طرز تهیه سالاد تبوله یکی از سالادهای بسیار خوشمزه عربی محسوب میشود که اصلا زحمت زیادی ندارد. این سالاد کالری بسیار کمی داشته و اصالتا در کشور لبنان متولد شده است. اگر از جمله افرادی هستید که رژیم غذایی دارید یا تصمیم به داشتن یک رژیم غذایی گرفتهاید بهراحتی با سالاد تبوله میتوانید یک رژیم سالم و سلامت را تجربه کنید. البته بیشتر غذاهای عربی همگی از سبزیجات و حبوبات تشکیل شدهاند که دراینبین سالادها از جمله پیشغذاها و میان وعدههایی هستند که در کل بر پایه سبزیجات شکلگرفتهاند.
مواد لازم برای درستکردن تبوله
در سالاد تبوله همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم سبزیجات نقش اساسی را بازی میکنند. دستور تهیه سالاد تبوله البته میتواند با کمی تغییر نیز اعمال شود. برای مثال شما در انتها میتوانید این سالاد را با دانههای انار تزیین کنید، چون انار طعم بسیار ویژه و خاصی به این سالاد خواهد داد. البته ممکن است انار در تمام فصلها در دسترس شما نباشد و شما این کار را تنها میتوانید در فصلهای پاییز و زمستان انجام بدهید. ناگفته نماند که شاید یک قاشقچایخوری رب انار نیز بتواند طعم انار را برای شما تداعی کند، اما درهرحال انار تازه طعم دیگری به این سالاد خواهد داد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
بلغور گندم | نصف پیمانه |
جعفری خرد شده | نصف پیمانه |
نعنای خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
خیار | ۲ عدد |
پیازچه | ۴ عدد |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
گوجهفرنگی | ۲ عدد |
آبلیمو | یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سالاد تبوله بهصورت مرحلهبهمرحله
نحوه درستکردن سالاد تبوله مانند سالاد فصل راحت است و حتی بهجرئت میتوانیم بگوییم که از سالاد فصل هم راحتتر خواهد بود. همچنین تعداد مواد اولیه مورداستفاده در آن نباید شما را بترساند. در نهایت شما با یک سالاد خوش طعم و خوشرنگ روبرو هستید که ضمن حفظ کالری شما و جلوگیری از بالارفتن آن، شما را سیر کرده و بهعنوان یک میان وعده یا حتی وعده اصلی میتوانید روی آن حساب کنید. در ادامه با طرز تهیه سالاد تبوله بهصورت مرحلهبهمرحله و گامبهگام با ما همراه باشید.
مرحلهی اول: در طرز تهیه سالاد تبوله برای قدم اول باید بلغور گندم را بهخوبی شسته و در داخل یک قابلمه با اندازه مناسب بریزید. سپس بهاندازه ۳ برابر مقدار بلغور گندم، آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید. اجازه بدهید تا بلغورها یک ساعت در آب جوش مانده، بهخوبی نرم شده و البته بهاندازه کافی خیس بخورند.
مرحلهی دوم: اگر تمایل دارید که بلغورها هضم آسانتری بعد از مصرف برای شما داشته باشند بهتر است ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون به آنها اضافه کرده و قابلمه حاوی بلغور گندم را برای مدتزمان ۱۰ دقیقه روی حرارت کم قرار بدهید. این قسمت از درستکردن سالاد تبوله کاملا اختیاری است و اگر احیانا معده ضعیفی دارید این کار به شما کمک میکند تا هضم این سالاد برای معده شما راحتتر باشد. توصیه میکنیم که حتما این کار را انجام دهید.
مرحلهی سوم: در گام بعدی پیازچهها یا پیازها، خیارها و گوجهفرنگیها را شسته و بعدازاین که آب آنها خشک شد آنها را بهصورت ریز و نگینی خرد کنید. منظور از ریز و نگینی خردکردن یعنی بهاندازه سالاد شیرازی باشند. البته میتوانید حتی آنها را ریزتر هم خرد کنید. این ریز خرد شدن مواد سالاد تبوله سبب زیباتر شدن سالاد شما خواهد شد.
مرحلهی چهارم: بعد از آن جعفری و نعنا را نیز شسته در آبکش قرار دهید تا آب آنها کاملا گرفته شود. سپس آنها را تمیز کرده و به شکل ساطوری خرد کنید و در کناری قرار دهید. در ادامه بلغورهای گندم را نیز در آبکش بریزید و اجازه بدهید که آب آنها نیز بهخوبی گرفته شود. جداشدن کامل آب سبب میشود که سالاد سبکتر بوده و هضم آن راحتتر باشد.
مرحلهی پنجم: بعد از گرفته شدن آب بلغورهای گندم، آن را در ظرف مناسبی ریخته و گوجهفرنگیها، پیازچهها و خیارهای خرد شده را به آن اضافه کنید و سپس تمام مواد را با یکدیگر بهخوبی مخلوط کرده و نعنا و جعفری را نیز که قبلا به شکل ساطوری خرد کردهاید به این مخلوط اضافه کنید. سپس تمام محتوای ظرف را بهخوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
مرحلهی ششم: بعدازاین که مواد سالاد شما کاملا یکدست شدند، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و با چند قاشق روغن زیتون هضم این سالاد را برای خود آسانتر کنید. نگران نباشید، چند قاشق روغن زیتون هیچ مشکلی ایجاد نمیکند و این سالاد را از حالت رژیمی خارج نخواهد کرد.
مرحلهی هفتم: در ادامه برای داشتن یک طعم بهتر در سالاد تبوله میتوانید کمی آبلیمو نیز به این سالاد اضافه کنید. در نهایت بعد از اضافهکردن آبلیمو به سالاد آن را خوب زیرورو کنید و سالاد را در ظرف مخصوص سالادخوری ریخته و روی آن را با سلفون آشپزخانه بپوشانید. برای جا افتادن بهتر سالاد تبوله و اینکه تمام مواد طعمهای خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و شما یک سالاد خوش طعم و کاملا یکدست داشته باشید، بهتر است سالاد تبوله شما یک ساعت در یخچال استراحت کند. بعد از یک ساعت سالاد شما آماده سرو شدن خواهد بود، نوش جان!
هم سالاد، هم یک میان وعده کاملا رژیمی
در این دستور تهیه سالاد تبوله عربی سعی کردیم تا به راحتترین شکل ممکن این سالاد را برای شما توضیح دهیم تا در پروسه تهیه آن با مشکلی روبرو نشوید. همانطور که گفتیم سالاد تبوله یک سالاد کاملا رژیمی و پر از سبزیجات است که علاوه بر اضافه نکردن کالری شما، هضم راحتی برای معده داشته و البته شما را کاملا سیر خواهد کرد. درهرحال اگر تصمیم گرفتید که سالاد تبوله عربی را در منزل تهیه کنید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه میتواند تمام مواد لازم را درب منزل به شما تحویل دهد و شما در آخر از نوشجانکردن یک سالاد تبوله عربی و جذاب لذت خواهید برد.
دیدگاهتان را بنویسید