معروف‌ترین غذاهای اصفهان که لذت خوردن‌شان را نباید از دست بدهید

معروف‌ترین غذاهای اصفهان

دلایل مختلفی برای انتخاب اصفهان دوست‌داشتنی برای سفر وجود دارد. فقط معماری رنگین و منحصربه‌فرد یا دیدنی‌های تاریخی و طبیعی‌اش نیست که دل مسافران را به‌دست می‌آورد، غذاهای نصف جهان هم بی‌نظیر هستند. وقتی می‌گوییم بی‌نظیر واقعا واژه درستی را برای توصیف به‌کار می‌گیریم. نمونه غذاهای اصفهانی را در هیچ‌جای دیگر نمی‌بینید. حتی بعضی از آنها در ظاهر شما را جذب نمی‌کنند اما با امتحان‌کردنشان متوجه می‌شوید که واقعا فرصت بزرگی را از دست نداده‌اید. اگر به این شهر سفر کردید، حتما با سفارش غذا از رستوران های اصفهان تجربه‌تان از بازدیدی خاص و خوشایند را تکمیل کنید. اگر هم حوصله یا فرصت سرزدن به رستوران‌ها را ندارید، با وجود امکان خرید اینترنتی غذا دلیلی ندارد که خودتان را از لذت چشیدن طعم این غذاها محروم کنید.

۱. بریان

بریان

این غذا از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین نماینده‌های غذای اصفهانی است که در منوی رستوران‌های غذاهای اصفهانی برای خرید غذای آنلاین یا حضوری پیدا می‌شود. با وجود شهرت زبانزدش، هنوز هم به‌اشتباه تلفظ می‌شود. بسیاری از افراد بریان را بریونی یا بریانی می‌نامند. نام غذایی که با گوشت گردن، جگر سفید، پیاز و ادویه‌جات طبخ می‌شود، بریان است. یای نسبت را به محل فروش آن اضافه می‌کنند: بریونی. در واقع، بریان را در بریانی نوش‌جان می‌کنید، مثل کباب که از مغازه کبابی سفارشش می‌دهید.

۲. حلیم‌بادمجان

حلیم بادمجان در نواحی مختلف ایران طبخ می‌شود اما اصفهانی گوشت فراوانی در آن می‌ریزند. این گوشت باید گوشت گردن گوسفند باشد تا در دهان آب شود. یکی از شاخصه‌های متفاوت حلیم بادمجان اصفهانی‌ها این است که بسیار کِش می‌آید. هم‌نشینی گوشت، کشک، بادمجان و برنج در این غذا غوغا می‌کند.

۳. کباب زردک

کباب زردک

کباب زردک برای دوست‌داران کتلت گزینه مناسبی است. این غذا از زردک و پیاز با همراهی گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود. البته آرد نخود و انواع ادویه‌ها هم در دستورش وجود دارند. مواد کباب که با هم ترکیب می‌شوند، در سسی حاوی سرکه و شیره قرار می‌گیرند.

همین ریزه‌کاری‌ها است که غذایی در ظاهر تکراری را در اصفهان متمایز و متفاوت می‌کند. راستی! لازم به توضیح نیست که زردک نوعی هویج است. اگر راهی اصفهان شدید، این غذا را امتحان کنید. اگر اهل رستوران‌گردی در سفر نیستید و دوستی اصفهانی هم برای مهمان‌شدن در منزلش ندارید، با سفارش آنلاین غذا در نصف جهان یا جست‌وجوی این غذا در اپلیکیشن‌های سفارش آنلاین غذا، کباب زردک را سفارش بدهید و امتحان کنید.

۴. خورشت ماست

چیز عجیبی که درباره این غذا وجود دارد، کاربرد دوگانه‌اش است. منظور چیست؟‌ اصفهانی‌ها خورشت ماست را هم به‌عنوان غذا و هم دسر استفاده می‌کنند. این هم از آن پیشنهادهایی است که شاید ابتدا میلی به امتحان‌کردنش نداشته باشید ولی راضی‌تان می‌کند.

در ترکیب خورشت ماست هم از گوشت گردن با ماست هم‌زده، شکر و زعفران استفاده می‌کنند. شاید در شهری به‌غیر از اصفهان و با خرید اینترنتی غذا بتوانید این غذا را در رستوران‌های محلی پیدا کنید.

۵. یخمه ترش

یخمه ترش

ترکیب یخمه ترش هم مانند بیشتر غذاهای سنتی اصفهان عجیب با خروجی خوشایند است. گوشت گوسفندی، زردآلو، آلو و برنج با شکر در این غذا استفاده می‌شود. نتیجه نهایی را با نان سنگک نوش‌جان کنید و لذت ببرید.

۶. شله بریان

شله بریان هم خوشمزه است و هم مقوی. گوشت دنده گوسفند با پیاز و زیره سیاه آسیاب‌شده ترکیب می‌شود. به این ترکیب مواد دیگری مانند برنج نیم‌دانه و ادویه هم اضافه می‌کنند. حاصل کار غذایی با بافت نرم و کوبیده است که طرفداران زیادی دارد.

۷. یخنی لوبیا

اصفهانی‌ها به این غذا، گوشدالوبیا هم می‌گویند. شکل‌وشمایل یخنی لوبیا بی‌شباهت به حلیم نیست. ترکیبات جذابی هم دارد: گوشت گوسفند، تره، لوبیا، برنج، پیاز، ادویه، جعفری و شنبلیله. اگر راهی اصفهان شدید، حتما این مورد را امتحان کنید. اگر هم ساکن شهری دیگر هستید، تلاشتان را برای پیداکردن آن به‌کار بگیرید. شاید در رستوران‌های محلی و مخصوص اصفهانی‌ها با به‌کمک سفارش آنلاین غذا بتوانید آن را پیدا کنید.

۸. قیمه‌ریزه نخودچی

قیمه‌ریزه نخودچی

آرد نخود و گوشت در ترکیب این خورشت قیمه قیامت می‌کنند؛ قیامتی پرشور از طعم لذیذ غذاهای آشپزهای اصفهانی. این خورشت را با برنج نوش‌جان کنید. راستی! دقت کرده‌اید که گوشت، آن هم از نوع گوسفندی در غذاهای اصفهانی حضوری پررنگ دارد؟

۹. کله‌جوش

شاید بگویید که این غذا فقط مخصوص اصفهانی‌ها نیست. درست است اما بدانید که تفاوت کاسه کله‌جوش اصفهانی با شهرهای دیگر در پرمحتوا و موادبودن آن است. اصفهانی‌ها در ریختن گردوی زیاد، کشک و نعنا در کله‌جوش صرفه‌جویی نمی‌کنند.

۱۰. کوفته شویدباقالی

در سراسر ایران، کوفته‌های مختلف و متنوعی پخته می‌شود. نوع اصفهانی هم خوشمزه و جذاب است. در ترکیب این غذا از گوشت چرخ‌کرده، شوید، باقالی سبز، پیاز، ادویه و تخم‌مرغ به‌همراهی برنج و آلو خشک استفاده می‌کنند. با سفارش آنلاین غذا یا مراجعه به رستوران‌های اصفهانی، طعم این کوفته را از دست ندهید.

در آخر

این‌روزها با امکان خرید اینترنتی غذای محلی می‌توانید غذاهای محلی مختلف را در رستوران‌ها پیدا کنید و سفارش بدهید. برای مثال، در پایتخت هستید؟ ایرادی ندارد. نگاهی به منوی خرید غذای آنلاین اپلیکیشن‌ها بیاندازید و ببینید که اصفهانی‌های خوش‌ذوق در تهران رستورانی با غذاهای متفاوت و خوش‌طعمشان دایر کرده‌اند یا خیر. اگر هم که راهی نصف جهان زیبا می‌شوید، حتما سفارش غذا از رستوران های اصفهان را از یاد نبرید.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.