دستور پخت چند غذای مجلسی با بادمجان

بادمجان، همان که نوع بم آن افت ندارد

بادمجان مانند سیب زمینی در غذا‌های ایرانی بسیار پرطرفدار و پرمصرف است. کدبانو‌های ایرانی با استفاده از آن غذا‌های متنوع و لذیذی را تهیه می‌کنند. غذا‌های سنتی، فینگر فود‌ها، غذا‌های فست فودی و غیره از جمله خوردنی‌های جذاب و لذیذی هستند که با استفاده از این صیفی تهیه می‌شوند. همچنین می‌تواند پایه اصلی یک غذای سریع باشد و در عین حال می‌توان با آن یک غذای مجلسی و لذیذ را تهیه کرد. در نصف غذا‌ها و در تمام شهر‌های ایران این صیفی خوش طعم طرفداران خود را دارد. البته رنگ‌های متنوعی مانند بنفش بادمجانی، سفید و بنفش یاسی نیز در انواع مختلف این آن رایج است. اما تمام این بادمجان‌ها درون یکسانی دارند و دقیقا مثل هم هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

 

خواص بادمجان

آشنایی با خواص بادمجان

در وصف کمالات این صیفی باید بگوییم که منبعی غنی از فولات، ویتامین‌های A، B و C است. همینطور کلسیم، فسفر، نیاسین آمید، کربوهیدرات، بتاکاروتن، آهن و فیبر داشته، ضمن اینکه یک ضد ویروس بسیار قوی نیز هست. این صیفی خوشرنگ و جذاب با بی‌خوابی مقابله می‌کند و از لخته شدن خون در رگ‌ها جلوگیری خواهد کرد. بادمجان آهن و کلسیم فراوانی دارد که برای رشد بدن ضروری است. به قدری این صیفی را پرفایده و با ارزش می‌دانند که افراد ورزشکار و آن‌هایی که از رژیمی خاص پیروی می‌کنند، آن را به عنوان یک پای ثابت مواد غذایی خود می‌دانند. فیبر موجود در بادمجان از ایجاد یبوست جلوگیری می‌کند و باعث افزایش رشد مو و سلامت آن خواهد شد.

شاید جالب باشد که بدانید بادمجان از ضروریات غذایی در رژیم افرادی است که به بیماری دیابت نوع دو مبتلا هستند. این افراد باید آن را به صورت روزانه در رژیم غذایی خود مورد استفاده قرار دهند. همچنین پیشگیری از سرطان، داشتن استخوان‌هایی محکم، تقویت سیستم ایمنی، مراقبت از پوست و مو، کاهش وزن شدید، ترک کردن سیگار، نیرو بخشی به بدن و نیروبخش بودن برای مغز، برخورداری از قلبی سالم، افزایش آهن خون، هیدراته کردن پوست و ضد پیری بودن، همگی از خصوصیات این خوراکی است.

 

چند غذای مجلسی با بادمجان

تا اینجا متوجه شدیم که چقدر برای تمام اعضاء و البته گوارش، همینطور حفاظت از سیستم ایمنی و تک تک اعضای موجود در بدن انسان فایده دارد. یک صیفی گرمسیری، لذیذ، پرفایده و خوشمزه که در آشپزی ایرانی نیز به وفور از آن استفاده می‌شود. در ادامه توصیف خواص منحصر به فرد آن، قصد داریم تا چند غذای مجلسی با بادمجان را به شما معرفی کنیم. ناگفته نماند که این صیفی می‌تواند جایگزین مطمئنی برای گوشت قرمز هم باشد.

کشک و بادمجان معروف و عزیز

کشک بادمجان جان

کشک و بادمجان یکی از غذا‌های اصیل ایرانی محسوب می‌شود که می‌توان آن را هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی بر سر سفره قرار داد. خواستگاه این غذا زنجان و اصفهان ذکر شده است. در تهیه این غذا بهتر است که از بادمجان‌هایی با پوست تیره و براق و البته قلمی استفاده شود. ترکیب کشک و بادمجان از بادمجان، پیاز، کشک و سیر بوده که آن را به طور معمول با نان سرو می‌کنند. در نهایت مغز گردو تکمیل‌کننده تزیینات کشک و بادمجان است.

سفره‌های ایرانی به صورت کاملا سنتی همیشه غذای کشک و بادمجان را در خود دارند. این غذا را در مراسم‌های مختلف مانند مهمانی‌ها و دورهمی‌های رسمی و غیررسمی می‌توانید سرو کنید. پخت آن راحت است و مواد اولیه آن همیشه در دسترس هستند. کافیست بادمجان کبابی شده و پوره شود و با کشک، گردو و پیاز داغ مخلوط شود. این غذا بسیار خوش طعم و لذیذ است که البته با در نظر گرفتن فرهنگ‌های مختلف و شهرهای متعدد ایران، ممکن است مواد دیگری نیز به مواد اولیه اضافه شوند. هرچه این غذا بهتر مخلوط شود، در نتیجه کشک و بادمجان لذیذتری خواهید داشت. البته می‌توانید بادمجان را بجای کباب کردن، سرخ کنید.

کوکوی بادمجان

کوکوی بادمجان خوشمزه

یک غذای مجلسی با بادمجان که به راحتی می‌توان آن را در تمام مراسم‌ها سرو کرد، کوکوی بادمجان است. برای تهیه این غذا می‌توانید بادمجان‌ها را سرخ یا کبابی تهیه کرده، پوست گرفته، له کرده یا به عبارتی پوره کنید. سپس بادمجان‌های پوره شده را با تخم مرغ، نمک و فلفل و احیانا با در نظر گرفتن ذائقه خود به همراه زعفران دم کرده، ادویه، آرد سیب زمینی و سیر مخلوط کنید. در نهایت مخلوط بدست آمده را در یک ماهی تابه با روغن سرخ کنید. این کوکو غذایی بسیار لذیذ و خوشمزه است که ممکن است آن را با گوشت چرخی یا مرغ ریش ریش شده نیز تهیه کنند.

هم در مراسم‌های رسمی و هم در مجالس و دورهمی‌های دوستانه، کوکوی بادمجان لذیذ و دوست‌داشتنی است. این صیفی، به راحتی با هر ماده اولیه دیگری ترکیب شده و غذایی لذیذ به شما ارائه می‌کند. برای مثال در غذای راتاتوی که اصالتا یک غذای فرانسوی است، یکی از مواد اصلی و صیفی‌جات مهم در این غذا محسوب می‌شود.

خورشت جذاب و لذیذ بادمجان

خورشت بادمجان خوشمزه و پرطرفدار

خورشت بادمجان خوشمزه و پرطرفدارخورشت‌ها در کشور ایران سابقه‌ای طولانی دارند. شاید جالب باشد که بدانید آوازه خورشت‌های ایرانی حتی به کشور‌های اروپایی و آمریکایی نیز رسیده است. یکی از خورشت‌های جذاب و لذیذ ایرانی خورشت بادمجان نام دارد. غذایی که در آن بادمجان‌ها را سرخ کرده یا کبابی آماده می‌کنند و در ترکیب با مرغ، گوشت یا گوشت چرخی پخته و سرو می‌کنند. در بعضی از نقاط ایران در کنار آن از صیفی کدو نیز استفاده می‌شود. آن را نیز سرخ کرده و به خورش اضافه می‌کنند.

نمک، فلفل و ادویه جات در کنار گوجه تازه یا رب گوجه نقطه پایان خورشت بادمجان است. البته با در نظر گرفتن شهر‌ها و فرهنگ‌های متنوع در سراسر کشور ایران، خورشت بادمجان نیز می‌تواند طعم‌های مختلف و متعددی داشته باشد. برخی در کنار آن، سیب زمینی استفاده می‌کنند و برخی دیگر گوشت چرخی را به صورت کوفته‌هایی به قاعده گردو تهیه کرده، سرخ کرده و درورن خورشت بادمجان اضافه می‌کنند. این غذا، بسیار لذیذ است که به طور معمول آن را با برنج بر سر سفره قرار می‌دهند. به عبارتی مکمل خورشت‌های ایرانی به خصوص خورشت بادمجان، برنج است.

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان همان‌طور که از نامش نیز مشخص است یک حلیم از ترکیب مواد اولیه بادمجان، عدس گوشت و برنج بوده که همه این موارد را پخته با یکدیگر مخلوط و آسیاب می‌کنند تا حلیم بادمجان تهیه شود. این غذای سنتی، شباهت‌های زیادی به انواع حلیم‌های ایرانی دارد. در آخر هم حلیم بادمجان را با پیازداغ، گردو، نعنا داغ و کشک تزیین می‌کنند. این غذا، از گذشته تا به امروز همیشه در سفره ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است. طعم لذیذی دارد و ترکیبات آن همگی مقوی هستند.

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان

 

دلمه بادمجان همانند دلمه برگ مو، فلفل یا سایر دلمه‌ها تهیه می‌شود. ترکیب این صیفی خوشمزه با برنج، گوشت، لپه، ادویه و سبزی دلمه که در تمام دلمه‌ها مشترک است. تمام مواد به‌جز بادمجان‌ها را پخته با هم چرخ می‌کنند. بعد از آن محتویات بادمجان‌های پخته شده را خالی کرده و آن‌ها را با مواد دلمه پر می‌کنند. استفاده از چاشنی رب انار، آب‌لیمو و رب گوجه کاملا به ذائقه شما بستگی دارد. ضمن اینکه در آخر دلمه‌ها را باید درون قابلمه و در سسی تهیه شده از پیاز، رب گوجه و ادویه قرار دهید تا به‌خوبی مغز پخت شوند.

میرزاقاسمی

میرزاقاسمی

 

میرزاقاسمی را با بادمجان کبابی تهیه می‌کنند. برای تهیه این غذا بادمجان‌ها را باید پخته یا کبابی کرد، سپس با پوره گوجه‌فرنگی، سیر رنده شده، کمی نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. همچنین شما می‌توانید با رب گوجه‌فرنگی و سبزیجات خشک، این غذا را خوش‌رنگ و خوش‌عطر کنید. در انتهای کار نیز مواد میرزاقاسمی را در یک طرف قرار داده، تخم‌مرغ را در قسمت دیگر شکسته و اجازه بدهید تا به‌خوبی پخته شود. بعد از پخته‌شدن تخم‌مرغ آن را با میرزاقاسمی مخلوط کرده و نوش جان کنید.

بادمجان شکم پر

بادمجان شکم پر

 

بادمجان شکم پر یک غذای مجلسی محسوب می‌شود که در برخی از شهر‌های ایران آن را برای مراسم‌های رسمی سرو می‌کنند. البته این غذا در شهر‌های مختلف روش‌های پخت متفاوتی دارد. در حالت کلی تلخی بادمجان را با نمک از آن گرفته و با مخلوط گوشت چرخ‌کرده، گوجه‌فرنگی، پیاز، سبزی خشک، نمک، فلفل و زردچوبه، بادمجان شکم پر را تهیه می‌کنند. حالا کافی است بادمجان‌های پوست گرفته شده را درسته سرخ کنید، روی آن برش داده و درون آن را با مایه، پر کنید.

باباغنوش

بابا غنوش

 

بابا غنوش یا بابا غنوج را از غذا‌های بسیار لذیذ کشور لبنان می‌دانند که آن را با بادمجان، سیر، پیازچه، روغن زیتون، لیموترش، نمک و فلفل تهیه می‌کنند. برای تهیه این غذا، بادمجان‌ها را کباب کرده با سیر، ارده، پیازچه و روغن زیتون مخلوط می‌کنید. برای این کار گوشت‌کوب نیز می‌تواند به شما کمک کند. مخلوط به‌دست‌آمده را در نهایت به ظرف سرو نهایی منتقل کرده و در صورت تمایل با دانه‌های انار و روغن زیتون تزیین کنید. ضمنا نمک و فلفل نیز با درنظرگرفتن ذائقه شخصی شما به غذا اضافه شوند.

رولت بادمجان

رولت بادمجان

 

رولت بادمجان یک غذای مجلسی دیگر با این صیفی خوشمزه محسوب می‌شود که البته آن را به‌عنوان فینگرفود نیز سرو می‌کنند. در تهیه این غذا از گوشت چرخ‌کرده، پیاز، گوجه‌فرنگی، سیر و روغن زیتون استفاده می‌شود. بادمجان‌ها را باید شسته ورقه‌ورقه کرده و در ادامه همه آن‌ها را سرخ کنید. پیاز، گوشت چرخ‌کرده و گوجه‌فرنگی به‌عنوان مایه میانی رولت بادمجان پخته شده و در نهایت با نمک و فلفل طعم‌دار شوند. در پایان نیز بادمجان‌های سرخ شده را بر روی میز کار قرار داده، مواد میانی گوجه‌فرنگی با گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سیر و ادویه‌جات را درون آن ریخته و آن‌ها را رول می‌کنیم.

جوجونی

جوجونی

 

جوجونی یک غذای لذیذ از مردم کاشان است که آن را با گوشت گوسفندی، گوجه‌فرنگی، بادمجان، پیاز، رب انار ترش مزه، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه می‌کنند. این غذا را در شهر کاشان با نام تاس کباب کاشانی نیز می‌شناسند. پیاز‌ها را حلقه‌حلقه، خردکرده در کف قابلمه قرار دهید و بعد از آن گوشت گوسفندی خرد شده را روی پیاز‌ها بگذارید. سپس با نمک، فلفل و زردچوبه گوشت‌ها را طعم‌دار کنید. بادمجان‌ها و گوجه‌ها را نیز حلقه‌حلقه، خردکرده و روی گوشت‌ها قرار دهید. ۲ پیمانه آب اضافه کنید تا غذا پخته شود. در نهایت شما یک تاس کباب لذیذ کاشانی دارید که نظیر ندارد.

شامی بادمجان

شامی بادمجان

شامی بادمجان را همانند کوکوی بادمجان تهیه می‌کنند. با این تفاوت که در ترکیبات شامی بادمجان، از گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ و سبزیجات خشک معطر نیز در کنار این صیفی، استفاده می‌کنند. مواد را چرخ کرده و همراه سیر، پیاز، پاپریکا، آویشن، نمک، فلفل و زردچوبه ترکیب کنید. بعد از گرم‌کردن تابه، مواد را در اندازه دلخواه سرخ کنید. توصیه می‌کنیم که در انتهای سرخ کردن شامی‌ها، روغن آن‌ها را با دستمال حوله‌ای بگیرید.

گزلمه بادمجان

گزلمه بادمجان

 

گزلمه یک غذا با این صیفی است که برای تهیه آن به بادمجان، سیر، نمک، فلفل، روغن و خمیر احتیاج دارید. توصیه ما این است که خمیر را آماده تهیه کنید تا مدت‌زمان تهیه غذا کوتاه‌تر شود. بادمجان‌ها را کبابی کرده با سیر پوره کرده، نمک و فلفل مزه‌دار کنید. خمیر را به قسمت‌های یکسان تقسیم کرده از مایه پوره بادمجان در میان آن قرار داده و آن را تا بزنید. شما می‌توانید خمیر‌ها را به شکل نیم‌دایره برش داده و بعد از آن خمیر‌های پر شده با مایه گزلمه را در روغن داغ قرار دهید و سرخ کنید.

خوراک بادمجان

خوراک بادمجان

 

خوراک بادمجان از دیگر غذا‌های ساده و لذیذی است که آن را همان‌طور که از نامش مشخص است با این صیفی لذیذ تهیه می‌کنند. در ترکیب این غذا گوجه‌فرنگی، پیاز، بادمجان، رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل استفاده می‌شود. برای سرخ کردن بادمجان‌ها از ماست استفاده کنید تا روغن کمتری مصرف کند. بعد از سرخ کردن بادمجان‌ها، سیر و پیاز خرد شده را نیز با آن‌ها تفت‌داده و با نمک، فلفل و زردچوبه طعم‌دار کنید. گوجه‌فرنگی را بر روی ترکیب بادمجان، سیر و پیاز قرار داده و فلفل‌دلمه‌ای رنگی و آب گوجه‌فرنگی را روی آن‌ها ریخته و اجازه دهید تا قل بزند. خوراک شما بعد از ۳۰ دقیقه آماده بوده و می‌توانید با نان سنگک این غذا را نوش جان کنید.

یک صیفی و این همه کمالات

همانطور که گفتیم؛ می‌توان آن را به صورت خام، سرخ کرده، کبابی یا هر نوعی که تصور کنید، استفاده کرد. همچنین می‌توان غذا‌های متنوعی از بادمجان تهیه کرد. این صیفی را در خورشت‌ها، غذا‌های فست فودی و فینگر فود‌ها، همینطور پیش غذا‌ها و غذا‌های اصلی استفاده می‌کنند و در کنار طعم لذیذش از خاصیت فراوان آن نیز بهره می‌برند. در هر حال اگر روزی هوس کردید تا یک غذای لذیذ ایرانی یا اروپایی تهیه کنید که بادمجان ماده اصلی آن بود، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حدود ۳۰ دقیقه می‌تواند مواد اولیه مورد نظر شما را درب منزل تحویل دهد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.