۲۰ مورد از خواص ماهی که از شنیدن آن شگفت زده خواهید شد

خواص ماهی برای بدن

ماهی، یکی از مواد غذایی پرطرفدار در تمام دنیاست. برخی از انواع ماهی که از دریاها صید می‌شوند، دارای مواد مغذی بیشتر و برخی کمتر هستند. اما در حالت کلی پروتئین بالا و چربی کم و همچنین وجود امگا۳ و ویتامین D از ویژگی‌های مشترک همه آنهاست. در این مطلب می‌خواهیم به معرفی ۲۰ مورد از مهمترین خواص ماهی بپردازیم.

«خرید اینترنتی غذای دریایی»

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

۲۰ مورد از خواص ماهی که نمی‌دانستید…

موارد زیر جزو خواصی هستند که در اغلب ماهی‌ها دیده می‌شوند:

۱. سرشار از مواد مغذی مفید برای بدن

در گوشت ماهی مقادیر زیادی از مواد مغذی مختلف قرار گرفته است. گوشت ماهی سرشار از پروتئین بوده و به همین دلیل می‌تواند برای سلامت ماهیچه‌ها بسیار مفید باشد. به علاوه ماهی سرشار از ویتامین‌های D و B12، آهن، ید، فسفر و نیاسین است که همگی نقش مهمی را در سلامت بدن دارند.

۲. کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته‌های مغزی

وجود امگا۳ در ماهی، تاثیر بسیار زیادی را در جلوگیری از حملات قلبی و سکته‌های مغزی دارد. مصرف این ماده التهابات را کاهش داده و از بروز این بیماری‌ها جلوگیری خواهد کرد.

۳. کاهش کلسترول

LDL کلسترول بد در خون ماست. زمانی که ماهی مصرف می‌کنید، به واسطه وجود امگا۳، چربی‌هایی که کلسترول را می‌سازند، کمتر می‌شود. این ویژگی به خصوص در ماهی تن که دارای ماده‌ای به دوکوزاهگزانوئیک است، بیشتر دیده شده و مصرف آن به مرور چربی‌های شکم را از بین می‌برد.

۴. تقویت بینایی در سنین میانسالی

یکی دیگر از مشکلاتی که در سنین بالا ایجاد می‌شود، کاهش بینایی است. مصرف منظم ماهی به خصوص در افراد مسن به دلیل وجود امگا۳، باعث می‌شود تا مشکلات مربوط به بینایی کمتر شود. ماهی خطر ابتلا به زوال قرنیه را کاهش می‌دهد، به شرطی که به میزان مناسب و یکبار در هفته مصرف شود.

۵. تقویت قشر خاکستری مغز و جلوگیری از زوال عقل در سنین بالا

: 20 مورد از خواص ماهی

یکی از اثرات پیری، ضعیف شدن مغز است. افرادی که ماهی می‌خورند به میزان کمتری به بیماری‌هایی که ناشی از ضعیف شدن عملکرد مغز است، مبتلا خواهند شد. در واقع مصرف ماهی به طور مستقیم روی بخش خاکستری مغز که حاوی سلول‌های عصبی برای پردازش اطلاعات است، اثر می‌گذارد.

۶. پیشگیری از سرطان

ماهی حتی روی سرطان نیز موثر است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته افرادی که به طور منظم در برنامه غذایی خود ماهی را قرار می‌دهند، کمتر از دیگران دچار بیماری‌هایی مانند سرطان حفره دهان، حلق، روده بزرگ و پانکراس خواهند شد.

۷. منبع خوب ویتامین D

همانطور که در بالا هم گفته شد، ماهی یک منبع خوب برای مواد مغذی است، اما ویتامین D بیشتر در آن دیده می‌شود. بالاترین میزان این ویتامین در ماهی آزاد و شاه ماهی است. وجود این ویتامین باعث شده تا روغن برخی از ماهی‌ها را برای تامین این ویتامین بگیرند مانند روغن کبد ماهی کاد…

۸. درمان بیماری‌های کبدی

در یکی از تحقیقات انجام شده روی ماهی، اثر آن در بیماری‌های کبدی نیز تایید شده است. این ویژگی به دلیل وجود امگا۳ در گوشت ماهی است که در نهایت باعث تجزیه تری گلیسیرید و اسیدهای چرب در کبد شده و خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می‌دهد.

۹. جلوگیری از آسم در کودکان

در بیماری آسم التهاب مجرای تنفسی اتفاق می‌افتد. اما با مصرف منظم ماهی این بیماری به میزان ۲۴ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. البته این موضوع تنها در کودکان دیده می‌شود.

۱۰.مناسب برای ورزشکاران

وجود امگا۳ در بافت ماهی، روی متابولیسم بدن نیز تاثیرگذار است. این ماده باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود. همچنین به افزایش اکسیداسیون در بدن خانم‌ها نیز کمک خواهد کرد.

۱۱.افزایش تمرکز

اغلب متخصصین تغذیه مصرف ماهی را برای نوجوانان لازم و ضروری می‌دانند. این ماده غذایی باعث بهبود تمرکز و توجه در آنها خواهد شد.

۱۲.پیشگیری و درمان افسردگی

اسید چربی امگا۳ که درون بافت ماهی وجود دارد، یکی از مهمترین دلایلی است که آن را به یک ماده غذایی برای پیشگیری و درمان افسردگی تبدیل کرده است. افرادی که مصرف ماهی را به طور منظم در برنامه غذایی خود قرار می‌دهند، شادتر هستند.

۱۳.بهبود کیفیت خواب

اثر دیگر ماهی روی بدن در بهبود کیفیت خواب است و این ویژگی به دلیل ویتامین D موجود در آن است.

۱۴.کاهش بیماری‌های خود ایمنی

مصرف امگا۳ یا روغن ماهی باعث کاهش بیماری‌های خود ایمنی خواهد شد. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به بافت‌های خودی حمله می‌کند و دیابت خود ایمنی یکی از آنهاست.

۱۵.درمان آکنه

آلت: مصرف ماهی

یکی دیگر از اثرات ماهی، روی پوست است. انواع آکنه چه از نوع هورمونی باشد و چه انواع معمولی و همیشگی با مصرف ماهی بهبود پیدا خواهد کرد.

۱۶.کاهش آرتریت روماتوئید

یکی دیگر از بیماری‌هایی که مصرف ماهی باعث درمان آن می‌شود، آرتریت روماتوئین است. مصرف ماهی در این بیماران التهاب مفاصل را کاهش داده و دردشان را کمتر می‌کند.

۱۷.کاهش فشار خون

برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، مصرف ماهی بهترین انتخاب است. این تاثیر نیز به دلیل وجود امگا۳ در داخل ترکیبات ماهی است.

۱۸.کاهش علائم PMS

PMS یا سندرم قبل از قاعدگی در زنان باعث اختلال در فعالیت‌های روزمره آنها می‌شود. افرادی که مصرف ماهی را در برنامه غذایی خود قرار داده‌اند، معمولا این علائم را به میزان کمتری تجربه خواهند کرد.

۱۹.مناسب برای ورزشکاران

ماهی یکی از غذاهای جدانشدنی ورزشکاران است. وجود ویتامین D و اسید چرب امگا۳ باعث بازسازی عضلات بعد از ورزش شده و خستگی آنها را از بین می‌برد.

۲۰.مناسب برای مادران باردار و شیرده

ترکیبات مغذی که در بافت ماهی وجود دارد، شامل تمام ترکیباتی است که بدن برای رشد و نمو به آن احتیاج دارد. به همین دلیل به مادران باردار و شیرده توصیه می‌شود آن را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

ماهی، یک ماده غذایی مهم و سالم در رژیم غذایی…

در این مطلب به معرفی تمام خواص مربوط به ماهی پرداختیم و با آنها آشنا شدیم. قرار دادن ماهی در رژیم غذایی از هر نوعی که باشد، باعث کاهش و دور شدن بیماری‌ها خواهد شد، البته به شرطی که به صورت تازه خریداری شود. می‌توانید خرید آنلاین ماهی را از طریق سرویس آنلاین اسنپ فود انجام دهید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *