طرز تهیه پواچا با طعمی بینظیر!

نان پواچا

پواچا، یکی از محبوب­ترین نان­های محلی کشور ترکیه است که برای صبحانه یا عصرانه استفاده می­شود. این نان خمیر نرمی دارد و هر طور که مایل باشید می­توانید آن را شکل دهید و درون آن را با هر آنچه که دوست دارد، پر کنید. برای مواد داخل پواچا، از گوشت، مرغ، سبزی و هر چیزی دیگری استفاده می­شود که به ذائقه شما بستگی دارد. پواچا را می­توان به آسانی در منزل تهیه کرد و از طعم بی نظیر آن لذت برد. با ما در ادامه همراه باشید تا طرز تهیه پواچا را در دو نوع مختلف به شما معرفی کنیم.

نان پوچا ساده و پفی

نان پواچا پفی

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

این نوع پواچا، ساده­ترین نوع آن است که هیچ موادی درون نان قرار نمی­گیرد و از آرد و شکر تهیه می­شود.

مواد اولیه نان پواچا پفی

در اینجا مواد لازم برای درست کردن پواچا پفی برای ۴ نفر را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید این نان را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده میزان مواد اولیه مورد نیاز شما به دست خواهد آمد. (پیمانه می­تواند یک لیوان متوسط باشد.)

مواد لازم

مقدار لازم
آرد

۴ پیمانه

شیر

۱ پیمانه
تخم مرغ

۱ عدد

آب ولرم

نصف پیمانه
خمیر مایه فوری

۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع

یک چهارم پیمانه
شکر

۲ قاشق غذاخوری

نمک

۱ قاشق مرباخوری

برای مایع رومال نان پوچا نیز به مواد اولیه زیر نیاز داریم:

مواد لازم

مقدار لازم
زرده تخم مرغ

۱ عدد

کنجد

به مقدار لازم
سیاه دانه

به مقدار لازم

دستور پخت پواچا پفی

در این بخش طرز تهیه نان پواچا را به صورت مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد. زمان آماده­سازی این نان ۱۰۰ دقیقه و زمان پخت آن ۳۰ دقیقه خواهد بود.

  • مرحله یکم: ابتدا شیر را با آب ولرم، شکر و خمیر مایه فوری مخلوط کنید و در حدود ۱۵ دقیقه منتظر بمانید تا خمیر مایه عمل آمده و حجم آن زیاد شود.
  • مرحله دوم: روغن مایع را به خمیر مایه اضافه کرده و هم بزنید تا ترکیب یک دستی ایجاد شود. سپس نمک و آرد را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید.
  • مرحله سوم: آرد را به آرامی به ترکیب خمیر مایه اضافه کنید و آن­ها را با قاشق هم بزنید. این کار را به صورت کنترل شده، تا جایی ادامه دهید که خمیر نرمی ایجاد شده و دیگر به دست نچسبد. در حقیقت میزان آرد مورد نیاز از ابتدا مشخص نخواهد بود.
  • مرحله چهارم: خمیر نان پواچا را درون یک ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید. آن را به مدت یک ساعت در دمای محیط بگذارید تا استراحت کند و حجم مواد دو برابر شود. سپس خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده ورز دهید.
  • مرحله پنجم: از خمیر چونه­های به اندازه یک نارنگی بگیرید و آن­ها را درون سینی فر چرب شده بچینید. می­توانید از کاغذ روغنی نیز برای کف سینی استفاده کنید. مجددا نیم ساعت به آنها استراحت دهید تا باز هم حجیم­تر شوند.
  • مرحله ششم: وقتی نان­ها آماده شد با یک چنگال روی هر کدام چند خط بیاندازید. برای مواد رومال نان، یک زرده تخم مرغ را با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. آن را با قلمو روی نان­های پواچا بمالید و سپس کنجد و سیاه دانه را روی آن­ها بپاشید.
  • مرحله هفتم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و مدتی منتظر بمانید تا گرم شود. سینی را درون فر قرار دهید و ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بعد نان­های پوچا آماده است. فراموش نکنید که در ۴ دقیقه پایانی، گریل فر را روشن کرده تا نان­ها طلایی شوند.

نوش جان!

نان پوچا مرغ

نان پواچا مرغ

در طرز تهیه پواچا می­توانید از موادی نظیر مرغ نیز استفاده کنید و آن را در بخش میانی نان جای دهید. این ترکیب باعث خوشمزه­تر شدن پواچا می­شود.

مواد اولیه نان پواچا مرغ

در اینجا مواد لازم برای درست کردن پواچا مرغ برای ۴ نفر را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید این نان را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده میزان مواد اولیه مورد نیاز شما به دست خواهد آمد.

مواد لازم

مقدار لازم
آرد

۲ پیمانه

ماست

نصف پیمانه
آب ولرم

نصف پیمانه

خمیر مایه فوری

۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع

۲ قاشق غذاخوری

شکر

۱ قاشق غذاخوری
نمک

۱ قاشق چای­خوری

برای درون پواچا نیز به مواد اولیه زیر نیاز داریم:

مواد لازم

مقدار لازم
سینه مرغ

۱ عدد

گوجه فرنگی

۲ عدد
جعفری

به مقدار لازم

پیاز

۱ عدد
زیتون

به مقدار لازم

سیر

۲ حبه
نمک، فلفل و زردچوبه

به میزان لازم

برای مایع رومال درست کردن پواچا نیز این مواد اولیه مورد استفاده قرار می­گیرد:

مواد لازم

مقدار لازم
زرده تخم مرغ

۱ عدد

کنجد

به مقدار لازم
سیاه دانه

به مقدار لازم

دستور پخت پواچا مرغ

در این بخش طرز تهیه پواچا مرغ را به صورت مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد. زمان آماده­سازی این نان ۱۰۰ دقیقه و زمان پخت آن ۳۰ دقیقه خواهد بود.

  • مرحله یکم: ابتدا ماست را با روغن، شکر و خمیر مایه فوری مخلوط کنید، سپس آب را به آن اضافه کنید و در حدود ۱۵ دقیقه منتظر بمانید تا خمیر مایه عمل آمده و حجم آن زیاد شود.
  • مرحله دوم: نمک و آرد را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید و آن را به آرامی به ترکیب خمیر مایه اضافه کنید و آن­ها را با قاشق هم بزنید. این کار را به صورت کنترل شده، تا جایی ادامه دهید که خمیر نرمی ایجاد شده و دیگر به دست نچسبد. در حقیقت میزان آرد مورد نیاز از ابتدا مشخص نخواهد بود.
  • مرحله سوم: خمیر نان پواچا را درون یک ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید. آن را به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار دهید تا استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.
  • مرحله چهارم: برای تهیه مواد درون نان سینه مرغ را بپزید و سپس آن را تکه تکه یا ریش ریش کنید. پیاز را خرد کرده و در یک تابه با روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس مرغ را به همراه ادویه­ها یعنی نمک، فلفل و زردچوبه به تابه اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: سبزیجات شامل جعفری، سیر، زیتون و گوجه فرنگی را خرد کرده و داخل تابه بریزید. منتظر بمانید تا مواد مقداری پخته شوند.
  • مرحله ششم: خمیر را که اکنون به عمل آمده، به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. درون یک قالب را با روغن چرب کرده و نیمی از خمیر را درون آن قرار دهید و به شکل قالب در آوردید. مواد مرغ را روی خمیر ریخته و پخش کنید. حالا مابقی خمیر پواچا را درون قالب بریزید و دو لبه­های خمیر را به هم متصل کنید. نیم ساعت دیگر نیز به خمیر استراحت دهید.

خمیر پواچا داخل قالب

  • مرحله هفتم: برای مواد رومال نان، یک زرده تخم مرغ را با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. آن را با قلمو روی پواچا بمالید و سپس کنجد و سیاه دانه را روی آن­ها بپاشید.
  • مرحله هشتم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و مدتی منتظر بمانید تا گرم شود. قالب را درون فر قرار دهید و ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بعد نان­های پوچا آماده است. فراموش نکنید که در ۴ دقیقه پایانی، گریل فر را روشن کنید تا نان طلایی شوند.

نوش جان!

نکات مهم برای درست کردن پواچا

نان پواچا

  • در صورت تمایل، می­توانید در پخت پواچا از هر سبزیجاتی استفاده کنید.
  • برای مواد داخل پواچا می­توانید از مواد دیگری مانند، گوشت، گوجه فرنگی، فلفل سبز و غیره نیز استفاده کنید.
  • به جای استفاده از قالب، در صورت تمایل می­توانید خمیر را با دست شکل دهید.

سخن پایانی

در این مطلب طرز تهیه پواچا ساده و پواچا مرغ را به شما آموزش دادید. اگر شما نیز ترغیب شده­اید تا این نان خوشمزه را در خانه تهیه کنید، می­توانید مواد اولیه مورد نیاز را از طریق سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش دهید. یا می­توانید از سرویس غذای اسنپ استفاده کنید. سفارش آنلاین غذا را در اپلیکیشن اسنپ به آسانی انجام می­شود.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *