خاگینه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در برخی نقاط، با نام قیقاناخ نیز شناخته میشود. ترکیبات اصلی خاگینه تخممرغ و آرد است که در روغن سرخ میشود. خاگینه با وجود شیوه آسان پخت، ارزش غذایی بالایی دارد و بیشتر برای وعده صبحانه مصرف میشود. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه خاگینه را به صورت مرحله به مرحله با کلیه نکات پخت آموزش دهیم.
مواد اولیه خاگینه
در اینجا مواد لازم برای درست کردن خاگینه برای ۴ نفر را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید این غذا را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده میزان مواد اولیه مورد نیاز شما به دست خواهد آمد.
مواد لازم | مقدار لازم |
تخم مرغ | ۴ عدد |
آرد | ۵ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
ماست | ۲ قاشق غذاخوری |
گردو | ۳ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
دارچین | به دلخواد |
دستور تهیه خاگینه
اگر قصد دارید این غذا را برای صبحانه آماده کنید، باید اشاره کنیم که طرز تهیه خاگینه بسیار ساده بوده و زمان مورد نیاز برای درست کردن خاگینه، در حدود ۳۰ دقیقه است. آمادهسازی مواد ۱۰ دقیقه و پخت آن ۲۰ دقیقه زمان خواهد برد.
- مرحله یکم: ابتدا تخممرغها را درون یک کاسه بشکنید و به خوبی هم بزنید تا یک دست شوند. ماست را به تخم مرغها اضافه کرده و مخلوط کنید.
- مرحله دوم: آرد و بکینگ پودر را الک کرده و کم کم به تخم مرغ و ماست بیافزایید و به خوبی هم بزنید. گردو را نیز خرد کرده و با دیگر مواد خاگینه ترکیب کنید. این یک روش آسان در طرز تهیه خاگینه است.
- مرحله سوم: درون یک تابه مقداری روغن ریخته و روی شعله قرار دهید. پس از آنکه روغن کاملا داغ شد، مواد خاگینه را درون تابه بریزید و در آن را بگذارید. صبر کنید تا مواد خاگینه پخته شده و یک سمت آن سرخ شود، سپس آن را با کمک یک قاشق برعکس کرده تا روی دیگر خاگینه نیز سرخ شود.
- مرحله چهارم: پس از آنکه هر دو طرف خاگینه کاملا سرخ و درون آن نیز پخته شد، خاگینه را از تابه خارج کرده و در اندازه دلخواد برش دهید.
- مرحله پنجم: در یک ظرف، شکر را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و سپس زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید. اجازه دهید تا این شربت خنک شود.
- مرحله ششم: در حالی که خاگینه داغ است، شربت خنک را روی آن بریزید تا به خوبی جذب شود. میتوانید خاگینه را با پودر هل و دارچین تزئین کنید.
خاگینه شما آماده است. نوش جان!
نکات مهم برای درست کردن خاگینه
رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه خاگینه، به بهترشدن طعم آن کمک میکند:
- نکته کلیدی در پخت خاگینه تفاوت دمایی بین شربت و خاگینه است، یعنی حتما شربت سرد را به خاگینه گرم اضافه کنید.
- برای پخت خاگینه، ماست غلیظ به کار ببرید.
- در تهیه خاگینه از مغز گردوی خرد و یا نیمکوب شده استفاده کنید. به گونهای که خرد شود اما پودر نباشد.
- خاگینه را میتوانید به عنوان میان وعده، صبحانه یا دسر استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله طرز تهیه خاگینه را به صورت مرحله به مرحله به همراه کلیه نکات لازم آموزش دادیم. اگر تصمیم گرفتهاید که در خانه خاگینه را تهیه کنید، میتوانید سفارش مواد اولیه را، از سرویس سوپرمارکت آنلاین تحویل گرفته و در کوتاهترین زمان، در آدرس منزل خود تحویل بگیرید. همچنین میتوانید برای تهیه غذای آماده از سرویس غذای اسنپ استفاده کنید. این امکان فراهم است تا از سرویسهای متنوع اسنپ، خدماتی عالی دریافت کنید.
همچنین برای تأمین ناهار سازمانی بدون دغدغه و پیچیدگی، سرویس سفارش غذای سازمانی اسنپ در کنار شماست. این سرویس امکان سفارش غذای شرکتی باکیفیت و مقرونبهصرفه را بهسادگی فراهم میکند.
دیدگاهتان را بنویسید