شهر جنوبی بندرعباس، بهلطف خط ساحلی و جاذبههای مذهبی، تاریخی و طبیعی، دستپر به استقبال مسافرانش میرود. این شهر قدمگاه فصل بهار در کشور است. اگر راهی سفر زمستانه به بندرعباس هستید، بوی بهار را در جاذبههایی مثل باغ پرندگان، عمارت کلاهفرنگی، پارک ساحلی و محله باستانی سورو استشمام کنید. همراه ما باشید تا شما را با نقطهنقطه تماشایی این شهر آشنا کنیم: جایی که خورشید گرمتر از همیشه میتابد و خاکش پر از قصههای ناگفته و ناشنیده است.
فهرست مطالب
بخش اول: جاذبههای طبیعی بندرعباس
۱. غار و کوه نمکی خرسین
اینجا یک گنبد نمکی وسیع، سست و بیاندازه ناپایدار است که یک غار اسرارآمیز را در قلب خود جای میدهد. تنها معمار این کوه نمکی، آبنمک غلیظی است که طی سالیان سال از زمین جوشیده است. برای تماشای پوشش صیقلی این سنگهای نمکی، فصلهای کمبارش بهار و تابستان را انتخاب کنید.
- آدرس: بخش سیاهو در شمال شرقی هرمزگان، در فاصله ۸۰ کیلومتری بندرعباس.
۲. آبگرم گنو
آب گرم گنو در یک منطقه کوهستانی سرسبز قرار دارد. حتی اگر در سلامت کامل سفر کردهاید و احتیاجی به جنبه درمانی این آب گرم ندارید، میتوانید در چشمههای گوگردی، لابهلای درختان زیره و پونه و آویشن، تنی به آب بزنید و خستگی سفر را از تنتان بیرون کنید.
اگر قصد دارید به این منطقه تماشایی سفر کنید، بهتر است هر چه زودتر برای تهیهی بلیط هواپیما تهران بندرعباس اقدام کنید تا برنامهریزی سفرتان راحتتر باشد.
- آدرس: ۳۴ کیلومتری شمال شرقی شهر بندرعباس، جاده بندرعباس به سیرجان.
۳. باغ پرندگان
باغ پرندگان بندرعباس محل نگهداری انواع پرندگان آبزی، کنارآبزی، شکاری، کبوترسان، ماکیان و پرندگان زینتی است. بنابراین اصلا مهم نیست به چه پرندهای علاقه دارید! حتی اگر مشتاقید پرندگانی مانند کرکس و کلاغ و جغد را از نزدیک ببینید، میتوانید بلیت این باغ را بخرید و زیباترین پرندهها را ببینید که در قفسهای جداگانه نگهداری میشوند.
- آدرس: جاده بندر عباس میناب، بلوار رجایی.
بخش دوم: جاذبههای تاریخی بندرعباس
۴. حمام گله داری
حمام گله داری در زمان خود تنها محل استحمام بومیان خلیج بود. آب حمام از چشمههای اطراف تأمین میشد. بهعلاوه، روزنههایی برای ورود نور در سقف و خزینهای برای گرمکردن آب وجود داشت. اینجا شاهکار دوران قاجار است و نمیتوانید در آن آبتنی کنید!
- آدرس: بلوار ساحلی، خیابان دلگشا.
۵. عمارت کلاه فرنگی
عمارت کلاهفرنگی سه شعبه در ایران دارد! یک سر این رشته به تهران، یک سر به رشت و سر دیگر به بندرعباس میرسد. عمارتی که در بندرعباس میبینید، یک قلعه ۲ طبقه با ۱۶ برج و ۳ دروازه است که قدمتش به دوران صفویه میرسد و معماری اروپایی دارد.
- آدرس: بلوار طالقانی، در مجاورت اسکله قدیم.
۶. آبانبارهای برکه باران
مجموعه آبانبارهای برکه باران شامل ۵ آبانبار تاریخی است که قدمتشان به زمان حکومت صفوی میرسد. گنبدی که روی این آبانبارها را پوشانده، از سنگ و ساروج و با معماری منحصربهفردی ساختهاند که ارزش تماشا دارد. درحالحاضر یکی از این آبانبارها به سالن آمفیتئاتر تبدیل شده است.
- آدرس: خیابان پاسداران، خیابان ۲۲ بهمن، جنب موزه بزرگ بندرعباس.
۷. موزه آب
اگر مشتاقید از گذشته سخت بومیان و دشواریهای حفر قنات و بیرونکشیدن آب از چاه باخبر شوید، سری به موزه آب بندرعباس بزنید. در این مکان تاریخی بهوفور ظروف فلزی، کوزههای سفالی و سنگی میبینید و شاهد شبیهسازی تلاش انسانها برای حفر چاه آب و قنات هستید.
- آدرس: بلوار امام خمینی، محله منطقه نظامی، خیابان ۲۲ بهمن.
۸. مسجد جامع بندرعباس
این مسجد بزرگ با بیش از دو قرن قدمت، محل عبادت ساکنان سنی بندرعباس است. شما میتوانید برای تماشای ظرافت کاشیکاریها به قدیمیترین مسجد استان هرمزگان سر بزنید. بازدید از این مسجد تاریخی هزینهای ندارد و درب آن همهروزه به روی مسافران و گردشگران باز است.
- آدرس: بلوار امام خمینی، چهارراه مطهری.
۹. موزه مردمشناسی بندرعباس
برای آنکه با سبک زندگی بومیان این شهر جنوبی آشنا شوید، موزه مردمشناسی بندرعباس بیش از ۲۵۰۰ اثر تاریخی پیش چشمتان ردیف میکند. بخشهای مختلف موزه به نمایش صید، بازار سنتی شهر، مجسمههای مومی، کتابخانه، نگارخانه و غیره اختصاص یافته است. بهمحض ورود یک لنج بزرگ در مرکز موزه میبینید که بادبانش به نورگیر طبقه سوم میرسد!
- آدرس: محله استمبیک، بلوار پاسداران، جنب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی.
۱۰. موزه حیاتوحش
اگر خودتان یا فرزندتان کمترین علاقهای به حیاتوحش دارید، در سفر به بندرعباس سری به موزه حیاتوحش بزنید. اینجا با مجموعه کاملی از انواع پستانداران، ماهیان، انواع صدفها، اسفنجها، مرجانها و حتی یک اسکلت نهنگ روبهرو میشوید. همچنین میتوانید فسیلهای مربوط به جانداران قدیمی را از نزدیک ببینید.
- آدرس: گلشهر جنوبی، بلوار آزادی، ساختمان مرکزی محیطزیست.
۱۱. معبد هندوها
این معبد در اواخر دوره ناصرالدینشاه با کمک مالی تجار هندی ساخته شد و ارتباط فرهنگی میان ایران و بازرگانان هندی را به نمایش میگذارد. جذابیت این معبد بیشتر بهخاطر نقاشیهای مذهبی بر روی دیوارها، زیبایی برجکها و تالار اجتماعات چشمگیر آن است.
- آدرس: میدان شهدا، بلوار امام خمینی، محله چهارباغ بندرعباس، روبهروی بازار روز.
۱۲. محله باستانی سورو
بازدید از این محله باستانی شما را با زندگی جامعه کهن منطقه بیشتر آشنا میکند. هنوز که هنوز است، سکههای قدیمی دوران ساسانی، صفوی و قاجاری در خاک این محله یافت میشود. البته ضرب نسلبهنسل سکه تنها جاذبه این محله نیست؛ تماشای درختهای گز، کنار، کرت، گهور و خرگ نیز شگفتزدهتان میکند.
- آدرس: محدوده مرکزی شهر بندرعباس، شمال محله سورو فعلی.
بخش سوم: بازارها و مراکز خرید تماشایی بندرعباس
۱۳. بازار سنتی بندرعباس
نمیشود که دستخالی از بندرعباس به خانه برگردید. این شهر مسافرانش را برای خرید سوغاتی به زحمت نمیاندازد. هرچه بخواهید، در بازار سنتی مهیاست. حتی اگر قصد خرید ندارید، تماشای بافت سنتی و رنگارنگ این بازار پرقدمت خالی از لطف نیست.
- آدرس: خیابان طالقانی، نرسیده به خیابان بهادر جنوبی.
۱۴. بازار ماهی بندرعباس
در این بازار شلوغ و سرزنده شاهد عظمت حیات آبی خلیج فارس و دریای عمان هستید! اینجا محل فروش صید روزانه صیادهاست. در هر غرفه انواع ماهی ریز و درشت میبینید که مخصوص دریای جنوب هستند و جای دیگری یافت نمیشوند. میتوانید از فروشنده درباره طعمسازی و شیوه پخت ماهیها بپرسید. صبورانه به شما جواب میدهند.
- آدرس: بلوار طالقانی، روبهروی بیمارستان صاحبالزمان.
۱۵. بازار مرکزی یا سیتی سنتر
در این بازار بزرگ و مدرن از شیر مرغ تا جان آدمیزاد دمدست شماست. بیش از ۵۰۰ غرفه در فضایی به مساحت ۴۵۰۰ مترمربع، با معماری بومی استان هرمزگان کنار هم جمع شدهاند و پوشاک، اسباب بازی و لوازم آرایشی و بهداشتی میفروشند. این بازار یک اثر هنری نیست؛ اما دیدنش هم خالی از لطف نیست.
- آدرس: میدان شهربانی، بلوار امام خمینی.
۱۶. مجتمع رویال ۱ و ۲
اگر میانه خوبی با بازارهای سنتی ندارید، اینجا مجتمع تجاری مدرن هم پیدا میکنید. دو مجتمع رویال ۱ و رویال ۲ رو به روی هم قرار دارند و هرکدام برای خرید لوازم خاصی مناسباند. مثلا اگر دنبال پارچه و پوشاک میگردید باید از پلههای رویال ۱ بالا بروید و اگر برای خرید موبایل، لوازم الکترونیکی و لوازم جانبی آمدهاید، درب رویال ۲ را باز کنید.
- آدرس: میدان شهدا، بلوار امام خمینی، بین چهار راه بلوکی و میدان برق.
بخش چهارم: جاذبههای ساحلی بندرعباس
۱۷. پارک ساحلی سورو
این پارک چسبیده است به تنگه هرمز! جایی که میتوان دل به صدای جوش و خروش امواج دریا سپرد و شاهد رفتوآمد کشتیهای تجاری بود. اگر چند ساعت وقت خالی دارید، زیر سایه درختان نارگیل، خرما، ختمی، پلومریا بنشینید و در یکقدمی دریای جنوب با خودتان خلوت کنید.
- آدرس: بلوار آیت الله طالقانی، خیابان فرزانگان.
۱۸. بوستان ساحلی دولت
یکی از جذابترین نقاطی که میتوان پیادهروی میان نخلها را تجربه کرد، بوستان دولت بین دو پارک ساحلی غدیر و ولایت است. اینجا امکانات بازی از میز پینگپنگ و کارتینگ تا زمین بازی کودکان تماموکمال فراهم است. اگر هم تمایلی به بازی ندارید، عکاسی از مناظر خیرهکننده این پارک چند ساعت سرگرمتان میکند.
- آدرس: گلشهر جنوبی، بلوار رسالت جنوبی.
۱۹. مجسمه صیاد مروارید
این مجسمه ۱۳ متر و نیمی به یاد صنعت کهن و بومی صید مروارید در بندرعباس، درست روبهروی استانداری هرمزگان بنا شده است. اگر گذرتان به این منطقه از بندرعباس افتاد، حتما کنار این نماد پرابهت بایستید و عکس یادگاری بگیرید.
- آدرس: محله سیم بالا، بلوار طالقانی، در غربیترین نقطه بلوار غدیر.
۲۰. خط ساحلی مکسر
ساحل صخرهای مکسر یکی از بکرترین جاذبههای بندرعباس است. خیلی از مسافران فقط به شوق تماشای صخرههای خاص، منظره کوههای بلند و ساحل شنی وسیع بار سفر به جنوب میبندند. در نزدیکی این ساحل چند جزیره و جاذبه ساحلی قرار گرفته است که پیشنهاد میکنیم از تکتکشان بازدید کنید. جاذبههایی مثل گردنه عشاق، جزیره شیدور و چشمههای شمس و فاریاب.
- آدرس: کرانه ساحلی خلیج فارس، ۱۰ کیلومتری غرب بندر مقام.
سفر راحت و خاطرهانگیز به بندرعباس!
دست از جستوجوی بیشتر بردارید؛ تمام جاذبههایی که باید در بندرعباس ببینید را در این مطلب مرور کردیم. مسیر دسترسی به هرکدام را هم نوشتهایم. اگر مسافر این شهر جنوبی هستید و هنوز برنامهای برای این سفر ندارید، روزهای سفرتان را با این ۲۰ جاذبه طبیعی، تاریخی، تجاری و ساحلی پرکنید. نیمه دوم سال بهترین زمان ماجراجویی در این شهر جنوبی است. چند روزی کاروبار را زمین بگذارید و جاذبههای بهشتی بندرعباس را از نزدیک ببینید.