دنیای فستفود پپرونی را بهعنوان تاپینگ پیتزا به ما معرفی کرده است درحالیکه این سوسیس صرفا تاپینگ خوشمزهای برای پیتزا نیست و میتوان در انواع ساندویچ و پاستا و بشقاب اصلی یا میانوعده از طعم لذیذ آن استفاده کرد. اگر اطلاعات زیادی درباره این سوسیس ایتالیایی آمریکایی ندارید، بعد از خواندن این مقاله میفهمید پپرونی چیست و با طرز تهیه سوسیس پپرونی در خانه آشنا میشوید.
پپرونی چیست؟
پپرونی نوعی سوسیس خشک و پخته است که با گوشت گاو تهیه میشود و مثل اکثر خوراکیهای خوشمزه در دنیای فستفودها، منشأ ایتالیایی و آمریکایی دارد. یک دلیل خوشمزگی بیاندازه این سوسیس ترکیب ادویههای بینظیر مثل پاپریکا، تخم رازیانه، سیر و فلفل تازه است. اما جدای از آن، بافت پرچرب اما ترد پپرونی مهمترین علت محبوبیت آن است.
این سوسیس لذیذ بعد از تکمیل فرایند پخت بهشکل ورقههای دایرهای نازک برش میخورد تا بهعنوان رویه پیتزا یا در هر فستفود دیگری قابل استفاده باشد. ضخامت برشها بهاندازهای است که بعد از پخت، لبههای بیرونی سوسیس ترد و رو به بالا جمع شود.
پپرونی از کجا آمده است؟
واژه پپرونی «peperoni» اسم جمع کلمه «peperone» بهمعنای فلفل دلمهای ایتالیایی است. نویسنده و مورخی به اسم «جان ماریانا» در کتاب خود درباره غذاهای ایتالیایی نوشته که «پپرونی درست مثل پارمزان یک محصول ایتالیایی ـ آمریکایی است». اگرچه چند نوع سالامی تند با طعمورنگ مشابه در میلان یافت میشوند؛ با این حال نمیتوان این سوسیس لذیذ را صددرصد ایتالیایی دانست.
سوسیس پپرونی چه مزهای دارد؟
۳ مشخصه اصلی این سوسیس بافت جویدنی، رنگ قرمز سیر و طعم تند آن است. ازآنجاکه پپرونی با نمک، ادویه و اسیدلاکتیک مزهدار میشود، معمولا طعمی شور و تندوتیز دارد. پاپریکا، فلفل چیلی، پودر سیر و پودر شکر ادویههای اصلی در رسپی پپرونی هستند، اما اگر آن را از فروشگاه معتبر محصولات پروتئینی بخرید یا درستکردنش را به یک سرآشپز خلاق بسپارید، احتمالا ادویههای بیشتری به آن اضافه میکند و طعمش را کمی تغییر میدهد. علاوهبر مواد اولیه، فرایند پخت هم در طعم سوسیس پپرونی نقش بسیار مهمی دارد.
این سوسیس سالم است یا نه؟
پپرونی سرشار از پروتئین است و معمولا در مقادیر بسیار کم و صرفا بهعنوان تاپینگ مصرف میشود. بااینحال، نباید فراموش کرد که سرشار از سدیم و چربی اشباع است و مثل تمام غذاهای فستفودی اگر در مصرف آن زیادهروی کنید، میتواند ناسالم باشد. بهترین حالت ممکن این است که هنگام خرید غذا فقط یکی از گزینههای شما باشد نه گزینه اصلی.
چند نوع پپرونی داریم؟
سوسیس پپرونی مواد اولیه و روش فراوری مشخصی دارد. بنابراین نمیتوان انتظار تنوع خاصی از آن داشت. اگر سلیقه و ترجیح غذایی متفاوتی دارید، طبق دستورالعمل این مقاله پپرونی دلخواه خود را با گوشت گاو، مرغ یا بوقلمون در خانه آماده و نوش جان کنید. گوشت گاو طعم تند و دودی به این سوسیس میدهد، اما مرغ و بوقلمون جایگزینهای سبکتر و کمچربتر برای گوشت گاو هستند و تغییر چندانی در طعم پپرونی خانگی شما ایجاد نمیکنند.
فرق سالامی و پپرونی چیست؟
پپرونی از خانواده سالامی است، اما چند فرق عمده با سالامی معمولی دارد:
- مهمترین تفاوت این دو سوسیس در طعم و مزه است. پپرونی طعم تند و فلفلی و سالامی طعم علفی دارد. به اولی پاپریکا و سیر میزنند و دومی را با کِشتِ کپک خوراکی به عمل میآورند تا گوشت طعم کپک بگیرد.
- تفاوت بعدی مربوط به ظاهر آنهاست. پپرونی معمولا بهصورت برشخورده و سالامی بهشکل سوسیس کامل فروخته میشود.
- بیشترین کاربرد پپرونی بهعنوان تاپینگ پیتزا و بهصورت پخته است اما سالامی بیشتر بهصورت سرد در انواع سالاد و ساندویچ کاربرد دارد.
پپرونی را چطور مصرف کنیم؟
علاوهبر تاپینگ پیتزا که کلاسیکترین شکل استفاده از پپرونی است، میتوان از این سوسیس به شکلهای خلاقانهتری هم استفاده کرد:
- پاستا: بهجای مرغ یا گوشت، سوسیس پپرونی را بهصورت چرخشده یا ریز خردشده به سس پاستا اضافه کنید تا سریعتر آماده سرو شود.
- انواع ساندویچ: ورقههای نازک پپرونی را همراه با کاهوی ترد، گوجهفرنگی آبدار، پنیر زیاد و فلفل موزی لای نان بگذارید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
- مافین عصرانه: مغز مافینهای عصرانه را با پپرونی و پنیر پر کنید تا طعمی گوشتی و لذیذ بگیرد.
- بشقاب صبحانه: ترکیب پپرونی خردشده و تخممرغ همزده یک صبحانه عالی انواع سلیقههاست که میتوان با نان تست یا شیرین نوش جان کرد.
- تزیین سوپ: قبل از آنکه ظرف سوپ را روی میز جلوی مهمانها بگذارید، روی آن را با پپرونی خردشده تزیین کنید.
پپرونی را چطور در خانه درست کنیم؟
در این بخش طرز تهیه سوسیس پپرونی لذیذ خانگی را در اختیارتان میگذاریم تا از طعم بینظیر این خوراکی محروم نمانید.
مواد اولیه
قبل از هرکاری فهرست مواد تشکیلدهنده را در جدول زیر بخوانید و آماده کنید.
گوشت ران گوساله یا مرغ بدون استخوان | ۷۵۰ گرم |
سیر | ۷ حبه |
پودر نشاسته ذرت | ۲۰۰ گرم |
آرد سفید | ۱۰۰ گرم |
آب پنیر یا شیر خشک | ۲ پیمانه |
تخممرغ | ۵ عدد |
سس کچاپ | ۱ پیمانه |
آب یخ | ۱ پیمانه |
روغن مایع | ۲ پیمانه |
کاور سوسیس | به مقدار لازم |
علاوهبر مواد ذکرشده، ادویههای موردنیاز عبارتاند از:
- پودر فلفل پاپریکا
- پودر فلفل سیاه
- پودر فلفل قرمز
- پودر تخم گشنیز
- پودر جوز هندی
- آویشن
- پودر پیاز
- پودر میخک
- پودر سیر
- پودر هل
- پودر زنجبیل
- دارچین
- نمک
طرز تهیه سوسیس پپرونی
خرید پیتزا پپرونی از بهترین فستفودیهای شهر، پیشنهاد جذابی است اما شما میتوانید پپرونیِ این پیتزا را در خانه نیز آماده کنید.
- در مرحله اول گوشت یا مرغ را با درجه ریز چرخگوشت حسابی چرخ کنید. دقت کنید که گوشت گوساله یا ران مرغ باید بدون استخوان باشد. سپس گوشت چرخشده را در ظرف بریزید و بگذارید چند ساعت در یخچال استراحت کند.
- بعد از ۴ ساعت گوشت چرخشده را از یخچال بیرون آورده و با تخممرغ سرد، سیر و روغن در دستگاه همزن کاملا مخلوط کنید. دقت کنید که تخممرغ باید با گوشت همدما باشد.
- ظرف دیگری بردارید و آرد سفید، شیر خشک، پودر نشاسته ذرت و ادویهها را مخلوط کنید.
- بعد از مخلوطشدن گوشت و تخممرغ، مخلوط آرد و ادویه را همراه با مقداری آب یخ به مایه گوشتی اضافه کنید و ۴ دقیقه بزنید تا مزهها به خورد هم بروند. مایهای که در نهایت به دست میآید باید کاملا روان و یکدست باشد.
- مایه آماده را بهکمک قیف ماسوره در کاور مخصوص سوسیس بریزید و دو طرف آن را با مفتول یا طناب محکم ببندید. روی کاور را نشانهگذاری کنید، از محل نشانهها کمی پیچ دهید و مفتول را ببندید تا سوسیس به قسمتهای مساوی و متراکم تقسیم شود.
- یک ظرف بزرگ را پر از آب کنید و روی حرارت به جوش بیاورید. سوسیسها را در آب جوش بریزید و اجازه دهید ۵۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند. بعد از ۵۰ دقیقه، آنها را از آب داغ خارج کرده و بلافاصله به ظرف آب سرد منتقل کنید.
- در آخر سوسیس پخته را در فریزر قرار دهید و بگذارید ۲۴ ساعت استراحت کند تا مزهها کاملا به خورد هم بروند. سوسیس پپرونی سالم و خانگی شما آماده مصرف است.
نکات نگهداری پپرونی در خانه
پپرونی گوشت پخته گاو است و مدتها در فضای سرد یخچال یا حتی انباری خانه سالم میماند، اما برای نگهداری طولانیمدت (بین ۶ هفته تا ۸ ماه) فریزر انتخاب بهتری است. بزرگترین مشکل فساد پپرونی این است که چربی آن در معرض اکسیژن، گرما یا نور فاسد میشود. برای نگهداری سالمتر، پپرونی برشخورده را در ظرف دربسته بریزید یا با یک لایه پلاستیک اضافه بپوشانید تا در طول مدت نگهداری خشک نشود و طعم نگیرد. فراموش نکنید که کیفیت سوسیس پپرونی بهمرور زمان افت میکند و ممکن است طعم اولیه را از دست بدهد!
خرید تازهترین و لذیذترین سوسیس پپرونی
سوسیس پپرونی در یخچال خواربارفروشیهای کوچک محله، پروتئینیها و اغذیهفروشیهای سطح شهر یافت میشود. هم میتوانید هنگام سفارش ارزان غذا به صورت آنلاین سراغ غذاهایی بروید که پپرونی در مواد اولیه آنها وجود دارد؛ هم میتوانید هنگام خرید آنلاین محصولات پروتئینی، این سوسیس لذیذ را در بستهبندیهای بهداشتی از نزدیکترین پروتئینی سفارش دهید و درب خانه تحویل بگیرید.
اسنپفود امکان تهیه انواع فراوردههای گوشتی و پروتئینی را بهصورت آنلاین و کوتاهترین زمان ممکن برای شما فراهم میکند و خیال شما خریداران عزیز را بابت اعتبار فروشنده و سلامت محصولات آسوده میسازد.
دیدگاهتان را بنویسید