تهچین مرغ را میتوان در دستهی خوشمزهترین غذاهای ایرانی قرار داد. درستکردن تهچین مرغ کار سختی نیست و میتوانید در خانه با روشهای مختلف این غذای بسیار لذیذ را درست کرده و حتی از آن برای مهمانیها نیز استفاده کنید.
در این مقاله قرار است تا در مورد آموزش و دستور تهیه تهچین مرغ با روشهای مختلف صحبت کنیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا این غذای بینظیر را یاد بگیرید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه تهچین مرغ
حالا که آمادهی درستکردن این غذای خوشمزه هستید، به سراغ مواد اولیه و لازم برای درستکردن آن میرویم. در نظر داشته باشید که این میزان از مواد برای درستکردن تهچین برای ۴ نفر است و بر حسب نفرات، خودتان میتوانید این مقادیر را تغییر داده و اندازهها را کموزیاد کنید.
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
۳ پیمانه | برنج |
یک عدد کامل | سینهی مرغ |
یک عدد بزرگ | پیاز |
یک پیمانه | ماست چکیده |
۲ عدد | زرده تخممرغ |
۵۰ گرم | کره |
۱۰۰ گرم | زرشک |
۴ قاشق غذاخوری | زعفران دمکرده |
به میزان لازم | دارچین |
به میزان لازم | خلال پسته |
۱ قاشق غذاخوری | گلاب |
به میزان لازم | پودر قند |
به میزان لازم | ادویه (نمک، فلفل) |
طرز تهیه تهچین مرغ بهصورت مرحلهبهمرحله
در ادامه به آموزش درستکردن تهچین مرغ بهصورت مرحلهبهمرحله میپردازیم. دقت داشته باشید که با این دستور تهیه میتوانید بینظیرترین تهچین مرغ را بهسادگی و قدمبهقدم درست کنید و در نهایت از ظاهر جذاب و همچنین عطر و طعم آن لذت ببرید.
- مرحلهی اول: در اولین قدم برای درستکردن تهچین، باید یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و تا نصفه درون آن آب بریزید. سپس پیاز را بهخوبی شسته و پوست بگیرید.
- مرحلهی دوم: پیاز را بهصورت حلقهای خرد کرده و درون قابلمه بریزید. همچنین مرغ را به همراه مقداری زردچوبه، نمک و چوب دارچین را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ آبپز شود و بهخوبی بپزد.
- مرحلهی سوم: بعد از گذشت ۳۰ دقیقه به قابلمه سر بزنید و اگر مرغ پخته بود، زیر آن را خاموش کنید. بهعنوان نکته باید اضافه کرد که اگر میخواهید طعم مرغ بهتر شود، پخت مرغ را تا جایی ادامه دهید که آب مرغ ته بکشد و تمام ادویهها جذب مرغ شوند.
- مرحلهی چهارم: بعدازاین که مرغ پخت، آن را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید تا سرد شود و سپس ریشریش کنید.
- مرحلهی پنجم: یک تابهی مناسب انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید، سپس مرغ ریش شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از چند دقیقه تفت دادن به مرغ نمک، فلفل، زردچوبه و اگر دوست داشتید اندکی دارچین اضافه کنید و مجددا تفت دهید تا جایی که عطر ادویهها آزاد شود.
- مرحلهی ششم: بعد از این که مرغ بهخوبی سرخ شد و رنگ آن طلایی شد، زیر تابه را خاموش کرده و به سراغ سایر مراحل پخت بروید.
- مرحلهی هفتم: حالا نوبت آمادهکردن زرشکها است. برای انجام این کار زرشک را ۲۰ دقیقه درون آب خیس کنید. بعد از گذشت این مدت درون یک تابه مناسب، مقداری کره ریخته و صبر کنید تا ذوب شود.
- مرحلهی هشتم: حالا زرشکها را به همراه پودر قند به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که رنگ زرشک درخشان شود. سپس زیر تابه را خاموش کرده و به سراغ آمادهسازی برنج بروید.
- مرحلهی نهم: برای درستکردن برنج، برنجی را که از قبل به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت خیس کردهایم را درون قابلمهای میریزیم. دقت داشته باشید که باید قابلمه را تا نصفه از آب پر کنید و سپس به محتویات درون قابلمه به میزان کافی نمک و روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا روی حرارت برنج شروع به پخت کند.
- مرحلهی دهم: در این مدت باید حواستان به قابلمهی برنج باشد و بهمحض این که برنجها پختند، آن را با آب سرد بشویید و آبکش کنید و کنار بگذارید.
- مرحلهی یازدهم: حالا باید زرده و سفیدهی تخممرغ را جدا کنید و زرده را درون یک کاسه مناسب بریزید. بعد از آن ماست چکیده، گلاب، زعفران را به کاسه اضافه کنید و بهخوبی هم بزنید تا جایی که مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند و حالت یکدستی نیز ایجاد شود.
- مرحلهی دوازدهم: اندکی از برنجی را که آبکش کردید را به کاسه حاوی زرده تخممرغ و … اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا مواد به خورد برنج بروند.
- مرحلهی سیزدهم: در این مرحله از درستکردن تهچین مرغ باید کف قابلمهای که برای این کار در نظر گرفتهاید را با کمی روغن چرب کنید و سپس محتویات کاسه را کف آن بریزید و با قاشق بهخوبی فشار دهید.
- مرحلهی چهاردم: حالا بهصورت لایه لایه از برنج و سپس از مرغ و زرشک به قابلمه اضافه کنید و هر لایه را نیز به کمک قاشق به خوبی فشار دهید.
- مرحلهی پانزدهم: اگر دوست داشته باشید در نهایت میتوانید تا مقداری کره را به تکههای کوچک تقسیم کنید و روی برنج قرار دهید. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم شروع به پخت کند.
- مرحلهی شانزدهم: حدودا ۴۵ دقیقه زمان لازم است تا تهچین مرغ شما آماده شود. بعد از گذشت این مدت میتوانید آن را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید و به همراه خلال پسته تزیین کرده و نوش جان کنید.
درستکردن تهچین مرغ در فر
یک راهکار سادهتر برای درستکردن تهچین مرغ، درستکردن آن در فر است. برای انجام این کار از قبل در حدود ۱۰ دقیقه فر را با درجه حرارت ۱۸۰ درجهی سانتیگراد گرم کنید.
دقت داشته باشید بهجای این که مواد را درون قابلمه بچینید، باید در یک طرف پیرکس بریزید و در نهایت روی آن کره بزنید.
درب ظرف را با استفاده از یک فویل بپوشانید و به مدت یک ساعت درون فر قرار دهید تا بهخوبی بپزد.
بعد از گذشت این مدت ظرف را از فر خارج کرده و بهصورت وارونه در طرف موردنظر خود بریزید و تزیین کنید. تهچین مرغ شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
سفارش آنلاین از سرویس سوپرمارکت اسنپ
همانطور که با خواندن این مقاله متوجه شدید دستور تهیه تهچین مرغ بسیار ساده و راحت است و خودتان میتوانید این غذای خوشطعم را در خانه درست کرده و نوش جان کنید.
گاهی اوقات ممکن است که به دلیل نداشتن مواد اولیه برای تهیه یک غذا، از درستکردن آن منصرف شوید. در این حالت راهکار بهصرفه و راحتی پیشروی شما است که میتوانید بهسادگی هرآنچه که نیاز دارید را تهیه کنید.
با استفاده از سوپرمارکت آنلاین اسنپ میتوانید هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در کمتر از ۳۰ دقیقه تحویل بگیرید و دیگر نگرانی بابت خریدهای خانه نداشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید