سیمیت که به آن نان سیمیت نیز میگویند، یکی از نانهای خوشمزه و معروف ترکیه است که طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارد. این نان ظاهر حلقوی دارد و معمولا روی آن را با کنجد تزئین میکنند، جدا از ظاهر جذاب، این نان طعم فوقالعاده و عطر خوبی نیز دارد.
در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه سیمیت کاندیل که یکی از سمیتهای خوشمزه و فوقالعادهی ترکیهای است، بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا طرز تهیه و درستکردن آن را یاد بگیرد تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای درستکردن سیمیت کاندیل
احتمالا به این فکر کنید که درستکردن سیمیت کاندیل، به دلیل مواد موردنیاز آن، ممکن است کمی سخت باشد. اما باید بدانید که مواد اولیه برای تهیه آن بهسادگی و در همهجا در دسترس است و با هزینهی معقولی میتوانید آنها را تهیه کنید. در جدول زیر تمام مواد موردنیاز سیمیت کاندیل قید شده است و با این میزان میتوانید سیمیت را برای ۴ نفر آماده کنید.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
شیر | ۲/۱ پیمانه |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
خمیرمایه فوری | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۸ قاشق غذاخوری |
آرد | ۴ پیمانه |
کنجد بوداده | ۲/۱ پیمانه |
شیره انگور | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه سیمیت کاندیل بهصورت مرحلهبهمرحله
حالا که آمادهی درستکردن سیمیت کاندیل خوشمزه و خوشعطر هستید، به سراغ مراحل تهیه آن میرویم. در نظر داشته باشید که در نقاط مختلف دنیا ممکن است تا سیمیت را به شیوهی متفاوتی آماده کنند. ما در این مقاله سعی کردیم تا سادهترین روش را آموزش دهیم که هم دستور سادهای دارد و هم خروجی کار بسیار باکیفیت است.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای درستکردن سیمیت کاندیل، عملآوری خمیرمایه است. برای انجام این کار شما باید مقداری آب ولرم درون یک لیوان بریزید و سپس خمیرمایه را به همراه شکر داخل آب بریزید و شروع بههمزدن آن کنید.
- مرحلهی دوم: برای این که خمیرمایه عمل آید، شما باید بعد از مخلوطکردن مواد بر روی لیوان یک در قرار دهید و بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه بماند تا به حالت دلخواه برسد. در همین مدتزمان میتوانید به سراغ سایر مراحل بروید.
- مرحلهی سوم: بهتر است تا خمیر سیمیت را آماده کنید. برای انجام این کار یک کاسه بزرگ را انتخاب کنید و به آن شیر و خمیرمایه بهدستآمده را اضافه کنید. سپس شروع بههمزدن مواد کرده تا خمیرمایه و شیر بهخوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
- مرحلهی چهارم: در ادامه باید روغن و آرد را اضافه کنید. اما باید قبل از اضافهکردن آرد حتما ۲ تا ۳ بار آن را الک کرده تا در حین پخت بهخوبی پف کند. در ضمن اگر دوست دارید تا نان شما پف بیشتری داشته باشد، میتوانید کمی بیکینگپودر نیز اضافه کنید.
- مرحلهی پنجم: بعد از اضافهکردن آرد و روغن، شروع به ورز دادن مواد کنید تا جایی که خمیر بهاصطلاح جمع شود. بسته به نوع و جنس آردها ممکن است میزان استفاده از آرد برای تهیه نان دقیقا به همین اندازه نباشد و کمتر یا بیشتر باشد. پس حالت ایدهآل در مورد اضافهکردن آرد، زمانی است که خمیر جمع شود.
- مرحلهی ششم: در ادامه باید خمیر را روی سطح کار مناسبی پهن کنید و حداقل به مدت ۱۵ دقیقه بهخوبی ورز دهید. برای این که خمیر به حالت مطلوب برسد، یک ترفند وجود دارد. آن ترفند این است که باید خمیر را در حدود ۱۵ تا ۲۰ بار به سطح کار بکوبید و سپس آن را داخل یک ظرف گود که از قبل چرب کردهاید، بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا یک ساعت استراحت کند و حجم خمیر دوبرابر شود.
- مرحلهی هفتم: حالا نوبت به شکلدادن به خمیر سیمیت میرسد. برای انجام این کار باید زمانی که خمیر حجم گرفت و به حالت ایدهآل رسید، مجددا کمی آن را ورز دهید تا پف آن گرفته شود.
- مرحلهی هشتم: حالا در این مرحله خمیر را به گلولههای کوچک یا بهاصطلاح چانه تقسیم کنید. سپس یک چانه را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. آن را روی سطح کار پهن و بهصورت نوارهای بلند و باریک در بیاورید. دقت داشته باشید نوارهای ایجاد شده باید طوری باشد که نه خیلی ضخیم باشد نه خیلی نازک!
- مرحلهی نهم: در ادامهی کار باید دو سر نوارهای ایجاد شده را به یکدیگر بچسبانید و شروع به پیچدادن یا بافتن خمیر کنید. حتما دو سر خمیر را بهخوبی به یکدیگر بچسبانید تا در بین بافتن پاره یا باز نشود.
- مرحلهی دهم: این کار را تا جایی ادامه دهید که کل خمیر شما استفاده شود. بعد از آمادهشدن تمام خمیر باید اجازه دهید تا کمی دیگر استراحت کند و حجم بگیرد. خمیر شما آماده است و حال باید برای پخت درون فر برود.
- مرحلهی یازدهم: قبل از این که خمیرها را برای پخت درون فر قرار دهید باید دو کار را انجام دهید. گرمکردن فر و رومال کردن خمیر! برای گرمکردن فر کافی است تا از ۱۰ دقیقه قبل آن را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد، تنظیم کنید.
- مرحلهی دوازدهم: برای رومال کردن خمیر نیز معمولا از کنجد استفاده میکنند، اما بهتر است تا کنجد را از قبل بو دهید. برای تهیه کنجد بوداده باید کنجدها را داخل تابه ریخته و مدام هم بزنید تا به رنگ قهوهای برسد. هم زدن کنجدها را فراموش نکنید، چرا که ممکن است بسوزند.
- مرحلهی سیزدهم: حالا باید کنجدها را در یک ظرف مناسب ریخته تا نانها را داخل آن بغلتانید. در یک کاسه دیگر نیز شیره خرما یا انگور را با مقداری آب ولرم مخلوط کنید و کنار بگذارید. در ادامه باید نانهای سیمیت حجم گرفته را ابتدا با کمک کفگیر داخل شهد شیره بزنید؛ سپس داخل کنجد بغلتانید.
- مرحلهی چهاردهم: سینی فر را آماده و کف آن یک کاغذ روغنی پهن کنید. بهتر است تا کمی آن را چرب کنید تا خمیر به آن نچسبد. سپس خمیر سیمیت رومال شده را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۱۹۰ درجه قرار دهید تا نانها طلایی شوند و بپزد. اگر دوست داشته باشید میتوانید در دقایق انتهایی فر را روی حالا گریل قرار دهید تا طلایی شود. نان سیمیت کاندیل شما آماده است و میتوانید آن را درون کیسه و در یخچال قرار دهید و هر زمان که دوست داشتید، خارج کرده و میل کنید.
نکات مهم در تهیه نان سیمیت کاندیل
برای این که شما بتوانید یک نان سیمیت کاندیل خوشمزه و باکیفیت را درست کرده و میل کنید، نکات سادهای وجود دارد که باید بدانید و رعایت کنید. با درنظرگرفتن این موارد نان شما طعم فوقالعادهای خواهد داشت.
- یکی از مواردی که ممکن است پیش بیاید و نان شما را خراب کند، طول نوار تهیه شده از خمیر و پاره شدن آن در حین بافت است؛ بنابراین سعی کنید طول رول نوار خمیری را کوتاه نگیرید که در حین کار باز و پاره نشود. همچنین در مرحلهی دوم استراحت، خمیر جمع شده و کوچک میشود و شکل نان را خراب خواهد کرد. پس طول آن را مناسب در نظر بگیرید.
- فراموش نکنید که فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- برخی از افراد در اضافهکردن آرد افراطی عمل میکنند؛ اما نباید این کار را انجام دهید. چرا که اضافهکردن بیش از حد آرد باعث خشکشدن نانها میشود.
نان سیمیت کاندیل شما آماده است؛ نوش جان
طرز تهیه نان سیمیت کاندیل بسیار ساده است. شما میتوانید این نان را بهتنهایی برای صبحانه یا همراه با پنیر و کره میل کرده و لذت ببرید.
اگر قصد داشته باشید تا این نان را در خانه درست کنید، بهسادگی امکانپذیر است. اگر مواد اولیه موردنیاز برای تهیه آن را ندارید و زمان کافی برای خریدکردن نیز ندارید، میتوانید هرآنچه که برای تهیه نان سیمیت نیاز دارید را بهصورت آنلاین از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ سفارش داده و در زمان کوتاهی تحویل بگیرد. با انجام این کار علاوه بر صرفهجویی در هزینه، در زمان خود نیز صرفهجویی خواهید کرد.
دیدگاهتان را بنویسید