در این مطلب به جنوب کشور رفتهایم. جایی که به برزیل ایران معروف بوده و مردمی صمیمی و باصفا و مهماننواز دارد. آبادان نام منطقهای است که با فراز و نشیبهایش، توانسته اکنون به این شکل و شمایل درآید و گردشگران زیادی را به سمت خود بکشاند. این مطلب راهنمای سفر به آبادان است که تمام نکات از اولین قدم و خرید بلیط سفر و رزرو هتل تا بازدید از اماکن دیدنی و گردشگری و در نهایت خرید سوغاتی از این منطقه را برایتان شرح داده است.
آبادان را بهتر بشناسیم
آبادان شهری است که نزدیک به ۳۰۰.۰۰۰ نفر جمعیت دارد. دین اغلب مردمی که در آن زندگی میکنند، شیعه بوده و تعداد کمی از آنها نیز عربهای ایرانی هستند. جمعیت بسیار کمی را هم مسیحیان و ارمنیها در این شهر تشکیل میدهند.
آبادان را با اسامی دیگری مانند وهمن اردشیر، عبادان و اوپاتان هم میشناسند. اقوام مختلفی در این شهر زندگی میکنند که شامل اعراب، قشقایی، بختیاریها، بالاگریوهها (لُرها) و کولیها هستند. با ورود به این منطقه زبان و گویشهای مختلفی با لهجههای لری، فارسی یا لهجههای دزفولی، شوشتری، بهبهانی، آبادانی و خرمشهری (لهجه شهرنشینان) و عربی را خواهید دید.
این شهر در طول جنگ، زخمهای زیادی را به خود دیده؛ اما اکنون از نظر اقتصادی در سطح خوبی قرار گرفته است. صنعت نفت و پتروشیمی آبادان همیشه زبانزد خاص و عام است. تعداد زیادی از پالایشگاههای نفت را میتوانید در این شهر ببینید. بخش بزرگی از اقتصاد آبادان نیز مربوط به صادرات شیلات و خرما بوده که به میزان زیادی در این منطقه پرورش داده میشود. در نهایت صنایعی مانند لنجسازی، صنایعدستی و پرورش میگو اقتصادش را تکمیل کرده است.
چگونه به آبادان سفر کنیم؟
برای رسیدن به این منطقه در جنوب کشور میتوانید مسیر هوایی یا زمینی را انتخاب کنید. هواپیما اولین گزینه پیشنهادی ما به شماست، چرا که در سریعترین زمان ممکن شما را به مقصد میرساند. فرودگاه آیتالله جمی آبادان پذیرای تمام پروازها از مبدأ کلانشهرهای ایران، یعنی شیراز، تهران، اصفهان، شارجه، بندرعباس، خارک و مشهد است.
مسیرهای جادهای نیز شامل ماشین شخصی و رزرو بلیط اتوبوس به تمام نقاط ایران میشود. برای آنکه بتوانید با ماشین خود به آبادان بروید، میتوانید از اپلیکیشنهای مسیریاب و لوکیشن آبادان استفاده کنید.
متأسفانه ایستگاه راه آهنی در آبادان وجود ندارد. برای رسیدن به این شهرستان باید بلیط قطار اهواز را خریداری کنید یا سفر به آبادان با تاکسی اینترنتی بین جاده ای را تجربه کنید و سپس با طیکردن یک ساعت مسیر ۱۴۵ کیلومتری با اتوبوس، خود را به آبادان برسانید. بهتر است قبل از سفر بلیط خود را از طریق سرویس بلیت سفر اسنپ تهیه کنید.
آبوهوا و بهترین فصل سفر به آبادان
در فصل بهار یعنی از فروردین تا ابتدای اردیبهشت هوای آبادان معتدل تا گرم است. اما در نزدیکی اواخر اردیبهشت گرمای هوا آغاز شده و تقریبا برای افراد غیربومی غیرقابلتحمل خواهد شد. متوسط دما در این روزها ۲۳ تا ۴۲ درجه سانتیگراد است.
در تابستان گرما به بیشترین حد خود میرسد. متوسط دما در این فصل ۳۰ تا ۴۸ درجه سانتیگراد است. اما در پاییز دما به ۱۹ تا ۲۸ درجه سانتیگراد میرسد. از اواخر مهر کاهش دما آغاز شده و در بهترین حالت خود قرار میگیرد.
در زمستان با متوسط دمای ۹ تا ۱۸ درجه سانتیگراد، نیز هوا بسیار معتدل و البته کمی خنک است، اما بههیچعنوان آزاردهنده نیست.
با وجود این تغییرات آبوهوایی بهترین زمان سفر و بازدید از دیدنیهای آبادان را میتوانیم از اواسط مهر تا اواخر فروردین بدانیم.
دیدنیهای آبادان کدام است؟
شهر آبادان بهتنهایی در هر گوشهاش مکانی را برای بازدید دارد. اما برخی از این مناطق بهصورت حفاظت شده و مخصوص گردشگران ساخته شده است. اگر به این شهر سفر کردید، پیشنهاد میشود سری به مراکز زیر بزنید:
سینما شیرین
در سال ۱۳۱۰ بود که این سینما تأسیس و اکنون یکی از قدیمیترینها در کل کشور است. در ابتدا ظرفیت این سالن ۷۰۰ نفر بود؛ اما در جنگ جهانی اول با اضافهشدن یک طبقه به آن این ظرفیت افزایش پیدا کرد. متأسفانه در جنگ بین ایران و عراق این مکان صدمات زیادی دید و اکنون تنها بخشی از آن بهعنوان جاذبه گردشگری این شهر باقیمانده است.
کلیسای ارامنه
این کلیسا در دوران پهلوی و در سال ۱۹۵۸ در شهر آبادان ساخته شد. در زمان جنگ ایران و عراق تخریب شد؛ اما پس از آن دوباره مرمت آن صورت گرفت. اکنون دیگر مراسم مذهبی مربوط به مسیحیان در داخل آن انجام نمیشود و به مکانی برای بازدید عموم تبدیل شده است. تنها فعالیت این کلیسا، به صدا درآمدن ناقوسهای آن هر دو سال یکبار در روز تولد حضرت مسیح است.
اروندرود
در جنوب غربی کشور و مرز بین عراق و ایران، یک رودخانه پهناور به نام اروندرود وجود دارد. آبی که در این مسیر جریان دارد از دجله و فرات و کارون است. این رود در نهایت به خلیجفارس میرسد و از قرنه تا این دریا تقریبا ۱۹۰ کیلومتر را باید طی کند. اروندرود یکی از مناظر طبیعی و دیدنیهای آبادان است که میتوانید ساعتهای خوشی را در کنار آن بگذرانید.
مسجد رانگونیها
در سال ۱۳۰۰ هجری بود که در کنار اروندرود مسجدی به نام رنگونیها ساخته شد. نکته جالب این مکان وجود سقفی متفاوت از لحاظ معماری است. این قسمت از لولههای نفت، ریل راهآهن و آرماتور تشکیل شده که باعث زیبایی بیشتر این مسجد شده است. در سال ۷۸ بود که این بنا در آثار ملی کشور به ثبت رسید. سبک معماری آن مانند شبهقاره هند بوده و گچبریهای زیبا و برجستگیهایی در آن دیده میشود.
موزه بنزین
این موزه در میدان انقلاب و در مکانی ایجاد شده که اولین پمپبنزین کشور در آن واقع شده بود. این پمپبنزین در گذشته مکانی خرابه بود؛ اما با تلاش میراثفرهنگی به یک موزه در مورد تاریخ بنزین تبدیل شد. از زمان کشف نفت در ایران تا بهرهبرداری آن را میتوانید بهصورت یک داستان مصور در این مکان ببینید. بسیاری از ماشینهای نفتکش، لوازم نفتی و … که از گذشته جمعآوری شده در این موزه قرار گرفته است.
پل کابلی
این پل در آبادان، اولین پل کابلی جهان است که درونخشکی قرار گرفته است. کافی است به محله کوی فرهنگیان در مرکز شهر بروید تا بتوانید از آن دیدن کنید. پل کابلی آبادان، از رودخانه بهمنشیر و یکی از ورودیهای اصلی شهر نیز عبور میکند.
موزه آبادان
این موزه یکی از قدیمیترین موزهها در ایران است که در سال ۱۳۳۸ با جمعآوری آثار تاریخی که در دورههای مختلف جمعآوری شده، تأسیس شده است.
در این موزه میتوانید آثار مربوط به قاجار، صفویه و هنرمندان مختلف را ببینید. علاوه بر این ساختمان خود این موزه نیز با بهرهگیری از معماری سنتی ایرانی انجام شده است. گنبدی با ارتفاع ۵ متر به همراه یک طبقه، یک تالار اصلی و دو تالار جنبی در داخل ساختمان که پس از ورود به این بنا خواهید دید. علی هانیال در برپایی این موزه تلاش زیادی کرده است.
کلیسای سورت گارپت
این کلیسا، در کنار مسجد بهبهانیها واقع شده است. برای آنکه بتوانید از این مکان بازدید کنید، باید از خادمانش اجازه بگیرید. کلیسا بسیار ساده و کوچک بوده و بازدید از آن رایگان است. در زمانهای قدیم سورت گارپت، یکی از بزرگترین اماکن برای اجتماعات ارامنه در آبادان بوده است. البته در دوران جنگ بهشدت آسیب دید؛ اما دوباره مورد بازسازی قرار گرفت.
لب شط
لب شط آبادان که احتمالا نام آن را زیاد شنیده باشید، نیز یکی دیگر از دیدنیهای آبادان است. چشمانداز زیبایی از بهمنشیر و اروندرود را در این مکان خواهید دید. آرامش بینظیر این منطقه باعث جذب گردشگران زیادی شده است. پیشنهاد میشود تماشای غروب خورشید از این منطقه را از دست ندهید.
پارک ساحلی بهمنشیر
لذت قدمزدن در کنار ساحل را میتوانید با رفتن به پارک بهمن شیر بهعنوان یکی از دیدنیهای آبادان، درک کنید. این منطقه در کنار ساحل رودخانه واقع شده و محیطی سرسبز و مناسب برای پیکنیک و پیادهروی است. در این پارک، تفریحاتی مانند قایق پدالی نیز وجود دارد که برای سوارشدن، باید بلیط آن را تهیه کنید. ورودی پارک رایگان است.
محله و خیابانهای معروف آبادان را بشناسید
تمام مناطق، خیابان و محلههای آبادان در میان جاهای معروف این شهر قرار میگیرند. اما برخی از آنها به دلیل تاریخچهای که دارند، شناختهشدهتر هستند. در این راهنمای سفر به آبادان، میتوانیم به محلههای معروف آبادان به نام احمدآباد، امیری، کوی کارگر، امیرآباد، بریم، بوارده (شمالی و جنوبی)، کارون، کوی ولایت (اروسیه)، کوی لاله، هزاریها، هلندیها، کوی بهار، کوی قدس، کوی بهارستان، کوی گلستان، کوی ذوالفقاری، کوی ملت، کوی بهمن، کوی ولیعصر، تانک فارم، جمشیدآباد، سرویس قنواتی، هلال بریم، فیه و ۷۰۰ دستگاه، همچنین کوی فرهنگیان اشاره کنیم.
رستورانها و خوردوخوراک آبادان
اگر به آبادان سفر کردید، پیشنهاد میکنیم از طعم غذاهای بینظیر و محلی رستورانهای آن غافل نشوید. معمولا قیمت غذای رستورانی در این شهر مناسب است. پیشنهاد ما به شما مراجعه به رستورانهای زیر است: (برخی از این رستورانهای در سرویس غذای اسنپ فعال هستند)
- سمبوسه فروشی واقع در چهارراه امیری در بازار کویتیها، با محیطی ساده و قدیمی با شهرتی که دارد، اولین پیشنهاد در این لیست است.
- پس از آن به سراغ فلافلی نسیم میرویم که یکی از معروفترین فستفودها در آبادان است. شعبه اول آن در خیابان شهرداری و شعبه دوم در کنار پاساژ کویتیها واقع شده است.
- عباس آشی، از جمله آشپزخانههای قدیمی در آبادان است که طعم آش معروف آبادان را میتوانید در آن بچشید. این رستوران سنتی در محله احمدآباد و خیابان لین یک، واقع شده است.
- هتل کاروانسرای آبادان واقع در بلوار بهارستان، هم یک هتل و هم یک فستفود و رستوران بوده و مناسب کسانی است که به فضاهای مدرن علاقه بیشتری دارند. انواع فستفود و غذاهای سنتی را میتوانید در این محل سفارش دهید.
- طعم غذای چینی در آبادان را تنها میتوانید در رستوران دنیا بچشید. صاحبان این رستوران چینی بوده و بهترین غذاهای دریایی را با صید تازه تهیه و در اختیار مشتریان قرار میدهند.
- البته برای غذاهای دریایی نباید از رستوران تاجمحل واقع در خیابان دژیان نیز غافل بمانیم. فضایی مدرن و نوین با چیدمانی جذاب این مکان را به یکی از پررفتوآمدترین رستورانها در آبادان تبدیل کرده است. میگو پلو بهترین غذای این رستوران است.
- رستوران هزار و یک شب واقع در خیابان امام نیز یکی دیگر از پیشنهادهای ما برای شماست. مکانی مدرن و زیبا که کیفیت غذای بسیار خوبی دارد.
- در خیابان احمدآباد، رستورانی وجود دارد که انواع ماهی و غذاهای سنتی را تهیه کرده و با نام رستوران کاج شناخته میشود. حتما در طول سفر خود به این مکان سر بزنید و غذاهای دریاییاش را بچشید.
- قلیهماهی و ماهی سرخ شده را در سفر به آبادان نباید از دست بدهید. طعم اصلی این غذاهای محلی را تنها میتوانید در رستوران تندوتیز واقع در خیابان شهید منتظری بچشید.
- رستوران باباطاهر و غذاهای ایرانی با ظاهری مدرن، انتخاب بعدی در این لیست است. این رستوران در خیابان زند قرار گرفته و کبابهایش بسیار معروف است.
- رستوران پاکستان، با ۶۰ سال قدمت اکنون یکی از متنوعترین منوهای ایرانی و خارجی را دارد. اگر طعم غذاهای هندی و پاکستانی را دوست دارید، میتوانید در این رستوران آنها را بچشید. بلوار شهدای هستهای شما را به رستوران پاکستان میرساند.
- پریموپالاس، مکانی شیک برای خاص پسندان واقع در بلوار نیایش آبادان است. منوی رستوران کامل بوده و انواع غذاهای خارجی و ایرانی را در بر میگیرد.
حملونقل عمومی در آبادان
اگرچه پیادهروی درون شهر آبادان بهاندازه کافی لذتبخش است، اما اگر قصد مراجعه به اماکن دورتر را دارید، وسایل حملونقل عمومی در اختیار شما خواهد بود. میتوانید از تاکسیهای خطی، تلفنی و اینترنتی مانند اسنپ استفاده کنید که کرایه آنها بر اساس مسافت شما تعیین میشود. انتخاب دیگر برای شما نیز اتوبوسها هستند که هزینه کمتری را برایتان در برخواهند داشت.
پایانه اتوبوس، قطار و فرودگاه آبادان کجاست و چگونه از آنها به مرکز شهر برویم؟
فرودگاه آبادان در میدان فرودگاه بوده و با نام فرودگاه بینالمللی آیتالله جمی آبادان شناخته میشود. برای آنکه بتوانید از این مکان خود را به مرکز شهر برسانید، میتوانید از تاکسیهای فرودگاه یا اسنپ استفاده کنید.
ایستگاه راهآهنی در این شهر تأسیس نشده است. نزدیکترین خط ریلی به آبادان در خرمشهر است؛ بنابراین پس از رسیدن به آنجا باید خود را با تاکسی یا اتوبوسهای برونشهری به پایانه اتوبوس آبادان که در کنار بزرگراه اهواز قرار گرفته رسانده و در نهایت با تاکسی به مرکز شهر برسید.
پایانه اتوبوسها، نیز در ورودی شهر آبادان و کنار بزرگراه آبادان اهواز است که از همان جا تاکسیهایی برای مسافران در نظر گرفته شده است.
هتلها و محلهای اقامت آبادان
در آبادان معمولا خبری از خانه یا سوئیت برای مسافران نیست. اما هتل و مسافرخانهها برای اقامتهای چندروزه در دسترس هستند. برخی از فضاهای باز نیز امکان کمپ و چادر زدن را دارند. در این راهنمای سفر به آبادان، لیستی از هتلها و اقامتگاههای این شهر را به همراه آدرس در اختیارتان قرار دادهایم. میتوانید قبل از ورود به آبادان، هتل یا اقامتگاه مورد نظرتان را از طریق سرویس رزرو هتل اسنپ یا سرویس رزرو اقامتگاههای اقتصادی اسنپ انتخاب کنید.
- هتل آزادی: واقع در خیابان امیری، خیابان طالقانی، نبش زابل
- هتل ۴ ستاره پارس کاروانسرا: واقع در خیابان بریم میدان کاروانسرا
- هتل ۵ ستاره کیوان: واقع در خیابان منتظری
- هتل ۴ ستاره پارسیان آزادی: واقع در منطقه بریم، بلوار آزادی
- هتل ۳ ستاره امیرکبیر: واقع در خیابان امیری، نبش خیابان کاشانی
- هتل ۵ ستاره نخل: واقع در بلوار آزادی، کنار فرودگاه بینالمللی آبادان
- مجتمع اقامتی تفریحی ۴ ستاره باغ طالبی: واقع در کوی ذوالفقاری، انتهای خیابان سیمتری، بعد از گلزار شهدا، جاده خضر، روستای مغیطیه
- مسافرخانه آبادان: واقع در خیابان اروسیه، چهارراه لین یک
- خانه معلم ۵ ستاره: واقع در کوی کارگر، جنب استادیوم تختی، بلوار پرویز دهداری، کانون آزادگان
- هتلآپارتمان محبی: واقع در خیابان بندر گناوه، بعد از بانک تجارت مرکزی، جنب اداره خبرگزاری
- هتل ۲ ستاره زیتون: واقع در خیابان منتظری، جنب کادوس ۳
غذاهای محلی آبادان
در اغلب رستورانهایی که به شما معرفی شد، میتوانید طعم غذاهای محلی آبادان را بچشید. اما محلیترین غذاهای آبادان در انواع زیر خلاصه میشود:
- قلیهماهی: غذایی خورشتی که با استفاده از ماهی شوریده، سنگسر یا حلوا طبخ میشود. در این غذا از سبزیهای مخصوص و تمبر هندی استفاده شده و طعمی ترش یا ملس دارد.
- کبه: این غذا عربی بوده و با استفاده از برنج، تخممرغ، گوشت چرخکرده و انواع ادویههای مخصوص تهیه میشود.
- پاکوره: غذایی شبیه به فلافل است؛ اما در آن نخود حذف شده و سیبزمینی جایگزین شده است.
- امگشت: این غذا که توسط اعراب خوزستان وارد آبادان شده با استفاده از ماهی قبادی که نمکسودشده تهیه میشود. برنج همراه ماهی، با کشمش و سبزیپلویی تهیه میشود.
- فلافل و سمبوسه آبادانی: این دو غذا نیز مشهورترین در این شهر هستند که امکان ندارد، در جایجای شهر آنها را نبینید.
هزینههای سفر به آبادان
برای آنکه بتوانید هزینههای سفر به آبادان را محاسبه کنید باید به قیمت بلیط، محل اقامت، نوع خوردوخوراک و … توجه کنید. چند نمونه از قیمتهای مربوط به هتل و بلیط برای سفر به آبادان را میتوانید در جدول زیر ببینید، تا یک برآورد تقریبی از سفر خود داشته باشید.
شروع قیمت بلیط هواپیما تهران آبادان | از ۹۷۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت بلیط هواپیما شیراز آبادان | از ۶۷۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت بلیط هواپیما مشهد آبادان | از ۱.۳۰۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت بلیط هواپیما اصفهان آبادان | از ۶۹۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت بلیط اتوبوس تهران آبادان | از ۲۸۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت بلیط اتوبوس شیراز آبادان | از ۲۰۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت بلیط اتوبوس اصفهان آبادان | از ۲۲۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت بلیط اتوبوس تهران اهواز | از ۲۵۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت بلیط اتوبوس مشهد اهواز | از ۳۴۰.۰۰۰ تومان |
شروع قیمت اقامت در هتل | از ۳۰۰.۰۰۰ تومان |
هزینه حملونقل | از ۴۰۰ تومان |
هزینه خوردوخوراک و رستوران | از ۲۰۰.۰۰۰ تومان |
از بازارهای قدیمی تا مراکز خرید مدرن در آبادان
- بازار ته لنج: بازاری واقع در خیابان امام خمینی که در نوروز بسیار شلوغ است. در این بازار میتوانید کلیه وسایل موردنیاز خود را با قیمتی مناسب خریداری کنید.
- بازار ماهیفروشان: اگر بوی ماهی را دوست دارید، این بازار را از دست ندهید. دکههای ماهیفروشان در این منطقه وجود دارد.
- بازار مرکزی: فرهنگ و سنت شهر آبادان را میتوانید در این بازار ببینید. محصولات زیادی مانند پارچههای رنگی و سوغاتیهای جنوب کشور در این مرکز قرار گرفته است. این بازار در خیابان دبستان است.
- مجتمع تجاری ساحلی اروند: این مجتمع تجاری را میتوانید در کنار بازار مرکزی ببینید که مرکز خرید لوازمخانگی کوچک و پوشاک است.
- مجتمع تجاری جزیره: این مجتمع تجاری ۴ طبقه داشته و شهربازی نیز در آن قرار گرفته است. با ورود به این مکان علاوه بر خرید میتوانید از رستوران نیز استفاده کنید.
- سیتیسنتر: سیتیسنتر مرکز خرید جدیدی است که در خیابان امام واقع شده است. ۱۲۰ فروشگاه را در خود جایداده که شامل وسایل الکترونیکی و پوشاک میشوند. از دیگر امکانات این مرکز خرید میتوانیم به فودکورت و بام سبز اشاره کنیم.
- کنزمال: مدرنترین مرکز خرید آبادان مربوط به کنزمال است. ۴۰۰ واحد تجاری در آن وجود داشته و دارای بخشهای مختلفی مانند فودکورت و امکانات تفریحی است.
- الماس جنوب: الماس جنوب در چهارراه امام واقع شده و اغلب فروشگاههایش پوشاک زنانه دارد.
- کویتیها: این پاساژ قدیمیترین مرکز خرید در آبادان است که اغلب پوشاک مردانه داشته و در چهارراه امیری واقع شده است.
- کادوس: مرکز خرید کادوس، ۴ شعبه داشته و بهصورت زنجیرهای است. ۳ شعبه در خیابان شاپور و یک شعبه آن در خیابان منتظری واقع شده است. معمولا کالاهای این مرکز خرید قیمت مناسبی دارند.
- حاتم: برای خرید عینک، چمدان و… میتوانید به این مرکز خرید واقع در احمدآباد مراجعه کنید.
- بازار روز: این بازار تنها نماینده اصلی فروش تجهیزات کامپیوتری بوده و بالاتر از چهارراه امیری قرار گرفته است.
- بازار شب: پوشاکی که در این بازار به فروش میرسد تعرفه گمرکی نداشته و معمولا ارزانتر است. در ابتدای خیابان دستان میتوانید این مکان را ببینید.
- فیه: در این بازار کوچک محلی، میتوانید انواع قهوههای خوب و مرغوب را تهیه کنید.
جشنوارهها و مراسم آیینی و فرهنگی آبادان
فرهنگ بومیان این شهر باعث ایجاد مراسم فرهنگی و آیینی خاص در آن شده است. در این میان میتوانیم به عید نوروز و پخت کلوچههای مخصوص به همراه جشن و نواختن نی اشاره کنیم. همچنین در این شهر ۱۳ به در دو روز است.
فرهنگ دیگری که همیشه در آبادان در نظر گرفته میشود، احترام به سادات است؛ بنابراین در تمام مراسم سادات در صدر نشسته یا در حلوفصل اختلافات نقش مهمی را دارند.
مراسم عاشورا و تاسوعای حسینی در آبادان نیز از روز اول محرم با پوشش مشکی آغاز شده و در تمام شهر مراسم سینهزنی و نوحهخوانی دیده میشود.
ماه رمضان آبادان نیز کمی متفاوت از دیگر شهرهاست. از رسوم این روزها، بازی محیبس یا پوچ و پر و آیین طبل زدن در سحر است. همچنین همه مردم در یک محله، مساجد را قبل از شروع ماه غبارروبی میکنند.
سوغاتیهای آبادان
اگر قصد خرید سوغاتی برای دوستان و آشنایانتان را دارید، بهتر است یکی از موارد زیر را انتخاب کنید:
- ماهی: بهترین انواع ماهی را با تنوع بالا میتوانید در آبادان ببینید. برای سوغاتی بهتر است ماهی زبیدی (حلوای سفید) که گرانترین نوع ماهی است را انتخاب کنید. البته راشگو، شوریده، شانگ، زبان، سنگسر، میش، هامور، کفشک، صبور و قباد هم انتخاب خوبی برای سوغات خواهد بود.
- خرما: ازآنجاییکه آبادان شهر خرماست؛ بنابراین میتواند سوغاتی خوبی باشد. انواع خرماهای رحی، گنطار، بریم، زاهدی و سعمران را میتوانید در این شهر پیدا کنید.
- کپو: این سوغاتی در دسته صنایعدستی قرار گرفته و شامل ظروف تزئینی است که با برگ درخت خرما بافته شده است.
- ادویه: ادویههایی که برای درستکردن غذا استفاده میشود، بینظیر و خاص است.
- گلیم و حصیر: در میان صنایعدستی میتوانید از گلیم یا حصیر که با برگ درخت خرما درست میشود نیز بهعنوان سوغاتی استفاده کنید.
شمارهتلفنهای ضروری آبادان را در ذهن خود بسپارید
مکان موردنظر | تلفن بدون پیششماره ۰۶۳۱ |
فرودگاه آبادان | ۷-۳۲۰۹۵ |
هتل آزادی | ۲۴۳۰۳ |
هتل کاروانسرا | ۸-۳۰۰۶۵ |
هتل بهار | ۲۲۴۲۲ |
هتل خلیج | ۲۲۴۵۳ |
بیمارستان بهشتی | ۲۳۰۹۴ |
بیمارستان امام خمینی | ۲۵۰۴۸ |
راهآهن اهواز | ۷-۳۳۳۳۲۰۲۰ |
ترمینال اتوبوس آبادان | ۳۲۵۵۱۱۰ |
سؤالات پرتکرار در مورد سفر به آبادان
- فاصله آبادان تا خلیجفارس چقدر است؟
از نظر مسافتی ۴۱۵ کیلومتر و از نظر فاصله زمانی ۴ ساعت است.
- دانشگاههای آبادان کداماند؟
- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آبادان
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان
- دانشگاه پیامنور واحد آبادان
- دانشگاه صنعت نفت آبادان
- مؤسسه آموزش عالی مهر اروند آبادان
- اسامی دیگر آبادان بر چه اساسی ساخته شده است؟
وهمن اردشیر مربوط به اولین شاه ساسانی است. عبادان از نام اولین فرمانده در پادگان بعد از حمله اعراب به خوزستان انتخاب شد. اوپاتان نیز به معنی جایی است که در آن رود و دریا وجود دارد.
سخن پایانی
نهتنها در زمان سفر به آبادان؛ بلکه، برای هر شهر دیگری داشتن راهنما، کمک زیادی به ما میکند. ما سعی کردیم در این مطلب هرآنچه که برای راهنمای سفر به آبادان نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهیم تا در نهایت بتوانید بهترین انتخاب را برای روزهایی که در این منطقه هستید، داشته باشید. برای دریافت هرکدام از خدمات عنوان شده میتوانید روی سرویسهای متنوع اسنپ حساب کنید. سرویس رزرو هتل اسنپ، سرویس بلیت سفر اسنپ، سرویس درخواست خودروی اسنپ و … در این سفر همراه شماست.
دیدگاهتان را بنویسید