خانه
جهان‌گردی
موزه بریتانیا را بشناسید؛ سیر تا پیاز بازدید از این موزه دیدنی
جهان‌گردی

موزه بریتانیا را بشناسید؛ سیر تا پیاز بازدید از این موزه دیدنی

۱۷ آذر ۱۴۰۳
1 دیدگاه

موزه بریتانیا یکی از جذاب‌ترین گنجینه‌های تاریخی و فرهنگی در دنیا است که درست در قلب لندن قرار دارد. قدمت اشیاء و آثار موجود در این موزه به هزاران سال پیش می‌رسد و موزه‌ای جهانی برای تماشای آدم‌هایی از سراسر جهان است. در این مقاله، سعی کرده‌ایم که از اطلاعاتی مهم و مفید درباره این موزه برایتان بگوییم تا دید و چشم‌اندازی نسبت به آن داشته باشید.

درباره موزه بریتانیا چه می‌دانیم؟

این موزه بیشتر از ۷ میلیون آثار باستانی و گنجینه‌های فرهنگی و تاریخی را در دل خود جای داده است. زمان احداث آن به سال ۱۷۵۳ میلادی بازمی‌گردد و در خیابان گریت راسل منطقه بلومزبری لندن قرار دارد. قدمت موزه بریتانیا بسیار زیاد است و با مجموعه‌ای که هنس اسلون، پزشکی اهل ایرلند به مجلس انگلستان تقدیم کرد، جرقه احداث و راه‌اندازی آن کلید خورد. مجموعه‌ای که اسلون اهدا کرده بود، شامل دست‌نوشته‌هایی قدیمی و تاریخی بود. در این مجموعه، کتاب‌هایی قدیمی و آثاری باستانی از ملل مستعمره بریتانیا هم به چشم می‌خورد. شاید برایتان جالب باشد که بازدید از این موزه رایگان است و یکی از پربیننده‌ترین نقاط دیدنی دنیا و موزه‌های جهان است.

در موزه بریتانیا چه چیزهایی می‌بینید؟

بخش‌های مختلفی در موزه بریتانیا وجود دارد. هریک از این بخش‌ها نمودی از تاریخ، فرهنگ و هنر هستند. بزرگ‌ترین گنجینه تاریخی دنیا در همین موزه جمع‌آوری شده و نگهداری می‌شود. بخش‌های مختلف موزه شامل موارد زیر می‌شوند:

  • بخش مصر و سودان باستان؛
  • بخش یونان باستان؛
  • بخش ایران باستان.

آثار و اشیایی از تمدن‌های قدیمی دنیا از جمله کشورمان ایران هم در موزه بریتانیا دیده می‌شود. در بخش ایران، بالغ بر ۱۳هزار مورد از اشیای باستانی ایران قرار دارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، منشور کوروش کبیر است.

با قدم‌زدن در بخش‌های مختلف این موزه بزرگ به اشیا و آثاری از جمله موارد زیر روبه‌رو می‌شوید:

  • نقاشی، گراوور و تصویر؛
  • سکه و نشان‌های باستانی؛
  • آثاری از هنر اسلامی، آثار باستانی شرقی و پیش از تاریخ؛
  • آثار قوم شناختی و کارهای هنری لئوناردو دا وینچی.

در بخش ایران موزه بریتانیا چه می‌گذرد؟

ایرانی‌ها معمولاً مشتاق بازدید بخش ایران باستان در موزه بریتانیا هستند. در این بخش از موزه، آثار ارزشمندی از مناطق مختلفی نگهداری می‌شود؛ آثاری از مناطق:

  • ایران؛
  • بین‌النهرین؛
  • آناتولی؛
  • قفقاز؛
  • شبه‌جزیره عربستان؛
  • سوریه و فلسطین.

قدمت برخی از آثار مربوط به این سرزمین‌ها به دوران پیش از تاریخ می‌رسد. در حوالی سال ۱۸۲۵ میلادی، نقش‌برجسته‌ها و مجسمه‌های ارزشمندی از محوطه تخت جمشید به این موزه راه پیدا کردند. در سال‌های بعد و در طول سال‌های ۱۸۷۸ میلادی تا ۱۸۸۲ هم اشیا و آثار ارزشمندی از ایران و خاورمیانه وارد موزه شدند. برای مثال، منشور کوروش از بابل یا دروازه‌های بلاوات از جمله موارد مهم و تاریخی بودند که به گنجینه قیمتی و ارزشمند موزه راه پیدا کردند.

برخی از این آثار از موسسات شرق‌شناسی مانند موسسه شیکاگو خریده شده‌اند. علاوه‌بر این‌ها، آثار و اشیایی از عصر اسلامی ایران هم در موزه بریتانیا دیده می‌شود. ظروف نقره و جام‌هایی ارزنده از آن دوران در ویترین‌های این موزه بزرگ جای خوش کرده‌اند. آثار تاریخی دوران‌های مختلف گذشته ایران، اروپا و قاره‌های دیگر دنیا در موزه بریتانیا، باعث شده که با مجموعه‌ای جهانی و خاص روبه‌رو شویم. دیدن اثری از تمدن و فرهنگ نقاط مختلف، در درک جایگاه کنونی‌مان در دنیای فعلی بسیار حائز اهمیت است.

از هنرمندان معاصر وطنی در موزه بریتانیا چه خبر؟

حتماً برایتان جالب و افتخاربرانگیز است که بدانید آثاری از هنرمندان معاصر ایرانی هم در این موزه نگهداری می‌شوند. از جمله چهر‌ه‌های شهیری که ردپایی از خود در موزه به‌جای گذاشته‌اند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • پرویز تناولی
  • حسین زنده‌رودی
  • اردشیر محصص
  • احمد امین‌نظر
  • شیده تامی
  • محمد احصائی
  • سارا رهبر
  • فرح اصولی
  • طرلان رفیعی
  • خسرو حسن‌زاده
  • مسعود عربشاهی
  • عباس عطار

این فهرست بلندتر از این است، اما فقط به نمونه‌ای از هنرمندان و چهره‌هایی از ایران اشاره کردیم که در موزه لندن، آثاری ارزشمند و دیدنی برای نمایش عرضه کرده‌اند. توصیه میکنیم قبل از پرواز تهران لندن خود برنامه دیدار از این موزه را داشته باشید، زیرا ایران در این موزه، حضوری به‌شدت افتخارآمیز و مهم دارد. در بخش باستانی یا نمایش آثار هنرمندان کشور، دیدنی‌هایی به‌شدت اصیل و پرارزش در معرض نمایش قرار گرفته‌اند.

بخش‌های جالب توجه موزه بریتانیا کدام‌اند؟

در این موزه، بخش بسیار جالبی با عنوان موزه تاریخ طبیعی لندن هم وجود دارد. این بخش در حوالی سال ۱۸۸۱ میلادی به موزه اضافه شد و بخش‌های مختلفی از جمله زمین‌شناسی، حشره‌شناسی و… در آن قابل مشاهده است. بسیاری از مجموعه‌های طبیعی حاضر در این بخش از موزه بریتانیا از سوی چارلز داروین جمع‌آوری شده‌اند. کتابخانه موزه هم که در سال ۱۹۷۳میلادی از آن  جدا شد، مجموعه‌ای غنی از انواع کتاب‌های خطی و عتیقه است. در این موزه، آثاری ارزشمند از تاریخ، فرهنگ و هنر سراسر نقاط دنیا جمع‌آوری شده است. بسیاری از آن‌ها هم به‌واسطه استعمار کشورهای مختلف و سیطره عظیم بریتانیا در دنیا به این موزه آورده شده‌اند. کشورهای مختلفی در طول زمان، خواهان بازگشت آثار و اشیای متعلق به خود به سرزمینشان بوده‌اند، اما ظاهراً تلاش‌هایشان موفقیت‌آمیز نبوده است.

مشهورترین آثار هنری موجود در موزه بریتانیا کدام‌اند؟

در موزه بریتانیا، آثار ارزشمند فوق‌العاده مهمی وجود دارند. اما برخی از آن‌ها برایتان نام‌آشناتر هستند. اگر بخواهیم از آثار بسیار مهم و مشهور هنری موجود در این موزه نام ببریم، به موارد زیر می‌رسیم:

  • مجسمه‌های یونان باستان؛ مجسمه‌های مرمرین پارتنون
  • مجسمه‌های مصر باستان؛ نیم‌تنه رامسس دوم
  • مجسمه‌های رومی؛ مجسمه‌های برنزی امپراتورهای رومی

نقاشی‌هایی از هنرمندان معروف دنیا مانند داوینچی، رافائل و البته پیکاسوی مشهور هم در این موزه دیده می‌شوند. با سرزدن به موزه بریتانیا با حجم وسیعی از دیدنی‌های جذاب روبه‌رو می‌شوید. فقط بحث تاریخ و فرهنگ نیست، قطعاً افرادی با علایق مختلف در این موزه، از تماشای وسیعت و تنوع آثاری بین‌المللی از گذشته‌های هنر و فرهنگ لذت خواهند برد.

معماری موزه بریتانیا چگونه است؟

معماری موزه بریتانیا هم بسیار زیبا و جالب توجه است. بنای این موزه از بیرون دارای تعداد زیادی ستون است. حدود ۴۳ ستون با ارتفاع ۱۴متر در این بنا به کار رفته‌اند. نمای بیرونی موزه بسیار باشکوه است و دقیقاً با هدف ایجاد ساختمانی طراحی شده که متناسب با کارکرد آن به عنوان گنجینه‌ای ارزشمند باشد. رابرت اسمیرک معمار و طراحی این ساختمان پرابهت و زیبا است و در ساخت آن از معماری کلاسیک یونانی‌ها بهره برده است. معماری بخش کتابخانه این موزه هم متمایز و ویژه جلوه می‌کند. تمام سالن‌های موجود در این بخش، حالت مدور دارند و کاملاً در تناسب با آثار ارزشمند و گنجینه‌های تاریخی و فرهنگی است که در آن قرار دارند. کتاب‌هایی به زبان‌های مختلف از سراسر نقاط دنیا در کتابخانه موزه بریتانیا نگهداری می‌شوند. در کنار آن‌ها، انبوهی از مجلات و نسخ خطی و نشریات سراسر جهان هم قابل‌بازدید و مشاهده هستند.

ساعت و شیوه بازدید از موزه بریتانیا را بدانید

این موزه در روزهای هفته از ساعت ۱۰ صبح تا ۵ و ۳۰ دقیقه عصر به روز بازدیدکنندگان گشوده است. در روزهای جمعه هم ساعت کار آن بیشتر می‌شود و امکان بازدید تا ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه شب فراهم است. هرچند که هزینه‌ای بابت خرید بلیط این موزه از افراد دریافت نمی‌شود، اما دوستداران سرزدن به آن، باید حتماً از پیش، نام خود را در سامانه بازدیدکنندگان رزرو کنند. برخی از نمایشگاه‌هایی که در موزه بریتانیا برپا می‌شوند هم رایگان نیستند و اگر بخواهید در گشت‌وگذارتان در موزه، به آن‌ها هم سر بزنید، نیاز به پرداخت هزینه خواهید داشت.

نوبت شماست!

اگر نمی‌توانید به لندن بروید و سری به این موزه شگفت‌انگیز و دیدنی بزنید، جای نگرانی نیست. ابتدا، بهتر است که با مرور مقاله ما یا مطالب دیگر موجود درباره آن، با فضا و بخش‌هایش آشنا شوید. سپس به سایت این موزه مراجعه و از امکان جذاب تور مجازی‌اش استفاده کنید. با تور مجازی موجود در سایت این موزه، امکان گشت‌وگذار در بخش‌های مختلف آن برایتان فراهم می‌شود. به‌راحتی می‌توانید دیدنی‌هایش را مشاهده کنید و از این بازدید مجازی لذت ببرید.

دوست دارید که موزه بریتانیا را از نزدیک ببینید؟ حتماً بخش ایران باستان در آن، برایتان بسیار جذاب و دیدنی است. این‌طور نیست؟

https://secure.gravatar.com/avatar/a81d969925f4ec9a3dc5c68e29459f08?s=96&d=mm&r=g
اسنپ

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. تکمیل قسمت های *دار الزامی می باشد.

دیدگاه کاربران

علی | ۵ دی ۱۴۰۳ - 17:03

عالی بود