بهترین غذاهای شمالی که نباید از دست بدهید

انواع غذای شمالی

شمالی‌ها مهربان و مهمان‌نواز هستند. جای تعجبی ندارد که دستپخت‌هایشان هم بسیار خوب است و سفره‌های رنگارنگی دارند. گیلان یکی از عجایب است در تنوع غذاهای خوشمزه و رنگارنگش. مازندران هم خطه‌ای است با آدم‌هایی که آشپزی‌شان حرف ندارد. اگر دلتان می‌خواهد این غذاها را درست کنید و یا راهی شمال شدید و قصد سفارش غذا داشتید، پیشنهادهای غذایی این مقاله را به یاد داشته باشید. بهترین غذاهای شمالی را که بشناسید، در سفر یا برای سفارش‌دادن از رستوران‌های محلی کارتان ساده‌تر می‌شود.

۱. اناربیج

اناربیج

گوشت‌ قلقلی دوست دارید؟ اگر پاسخ مثبت است، اناربیج را به‌خاطر بسپارید. سبزی‌های مخصوص گیلانی سرخ می‌شوند و در کنار قلقلی‌های خوشمزه و ریز و رب گوجه و انار می‌پزند. پیاز و زردچوبه را هم که اضافه کنید، غذایی اصیل و شمالی در بشقاب خواهید داشت که طعمش را به‌زحمت فراموش می‌کنید. 

۲. باقلاقاتق

باقلاقاتق

لوبیای رشتی می‌خواهید و سیر به‌اضافه کره، زردچوبه، شوید خشک. این‌ها را که ترکیب کردید، تخم‌مرغ هم به هم‌نشینی‌شان دعوت کنید تا در کنار کته‌ای خوشمزه، یکی از اصیل‌ترین غذاهای شمال ایران را نوش‌جان بفرمایید. باقلاقاتق غذای ساده‌ای است که در تمام نقاط ایران طرفدار دارد. از آن محصولات فرهنگی-غذایی شمال است که‌ به‌خوبی در جای‌جای ایران درک و پسندیده شده است و پای ثابت بسیاری از منوهای رستوران‌های خوش‌سلیقه سفارش غذا است.

۳. خورش آلو 

مازندرانی‌ها به‌ویژه اهالی ساری در پختن خورش آلو حرفه‌ای هستند. اگر از طعم‌های ملس خوشتان می‌آید، حتما این خورش ترش‌وشیرین را امتحان کنید. در خورش آلو گوشت گوسفند، پیاز، شکر، نمک و فلفل، خلال بادام، زعفران و گلاب می‌ریزند. مهم‌ترین رکنش هم که همان آلو است. این خورش کم‌آب است و با کته‌های خوشمزه شمالی خورده می‌شود. 

۴. نازخاتون 

اسامی غذاهای شمالی هم شبیه طعمشان بامزه و دوست‌داشتنی هستند. نازخاتون از آن غذاهای معروف است که حتی اگر چندان با آشپزی گیلانی‌ها و مازندرانی‌ها آشنا نباشید هم نامش را شنیده‌اید. حتی شاید آن را امتحان هم کرده باشید. نازخاتون غذای ساده‌ای است. برای تهیه‌اش به بادمجان کبابی نیاز دارید و پیاز، گوجه‌فرنگی، آب‌انار، گردو، آبغوره و جعفری. ترکیب این مواد سالم و خوشمزه عجیب دوست‌داشتنی می‌شود. امتحان کرده‌اید؟ 

۵. مالابیج 

مالابیج با اناربیج هم‌قافیه است اما دستورش با آن به‌کلی فرق می‌کند. این غذای شمالی که بیشتر متعلق به گیلانی‌ها است تا مازندرانی‌ها، با ماهی سفید درست می‌شود و سبزی‌های معطر در همراهی با گردو و پای ثابت غذاهای خطه شمال یعنی رب انار. ماهی سفید خزری در مالابیج هیچ جایگزینی ندارد. پس اگر به آن دسترسی ندارید، دور درست‌کردن این غذا را خط بکشید و به‌جایش از اپلیکیشن آنلاین سفارش غذا تهیه‌اش کنید!

۶. کئی‌انار 

کئی همان کدو به زبان مازندرانی است. این ماده پرطرفدار از علاقه‌مندی‌های درجه‌یک مازندرانی‌‌ها است. ساروی‌ها هم به این غذا حسابی افتخار می‌کنند. برای طبخش باید گردو، سیر، عدس، انار، لوبیا چیتی و البته کدو حلوایی داشته باشید. 

۷. خورش انارمسما 

دوست‌داران گوشت سفید از انار مسما خوش‌شان می‌آید. برای درست‌کردن آن باید سینه یا ران مرغ را بپزید و از ترکیب همیشه‌برنده پیاز، رب گوجه، بادمجان، آب‌ انار و زعفران و زردچوبه هم کمک بگیرید. این خورش ملس است و با کته‌های ناب شمالی خورده می‌شود. 

۸. ترشه‌واشه 

ترشه‌واشه

سیر و بادمجان از بازیگران اصلی غذاهای شمالی به‌خصوص گیلانی‌ها هستند. این غذای خوشمزه با بادمجان و سینه ‌مرغ و البته سیر و تعدادی از سبزی‌های شمالی درست می‌شود. درست‌کردن غذاهای شمالی در نقاط دیگر کمی سخت است چون سبزی‌های این منطقه در نواحی دیگر پیدا نمی‌شوند. این غذای خوشمزه و پرطرف‌دار گوجه و آب آلوچه هم دارد. 

۹. کال‌کباب 

بادمجان را که کبابی کنید، شمالی‌ها برایش هزارویک برنامه خواهند داشت. غذاهای متعدد شمالی با درخشش این صیفی جذاب از خوشمزه هم خوشمزه‌تر می‌شوند. کال‌کباب هم بادمجان کبابی له‌شده می‌خواهد و گردو. 

سبزی‌های شمالی و آب انار ترش هم در آن ریخته می‌شود. کال‌کباب سلیقه‌های مختلف را راضی نگه می‌دارد. از آنجایی که کاملا گیاهی است، برای گیاه‌خواران عزیز هم گزینه‌ مناسبی به‌نظر می‌رسد. 

۱۰. شیشه‌ناز 

نام این غذا بامزه و جالب است. حتما کنجکاو شده‌اید که مواد سازنده‌ و طرز تهیه‌اش را بدانید. نه؟ برای درست‌کردن شیشه‌ناز باید گوشت را با روغن و زردچوبه تفت بدهید. پیاز را هم فراموش نکنید. انار دانه‌شده، گردو و کنجد را هم اضافه کنید. زمانی که این ترکیب پخته شد، تخم‌مرغ‌ها را شبیه نیمرو رویشان بشکنید. غذا آماده است. 

در آخر 

تا اینجای مقاله رسیده‌اید و به‌احتمال زیاد دهانتان حسابی آب افتاده است. شمالی‌ها استاد ترکیب‌کردن بهترین مواد با یکدیگر هستند. انگار به‌طور غریزی می‌دانند که چه ترکیبی از مواد در کنار یکدیگر خوشمزه‌تر می‌شود. اگر راهی شمال شدید که حتما از این پیشنهادها امتحان کنید. اگر هم نه، با سفارش غذا از رستوران‌های محلی فعال در شهرهای دیگر، لذت چشیدن بشقاب‌های گیلانی و مازندرانی را تجربه کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.