوغی را برای گردشگران به ارمغان آورده است. این منطقه در محدوده سد دز و کرخه قرار داشته و طبیعتی سرسبز و زیبا دارد. ارتفاع این مکان تقریبا کم بوده و غروب‌های زیبایش زبانزد خاص و عام است.

طبیعت ایذه

ایذه یکی از شهرهای سرسبز واقع در شمال شرقی استان خوزستان است. طبق تحلیل‌های باستان‌شناختی، قدمت این شهر به دوران تمدن ایلامی بازمی‌گردد. ایذه در طول تاریخ نام‌های مختلفی از جمله انزان، ایزاج، اریق و مالمیر داشته است. بیشتر مردم ایذه از ایل بختیاری‌اند و به گویش بختیاری صحبت می‌کنند. شغل آنها کشاورزی و دامداری است و محصولاتی همچون گندم، جو، برنج و لبنیات تولید می‌کنند.

برخلاف سایر مناطق خوزستان، ایذه شهری کوهستانی است و آب‌وهوای معتدلی دارد؛ بنابراین در فصول گرم سال نیز می‌توانید به ایذه سفر کنید و از هوای مطبوع آن لذت ببرید. طبیعت ایذه، بکر و دیدنی است. دشت سوسن، دهکده گردشگری زراس، سد کارون ۳، تالاب بندون و پارک جنگلی بلوط مهم‌ترین جاهای دیدنی ایذه است و هر ساله مسافران زیادی به آن سفر می‌کنند. برخی گردشگران از آبشارهای شیوند و توف‌اسپید در منطقه حفاظت‌شده شالو و منگشت نیز دیدن می‌کنند. منگشت یکی از طولانی‌ترین شاخه‌های رشته‌کوه زاگرس است که قله‌های بلندی دارد. رودخانه‌های هلایجان، آب زردک و صیدون از دامنه غربی این قله‌ها سرچشمه می‌گیرند و در دامنه‌های جنوبی نیز رودخانه‌های لیرات و صومعه را می‌بینیم. دامنه شرقی کوه‌های این منطقه نیز رودهای بزرگی دارد که می‌توانید آنها را ببینید و ساعتی در کنارشان استراحت کنید.

ایذه برای علاقه‌مندان به تاریخ هم شهری جذاب است. آثار تاریخی از دوران ایلامی و اشکانی را می‌توانید در این منطقه ببینید و تمدن باستانی ایران را بیشتر بشناسید. سنگ‌نگاره‌های اشکفت سلمان، کول فرح، خونگ اژدر و مجموعه تاریخی شهسوار شما را به دوران باستان می‌برد و شگفت‌زده‌تان خواهد کرد. کول فرح نقشه برجسته‌ای باستانی روی صخره‌ای در نزدیکی ایذه است. این معبد ایلامی ۶ حکاکی دارد که مراسم مذهبی و صحنه‌های قربانی‌کردن را نشان می‌دهد. باستان‌شناسان می‌گویند این سنگ‌نگاره حدودا ۳هزار سال قدمت دارد و شاهدی معتبر از حکومت باستانی ایلامیان است. در این کتیبه‌ها طرح‌هایی از سرهای پادشاهان، فرماندهان، زنان و حیواناتی مانند گاو و گوسفند را می‌بینید.

بهترین مراکز خرید در خوزستان کدام‌اند؟

به جز اماکن دیدنی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، مراکز خرید در خوزستان هم می‌تواند ساعات زیادی شما را مشغول کند. لیست زیر پیشنهادهای ما به شما برای خرید است:

  • پاساژ کربلایی: واقع در خیابان حافظ اهواز
  • بازر مرو: واقع در کیان پارس اهواز
  • پاساژ نخل: واقع در خیابان کاوه اهواز
  • سیتی‌سنتر هیردا: واقع در پادادشهر اهواز
  • بازارچه صدف: واقع در بزرگراه جمهوری اسلامی اهواز
  • بازار خوراکی کاوه: واقع در خیابان طالقانی اهواز
  • بازار امام خمینی: واقع در خیابان امام شرقی اهواز

هتل‌های معروف خوزستان را بشناسید

هتل‌های معروف خوزستان

مسلما تعداد هتل‌هایی که در استان خوزستان است، نسبت به شهر‌های بزرگ کمتر است، ما سعی کردیم، لیستی از مکان‌هایی که می‌توانید به‌عنوان اقامتگاهی مناسب روی آن حساب کنید را در این راهنمای سفر به خوزستان، اختیارتان قرار دهیم. این هتل‌ها را از نظر کیفیت و نظرسنجی مسافران در چند دسته مختلف قرار داده‌ایم. برای انتخاب راحت‌تر می‌توانید از سرویس رزرو هتل اسنپ استفاده کنید.

بسیار خوب خوب متوسط
هتل پارس اهواز: با ۵ ستاره در خیابان ۲۴ متری، خیابان شهید عابدی هتل پرشیا اهواز: با ۳ ستاره در خیابان شریعتی، بین خیابان امام و نادری هتل آزادی ماهشهر: با ۳ ستاره در بلوار آزادی

 

هتل پارس کاروانسرا آبادان: با ۵ ستاره در خیابان بریم، میدان بریم هتل نخل آبادان: با ۳ ستاره در امیرآباد هتل رضا بهبهان: با ۳ ستاره در فلکه ادیان به سمت ترمینال
هتل رویال اروند خرمشهر: با ۴ ستاره در خیابان حافظ ۹، جنب مجتمع تجاری امام رضا هتل مروارید بندر امام خمینی: با ۲ ستاره در سربندر هتل روناش دزفول: با ۲ ستاره در جاده ساحلی شمالی، حدفاصل پل جدید و پل سوم

 

هتل پارسیان آزادی آبادان: با ۴ ستاره در منطقه بریم، بلوار آزادی، جنب سازمان منطقه آزاد هتل امیرکبیر آبادان: با ۳ ستاره در خیابان امیرکبیر (امیری)، نبش کاشانی هتل آنزان ایذه: با یک ستاره در خیابان امام
هتل بزرگ اندیمشک: با ۴ ستاره در میدان آزادگان هتل نادری اهواز: با ۳ ستاره در خیابان امام خمینی شرقی، بین ادهم و گندمی هتل گرگر شوشتر: با ۳ ستاره در بلوار دانشگاه آزاد اسلامی
هتل تختی اهواز: با ۳ ستاره در امانیه، ضلع جنوبی مجموعه ورزشی تختی هتل باغ معین اهواز: با ۳ ستاره در خیابان ۲۴ متری، خیابان نظام وفا، پشت پمپ‌بنزین
هتل سومیا اهواز: با ۳ ستاره در کیان پارس، خیابان ۱۳ شرقی هتل کیوان آبادان: با ۲ ستاره در خیابان شهید منتظری
هتل اکسین اهواز: با ۳ ستاره در بلوار پاسداران، کوی ملت هتل صدف ماهشهر: با ۳ ستاره در فاز چهار، بلوار مصلی

سؤالات پرتکرار در مورد خوزستان

  • سرچشمه اصلی رود کارون کجاست؟

زرد کوه بختیاری است که در طول مسیرش شعبه‌های دیگری نیز به آن اضافه می‌شود.

  • نام کوه‌های مهم خوزستان چیست؟

کوه‌های مهمی همچون کوه چو، جیال، ورزرد، شاویش، آب‌بندان، مامازاده، کوه سیاه، کوه چال و منگشت در این استان واقع شده است.

  • دانشگاه‌های مهم استان خوزستان کدام‌اند؟

سه دانشگاه برتر در این استان وجود دارد که عبارت‌اند از:

  1. دانشگاه شهید چمران اهواز با رتبه ۲۰ در کل کشور
  2. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با رتبه ۲۷ در کل کشور
  3. دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی‌شاپور اهواز با رتبه ۸۷ در کل کشور
  • بهترین مشاغل در خوزستان کدام است؟

صادرات و واردات، فراوری خرما، گردشگری، صنایع نفت و پتروشیمی در میان بهترین شغل‌های این استان دیده می‌شود.

سخن پایانی

اکنون با مطالعه این راهنمای سفر به خوزستان، همه چیز را در مورد این استان می‌دانید. با کلیه شهر‌های آن آشنا هستید و به‌راحتی می‌توانید مسیر خود را برای ورود به آن انتخاب کنید. اسنپ در مسیر سفر شما همواره کنارتان خواهد بود. سرویس رزرو هتل اسنپ، سرویس بلیت اسنپ، سرویس درخواست خودروی اسنپ و همچنین سرویس سفارش غذای اسنپ از ابتدای سفر تا انتها، همراه شما خواهد بود.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *