طرز تهیه مربای بهارنارنج خانگی

طرز تهیه مربای بهارنارنج

مربا یکی از خوشمزه‌ترین انواع شیرینی‌جات بوده که معمولا از آن هم برای وعده‌ی صبحانه و هم برای وعده‌ی عصرانه استفاده می‌شود. مربای بهارنارنج یکی از جذاب‌ترین انواع مربا است که ماده‌ی اصلی در تهیه‌ی آن گلبرگ و شکوفه‌های درخت نارنج است. حال، قرار است تا به طرز تهیه مربای بهارنارنج به ساده‌ترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا طرز تهیه این مربای خوشمزه و صدالبته جذاب را یاد بگیرید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مواد اولیه برای درست‌کردن مربای بهارنارنج

مواد لازم برای مربای بهارنارنج

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

در جدول زیر به مواد اولیه و لازم برای تهیه مربای بهارنارنج اشاره کرده‌ایم. با این میزان از مواد اولیه شما می‌توانید این مربا را به میزان ۲ شیشه تهیه کنید. البته بر اساس نیازتان می‌توانید، اندازه‌ها و مقادیر را به میزان دلخواه خود تغییر دهید.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مواد اولیه برای تهیه مربای بهارنارنج را با هزینه کمی می‌توانید تهیه کنید و از طعم این مربای خوشمزه لذت ببرید.

مواد اولیه

مقدار موردنیاز

بهارنارنج

۴۰۰ گرم
شکر

۵۰۰ گرم

آب

یک لیتر
آبلیمو

۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای بهارنارنج به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

نحوه تهیه مربای بهارنارنج

در ادامه قرار است تا به طرز تهیه مربای بهارنارنج به‌صورت مرحله‌به‌مرحله بپردازیم. در نظر داشته باشید که برای تهیه موادی مانند مربا روش‌های متنوعی وجود دارد، اما ما در این مقاله سعی کردیم تا ساده‌ترین روش برای تهیه مربای بهارنارنج را به شما آموزش دهیم. این روش تهیه علاوه بر این که کار شما را در زمان پخت و آماده‌سازی راحت می‌کند، کیفیت و طعم خوبی نیز به مربایتان می‌بخشد.

این مربا یکی از متنوع‌ترین انواع مربا‌هایی است که می‌توانید امتحان کنید. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که باید حتما از قبل تلخی بهار نارنج‌ها را بگیرید تا طعم مربای شما را خراب نکند!

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم و کاری که برای تهیه‌ی مربای بهارنارنج باید انجام دهید، این است که گلبرگ‌های شکوفه‌ی بهارنارنج را از گل آن جدا کنید. ازآنجایی‌که این شکوفه‌ها در تمام سال طبیعتا بر روی درخت نیستند، پس بهترین زمان برای درست‌کردن این مربا در فصل بهار (ماه‌های فروردین و اردیبهشت) است و در سایر ماه‌ها باید از بهارنارنج خشک شده استفاده کنید.
  • مرحله‌ی دوم: بعد از جداکردن شکوفه‌ها از گل، باید آن‌ها را در بازه‌ی زمانی ۲۴ تا ۳۰ ساعت درون آب سرد خیس کنید. اما باید حتما در این مدت‌زمان بین ۳ تا ۵ بار آب را تعویض کرده و مجددا آب جدید و تازه به ظرف اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: برای این که شکوفه‌های بهارنارنج تازگی خود را از دست ندهند و شاداب باشند، باید حتما آب آن‌ها سرد باشد و برای این کار می‌توانید ظرف را در یخچال نگهداری کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از گذشت مدت‌زمان لازم، آب ظرف را خالی کنید. سپس یک قابلمه‌ی مناسب را انتخاب کرده و تا نصفه درون آن، آب بریزید و در نهایت قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند.
  • مرحله‌ی پنجم: بعدازاین که آب شروع به جوشیدن کرد، شکوفه‌های بهارنارنج را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درون قابلمه بماند و در نهایت آبکش کنید.
  • مرحله‌ی ششم: حالا باید مجددا بهار نارنج‌ها را به قابلمه برگردانید و روی آن‌ها آب بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مجددا به جوش آید. این کار را چندین بار انجام دهید تا تلخی بهارنارنج گرفته شود.
  • مرحله‌ی هفتم: بعدازاین که بین ۲ تا ۳ بار این کار را انجام دادید، باید بهار نارنج‌ها را بچشید تا ببینید که هنوز مزه‌ی تلخی دارد یا نه! اگر احساس کردید که هنوز مزه‌ی تلخی دارد، می‌توانید مجددا این کار را تکرار کنید. البته نباید بیش از اندازه این کار را انجام دهید، چرا که با هر بار جوشاندن عطر و بوی بهارنارنج نیز کمتر خواهد شد.
  • مرحله‌ی هشتم: حالا نوبت به درست‌کردن شهد مربا می‌رسد. برای انجام این کار باید یک قابلمه‌ی دیگر را انتخاب کنید و درون آن، به میزان کافی آب بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم شروع به جوشیدن کند.
  • مرحله‌ی نهم: بعدازاین که آب کمی گرم شد، شکر را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود. در نهایت اجازه دهید تا ترکیب آب و شکر روی حرارت بماند تا غلیظ شود و غلظت آن به میزان دلخواه برسد.
  • مرحله‌ی دهم: در ادامه باید بهار نارنجی که تلخی آن گرفته شده است را به شهد اضافه کنید و اجازه دهید تا روی شعله با حرارت متوسط بماند و شروع به جوشیدن کند. در طول این مدت درب قابلمه باید بسته باشد تا به غلظت دلخواه برسد. بعد از گذشت یک ساعت باید به قابلمه سر بزنید.
  • مرحله‌ی یازدهم: طعم مربا را بچشید و اگر احساس کردید که شیرینی آن کافی نیست، مقدار دیگری شکر به آن اضافه کنید. در ادامه باید مجددا بگذارید تا مربای درون قابلمه با درب بسته بجوشد تا کاملا غلیظ شود و قوام بیاید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: به‌عنوان مرحله‌ی پایانی و زمانی که مربا به غلظت و طعم مدنظر رسید، باید آبلیمو را اضافه کنید و بگذارید تا محتویات درون قابلمه در حدود ۲ تا ۳ دقیقه جوش بزنند. سپس شعله را خاموش کرده و بگذارید تا مربا خنک شود. مربای بهارنارنج شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف دلخواه خود بریزید. درب آن را به‌خوبی ببندید و در یخچال نگهداری کنید! به همین سادگی مربای شما آماده می‌شود!

نکات درست‌کردن مربای بهارنارنج با کیفیت فوق‌العاده

نکات مهم برای درست‌کردن مربای بهارنارنج

مانند درست‌کردن هر مدل مربای دیگر، درست‌کردن مربای بهارنارنج نیز ترفند‌ها و نکاتی دارد که باید آن‌ها را بدانید و رعایت کنید. اگر مربای فوق را باتوجه‌به این نکات تهیه کنید، متوجه تفاوت طعم آن خواهید شد و همچنین کیفیت و ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود!

  1. مربای بهارنارنج به دلیل این که مانند سایر مربا‌ها از میوه، درون آن استفاده نمی‌شود، غلظت خاصی نداشته و بیشتر حالت آبکی دارد. برای این که غلظت مربای شما بیشتر شود، می‌توانید مقدار کمی پودر ژلاتین یا پودر ثعلب را به همراه آب گرم مخلوط کنید و در آخرین مرحله به مربا اضافه کنید. با این ترفند اندکی غلظت مربا را بیشتر خواهید کرد و از آن حالت آبکی خارج می‌شود!
  2. اگر زیاد بهار نارنج‌ها را بجوشانید، ممکن است تا رنگ آن‌ها کدر شود. برای جلوگیری از ایجاد این موضوع می‌توانید در دفعات دوم یا سومی که شکوفه‌ها را می‌جوشانید، یک پیمانه کوچک آب نارنج به شکوفه‌ها اضافه کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد که شکوفه‌ها همچنان شفاف بمانند و رنگ آن‌ها کدر نشود!
  3. یکی از مشکلاتی که در طی درست‌کردن این مربا و پس از جوشاندن شکوفه‌ها ایجاد خواهد شد، چروکیده شدن آن‌ها است. برای رفع این مشکل باید شکوفه‌های بهارنارنج را پس از جوشاندن، به مدت حداقل سه ساعت درون فریزر قرار دهید تا یخ بزنند. سپس بقیه مراحل را مانند آنچه که در بالا گفته شد، تکرار کنید.
  4. ازآنجایی‌که در روش جوشاندن شکوفه‌ها برای گرفتن تلخی، تا حد زیادی عطروطعم آن‌ها گرفته می‌شود، یک روش دیگر برای تهیه این مربا این است که پس از گرفتن تلخی گلبرگ‌ها، بر روی شکوفه‌ها مقداری شکر بپاشید و اجازه دهید تا حداقل بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت درون یخچال بماند. سپس نسبت به جوشاندن مجددا آن‌ها اقدام کنید.
  5. یک نکته‌ی مهم در درست‌کردن مربای بهارنارنج این است که این مدل مربا نباید بیش از حد روی حرارت بماند؛ پس به‌محض این که مشاهده کردید که مربا به غلظت دلخواه رسیده است آن را از روی حرارت بردارید. نباید اجازه دهید تا غلظت مربا بیش از اندازه شود چرا که معمولا بعد از سرد شدن غلظت آن افزایش پیدا خواهد کرد.
  6. یک روش ساده برای درست‌کردن مربای بهارنارنج این است که شکر، آب و شکوفه‌ی بهارنارنج را در یک قابلمه بریزید و بگذارید تا همراه با یکدیگر به مرحله‌ی جوشیدن برسند. اما در این روش به‌خاطر زیاد جوشیدن گل‌ها به همراه آب و شکر، قطعا رنگ مربای شما تیره خواهد شد.

نکات مهم در تهیه مربای بهارنارنج

  1. اگر دوست دارید تا رنگ مربای بهارنارنج شما خوش‌رنگ‌تر باشد، می‌توانید در نهایت مقداری زعفران دم‌کرده به مربا اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا رنگ آن در مربا پخش شود.
  2. یکی از نکاتی که در نگهداری بهتر این مربا قطعا به کار شما می‌آید، این است که زمانی که مربا آماده شد، سریعا بعد از خنک شدن آن را به یخچال منتقل نکنید. اجازه دهید تا مربا حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط بماند و سپس آن را در یخچال قرار دهید.
  3. بعضی از افراد دوست دارند تا عطروطعم این مربا زیاد باشد که برای این کار می‌توانید هل و گلاب نیز به مربا اضافه کنید. همچنین اگر دوست داشته باشید می‌توانید یک‌تکه چوب دارچین در ظرف مربا قرار دهید تا طعم آن را جذاب‌تر و طبع آن را گرم کند.
  4. در برخی از مواقع ممکن بوده که متوجه شوید که مربای شما شکرک‌زده است. در این صورت باید گفت که علت شکرک‌زدن مربای بهارنارنج معمولا زیاد بودن مقدار شکر آن است. دلیل اضافه‌کردن آبلیمو به مربا نیز جلوگیری از شکرک‌زدن است. به‌عنوان جایگزین آبلیمو، می‌توانید از آب نارنج یا جوهر لیمو نیز استفاده کنید.
  • یکی از مواد مهم دیگر در نگهداری از مربا، ظرفی است که قرار است تا مربا در آن نگهداری شود. این ظرف باید کاملا تمیز و ضدعفونی شده باشد و بهتر است تا به مدت ۱۰ دقیقه در حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد فر قرار گیرد تا به کمک آب جوش ضدعفونی شود و از کپک زدن مربا جلوگیری شود.
  1. به‌عنوان آخرین نکته نیز باید گفت که طرز تهیه مربای بهارنارنج با بهارنارنج خشک شده نیز امکان‌پذیر است و تنها کاری که باید انجام دهید این است که قبل از انجام سایر مراحل و در ابتدای کار شکوفه‌ها را نیم ساعت در آب سرد خیس کنید.

با دستان خود مربای بهارنارنج تهیه کنید

طرز تهیه و درست‌کردن مربای بهارنارنج به همین سادگی امکان‌پذیر است و شما می‌توانید بدون دردسر این مربای خوشمزه را چه با بهارنارنج تازه و چه با بهارنارنج خشک شده تهیه کنید. فقط باید در نظر داشته باشید که تمام مراحل را مطابق با آنچه که گفته شد انجام دهید و همچنین نکات را رعایت کنید. در نهایت، اگر تمایل داشته باشید می‌توانید مواد اولیه برای تهیه مربا را از سرویس سوپرمارکت اسنپ تهیه کرده و طعم یک مربای خانگی خوشمزه را امتحان کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *