غذاهای منسوب به شمال کشور دارای تنوع بسیار زیادی بوده و در واقع میتوان گفت که بخش بزرگی از تنوع غذایی ایرانزمین را همین لیست غذاهای شمالی مازندرانی و گیلانی به خود اختصاص دادهاند. اگر شما نیز مایل هستید که نگاهی به این لیست انداخته و خوشمزهترین غذاهای گیلانی و مازندرانی را در آشپزخانه منزل خود تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.
لیست غذاهای شمالی گیلانی
غذاهای شمالی گیلانی و مازندرانی، بسیار زیاد بوده و در اینجا سعی کردهایم که بهترین و مشهورترین آنها را گردآوری کنیم.
کال کباب
یکی از خوشمزهترین غذاهای منسوب به شمال کشور را باید کال کباب بدانیم. این غذا با مواد اولیهای که برخی از آنها چون چوچاق فقط در شمال کشور یافت میشوند، تهیه شده و طعمی عالی دارد. برای تهیه کال کباب، به سیر، بادمجان، آبغوره، خلواش، چوچاق، نعناع، گردو و ادویه نیاز دارید. این غذا را حتما با بادمجان تنوری شده تهیه کرده و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.
باقلاقاتق
باقلاقاتق یکی از غذاهای بسیار خوشمزه شمالی بوده که طرز تهیه آن بسیار آسان است. این خورش ساده، از پاچ باقلا، شوید خشک، کره، سیر، تخممرغ درست میشود و زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن طعم میبخشند. این خورش خوشمزه بهراحتی آماده میشود و میتوان آن را بهعنوان تمامی وعدههای غذایی، یعنی نهار و شام و همچنین پیشغذا سرو کنید. باقلاقاتق یکی از خورشهای پرطرفدار در ماه رمضان در استان مازندران است که البته در سایر ایام نیز پخت میشود. مواد اولیه آن مانند پاچ باقلا را میتوان بهراحتی در فروشگاهها یافت و برای آمادهشدن تنها به ۲۰ دقیقه زمان نیاز است.
اناربیج
اناربیج از جمله خوشمزهترین و محبوبترین خورشهای شمالی کشور محسوب میشود که طرفداران زیادی دارد. این غذا با گوشت چرخکرده یا مرغ، پیاز و مغز گردو درست شده که با افزودن سبزی معطر، رب انار، نمک، فلفل و زردچوبه رنگ، بو و طعم فوقالعادهای خواهد گرفت. این خورش گیلانی، از نظر ظاهر، بسیار شبیه به خورش فسنجان بوده، اما از نظر طعم با این غذا کاملا متفاوت است. برای آنکه بتوانید این خورش را بسیار حرفهای درست کنید، باید صبر و حوصله زیادی به خرج دهید تا خورش کاملا جا بیفتد. همچنین در صورت تمایل، میتوانید با اضافهکردن یک قاشق مرباخوری شکر، ترشی غذا را مطابق میل خود متعادل سازید.
سیر واویج
سیر واویج یا سیرابیج نام یکی از خوشمزهترین خورشهای محلی گیلانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای خوشعطر و طعم، بهآسانی تهیه میشود و گیلانیها، سرو آن را با برنج دودی و به همراه زیتونپرورده و نارنج پیشنهاد میکنند تا لذت آن بیشتر شود. برای درستکردن سیر واویج، به مواد اولیه زیادی نیاز ندارید. تنها کافی است چند دسته برگ سیر، چند عدد تخممرغ، مقداری روغن، نمک، فلفل و زردچوبه آماده کنید تا بتوانید بهراحتی این غذای خوشمزه و لذیذ را درست کنید. این غذا بهسرعت آماده میشود و عطر فوقالعادهای دارد.
ناز خاتون
نازخاتون یکی از چاشنیها یا بهتر است بگوییم پیشغذاهای شمال کشور محسوب میشود که بسیار پرطرفدار است. این چاشنی و پیشغذا اغلب با غذاهایی مانند عدس پلو، شامی کباب و مرغ سرو میشود تا بر لذت صرف غذا بیفزایند. برای تهیه نازخاتون، به مواد اولیهای مانند بادمجان، آبغوره، گوجهفرنگی، نعناع خشک، آب انار، گل پر، ریحان و سیر نیاز است.
به دلیل ترکیباتی مانند سیر و ریحان، باید خود را برای یک عطروطعم بسیار لذتبخش آماده کنید. اگر میخواهید این پیشغذا، طعم واقعی شمالی بگیرد، بهتر است از سبزیجاتی مانند چوچاق، زلنگ و خالواش استفاده کنید.
کدو بره
کدوبره را میتوانیم یکی از خوراکهای سنتی مازندرانی بنامیم که طعم بسیار خوشمزهای دارد. کدوبره یا کچلیک بره، غذایی گیاهی بوده که کالری کمی دارد. بهسرعت آماده میشود و تهیه آن آسان است. برای درستکردن این غذای بسیار مقوی، به سیبزمینی، گوجهفرنگی، کدو سبز، پیاز، سیر، تخممرغ و جعفری ساطوری شده نیاز است و برای عطروطعم بخشیدن باید رب، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید. این غذا در مدتزمان بیست دقیقه آماده میشود و میتوانید آن را برای ناهار، شام و حتی پیشغذا سرو کنید.
آغوز مسما
آغوز مسما از جمله غذاهای گیلانی است که با گوشت اردک تهیه میشود. در تهیه این غذای خوشمزه از گردو و دانههای ساییده شده انار نیز استفاده شده و معمولا به همراه سیرترشی سرو میگردد. این خورشت خوشمزه را میتوان همراه با برنج سرو کرد که باعث میشود تا بهعنوان یک وعده غذایی کامل مورداستفاده قرار گیرد.
شامی
یکی از لذیذترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی، شامی است که میتواند با مواد اولیه مختلفی درست شود. شامی کباب از جمله محبوبترین کبابها است که طریقه درستکردن آن بسیار شبیه به کوکو سیبزمینی است. این غذا را میتوان بهصورت ساندویچ یا همراه با پلو میل کرد.
همچنین میتوان آن را برای شام، ناهار یا حتی پیشغذا سرو نمود. برای درستکردن این غذا به مواد اولیهای مانند گوشت چرخکرده، سیبزمینی، پیاز، آرد نخودچی، تخممرغ و گوجهفرنگی نیاز است و باید آن را با زردچوبه، فلفل سیاه و نمک طعمدار کنید.
ترشه تره
ترشه تره از غذاهای گیلانی بسیار خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد. همانطور که انتظار دارید این غذا طعم ترشی داشته و در آن از آبغوره ترش استفاده میشود. همینطور سبزی ترش تره که در شمال کشور بهراحتی یافت میشود در این غذا مورداستفاده قرار گرفته و باعث میشود که طعم خاص و تکرارنشدنی داشته باشد. این خورشت خوشمزه را میتوانید بهعنوان یکی از غذاهای شمالی بدون گوشت، سرو کنید.
شوید قورمه
شوید قورمه از غذاهای گیلانی و مازندرانی بوده و شما میتوانید در طبخ آن از گوشت مرغ یا گوشت گوسفند به سلیقه خود استفاده کنید. همینطور بهصورت سنتی در طبخ این غذا از لوبیا سفید استفاده میشود، اما شما میتوانید لوبیا قرمز را جایگزین آن کنید. شوید قورمه نیز غذایی است که به همراه برنج سرو شده و معمولا برای وعده ناهار مورداستفاده قرار میگیرد. با سفارش غذا از سرویس غذای اسنپ، میتوانید این خورشت خوشمزه را از رستورانهای گیلانی بهصورت اینترنتی خریداری کنید.
آلو مسما
خورشت آلو مسما از خوراکهای سنتی شمال کشور بوده و در لیست غذاهای خوشمزه شمالی قرار دارد. این خورشت معمولا به همراه گوشت سینه و ران مرغ پخته شده و طعم ترش آلو در آن، همیشه در خاطرتان خواهد ماند. بهراحتی میتوانید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کرده و از طعم عالی آن لذت ببرید.
مرغ ترش
مرغ ترش یکی از غذاهای خوشمزه شمالی است و سبزیهای معطر محلی، در آن به کار گرفته شده است. ران و سینه مرغ، گردو، رب انار، پیاز، سیر، سبزی معطر، نمک و فلفل سیاه، روغن و زردچوبه و … در این غذا بهکاررفته و طعم ترش آن که بیشترین نزدیکی به طعم رب انار را دارد، فوقالعاده خوشمزه خواهد بود.
ناردونی
ناردونی از جمله غذاهای مجلسی در شمال کشور بهحساب میآید که رنگ سرخ اناری آن، بسیار جذاب بوده و به سفره رونق میبخشد. برای تهیه این غذا علاوه بر رب انار، از دانههای سرخ انار نیز استفاده میشود و ترکیب با ران و سینه مرغ، سیر و رب گوجهفرنگی، غوغا خواهد کرد.
اسفناج مرجی
اسفناج مرجی از انواع غذاهای شمالی مازندرانی است که البته روشهای پخت مختلفی دارد. این غذا هم با استفاده از اسفناج تهیه شده و به لحاظ داشتن مواد مغذی چون آهن، فولات و دیگر ویتامینها، در رده بالایی قرار دارد. حبه سیر، رب انار ترش، عدس و … از جمله مواد مغذی بهکاررفته در این غذا محسوب میشوند. اسفناج مرجی را معمولا همراه با نان تازه سرو میکنند و در کنار آن چاشنیهایی چون ترشی و سبزیخوردن، کاربرد دارد.
اسپنا ساک
اسپنا ساک از جمله خورشتهای شمالی است که در تهیه آن از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله استفاده میشود. همینطور چنان که میتوان از نام این غذا حدس زد، اسفناج بهعنوان سبزی قالب در آن حضور داشته و از پیاز، هویج، سیر، سبزیجات معطر، تخممرغ و ادویههای مختلف نیز استفاده میشود. این غذا با داشتن اسفناج، حاوی آهن زیادی بوده و یک غذای کاملا مقوی بهحساب میآید.
مالابیج
مالابیج از غذاهای شمالی مازندرانی است که طعمی عالی داشته و ماده غذایی اصلی آن را ماهی سفید تشکیل میدهد. در تهیه این غذای خوشمزه از سبزیهای معطری چون نعناع و خالواش نیز به همراه رب انار، مغز گردو و ادویههای مختلف استفاده میشود. اگر به غذاهای دریایی علاقهمند باشید، قطعا مالابیج، میتواند یک گزینه عالی از لیست غذاهای خوشمزه شمالی برای شما باشد.
میرزاقاسمی
برای تهیه میرزاقاسمی، از غذاهای شمالی بدون گوشت به بادمجان تنوری شده نیاز دارید. این غذای خوشمزه تقریبا در سراسر ایران طرفدار داشته و با اضافهکردن سیر به آن، عطر و بوی عالی از این غذای شمالی کشور، به مشام رسیده که اشتهای شما را حسابی برمیانگیزد. میرزاقاسمی را در برخی از مناطق کشور با نان میل کرده و باید آن را یک غذای نونی شمالی بهحساب بیاوریم. البته برخی از شهرها نیز این غذا از غذاهای شمالی گیلانی را به همراه برنج سرو میکنند.
سفارش انواع غذاهای خوشمزه شمالی از سرویس غذای اسنپ
اگر تصمیم دارید که نسبت به سفارش اینترنتی انواع غذاهای شمالی مازندرانی و گیلانی اقدام کرده و بهراحتی غذای موردعلاقه خود را درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید، کافی است که حساب کاربری خود را در اپلیکیشن یا نسخه دسکتاپ سرویس غذای اسنپ فعال کرده و ثبت سفارش داشته باشید. به این شکل در کمترین زمان، غذای شمالی موردنظر شما به محل آدرس ارسال خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید