طرز تهیه شاورما و هرآنچه که باید در مورد آن بدانید

طرز تهیه شاورما

در این مطلب قرار است طرز تهیه شاورما به روش‌های مختلف را به شما آموزش دهیم. همان‌طور که تاکنون بارهاوبارها شنیده‌اید، شاورما یکی از غذا‌های پرطرف‌دار و لذیذ لبنان و ترکیه محسوب می‌شود که آن را با گوشت قرمز یا مرغ تهیه می‌کنند. این غذا همانند سایر غذا‌های عربی مانند فلافل یا خورشت بامیه با ذائقه ما ایرانی‌ها در تضاد نیست. شاورمای عربی را در حالت کلی از برش‌های ریز گوشت بره یا مرغ به همراه خمیر آماده پیتا تهیه می‌کنند. البته به لطف حضور کافه‌ها و رستوران‌های متعدد، این غذا را می‌توانید به‌راحتی نوش جان کنید اما ما این مطلب را برای عاشقان هنر آشپزی آماده کرده‌ایم.

مواد لازم برای درست‌کردن شاورما

مواد اولیه شاورما

همان‌طور که گفتیم شاورما یک غذای عربی اما موردتوجه و متناسب با ذائقه ایرانیان است. این غذا را با خمیر نان پیتا تهیه می‌کنند چرا که این خمیر یک نان نازک عربی محسوب می‌شود و به‌راحتی قابلیت ساندویچ شدن نیز دارد. در حالت کلی این غذا را در عربستان و لبنان با ارده و سس تند سرو می‌کنند. غذایی گوشتی که هم با گوشت مرغ و هم با گوشت گوسفند و گوساله تهیه می‌شود. در ادامه طرز تهیه شاورما گوشت و مرغ را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

مواد اولیه مقدار موردنیاز
گوشت قرمز یا سفید ۶۰۰ گرم
ماست چکیده نصف پیمانه
نان یا خمیر پیتا ۴ عدد
سس مایونز یک قاشق غذاخوری
سیر ۳ حبه
پیاز یک عدد
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
لیموترش یک عدد
خیارشور ۲۵۰ گرم
کاهو یک عدد
گوجه‌فرنگی یک الی ۲ عدد
کره ۱۰۰ گرم
نمک، فلفل، آویشن، پاپریکا، زردچوبه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه شاورما گوشت و مرغ

طرز تهیه شاورما گوشت و مرغ

نحوه درست‌کردن شاورما به روش‌های مختلف سخت نبوده و هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. همان‌طور که در ابتدای این مطلب نیز به آن اشاره کردیم، شاورما را می‌توانیم با گوشت قرمز و گوشت سفید تهیه کنیم و هیچ محدودیتی برای مواد اولیه در طرز تهیه آن وجود نخواهد داشت. سایر مواد با درنظرگرفتن ذائقه ما ایرانی‌ها درست شبیه مواد ساندویچ‌های پرطرف‌دار در ایران است. البته ممکن است که این غذا به دلیل عربی بودن کمی تندوتیز و چرب‌تر باشد که در ادامه با مرور این طرز تهیه قرار است شما را با مواد اولیه و همین‌طور نحوه طبخ شاورما آشنا کنیم.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه شاورما باید پیاز‌ها را به‌صورت خلالی خرد یا رنده کنید و سپس در یک کاسه مناسب بریزید. البته قانون اصلی برای خردکردن پیاز‌ها به شکل خلالی درشت است اما ممکن است که شما طعم پیاز در میان غذا را دوست نداشته باشید.

مرحله‌ی دوم: بعد از آن دو حبه سیر را رنده و با آب لیموترش، روغن مایع، نمک و فلفل سیاه، آویشن و پاپریکا و ماست چکیده به کاسه محتوی پیاز اضافه کنید.

مرحله‌ی سوم: در قدم بعدی مواد داخل کاسه را به‌خوبی با هم مخلوط کنید و چنگ بزنید تا با همدیگر یکدست شوند.

مرحله‌ی چهارم: بعد از آن گوشت قرمز یا گوشت مرغ خود را به‌صورت نوار‌های باریک و نازک برش داده و با پیاز و ماست به همراه سیر و ادویه‌جات به‌خوبی مخلوط کنید. بعد از آن روی کاسه را با سلفون آشپزخانه پوشانده و آن را یک ساعت در یخچال استراحت دهید. با این کار گوشت‌های شما طعم‌دار خواهند شد.

سرو شاورمای عربی

مرحله‌ی پنجم: بعد از گذشت یک ساعت کاسه را از یخچال بیرون آورده و یک تابه متناسب با حجم گوشت را روی حرارت قرار بدهید و کره را در تابه آب کنید.

مرحله‌ی ششم: بعد از آب شدن کره، گوشت‌ها را از پیاز و سیر جدا کرده و در کره به‌خوبی سرخ کنید. زمانی که در حال سرخ کردن گوشت‌ها هستید، سه قاشق غذاخوری ماست چکیده و سس مایونز را با یکدیگر مخلوط کرده و یک عدد سیر باقی‌مانده را نیز رنده و به این ترکیب اضافه کنید.

مرحله‌ی هفتم: بعد از آن که گوشت شما به‌خوبی در کره سرخ شد، خمیر‌های پیتا یا نان‌های پیتا را روی سطح کار قرار داده و روی آن‌ها مقداری رب انار بکشید. بهتر است که رب انار به‌صورت کاملا یکدست روی خمیر‌های پیتا یا نان‌های پیتا پخش شود.

مرحله‌ی هشتم: در گام بعدی تکه‌های گوشت قرمز یا گوشت مرغ را بعد از سرخ شدن در کره روی نان پیتا قرار می‌دهیم.

مرحله‌ی نهم: در مرحله‌ی آخر از درست‌کردن شاورما به روش‌های مختلف، خیارشور، کاهو و گوجه‌فرنگی‌ها را با درنظرگرفتن حجم خمیر و نان و مواد درون آن، روی گوشت‌ها قرار داده و آن‌ها را به‌صورت لقمه‌ای رول کرده یا می‌پیچیم. در نهایت ساندویچ شاورمای گوشت یا مرغ شما آماده سرو کردن است، نوش جان!

چند نکته کوتاه و مهم

سرو شاورمای عربی

در طرز تهیه شاورمای عربی بد نیست بدانید که این غذا کمی چرب و تند است. در نهایت این شما هستید که تصمیم می‌گیرید میزان چربی این غذا در چه حد و اندازه‌ای باشد. همان‌طور که در قسمت‌های قبلی مطلب نیز به آن اشاره کردیم شاورما را می‌توانید با گوشت مرغ و گوسفند و گوساله تهیه کنید. در طرز تهیه شاورما از قسمت کم‌چرب گوشت گوسفند استفاده کنید، چون این غذا به‌اندازه کافی چرب و پر ملات است. باز هم تأکید می‌کنیم که مواد اولیه برای تهیه شاورما موادی هستند که در جدول ذکر شده‌اند اما میزان آن‌ها کاملا بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد.

شاورما و خلق طعم‌هایی متفاوت

در این مطلب طرز تهیه شاورمای عربی را گام‌به‌گام با شما مرور کردیم. تمام مواد اولیه را گفتیم و اینکه چطور و چگونه باید این غذا را تهیه کنید، به‌صورت کامل به شما ارائه شد. غذا‌های عربی در میان ما ایرانیان طرف‌داران خود را دارند و چندان از غذا‌های ایرانی دور نیستند. البته در حالت کلی این غذا‌ها کمی پرادویه‌تر و چرب‌تر از غذا‌های ایرانی محسوب می‌شوند. درهرحال اگر تمایل داشتید تا در منزل یک شاورمای لذیذ تهیه کنید اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، در کوتاه‌ترین زمان ممکن با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ به‌راحتی می‌توانید در کمتر از ۳۰ دقیقه تمام مواد را درب منزل تحویل بگیرید و خود را به یک شاورمای لذیذ خانگی مهمان کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.