رب انار یکی از سسهای خوشمزه است که طرفداران و علاقهمندان زیادی دارد. شما میتوانید از رب انار در تهیه غذاهای مختلف استفاده کرده و همچنین آن را در کنار غذا سرو کنید. در کل رب انار مانند خود میوهی انار ارزش غذایی بالایی دارد. البته این موضوع به این نیز بستگی دارد که از چه نوع اناری در تهیه این سس استفاده میکنید.
در این مقاله قرار است به طرز تهیه رب انار به سادهترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا با نحوه درستکردن رب انار آشنا شوید و فوتوفنهای آن را یاد بگیرید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه رب انار خانگی
حالا که آمادهی درستکردن رب انار هستید به سراغ مواد اولیه برای تهیه آن میرویم. باید در نظر داشته باشید که این میزان از مواد اولیه برای تهیه رب انار برای حدود یک کیلوگرم است.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
انار | ۸ کیلوگرم |
نمک | به میزان لازم |
درستکردن رب انار بهصورت مرحلهبهمرحله
برای این که رب انار را تهیه و آماده کنید، در کل ۲ روش وجود دارد. در روش اول با دستگاه مخصوصی آب انار را میگیرند و سپس آن را میجوشانند تا غلیظ شود.
در روش دوم انارها را بهصورت دون شده آماده میکنند و سپس از گوشت و آب انار، رب را تهیه میکنند. معمولا روش دوم برای درستکردن رب انار خانگی سادهتر است و نگهداری آن نیز راحتتر است. در ادامه طرز تهیه رب انار به روش دوم را بهصورت کامل شرح دادهایم.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای تهیه رب انار، خرید انار است. انتخاب انار و خرید آن کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید تا رب شما در نهایت مزهی ترشی داشته باشد باید به سراغ خرید انارهای سفت و ترش بروید، اما اگر دوست دارید تا رب انار شما شیرین باشد باید انارهای رسیدهتر و شیرین را انتخاب کنید.
- مرحلهی دوم: حالا تمام انارها را در یک سبد بزرگ بریزید و بهخوبی بشویید. سپس اجازه دهید تا آب اضافهی آنها گرفته شود. بعدازاین که انارها خشک شد، باید آنها را دان کنید. این مرحله شاید سختترین بخش برای شما باشد.
- مرحلهی سوم: سادهترین کار برای دون کردن انارها این است که سروته انار را با کمک یک چاقو جدا کنید و سپس انارها را از وسط نصف کنید. در ادامه باید به کمک یک قاشق به پشت انارها ضربه بزنید تا دانهها از پوست جدا شده و درون ظرف بریزند!
- مرحلهی چهارم: این کار ممکن است در حدود یک تا ۲ ساعت طول بکشد. فقط باید دقت کنید که در نهایت و زمانی که دون کردن انارها تمام شد، دانههای خراب یا قهوهای را جدا کنید. چرا که ممکن است در حین پخت طعم رب شما را خراب کنند. همچنین پوست انارها را دور نیندازید!
- مرحلهی پنجم: حالا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و انارهای دون شده را درون آن بریزید. سپس میزان کمی به قابلمه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا روی حرارت با شعلهی ملایم بپزند و دانههای انار نرم شوند.
- مرحلهی ششم: اجازه دهید انار تا جایی بپزند که هستهی آنها از گوشت انار جدا شده و روی آب شناور شود. سپس با استفاده از یک سبد پلاستیکی کوچک آن را جدا کرده و دور بریزید.
- مرحلهی هفتم: البته اگر این کار برای شما سخت است در کل میتوانید دانههای انار را با سبد جدا کرده و صاف کنید. برای این کار سبد را بالای قابلمه نگه دارید و با یک لیوان به انارها فشار وارد کنید و آنها را له کنید تا آب انار درون قابلمه بریزید و گوشت و هستهی آن در سبد باقی بماند!
- مرحلهی هشتم: هستههای انار را از گوشت آن جدا کنید و در نهایت گوشت انار را نیز به قابلمه اضافه کنید. حالا زیر قابلمه را زیاد کرده و بگذارید تا به جوش بیاید. بعدازاین که آب انار به جوش آمد زیر آن را کم کنید و بگذارید تا روی حرارت ملایم شروع به پخت کند. البته دائما نیز آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
- مرحلهی نهم: ممکن است که در طول پخت، کف سفیدی روی سطح ایجاد شود. شما باید بهمحض دیدن این کف با استفاده از یک قاشق یا کفگیر آن را از روی سطح جمع کنید. اگر این کار را انجام ندهید، رنگ رب شما کدر خواهد شد و شفافیت خود را از دست میدهد.
- مرحلهی دهم: تقریبا بعد از گذشت ۲ ساعت رب غلیظی به دست میآید و رب انار شما آماده میشود. البته، در طول این مدت باید دائما آن را به هم بزنید. چرا که اگر این کار را انجام ندهید ممکن است که رب شما ته بگیرد و مزهی تلخی در آن ایجاد شود. در انتها نمک را نیز اضافه کرده و مجددا هم بزنید و بگذارید ۲ تا ۳ دقیقه دیگر رب بپزد.
- مرحلهی یازدهم: طرز تهیه رب انار به پایان رسید و رب شما آماده است. اجازه دهید تا خنک شود، سپس آن را در ظرف دربدار شیشهای و کاملا تمیز ریخته و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از رب انار، حتما از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید تا رب کپک نزند.
نکات و ترفندهای درستکردن رب انار
برای این که رب انار شما کیفیت بهتری داشته باشد و بتوانید به سبک رب انارهای آماده آن را درست کنید، حتما نکات زیر را رعایت کنید:
- هرچقدر که رب شما غلیظتر باشد امکان خرابی و فاسد شدن آن کمتر خواهد بود. معمولا ربهایی که حالت آبکی دارند زودتر خراب میشود. البته در زمانی که دارید رب غلیظ درست میکنید باید حسابی مراقب آن باشید که ته نگیرید و زحمات شما به هدر نرود!
- اگر قرار است تا رب را بیرون از یخچال نگهداری کنید حتما به آن نمک بیشتری اضافه کنید تا کپک نزند!
- رب اناری کیفیت خوبی دارد که رنگ آن قهوهای کمرنگ تا قهوهای پررنگ و قرمز تیره باشد. اگر رنگ رب انار شما به سیاه نزدیک بوده نشانهی این است که رب سوخته است. البته برخی از مواقع ایجاد این رنگ به دلیل اضافهکردن موادی مانند آلوچه است.
- اگر دوست دارید تا رنگ رب انار شما سیاهرنگ باشد و غلظت بالایی داشته باشد. میتوانید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله ملایم گاز داغ و سرخ کنید. سپس آن را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا انتهای پخت درون قابلمه بماند.
- درصورتیکه اناری که خریداری کردهاید، آبدار باشد بهازای هر ۸ کیلوگرم انار استفاده شده میتوانید یک کیلوگرم رب انار داشته باشید.
- برای این که هزینهی شما برای درستکردن رب انار کمتر شود، میتوانید از انارهای شکسته و کوچک استفاده کنید. انتخاب این انارها در کیفیت رب شما اثر نمیگذارد. البته، باید به این دقت کنید که انار انتخابی آبدار و قرمز باشد و انارهای خشک، کهنه، قهوهای و فاسد را انتخاب نکنید!
- یکی دیگر از روشها برای کمتر شدن هزینهی تولید رب انار استفاده از آلو یا آلوچه در دستور تهیه است. البته استفاده از این مواد میتواند طعم ترش و جذابی را در رب شما ایجاد کند و بافت آن را نیز تا حدودی تغییر دهد!
- اگر قصد دارید تا رب انار را برای مصرف خانگی تهیه کنید، بهتر است تا در مقدار کم مثلا همان یک کیلوگرم آن را آماده کنید. چرا که اگر مقدار انار کمتر باشد رب انار کمتر روی حرارت میماند و رنگ آن قرمزتر و خوشرنگتر میشود.
- اگر رب شما در زمان پخت، تلخ شود متأسفانه امکان رفع این مشکل وجود ندارد؛ بنابراین اگر در حال پخت رب انار متوجه شدید که تکههای سوخته و ته گرفته در قابلمه وجود دارد باید سریعا آنها را از رب انار خارج کنید.
با رب انار به غذاهایتان روح ببخشید
همانطور که متوجه شدید طرز تهیه رب انار بسیار ساده است و با هزینهی معقولی میتوانید آن را تهیه و آماده کنید. شما میتوانید از رب انار برای درستکردن غذاهایی مانند خورشت فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، ماکارونی و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده کنید.
همچنین میتوانید آن را بهعنوان چاشنی در کنار غذاها میل کنید. حال، اگر میخواهید رب انار درست کنید؛ اما مواد اولیه آن را در منزل ندارید، میتوانید از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس مواد موردنیاز شما در کمترین زمان و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید