با خواص میوه به و طرز تهیه دمنوش به آشنا شوید.

میوه به

به، میوه‌ای زرد رنگ از خانواده سیب و گلابی است که بافت سفت‌تری داشته و سطح آن از پرز پوشیده است. از میوه به در تهیه برخی غذاها مانند انواع خورش، دمنوش به و مربا به استفاده می‌کنند و اغلب به صورت خام مصرف نمی‌شود. خواص به شامل موارد بسیاری است که برای پوست، مو، بارداری و غیره مفید است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که به حفظ سلامت بدن کمک خواهند کرد. در این مطلب ابتدا طرز تهیه دمنوش به را معرفی کرده و سپس به بررسی ارزش غذایی، خواص این میوه و عوارض مصرف زیاد آن می‌پردازیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

«خرید انواع میوه تازه»

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

طرز تهیه دمنوش به

برای تهیه دمنوش به می‌توانید از نوع تازه و یا خشک شده استفاده کنید. در صورت استفاده از به تازه باید مقداری چای سبز یا چای سیاه نیز به آن اضافه کنید، زیرا میوه تازه آن، رنگی نخواهد داشت.

نحوه خشک کردن میوه به

خواص به برای بدن بسیار مفید است. اگر می­خواهید از آن استفاده کنید، می­توانید روش خشک­کردن آن را بیاموزید. برای خشک کردن به ابتدا آن به خوبی بشویید تا پرزهای روی میوه کاملا تمیز شود. سپس آن را به صورت خلالی و در اندازه‌های یکسان خرد کنید.

دقت داشته باشید که خلال‌ها باید اندازه متوسط و یکسانی داشته باشند و بیش از حد کوچک یا بزرگ نباشند. خلال‌های خرد شده را بر روی یک سینی بریزد و در مجاورت حرارت شوفاژ یا بخاری به مدت دو روز قرار دهید تا خشک شوند؛ البته تکه‌های میوه نباید بیش از اندازه خشک شوند و به صورتی باشند که بتوان آن‌ها را با دست خم کرد.

تکه‌های میوه را داخل یک تابه تمیز و بدون روغن ریخته و به مدت چند دقیقه بر روی حرارت بو دهید. پس از اینکه رنگ آن مقداری تغییر یافت؛ میوه خشک شده، آماده تهیه دمنوش شده است.

مواد اولیه دمنوش به

مواد اولیه مورد نیاز در طرز تهیه دمنوش به در جدول زیر ارائه شده است.

مواد لازم مقدار لازم
میوه به تازه یا خشک شده ۲ عدد
چوب دارچین (اختیاری) ۱ عدد
لیمو ترش تازه به مقدار لازم
دانه هل (اختیاری) ۳ عدد
چای سبز ۲ قاشق چای‌خوری

 

دستور تهیه دمنوش به

دمنوش به

با توجه به اهمیت خواص به، در این بخش طرز تهیه این دمنوش را به صورت مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد که مانند تمام دمنوش‌ها ساده است.

  • مرحله یکم: آب را درون کتری ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  • مرحله دوم: میوه به را داخل قوری بریزید و در صورتی که از میوه تازه استفاده می‌کنید، چای سبز را نیز به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: استفاده از هل و دارچین به سلیقه شما بستگی دارد و در صورت تمایل آن‌ها را به دیگر محتویات درون قوری بیافزایید.
  • مرحله چهارم: آب جوش را به قوری اضافه کرده و آن را بر روی حرارت حاصل از بخار آب کتری قرار دهید تا دم بکشد اما نجوشد.
  • مرحله پنجم: در حدود ۲۰ دقیقه بعد، دمنوش شما آماده شده است. آن را از یک صافی عبور داده و درون لیوان بریزید؛ سپس مقداری آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: برای تاثیر بهتر خواص به، در صورت تمایل برای شیرین کردن این دمنوش می‌توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.

نوش جان!

ارزش غذایی به

میوه به پخته شده دارای ۳۲ کیلو کالری انرژی است. تمامی ارزش غذایی و مواد معدنی در هر ۱۰۰ گرم به پخته شده در جدول زیر ارائه شده است.

ماده مقدار ویتامین‌ها مقدار
آب ۰۷/۹۱ ۹۴/۰ گرم ویتامین C ۲۷/۳۴ میلی گرم
چربی ۴۶/۰ ۹۴/۰ گرم ویتامین A ۰۵/۱۸۴ میکروگرم
کربوهیدرات ۲۰/۵ ۹۴/۰ گرم ویتامین E ۷۰/۰ میلی گرم
قند ۹۴/۰ گرم ویتامین K ۸۳/۳۳۲ میکروگرم
پروتئین ۶۸/۱ گرم ویتامین B1 ۰۴/۰ میلی گرم
آهن ۷۸/۲ میلی گرم ویتامین B2 ۰۹/۰ میلی گرم
کلسیم ۶۷/۷۸ میلی گرم ویتامین B3 ۷۰/۰ میلی گرم
روی ۴۳/۰ میلی گرم ویتامین B4 ۸۵/۵ میلی گرم
منیزیم ۵۰/۲۶ میلی گرم ویتامین B5 ۲۳/۰ میلی گرم
سدیم ۵۰/۳۰ میلی گرم ویتامین B6 ۱۰/۰ میلی گرم
پتاسیم ۱۷/۳۳۲ میلی گرم ویتامین B9 ۹۳/۴۹ میکروگرم

 

به پخته پرخاصیت‌تر است یا به خام؟

 میوه و مربا به

به دلیل خواص به که بسیار مفید است، از میوه، دانه و برگ درخت آن استفاده می‌شود که برای بدن خواص بسیاری دارد. طبع به در طب سنتی گرم و خشک است، اما گرمی آن زیاد نبوده و متعادل است. برای بهره‌مندی از خواص دانه به، آن را با آب بجوشانید تا به صورت ژله‌ای در بیاید و سپس مصرف کنید.

برای تهیه جوشانده برگ به نیز، برگ‌ها در آب جوش ریخته و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید و سپس آن را بنوشید. میوه به طعم گسی دارد که برای اغلب افراد خوشایند نیست، به همین دلیل می‌توان آن را به صورت پخته مصرف کرد و میوه به پخته شده خاصیت بیشتری خواهند داشت.

خواص به چیست؟

خواص به بر کسی پوشیده نیست. مصرف میوه به برای بدن فواید بسیاری دارد و استفاده از آن به خانم‌های باردار، آقایان و کودکان توصیه می‌شود. در این بخش خواص این میوه را معرفی کرده‌ایم.

خواص به در بارداری

مصرف دمنوش به و میوه آن در دوران بارداری برای خانم‌ها مفید است زیرا ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز را فراهم می‌کند. ویتامین B6 موجود در به برای کاهش علائم بارداری در ماه‌های اولیه، مانند حالت تهوع و استفراغ سودمند است.

احتمال ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن در خانم‌های باردار زیاد است؛ آهن موجود در میوه به با تولید هموگلوبین خون مانع از ابتلا به کم خونی در دوران بارداری خواهد شد.

مصرف به برای جنین

ترکیبات موجود در میوه به برای رشد جنین مفید هستند و نیاز به مواد مغذی را فراهم می‌کند. ویتامین A موجود در به برای تشکیل بافت‌های استخوانی جنین مورد استفاده قرار می‌گیرد. افزایش ضریب هوشی جنین در دوران بارداری از دیگر فواید مصرف دمنوش به و میوه آن محسوب می‌شود.

خواص به برای مردان

خواص به برای مردان نیز تاثیر زیادی دارد. مصرف میوه به می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند و این موضوع برای آقایانی که فعالیت‌های فیزیکی شدیدی انجام می‌دهند مفید خواهد بود. همچنین به برای تقویت قوای جنسی آقایان سودمند است و از طرفی به دلیل خواص ضد التهاب، این میوه مانع از ابتلا به التهابات غده پروستات خواهد شد.

خواص ضد سرطان میوه به

بیماری سرطان به دلیل تقسیم سلولی کنترل نشده اتفاق می‌افتد. بر طبق تحقیقات افزایش سطح رادیکال‌های آزاد بر سلول‌های بدن اثر گذاشته و زمینه ایجاد تومورهای سرطانی را فراهم می‌کند. خواص آنتی اکسیدانی میوه به، در از بین بردن این رادیکال‌های آزاد موثر است و به همین دلیل این میوه را به عنوان ضد سرطان می‌شناسند.

خواص به برای پوست

با مصرف دمنوش به می‌توان به حفظ شادابی و لطافت پوست کمک کرد. از جمله خواص به این است که این میوه سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی بوده و سطح رادیکال‌های آزاد پوست را کاهش داده و برای درمان جوش، آکنه، زخم‌ها و دیگر آسیب‌های پوستی مفید است. اگر به دنبال پوستی سالم و شاداب هستید، مصرف دمنوش به را فراموش نکنید.

خواص به برای فشار خون

وجود ماده معدنی پتاسیم برای تنظیم میزان فشار خون و جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا ضروری است. این ماده به وفور در میوه به یافت می‌شود؛ پس با مصرف این میوه می‌توان مانع از افزایش فشار خون شد. کاهش میزان فشار خون ریسک ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق را کاهش خواهد داد.

خواص به برای مو

از دیگر خواص به، تقویت مو و حفظ سلامت و شادابی تارهای مو است. مواد معدنی موجود در به موجب افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شود. با افزایش این سلول‌ها، گردش خون افزایش یافته و میزان خون بیشتری به سمت پوست سر حرکت می‌کند؛ در نتیجه مواد غذایی و اکسیژن در اختیار فولیکول‌های مو قرار گرفته و منجر به تقویت ‌آن‌ها می‌شود.

خواص به برای لاغری

اگر در پی کاهش وزن و لاغری هستید، مصرف میوه به را در رژیم غذایی خود جای دهید. این میوه سرشار از مواد مغذی همچون پروتئین و ویتامین‌هاست اما کلسترول و چربی کمی دارد؛ در نتیجه نیاز بدن را تامین کرده و مانع از افزایش وزن می‌شود.

فیبر موجود در این میوه موجب می‌شود تا احساس سیری داشته و غذای کمتری بخورید. ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در این میوه به افزایش سوخت‌وساز بدن کمک می‌کند.

خواص ضد التهاب میوه به

التهاب در اثر برخی عوامل مانند بیماری‌های عفونی و یا مشکلات گوارشی ایجاد می‌شود. برخی مواد غذایی مانند ویتامین C در کاهش التهاب اندام‌های بدن موثر است. میوه به، سرشار از ویتامین C است و می‌تواند التهاب را کاهش دهد. در صورتی که به بیماری‌های همچون آنفولانزا مبتلا شده‌اید، مصرف دمنوش به برای شما سودمند خواهد بود.

خواص آب به

خواص به، در آب این میوه نیز وجود دارد. مصرف آب به نیز برای بدن مفید بوده و دارای خواص زیر است:

  • رفع احساس تشنگی
  • بهبود سردرد
  • درمان استفراغ و حالت تهوع
  • کمک به درمان زخم معده
  • کاهش رفلاکس معده

خواص روغن میوه به

استفاده از روغن این میوه، به دلیل خواص آن برای بدن سودمند خواهد بود. روغن به دارای خواص زیر است:

  • سلامت قلب
  • تقویت کبد
  • کمک به فعالیت روده‌ها
  • جلوگیری از تعرق

مضرات به

 میوه به

در کنار خواص به که فواید بسیار دارد، ممکن است مضرات و عوارضی را نیز به دنبال داشته باشد.

  • با توجه به اینکه میوه به طبع گرم و خشک دارد، مصرف بیش از حد آن به افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود.
  • برخی افراد ممکن است به میوه به حساسیت داشته باشند و دچار علائمی همچون خارش و قرمزی پوست و گرگرفتگی شوند.
  • در برخی افراد مصرف این میوه به صورت خام می‌تواند منجر به انسداد رگ‌های خونی شود.
  • پرزهای روی پوست این میوه باید از قبل از خوردن کاملا تمیز شوند، زیرا ممکن است موجب واکنش‌های تنفسی شود.
  • مضرات برگ به شامل بروز حساسیت و ماندگاری حالت یبوست شکم است.

مصرف دمنوش به موجب بهره‌مندی از خواص فوق‌العاده این میوه می‌شود.

دمنوش به از نوشیدنی‌های پرخاصیتی است که به آسانی تهیه می‌شود. مواردی که در اینجا به آن‌ها اشاره شد، تنها بخش کوچکی از فواید این میوه و خواص به است. اما دقت داشته باشید که مصرف زیاد این دمنوش ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد.

برای درست کردن این دمنوش به میوه به نیاز خواهید داشت و می‌توانید آن را به آسانی از طریق سفارش آنلاین میوه در اپلیکیشن اسنپ تهیه کنید. تجربیات خود از اثرات دمنوش به را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *