۱۲ توصیه ایمنی مهم به رانندگان در سفرهای نوروزی

سفرهای نوروزی

با نزدیک‌شدن به عید باستانی نوروز سفرهای نوروزی هم کم‌کم آغاز می‌شوند. هوای بی‌نظیر بهاری و تعطیلی چندروزه جان می‌دهد برای سفر بین شهری و گشت‌وگذار. شما هم در حال برنامه‌ریزی برای سفر نوروزی هستید؟ اگر قرار است با خودروی خودتان سفر کنید یادتان باشد که این روزها جاده‌ها مملو از مسافرند و باید بیش از هر وقت دیگری حواستان به رانندگی‌تان باشد. در این مقاله توصیه‌هایی برای رانندگان در سفرهای نوروزی ارائه می‌کنیم. با ما همراه باشید.

۱. کمربندهای ایمنی را ببندید

احتمالا این توصیه خیلی کلیشه‌ای به نظر می‌رسد اما بسیاری از افراد به دلایل مختلف از آن غافل می‌شوند. کمربند ایمنی احتمال آسیب‌دیدگی حین حوادث رانندگی را کاهش می‌دهد. این یکی از مهم‌ترین توصیه‌هایی است که در سفر نوروزی‌تان باید به آن توجه کنید. حتما قبل از حرکت مطمئن شوید که همه سرنشینان خودرو کمربند ایمنی‌شان را بسته باشند.

۲. از سالم‌بودن ماشین مطمئن شوید

معمولا بیشتر رانندگان قبل از سفر بین شهری بخش‌های مختلف خودروی‌شان را بررسی می‌کنند تا از سالم‌بودن آن مطمئن شوند. با این حال گاهی به‌خاطر مشغله‌های فراوان ممکن است این مرحله مهم را از یاد ببرید. تعویض روغن خودرو، تنظیم باد لاستیک‌ها و بررسی شارژ باتری بخشی از کارهایی است که حتما باید قبل از سفر انجام دهید. تعمیرکاران خودرو با سرویس کامل ماشین شما را برای سفری ایمن مجهز می‌کنند.

۳. بیمه‌نامه خودرویتان را بررسی کنید

ماشین‌تان را بیمه کرده‌اید؟ جاده‌ها بستر بسیاری از حوادث ناگوارند. قبل از سفر حتما بیمه‌نامه ماشین را بررسی و در صورت اتمام اعتبار برای تمدید آن اقدام کنید. بیمه‌داشتن خودرو خیال شما را بابت بسیاری از حوادث پیش‌بینی‌نشده راحت می‌کند.

۴. در فواصل زمانی منظم استراحت کنید

سفرهای نوروزی

یکی از ویژگی‌های بسیاری از ما ایرانی‌ها این است که به خستگی راننده اهمیتی نمی‌دهیم و با ساعات طولانی رانندگی می‌خواهیم هرچه زودتر به مقصد برسیم. سریع‌تررسیدن به چه قیمتی؟ مگر نشنیده‌اید که می‌گویند «دیررسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است»؟ با رانندگی بی‌وقفه لذت ناب تماشای مسیرهای سفر بین شهری را از یاد می‌بریم. خواب‌آلودگی راننده یکی از مهم‌ترین عوامل حوادث رانندگی است. خستگی و کاهش دید، رانندگی ایمن و واکنش سریع به تغییرات ناگهانی را سخت‌تر می‌کند.

قبول کنید پلک‌هایی که از خستگی روی هم افتاده‌اند، توانایی واکنش سریع، تصمیم‌گیری صحیح و نگه‌داشتن خودرو در مسیر صحیح را از شما می‌گیرند. در فواصل منظم توقف و یک ساعتی را استراحت کنید. همین استراحت یک‌ساعته انرژی تحلیل‌رفته شما را برمی‌گرداند و باعث می‌شود با روحیه بهتری مجدد راهی جاده شوید.

۵. غرق صحبت با سرنشینان خودرو نشوید

صحبت با همسفرانتان هم به‌اندازه استفاده از تلفن همراه حواس شما را پرت خواهد کرد. ممکن است برای پاسخ به سؤال یکی از عزیزانتان لحظه‌ای سرتان را برگردانید و همین غفلت کوچک عامل اتفاقی ناگوار شود. نمی‌گوییم اصلا صحبت نکنید؛ صحبت کنید ولی تمرکز اصلی‌تان را روی رانندگی و طی‌کردن مسیر سفر بگذارید. بسیاری از افراد حین رانندگی چنان غرق صحبت با دیگران یا موسیقی در حال پخش می‌شوند که جاده و رانندگی را به‌کل از یاد می‌برند.

۶. در حال رانندگی غذا نخورید

ممکن است غذاخوردن حین رانندگی عادت همیشگی‌تان باشد و حتی از این کار بسیار هم لذت ببرید، اما یک لحظه حواس‌پرتی در جاده‌های شلوغ برابر است با اتفاقات پیش‌بینی‌نشده! برای صرف وعده‌های اصلی حتما توقف کنید، از ماشین پیاده شوید و با خیال راحت از طعم دلچسب غذایتان لذت ببرید. مگر نه اینکه مسیر سفر هم بخشی لذت‌بخش از سفر است؟ کنارزدن ماشین و صرف غذا در کنار عزیزانتان بسیار لذت‌بخش خواهد بود.

اگر در حین حرکت هوس خوردن میوه یا تنقلات کردید، حتما از سرنشینان بخواهید میوه را برایتان پوست بکنند یا تنقلات را در دسترس‌تان قرار دهند.

۷. روی مسیر تمرکز کنید

جاده‌های پرپیچ‌وخم و شلوغ بسیار حادثه‌سازند. تمام توجه‌تان را معطوف به رانندگی کنید و عوامل حواس‌پرتی را به صفر برسانید. حین رانندگی از تلفن همراه استفاده نکنید؛ همان تماس تلفنی چنددقیقه‌ای ممکن است عامل حادثه‌ای خطرناک شود. با حواس جمع رانندگی کنید تا به‌سلامت به مقصد برسید.

۸. لاستیک یدک همراه داشته باشید

لاستیک یدک

پنچرشدن لاستیک‌ها یکی از رایج‌ترین اتفاقات حین سفر است. با همراه‌داشتن لاستیک یدک خیالتان بابت اتفاقات این‌چنینی راحت خواهد بود. اگر لاستیک پنچر شد و خواستید آن را تعویض کنید حتما قبل از اقدام به این کار از جاده اصلی خارج شوید. لاستیک عوض‌کردن در کنار مسیر عبوری خودروهای دیگر بسیار خطرناک و حادثه‌آفرین است.

۹. کیفی از وسایل اضطراری در ماشین داشته باشید

رانندگی در جاده برابر است با هزاران اتفاق پیش‌بینی‌نشده. هر آن ممکن است ماشین خراب شود یا حال یکی از سرنشینان خودرو بد شود. همراه‌داشتن وسایل اضطراری در این شرایط بسیار مفید خواهد بود. مهم‌ترین وسایل اضطراری در هنگام سفر بین شهری عبارت‌اند از:

  • آب؛
  • پتو؛
  • چراغ قوه؛
  • شارژر موبایل؛
  • جعبه کمک‌های اولیه؛
  • مواد غذایی فاسدنشدنی.

۱۰. مراقب کودکان باشید

در سفرهای نوروزی جاده‌ها و شهرها بسیار شلوغ‌اند. هر آن ممکن است کودکان خودروهای دیگر یا کودک خودتان حادثه‌آفرین شوند و با رفتارهای خطرناک شما را غافلگیر کنند. با رانندگی ایمن و تمرکز حواس به عوامل محیطی می‌توانید حوادث این‌چنینی را به حداقل برسانید.

۱۱. با مسیر آشنا شوید

مسیریاب

آشنایی با مسیر یکی از مهم‌ترین عوامل لذت‌بردن از سفر است. زمانی که با مسیر سفر و رسیدن به مقصد آشنا باشید دیگر وقت‌تان با سردرگمی و بررسی مداوم نقشه و آدرس‌پرسیدن از دیگران هدر نمی‌رود. اگر قرار است برای اولین بار به مقصد موردنظرتان سفر کنید، حتما چند روز قبل از حرکت به‌کمک نقشه و سامانه‌های مسیریاب با مسیر آن آشنا شوید. امکان استفاده از مسیریاب در حین رانندگی هم فراهم است.

۱۲. قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنید

قوانین راهنمایی و رانندگی برای ایمن‌بودن ما در حین رانندگی وضع شده‌اند. لایی‌کشیدن از بین خودروها، سبقت غیرمجاز و سایر رفتارهای این‌چنینی مصداق بارز زیرپاگذاشتن قوانین و رانندگی خطرناک است. جاده را با مسابقات اتومبیل‌رانی اشتباه نگیرید، با سرعت مجاز برانید و در لاین خودتان حرکت کنید. آمار سربه‌فلک‌کشیده تصادفات سفرهای نوروزی به همین رفتارهای پرخطر برمی‌گردد. با رانندگی ایمن خودتان و عزیزانتان را از خطر حفظ کنید و تجربه‌ای دلچسب از سفر به یادگار بگذارید.

کلام پایانی

بسیاری از افراد خستگی روزهای کاری پرفشار آخر سال را با سفر نوروزی از تن به در می‌کنند. اگر شما هم جزو این دسته افرادید و قرار است به‌زودی سفر لذت‌بخش‌تان را آغاز کنید، حتما به این توصیه‌ها عمل کنید. رعایت توصیه‌های ایمنی تضمین‌کننده سلامت خودتان و عزیزانتان در سفر و جاده‌های پرمخاطره است. امیدواریم سفری سراسر لذت و خوش‌گذرانی را تجربه کنید.

شما چه توصیه دیگری به فهرست ما اضافه می‌کنید؟ لطفا نظرات و تجربیات ارزشمندتان را با ما و کاربران عزیزمان به اشتراک بگذارید.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *