کاهش هزینه‌های سفر با ۹ راهکار هوشمندانه

سفر مقرون به صرفه

سفر تجربه‌ایی است که هر انسانی دوست دارد آن را در طول زندگی بارها تکرار کند، اما هزینه سفر روزبه‌روز در حال افزایش است. چه باید کرد؟ آیا می‌شود هزینه‌های سفر را کاهش داد، اما سفرمان همچنان لذت‌بخش باشد؟ در این مقاله، به این پرسش پاسخ می‌دهیم و به شما ترفندهایی را می‌آموزیم که باعث کاهش هزینه‌های سفرتان می‌شوند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید. 

هزینه‌های سفر شامل چه چیزهایی است؟ 

تا به حال جداجدا درباره هزینه‌های مختلف سفر فکر کرده‌اید؟ هزینه‌های هر سفر معمولا عبارت‌اند از هزینه: 

  • ویزا و پاسپورت برای سفرهای خارجی؛ 
  • تهیه بلیط اتوبوس، بلیط قطار یا هواپیما؛ 
  • اقامت‌؛ 
  • خوراک؛ 
  • بازدید از مراکز تفریحی؛ 
  • هزینه‌های متفرقه مانند هزینه‌های مربوط به کودکان. 

همچنین بعضی عوامل بر هزینه تمام‌شده سفرتان اثر می‌گذارند، عواملی مانند فصل سفر و مقصد. بیایید برخی از این عوامل را بررسی کنیم و ببینیم چطور می‌توان هزینه‌های مربوط به آنها را کاهش داد. 

این راهکارها را برای کاهش هزینه سفر امتحان کنید

۱. مقصد ارزان‌تر را انتخاب کنید 

برخی مقاصد گردشگری از بقیه گران‌ترند و بعضی دیگر ارزان‌تر. عواملی مانند جاذبه‌های گردشگری، موقعیت مکانی و تبلیغات نقش پررنگی در شهرت مقاصد گردشگری دارند. با توجه به بودجه‌، می‌توان مقاصد کمتر شناخته‌شده و ارزان‌تر را برای سفر انتخاب کرد. مثلا هزینه هتل و اقامتگاه در استان مازندران بیشتر از گیلان است. پس اگر مازندران برای شما گران است، می‌توانید گیلان را جایگزینش کنید. 

در نظر داشته باشید مقصدی که امسال گران است، شاید سال آینده ارزان‌تر شود و برعکس. 

۲. در فصل‌های ارزان‌تر سفر کنید 

برنامه ریزی سفر

سفر در برخی فصول و ماه‌های سال گران‌تر از سایر فصل‌ها و ماه‌هاست. در این بازه زمانی تعداد زیادی از افراد سفر می‌کنند و به همین دلیل تقاضا برای تهیه بلیط اتوبوس، قطار و هواپیما و نیز اقامتگاه بیشتر می‌شود. در این شرایط قیمت‌ها بر اساس منطق بازار افزایش می‌یابند. گاهی حتی روز‌های خاص در یک هفته نیز بر قیمت‌ها اثرگذارند. مثلا قیمت روزهای تعطیل معمولا بیشتر از روز‌های عادی هفته است. می‌توان گفت سفر در ماه‌هایی مانند شهریور و تعطیلات نوروز گران‌تر از هر زمان دیگری از سال است. 

در صورت امکان با سفرکردن در فصول یا ماه‌های خلوت‌تر، هزینه‌های خود را به‌طور چشمگیری کاهش دهید. 

۳. از برنامه‌های کاربردی سفر استفاده کنید 

این برنامه‌های هوشمند روی تلفن همراه نصب می‌شوند و شما را برای پیداکردن انواع اقامتگاه یا تهیه بلیط قطار، اتوبوس یا هواپیما یاری می‌کنند. این برنامه‌ها با ابزارهای جست‌وجویشان به شما کمک می‌کنند مناسب‌ترین قیمت‌ها را پیدا کنید. همچنین شما را در جریان آخرین تخفیف‌ها می‌گذارند. پس حتما یکی از آنها را امتحان کنید. 

۴. حواستان به امتیازات و طرح‌های ویژه باشد 

بسیاری از آژانس‌های مسافرتی، شرکت‌های هواپیمایی و برنامه‌های کاربردی سفر، طرح‌ها و امتیازات ویژه‌ای برای مشتریان مستمر خود دارند. مثلا ممکن است شرکتی هواپیمایی به‌ازای مسافت یا تعداد مشخصی بلیط، تخفیفی ویژه به شما بدهد. همچنین برنامه‌های سفر نصب‌شده روی تلفن همراه نیز برای حفظ کاربران اغلب سیستم کسب امتیاز دارند و به‌ازای خرید‌های معین از طریق برنامه امتیازاتی کسب می‌کنید. هرچند این امتیاز‌ها اندک‌اند، اگر مستمر مسافرت می‌کنید، به‌تدریج روی هم جمع می‌شوند و می‌توانید از آنها بهره‌مند شوید. 

برخی هتل‌ها نیز برای مشتریان وفادار خود که چندین بار مهمان آنها شده باشند طرح‌هایی دارند. 

۵. پیش‌خرید کنید 

پیش از شروع فصل‌های پرتقاضا یا تعطیلات، اقامتگاه و بلیط سفرتان را تهیه کنید. بسیاری از مردم در آستانه روز‌ها و فصل‌های شلوغ به فکر رزرو اقامتگاه یا خرید بلیط می‌افتند، یعنی زمانی که قیمت‌ها چند برابر شده‌اند. 

با کمی دوراندیشی می‌توان زمانی این خریدها را انجام داد که قیمت‌ها کمترند. 

۶. بار اضافی نداشته باشید 

اگر با خطوط هوایی سفر می‌کنید، باید بدانید که میزان مشخصی بار باید به همراه داشته باشید. بار اضافی به‌معنای پرداخت هزینه بیشتر در فرودگاه است. پس با سبک‌ترکردن بار سفرتان، در هزینه‌ها صرفه‌جویی و راحت‌تر سفر کنید. 

۷. کمتر به رستوران بروید 

شاید غذاخوردن در رستوران حین سفر تجربه لذت‌بخشی باشد، اما باید به هزینه‌های آن هم نیم‌نگاهی داشت. غذاخوردن در رستوران‌ها و کافه‌ها در تمام طول سفر اصلا به‌صرفه نیست. بنابراین بهتر است کمتر به رستوران بروید و به‌جایش از غذاهای نیمه‌آماده استفاده کنید یا غذاهای سبک و حاضری بپزید. 

۸. کمتر از تاکسی استفاده کنید 

تاکسی‌گرفتن در شهری که به آن سفر کرده‌اید شاید گزینه راحتی باشد، اما هزینه بیشتری هم به شما تحمیل می‌کند. در صورت امکان بهتر است از وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند اتوبوس شهری و مترو استفاده کنید. 

۹. در سفر برخی عادت‌ها را کنار بگذارید 

برخی از ما عادت‌های غذایی و رفتاری خاصی داریم، مثلا قهوه‌خوردن در طول روز یا خوردن مدام شیرینی و شکلات. رسیدگی به این عادت‌ها در محل زندگی کار ساده‌ای است، اما در سفر اوضاع فرق می‌کند. خرید قهوه در سفر می‌تواند هزینه‌های اضافی به ما تحمیل کند. سفر فرصت مناسبی برای تعدیل و ترک برخی عادت‌ها هم هست، به‌خصوص عادت‌های مضر. 

توصیه‌های آخر 

ترفندهایی که گفتیم چندان پیچیده نیستند و نیاز به دانش خاصی برای اجراکردن آنها نداریم. اساس تمام این ترفند‌ها انعطاف‌پذیری است. آخرین توصیه‌ای که می‌توانیم به شما کنیم هم این است که از مردم محلی کمک بگیرید. راهنمایی‌گرفتن از مردم محلی هنگام سفرکردن رایگان است، اما می‌تواند هزینه‌های شما را کاهش دهد. حتی گاهی آدم در سفر با افراد مهربان و مهمان‌نواز آشنا می‌شود. پس این فرصت را از خود دریغ نکنید. 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *