روشهای جلوگیری از سیاه شدن موز به چند ترفند ساده و معمولی منتهی میشود. این ترفندها همگی کاربردی بوده و موزهای شما را مانند روز اول تازه و خوشرنگ نگه میدارند. بدون شک شما هم مثل همه افرادی که میوه موز را دوست دارند با مشکل تغییررنگ و سیاه شدن موز روبرو بودهاید. اما دیگر نگران نباشید. این مشکل نیز به راحتی قابل حل است. ما در ادامه به شما خواهیم گفت که چطور میتوان از لهشدن یا خرابی موزها جلوگیری کرد.
موزهایی به تازگی روز اول
موز یک میوه خوشهای است. میوهای که در مقابل افسردگی و بیحالی از شما مراقبت میکند. اما خیلی زود تیره شده و خراب میشود. موزها مانند بعضی از میوههای دیگر مثل سیب و کیوی به دلیل حساسبودن و ساختاری که دارند زودتر از سایرین خراب شده و تغییر رنگ میدهند.
به همین دلیل است که ما باید نحوه صحیح نگهداری از آنها را یاد بگیریم تا بتوانیم این میوهها را در دراز مدت در منزل داشته باشیم. در ادامه با چند روش ساده و پیش پا افتاده، راه حلهایی برای جلوگیری از سیاه شدن موز را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
موزها را بسته بندی کنید
اولین راهحل از میان روشهای جلوگیری از ایجاد سیاهی موز این است که موزها را بستهبندی کنید. از میان ساقههای میوه موز گاز اتیلن منتشر میشود و همین موضوع سبب خواهد شد که موزها سیاه شوند. بهعبارتی تماس گاز اتیلن با پوست موز خرابی و سیاهی پوست را به همراه دارد.
البته میوههایی که در مجاورت موز قرار دارند نیز به دلیل حضور این گاز زودتر خراب خواهند شد. برای جلوگیری از روند خرابشدن موزها و جلوگیری از سیاهی آنها توصیه میکنیم که آنها را از یکدیگر جدا کرده و با استفاده از پلاستیک آنها را بپیچید. با قرار ادن موزهای پیچیدهشده در دمای آشپزخانه میتوانید آنها را حداکثر تا یک هفته از سیاهشدن دور کنید.
موز ها اجتماعی هستند
یکی دیگر از روش های جلوگیری از سیاه شدن موز این است که آنها را در ظرف میوهای که میوههای دیگر حضور دارند قرار دهید. سپس میوههای سفت را در اطراف موزها بگذارید تا به واسطه حضور گاز اتیلن نرم شده و برسند. هلو ،گلابی، شلیل، آلو و آووکادو در کنار ظرف موز کمک میکنند که موزها دیرتر سیاه شوند.
ضمن اینکه دیگر میوهها به خوبی رسیده و آماده خوردن خواهند شد. اما دقت کنید که در کنار موز، میوهها و سبزیجاتی مانند نخود فرنگی، خیار، بادمجان، هویج، سیب زمینی، فلفل، کدو و هندوانه را قرار ندهید. این میوهها زود رسیده و در نهایت له خواهند شد.
اتاق مورد علاقه موز یخچال است
در ادامه ارائه روش های جلوگیری از سیاه شدن موز به شما توصیه میکنیم تا جایی که ممکن است موزها را درون یک پلاستیک قرار داده و آنها را در یخچال بگذارید. اگر چه گاهی اوقات ممکن است پوست موز سیاه باشد اما اگر در یخچال بماند قسمت داخلی میوه خراب نشده و قابل استفاده خواهد بود.
حتی میتوانید موزها را برای دو تا سه ماه به صورت یخ زده نیز در یخچال نگه دارید. در مناطق خنک یا درون یخچالهای بسیار سرد نیز موز تا ۵ روز باقی خواهد ماند. همچنین موز نیمخورده را نیز میتوانید به همین روش در یخچال نگه دارید. تا وقتی که موزهای شما نرسیده باشند نباید آنها را درون یخچال بگذارید. چون در این صورت موزها زودتر از زمانی که در دمای اتاق قرار دارند، سیاه و خراب خواهند شد.
آبلیمو یک سپر دفاعی برای موز است
اگر دوست داشتید به عنوان یکی از روش های جلوگیری از سیاه شدن موز یک راهحل مطمئن را امتحان کنید، به شما توصیه میکنیم که مقداری آبلیمو بر روی پوست موز بکشید. میوههای زیادی هستند که شما میتوانید از آنها به راحتی برای اینکار استفاده کنید. میوههایی مثل گریپ فروت، پرتقال، لیموترش و حتی کنسرو آناناس.
آب این میوهها اسیدی هستند و اجازه نمیدهند که پوست موز شما تغییر رنگ دهد. به همین دلیل کافیاست که شما سطح پوست موز خود را به مقداری از آب این میوهها آغشته کرده و بعد از آن به هیچ عنوان نگران تغییر رنگ پوست موز خود نباشید.
آخرین راه حل خرد کردن
در آخرین مرحله برای جلوگیری از سیاه شدن موز یک روش آسان را به شما معرفی خواهیم کرد. این روش در ز از همه سادهتر بوده و زحمت کمتری دارد. پیشنهاد میکنیم که موز ها را خرد کنید. موزهای خرد شده بهتر میمانند و دیرتر خراب میشوند.
البته قبل از خردکردن موزها باید کمی آنها را به آبلیمو و آب آناناس آغشته کنید. حتی اگر بعد از خردکردن نیز به خاطر آوردید که آنها را به آب این میوهها آغشته نکردهاید، باز هم جای نگرانی نیست. میتوانید قطعات خرد شده را به این آبمیوهها آغشته کرده و از تغییر رنگ آنها جلوگیری کنید.
چند نکته طلایی برای طلایی ماندن موزها
در این قسمت به چند نکته کوتاه اشاره میکنیم که در طلایی و زرد نگه داشتن موزهای شما و جلوگیری از سیاه شدن موز موثر هستند.
- نکته اول اینکه بعضی اوقات شما با تمام ترفندهایی که به کار میبرید باز هم با موزهای سیاه شده و خراب روبهرو خواهید شد. پس نگران نباشید چون این اتفاق غیر قابل اجتناب است.
- اگر میوهها بیش از حد رسیدند، میتوانید آنها را در غذاها و نوشیدنیهایی مثل کیک موز یا اسموتی استفاده کنید. حتی میتوان آنها را فریز کرد.
- فراموش نکنید که برای نگهداری طولانی مدت از میوهها میتوان آنها را پوست کنده و پوره کرد. سپس چند قطره لیمو و آب به این میوهها اضافه کنید و آنها را در فریزر قرار دهید.
- نکته آخر اینکه این پورهها برای دسرهای جذاب و خوش طعمی مثل پودینگ و کیکها و شیرینیها قابل استفاده هستند.
موز ، یک میوه مجلسی و مفید
این مطلب چند ترفند ساده روشهای جلوگیری از سیاه شدن موز را به شما ارائه کردیم. باز هم تاکید میکنیم که با تمام این موارد ارائهشده ممکن است موزهای شما سیاه و تیره شوند. این یک اتفاق اجتنابناپذیر است. حالا اگر تصمیم گرفتید برای مهمانی خود موزهای تازه و خوشرنگی تهیه کنید، سرویس سوپرمارکت اسنپ در کنار شماست. نگران نباشید! موزهایی که به دستتان میرسند همگی به رنگ زرد روشن، کاملاً رسیده و خوشطعم خواهند بود.
دیدگاهتان را بنویسید