بهترین روش های بسته بندی مرسولات قبل از تحویل به پیک موتوری

بسته بندی مرسوله

خدمات پیک موتوری هرقدر عالی باشد، بسته‌بندی مناسب شرط اول سلامت مرسولات تا مقصد است. اینکه بسته‌ها سبک‌تر باشند، اقلام بسته در مسیر خیلی تکان نخورند و بی‌دلیل فضای زیادی اشغال نکنند، در مرحله بسته‌بندی و پیش از تحویل به پیک موتوری تضمین می‌شود. خیلی‌ها موقع بسته‌بندی مرسولات با چالش‌ روبه‌رو می‌شوند و نمی‌دانند چطور انجامش دهند. در این مقاله بخشی از این چالش‌ها را حل می‌کنیم.

لوازم موردنیاز برای بسته‌بندی مرسوله

 

اگر فکر می‌کنید بسته‌بندی مرسوله برای تحویل به پیک نهایتا یک جعبه بخواهند و چند تکه نوارچسب، سخت در اشتباهید. برای آنکه بسته در سلامت و امنیت کامل به گیرنده برسد، به وسایل بیشتری نیاز دارید که هرکدام کاربرد متفاوتی دارند. فرستنده باید نقاط‌قوت و نقاط‌ضعف محصول را بشناسد و از این وسایل برای بسته‌بندی امن محصول استفاده کند: 

  • پلاستیک حباب‌دار: بالشتک، پرکردن فضای خالی، محافظ؛ 
  • پوشش فومی: بالشتک، پرکردن فضای خالی، محافظ؛ 
  • بادام‌زمینی فوم: بالشتک، پرکردن فضای خالی، منقسم 
  • کیسه هوا: پرکردن فضای خالی؛ 
  • کاغذ مچاله: پرکردن فضای خالی، محافظ؛ 
  • نگهدارنده یا منقسم: پرکردن فضای خالی، محافظ، منقسم؛ 
  • مقوای خردشده:پرکردن فضای خالی، محافظ، منقسم. 

مهم‌ترین نکات بسته‌بندی مرسولات 

رعایت این نکات موقع بسته‌بندی و تحویل مرسولات، امنیت و سلامت بسته را تا محل تحویل تضمین می‌کند: 

۱. درک قوانین حمل‌و‌نقل مرسوله 

قوانین حمل و نقل

با پیگیری درمورد قوانین مرسولات مختلف، بفهمید سیاست‌های ارسال هر مرسوله چیست. دانستن این قوانین تا حد زیادی جلوی دردسرهای بعدی را می‌گیرد. برای مثال ممکن است از شما بخواهند برای اقلام شکستنی حفاظ بیشتری در نظر بگیرید. حتی قوانین برخی مناطق ارسال اقلام خاصی را ممنوع یا به‌شرط پرداخت مبلغ مالیات گمرکی مجاز می‌کند. بنابراین قبل از آنکه مرسوله خود را تحویل پیک دهید، مطمئن باشید تمام جزئیات ارسال مربوط به آن را می‌دانید. این‌طوری مطمئن باشید بسته شما سریع‌تر به‌دست گیرنده می‌رسد. 

۲. تضمین امنیت بسته‌بندی مرسوله 

امنیت بسته چقدر برایتان مهم است؟ یکی از مهم‌ترین نکات قبل از تحویل مرسوله به پیک موتوری، تضمین امنیت آن تا خود مقصد است. می‌توانید اقلام را پارچه‌پیچ کنید و بعد داخل بسته‌بندی بگذارید یا برای اقلام سنگین‌تر انتهای جعبه را با چسب بپوشانید تا احتمال ساییدگی و پارگی به حداقل برسد.

اگر پیک موردنظر صندوق مرسولات مخصوص دارد، بسته‌های خود را داخل صندوق بگذارید. این صندوق‌ها طوری طراحی شده‌اند که بسته‌های درون آن‌ها در طول مسیر آسیب نبینند. 

۳. انتخاب نوع بسته‌بندی مرسوله قبل از تحویل به پیک

 

بسته به اینکه محموله چقدر سنگین است، یک کارتن ضخیم برای بسته‌بندی انتخاب کنید و ابدا سراغ بسته‌های مقوایی نازک نروید. معمولا اقلام ویژه مثل مرسولات شکستنی در جعبه‌های مخصوص ارسال می‌شوند و خیال فرستنده را کاملا راحت می‌کنند. البته اگر بتوانید مبلغ این بسته‌ها را بپردازید و آن‌ها را با چسب صنعتی به‌خوبی محکم کنید. 

۴. بسته‌بندی قرص و محکم مرسولات 

فرقی نمی‌کند اقلام داخل بسته چه باشند، جعبه بسته‌بندی باید کاملا پر شود و هیچ فضای خالی درون آن باقی نماند. این‌طوری احتمال حرکت اقلام داخل بسته در طول مسیر به حداقل می‌رسد. البته از آنجا که بسته‌بندی‌ها در اندازه‌های مشخصی تولید و روانه بازار می‌شوند، به‌ندرت می‌توان جعبه‌ای پیدا کرد که دقیقا هم‌اندازه مرسوله باشد. اینجاست که ترفندهای پرکردن جعبه به‌کارتان می‌آیند. 

ابتدا دورتادور جعبه بسته‌بندی را با یک لایه پلاستیک حباب‌دار یا پوشال‌های کاغذی بپوشانید. وسیله موردنظر را نیز داخل روزنامه بپیچید تا به‌عنوان ضربه‌گیر عمل کند. اگر مرسوله یک شیء توخالی مثل کفش است، فضای خالی داخل آن را با پارچه یا کاغذ‌‌های مچاله شده پر کنید تا محکم بماند. 

بسته بندی قرص و محکم

در نهایت همه شکاف‌های بین اقلام داخل جعبه و دیواره‌های بسته را با مواد نرم و سبک مثل کاغذ و فوم بپوشانید و قبل از آنکه جعبه را مهر‌و‌موم کنید، روی سطح فوقانی پلاستیک یا پارچه بیشتری بریزید. 

۵. پرهیز از خالی‌گذاشتن یا پرکردن بیش از حد بسته 

اگر جعبه را بیش از ظرفیت آن پر کنید، نه‌تنها اقلام داخل بسته آسیب می‌بینند، بلکه به دیواره‌های جعبه فشار زیادی وارد می‌شود. اگر بر اثر این فشار اندازه جعبه یک تا دو سانتی‌متر بیشتر شود، نظم صندوق پیک موتوری برهم می‌خورد و برای سایر بسته‌ها هم مشکل‌ساز می‌شود. در این شرایط بهتر است تعداد اقلام را کمتر یا جعبه بزرگ‌تری انتخاب کنید. 

از طرفی خالی‌بودن بخش زیادی از جعبه هم احتمال تکان‌خوردن و آسیب‌دیدن مرسوله را بیشتر می‌کند، هم جای بیشتری می‌گیرد و هزینه بیشتری برای فرستنده دارد. حداقل کاری که می‌توان کرد این است که با پلاستیک حباب‌دار و پوشال‌های کاغذی شکاف‌های خالی را پر کرد. 

این مسئله آن‌قدر جدی است که حتی ممکن است شرکت پیک مرسوله شما را نپذیرد. قبل از بسته‌بندی مرسوله درباره حداقل و حداکثر ظرفیت جعبه‌ها با شرکت صحبت کنید و بعد تصمیم بگیرید از چه سایزی استفاده کنید. 

۶. استفاده از برچسب‌های مناسب بسته‌بندی 

اهمیت برچسب اطلاعات روی بسته‌بندی را دست‌کم نگیرید. کلیه اطلاعات مربوط به فرستنده و گیرنده باید روی جعبه‌ها قید شده باشد. همچنین اگر می‌خواهید از بسته‌های قدیمی استفاده کنید، دقت کنید که اثری از اسم و آدرس گیرنده و فرستنده قبلی روی جعبه باقی نماند: 

  • برچسب جدید را روی برچسب قبلی بچسبانید تا مأمور تحویل سردرگم نشود؛ 
  • بارکدهای قدیمی روی مرسوله را پاک کنید. این بارکدها حاوی اطلاعات قدیمی تراکنش قبلی هستند و اگر مأمور پیک به‌اشتباه آن‌ها را اسکن کند، برای شما دردسرساز می‌شود؛ 
  • اگر نمی توانید بارکدهای قدیمی را پاک کنید، آن‌ها را خط بزنید و برچسب جدید را روی آن‌ها بچسبانید تا جای اشتباه باقی نماند. 

برای اینکه به پیک یادآوری کنید مراقب بسته شما باشد، برچسب‌های مخصوص مثل علامت هشدار روی بسته بچسبانید. برای مثال اگر برچسب شیشه شکسته روی بسته‌بندی باشد، یعنی محتویات جعبه شکستنی است یا علامت چتر هشدار نشان می‌دهد مرسوله نباید در معرض رطوبت هوا و باران قرار گیرد. 

۷. بسته‌بندی هر وسیله به‌طور مجزا و استفاده از منقسم 

اگر قرار است چند تکه وسیله را با یک بسته ارسال کنید، تک‌تک اقلام را به‌طور مجزا بسته‌بندی کنید و در صورت امکان با استفاده از منقسم آن‌ها را از هم جدا کنید. ورق‌های منقسم اجازه نمی‌دهند وسایل در طول مسیر روی هم ساییده شوند یا به‌هم ضربه بزنند و آسیب ببینند. 

انواع بسته‌بندی مرسولات تحویل به پیک

 

انواع بسته بندی

پشت موتور پیک جعبه‌ای تعبیه می‌شود که مخصوص گنجاندن مرسولات مشتریان است. اما گاهی این بسته‌ها به‌جای صندوق پشت موتور، روی پالت‌های بسته‌بندی سوار می‌شوند تا امنیت بیشتری داشته باشند. سه نوع پالت موجود عبارت‌اند از: 

  • پالت‌های چوبی مناسب بسته‌های سنگین که در دسترس، قابل استفاده مجدد و ارزان‌تر از پالت‌های پلاستیکی هستند؛ 
  • پالت‌ پلاستیکی ظرفیت زیاد و سطح ضدلغزش دارند، در برابر رطوبت و خوردگی مقاوم‌اند و قیمت آن‌ها بیشتر از پالت‌های چوبی است؛ 
  • پالت‌های مقوایی سبک، صددرصد قابل بازیافت و فوق‌العاده ارزان هستند. اما نمی‌توان برای حمل وسایل سنگین یا در شرایط آب‌و‌هوایی مرطوب از آن‌ها استفاده کرد. 

کلام آخر 

منظور از بسته‌بندی مرسوله صرفا خرید جعبه بسته‌بندی و نوشتن نام گیرنده و فرستنده روی آن نیست. اگر می‌خواهید بسته سالم به دست مشتری برسد، جزئیات زیادی دخیل هستند که توجه به آن‌ها نه فقط برای تضمین امنیت بسته، که برای جلوگیری از دردسرهای فرایند تحویل ضروری است. 

شما چه روش‌هایی برای بسته‌بندی مرسولات می‌شناسید؟ چه نکات دیگری باید قبل از ارسال مرسوله رعایت شوند؟ تجربه‌های خود را با ما در میان بگذارید. 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *