طرز تهیه کباب ترش، غذای محبوب شمالی

طرز تهیه کباب ترش

کباب ترش که معمولا شمالی‌ها به آن ترش کباب نیز می‌گویند، یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین غذاهای شمالی است. این غذا به خصوص در استان گیلان محبوبیت دارد و تهیه می‌شود.

اگر شما از طعم کباب‌های ساده خسته شده‌اید و به دنبال یک طعم جدید و متفاوت هستید، کباب ترش یک انتخاب فوق العاده خواهد بود. در این مقاله قرار است به دو روش برای تهیه کباب ترش اشاره

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

کنیم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا دستور تهیه این کباب فوق العاده را یاد بگیرد، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

«سفارش کباب»

کباب ترش، غذای اصل شمالی با سبزیجات

تهیه کباب ترش شمالی

یکی از رازهای اصلی خوش طعم شدن کباب ترش، استفاده از سبزیجات محلی و معطر در تهیه آن است. البته در برخی از شهرها ممکن است این سبزیجات یافت نشوند که می‌توانید آن را با سبزیجات دیگری جایگزین کنید.

شما می‌توانید کباب ترش را در کنار کته زعفرانی سرو کرده یا آن را با نان، زیتون پرورده و گردو میل کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب ترش

مواد لازم برای تهیه کباب ترش

حالا که آماده‌ درست کردن این کباب خوشمزه هستید، به سراغ تهیه مواد لازم برای تهیه آن می‌رویم. با این میزان از مواد اولیه امکان تهیه کباب ترش برای ۴ نفر وجود دارد و قطعا پس از تهیه این کباب، طعم به یاد ماندنی آن را فراموش نخواهید کرد.

مواد اولیه

مقدار مورد نیاز
گوشت گوساله یا گوسفند

۵۰۰ گرم

پیاز

۱ عدد
رب انار

۳ قاشق غذا خوری

گردوی آسیاب شده

۱۰۰ گرم
سبزیجات معطر ( جعفری، گشنیز، مرزه، ترخون، چوچاق)

۳ قاشق غذا خوری

سیر

۲ حبه
ادویه (نمک،فلفل سیاه)

به میزان لازم

طرز تهیه کباب ترش به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه کباب ترش

برای درست کردن کباب ترش خوشمزه، کافی است تا طبق مراحل زیر عمل کنید. قطعا اگر یکبار خودتان کباب ترش را درست کنید، تبدیل به یکی از غذاهای محبوب شما خواهد شد و آن را در لیست غذاهای محبوب خود قرار می‌دهید.

  • مرحله اول: اولین کاری که شما در دستور تهیه کباب ترش باید انجام دهید، این است که گوشت را به قطعات مناسب کبابی خرد کنید، تمیز بشویید و کنار بگذارید و به سراغ سایر مراحل آماده سازی بروید.
  • مرحله دوم: حالا یک پیاز را شسته و پوست بگیرید، سپس با کمک یک رنده دندانه ریز آن را رنده کنید. بعد از رنده کردن پیاز، آب آن را بگیرید تا سس کباب شما را رقیق نکند!
  • مرحله سوم: نوبت به آسیاب کردن گردوها می‌رسد. برای انجام این کار می‌توانید گردوها را درون مخلوط‌کن یا آسیاب ریخته و چند دقیقه میکس کنید تا آن‌ها کاملا پودر شوند. همچنین با کمک یک هاونگ دستی نیز می‌توانید این کار را انجام دهید.
  • مرحله سوم: در ادامه باید یک ظرف مناسب و جادار را انتخاب کنید و پیاز رنده شده و گردو را درون آن بریزید و سپس رب انار را نیز به ظرف اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: اگر قرار است تا از سبزی معطر استفاده کنید، آن‌ها را بشویید و با کمک تخته و چاقوی تیز به صورت کاملا ریز خرد کنید. سپس آن‌ها را به مخلوط پیاز و گردو و رب انار اضافه کنید. البته امکان استفاده از سبزی خشک نیز وجود دارد!
  • مرحله پنجم: اگر دوست داشته باشید تا طعم کباب شما جذاب‌تر شود، می‌توانید مقداری آب انار نیز به این مخلوط اضافه کنید. البته اضافه کردن آب انار سس شما را رقیق‌تر خواهد کرد.
  • مرحله ششم: در نهایت نیز سیرها را رنده کرده و به سایر مواد اضافه کنید، در انتها نیز به میزان کافی فلفل بزنید. به عنوان نکته باید اضافه کرد که اصلا در این مرحله نمک را اضافه نکنید؛ چرا که باعث سفت شدن گوشت می‌شود.
  • مرحله هفتم: سس شما آماده است و تنها باید گوشت‌ها را در آن بخوابانید و در ظرف را با مقداری سلفون بپوشانید. بگذارید تا گوشت حداقل به مدت ۴ تا ۶ ساعت درون مواد بماند تا طعم بگیرد! هر چه گوشت مدت زمان بیشتری در سس بماند، طعم آن بهتر خواهد بود.
  • مرحله هشتم: اگر دوست داشته باشید در نهایت می‌توانید یک کیوی هم در مخلوط رنده کنید تا گوشت شما طعم تردتری داشته باشد.
  • مرحله نهم: بعد از طعم دار شدن گوشت‌ها، باید آن را به سیخ بزنید و روی منقل کباب کنید. البته مراقب باشید که دائما سیخ‌ها را جابه‌جا کنید تا گوشت نسوزد و همه‌ جای آن به صورت یکنواخت بپزد.
  • مرحله دهم: کباب شما آماده است و اگر می‌توانید آن را به همراه کته شمالی سرو کنید. همچین می‌توانید در کنار آن گوجه کبابی و زیتون پرورده نیز سرو کنید. نوش جان!

طرز تهیه کباب ترش در قابلمه

طرز تهیه کباب ترش در قابلمه

اگر امکان کباب کردن گوشت برای شما وجود ندارد، می‌توانید آن را در قابلمه و روی گاز درست کنید. هر چند که طعم گوشت کبابی بهتر خواهد بود.

روش تهیه و آماده‌سازی کباب ترش، کاملا یکسان است اما برای تهیه آن روی شعله در ابتدا باید گوشت‌ها را کمی بکوبید تا بافت آن‌ها نرم شود. سپس سس تهیه شده را با گوشت‌ها مخلوط کنید. بعد از مزه دار شدن گوشت‌ها، باید آن‌ها را درون قابلمه ریخته و مقداری آب و روغن نیز اضافه کنید و بگذارید تا گوشت بپزد. به همین راحتی!

نکاتی در مورد پخت کباب ترش

درست است که تهیه و آماده سازی کباب ترش بسیار راحت است، اما نکاتی وجود دارد که با رعایت آن می‌توانید این کباب را به شیوه بهتری درست کنید. در ادامه مهمترین موارد قید شده است.

  1. همان طور که گفتیم، سبزی‌ها طعم دهنده‌ اصلی این غذا هستند، شمالی‌ها به عنوان سبزی اصلی در این غذا از چوچاق استفاده می‌کنند. اما در بسیاری از شهرها این سبزی در دسترس نیست که می‌توانید به جای آن از نعناع، گشنیز و جعفری استفاده کنید. همچنین استفاده از سبزی‌هایی مانند خالواش و بینه در کباب ترش طعم دلپذیری را به آن می‌دهد.
  2. میزان ترش بودن این کباب، کاملا به ذائقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید تا طعم ترشی را بیشتر احساس کنید، می‌توانید از رب انار ترش به میزان زیاد استفاده کنید و در غیر این صورت بهتر است تا رب انار ملس یا شیرین را استفاده کنید. البته باید گفت که در تهیه این غذا می‌توانید به جای رب انار، از خود انار سابیده شده نیز استفاده کنید.
  3. شما می‌توانید به جای رب انار یا در کنار آن از رب نارنج هم استفاده کنید. اما باید بدانید که رب نارنج به مراتب خیلی ترش است و مقدار کمی از آن را باید استفاده کنید.
  4. همان طور که گفتیم، در زمان طعم‌دار کردن کباب، نباید به آن نمک زد، چرا که گوشت را سفت می‌کند. بهترین زمان برای اضافه کردن نمک به کباب زمانی است که کباب روی زغال در حال پخت است.
  5. کباب کردن گوشت باید با دقت انجام شود و حتما باید توجه داشته باشید که آتش منتقل زیاد نباشد، چرا که حرارت زیاد شعله می‌تواند رب انارهایی که روی گوشت است را بسوزاند و طعم کباب را خراب کند. همچنین باید زمانی که کباب ترش کمی آبدار است آن را از روی زغال بردارید تا کباب نسوزد و خراب نشود!
  6. هرچه ترش کباب فلفل بیشتری داشته باشد، طعم نهایی آن تندتر و لذیذتر است. قطعا طرفداران غذاهای تند این مدل ترش کباب را بیشتر دوست خواهند داشت.
  7. در دستور تهیه کباب ترش شما می‌توانید به رب انار، گردو و سبزی یک قاشق غذا خوری روغن زیتون نیز اضافه کنید.
  8. در نهایت و به عنوان نکته آخر باید گفت که سرو کردن این کباب در کنار کته، سیر ترشی، زیتون پرورده، گردو و همچنین دوغ فوق العاده خواهد بود و باید حتما یکبار آن را امتحان کنید.

به عنوان جمع بندی باید گفت…

طرز تهیه کباب ترش اصلا کار سختی نیست و تنها شما باید دقت کنید که سس مخصوص به آن را به‌خوبی درست کنید؛ چرا که طعم و مزه‌ی اصلی این غذا به آن مربوط است.

همچنین باید اضافه کرد که شما می‌توانید مواد مورد نیاز برای تهیه این غذا را به صورت آنلاین از سرویس سوپر مارکت اسنپ سفارش داده و به‌‌سادگی تحویل بگیرید و یک کباب ترش عالی درست کنید.

امیدواریم با این دستور بتوانید یک غذای بی نظیر درست کنید و در نهایت خوشحال می‌شویم پس از تهیه آن نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

همچنین اگر به دنبال یک راهکار ساده و اقتصادی برای تهیه غذای سازمانی هستید، سرویس غذای شرکتی اسنپ را امتحان کنید. این سرویس به شما کمک می‌کند ناهار کارکنان را بدون دغدغه و با کیفیت مناسب تهیه کنید.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *