قطعا پوره گوجهفرنگی در بین افراد بهعنوان یک طعمدهندهی فوقالعاده به غذا شناخته میشود. معمولا برای درستکردن پوره گوجهفرنگی روشهای ساده و متنوعی وجود دارد که میتوانید با هرکدام از این روشها یک پورهی خوشمزه را آماده کنید. در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه پورهی گوجهفرنگی به سه روش متنوع بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا طرز تهیه آن را یاد بگیرید و در درستکردن غذا از آن استفاده کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه پوره گوجهفرنگی
در ادامه و در جدول زیر میتوانید مواد لازم برای تهیه پوره گوجهفرنگی را مشاهده کنید. معمولا از این مدل پوره میتوانید بهعنوان جایگزینی برای رب گوجهفرنگی و گوجه خشک شده در تهیه غذا استفاده کنید، با این تفاوت که بافت نرمتری دارد.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
گوجهفرنگی | یک کیلوگرم |
پیاز | دو عدد متوسط |
ریحان | ۱۰۰ گرم |
نمک | به میزان لازم |
آب | به میزان لازم |
طرز تهیه پوره گوجهفرنگی ساده
در اولین دستور قرار است تا به طرز تهیه و درستکردن پوره گوجهفرنگی ساده بپردازیم. برای درستکردن این مدل پوره تنها به گوجهفرنگی و آب نیاز دارید و باید مراحل آن را به شکل زیر انجام دهید.
- مرحلهی اول: در ابتدای کار باید گوجهفرنگیها را با آب سرد بهخوبی بشویید و سپس با استفاده از یک دستمال تمیز خشک کنید. همچنین میتوانید اجازه دهید گوجهها درون آبکش بمانند تا آب اضافهی آنها گرفته شود.
- مرحلهی دوم: در ادامه باید گوجهها را از وسط نصف کرده و اگر مشکل خرابی دارند آنها را جدا کنید. همچنین باید قسمت سبز سر گوجهفرنگی را نیز جدا کنید.
- مرحلهی سوم: نوبت به جداکردن دانههای گوجهفرنگی میرسد. البته این کار اختیاری است؛ اما بهتر است تا انجام شود. برای انجام این کار باید با استفاده از یک قاشق کوچک، دانههای وسط گوجهها را خارج کنید و دور بریزید.
- مرحلهی چهارم: در نهایت باید گوجهها را در قطعات کوچک برش بزنید و آنها را درون یک قابلمه بریزید.
- مرحلهی پنجم: حرارت زیر قابلمه را روی شعلهی متوسط تنظیم کنید و بگذارید تا گوجهها آب بیندازند. وقتی محتویات درون قابلمه به جوش آمد، بایستی تا میزان حرارت را کم کنید.
- مرحلهی ششم: بعد از کمکردن حرارت باید بگذارید تا گوجهها در حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. پورهی گوجهفرنگی شما آماده است و بعدازاین که کمی خنک شد باید آنها را درون مخلوطکن بریزید تا بهصورت پوره در بیاید.
- مرحلهی هفتم: پورهی آماده شده را باید بعد از خنک شدن، درون ظرف مورد نظرتان بریزید و در یخچال قرار دهید. البته حتما از ظرف شیشهای و استریل شده برای نگهداری پوره استفاده کنید تا کپک نزند.
طرز تهیه پوره گوجهفرنگی به همراه پیاز و روغن زیتون
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید برای تهیه پوره به کار گیرید، درستکردن پوره به همراه پیاز و روغن زیتون است. این پوره برای درستکردن برخی از غذاها انتخاب خوبی است و طعم فوقالعادهای به آن میبخشد. در ادامه به مراحل درستکردن آن اشاره کردهایم.
- مرحلهی اول: مانند روش قبلی، در این روش نیز باید گوجهها را در ابتدا بهخوبی بشویید و آنها را خرد کنید. البته اگر دوست داشته باشید در این مرحله میتوانید پوست گوجه را نیز جدا کنید (البته جداکردن پوست گوجهفرنگی، خیلی مهم نیست چرا که در نهایت درون مخلوطکن قرار گرفته و پوره میشود!)
- مرحلهی دوم: در ادامه باید گوجههای خرد شده را داخل میکسر یا مخلوطکن بریزید و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه میکس کنید تا به شکل پوره درآیند.
- مرحلهی سوم: حالا نوبت به خردکردن پیازها میرسد. بعدازاین که پیازها را بهخوبی شستید و پوست گرفتید باید آنها را بهصورت درشت رنده کنید و در میزان کافی روغن تفت دهید.
- مرحلهی چهارم: اگر دوست داشتید و برای خوشعطر و بو شدن پوره، میتوانید مقداری زردچوبه نیز به پیازها اضافه کنید و همراه با آنها تفت دهید. البته باید به این نکته نیز دقت کنید که پیازها را نباید خیلی ریز رنده کنید، چرا که آب میاندازد.
- مرحلهی پنجم: حالا گوجهی پوره شده را به سایر مواد اضافه کنید و بهخوبی هم بزنید و در نهایت کمی نمک به آن بزنید. باید صبر کنید تا آب پوره کمی تبخیر شود. سپس به آن کمی روغن زیتون اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
پوره گوجهفرنگی با پیاز را بعد از خنک شدن در ظرف مورد نظرتان ریخته و در یخچال نگهداری کنید. البته این مدل پوره را در طولانیمدت و در فریزر نیز میتوانید نگهداری کنید.
طرز تهیه پوره گوجهفرنگی خانگی با ریحان
بهعنوان آخرین روش نیز به درستکردن پوره گوجهفرنگی به همراه برگ ریحان اشاره میکنیم. در این دستور تهیه پوره گوجهفرنگی، به دلیل استفاده از ریحان، عطروطعم پورهی شما بینظیر خواهد شد! درستکردن پوره گوجهفرنگی با ریحان به شرح زیر است:
- مرحلهی اول: مراحل ابتدایی درستکردن این مدل پوره دقیقا مشابه روش قبلی است. یعنی باید گوجهفرنگیها را بعد از شستن، خشک کنید و در نهایت خرد کنید و بگذارید تا روی حرارت ملایم بپزد.
- مرحلهی دوم: بعد از پختن گوجهفرنگیها، با استفاده از یک گوشتکوب یا میکسر باید آنها را به حالت پوره در بیاورید تا بافت کاملا یکدستی ایجاد شود.
- مرحلهی سوم: پورهی شما آماده است و باید آن را درون شیشههایی که از قبل استریل کردهاید، بریزید. درون هرکدام از شیشهها تعدادی برگ تازه ریحان بیندازید، پوره را روی آنها بریزید و درب شیشه را ببندید. البته اگر دوست داشته باشید میتوانید در انتهای کار مقداری نمک و آبلیمو نیز به شیشهها اضافه کنید.
تهیه پوره گوجهفرنگی به سه روش مختلف، ساده است!
طرز تهیه پوره گوجهفرنگی خانگی همانطور که متوجه شدید و در مورد آن خواندید بهسادگی امکانپذیر است و حتی میتوانید آن را با روشهای متفاوتی تهیه کنید. با کمک پوره گوجهفرنگی میتوانید طعم جذابی را در غذاهای متفاوتی مانند سوپ، ماکارونی و انواع خورش ایجاد کنید. امیدواریم که با کمک این روشها بتوانید پوره خوشمزهای را آماده و استفاده کنید.
همچنین، شما میتوانید از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید و مواد اولیه موردنیازتان را از این سرویس خریداری کنید. با استفاده از این سرویس، مواد اولیه پوره گوجهفرنگی با کیفیت بسیار بالا و در سریعترین زمان ممکن به دستتان خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید