اصولا مرباها پای ثابت وعدههای صبحانه ما هستند و وجود آنها روی میز صبحانه، رنگ و جلایی خوشایند را به وجود میآورند. مصرف مرباهای مختلفی که باب میل ما هستند، نهتنها اشتهای ما را برای خوردن بیشتر در این وعده مهم و ضروری زیاد میکنند، بلکه باعث میشوند از صبحانه خوردن نیز لذت ببریم و انرژی لازم را برای ادامه روز داشته باشیم.
فارغ از انواع و اقسام مرباهای خوشرنگ و لعابی مانند مربا توتفرنگی، هویج، آلبالو و انجیر که بسیار معروف و روتین هستند، امروز تصمیم داریم درباره طرز تهیه مربای پرتقال صحبت کنیم. این مربا یکی از خوشمزهترین و خاصترین مرباهاست که با یکبار خوردنش، مزه ترشوشیرین آن محال است از خاطر شما برود. بدین منظور تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای درستکردن مربای پرتقال
همه میدانیم که تهیه مرباها به مواد اولیه بهخصوصی به جز خود میوه موردنظر و همچنین مقدار معینی شکر نیاز ندارد. در واقع برخلاف اینکه در تهیه ترشی از مواد اولیه بسیار متنوعی استفاده میشود، درستکردن انواع مربا را میتوان فقط به آمادهسازی میوهای که قرار است از آن مربا تهیه شود خلاصه کرد. درهرصورت، جدول مواد اولیه برای تهیه مربای خوشمزه پرتقال بهقرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
پرتقال | ۷ عدد |
شکر | ۱.۵ کیلوگرم |
لیموترش | یک عدد |
چوب دارچین | یک عدد |
آب | ۵ پیمانه |
طرز تهیه مربای پرتقال بهصورت گامبهگام
بهمنظور تهیه این مربای مطبوع و دلپذیر که طرفداران زیادی هم دارد، مراحل بهقدری آسان و روان هستند که حتی میتوان همه را در دو خط خلاصه کرد. اما ازآنجاییکه ما درصدد آن هستیم که آموزشی که ارائه میدهیم برای همه ساده باشد و از هیچ نکتهای دریغ نکنیم، شما را به پیروی از مراحل زیر دعوت میکنیم:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار بایستی پرتقالها را بهخوبی شسته تا هیچ لکهای روی آنها باقی نماند. سپس پرتقالها را با دستمال حولهای خشک کرده و در ادامه، با چاقو آنها را قاچ کنید. نیازی به خردکردن کامل پرتقالها نیست همین که بتوانید در این مرحله پوست پرتقالها را جدا کنید کفایت میکند.
- مرحلهی دوم: اکنون پوست پرتقالها را بهصورت نواری و منظم برش زده و درون ظرفی قرار دهید. در ادامه، روی پوستهای پرتقال، بهاندازهای آب سرد بریزید که تا روی آنها قرار گیرد. حال باید ظرف را به یخچال منتقل کنید تا برای مدت ۱۸ تا ۲۰ ساعت خیس بخورد. یادتان باشد در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید.
- مرحلهی سوم: پس از مشخصکردن تکلیف پوست پرتقالها اکنون به سراغ گوشت پرتقال بروید. بدین صورت که تمام بخشهای سفیدرنگ روی بافت گوشتی پرتقال را بگیرید. دقت داشته باشید که وجود این قسمتها باعث تلخمزه شدن مزه نهایی مربا خواهد شد؛ بنابراین حتما آنها را بادقت جدا کنید.
- مرحلهی چهارم: اکنون گوشت پرتقالها را قدری خردکرده و درون قابلمهای بریزید. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار داده و تقریبا نصف بیشتر حجم شکر را روی پرتقالها اضافه کنید. یادتان باشد که حرارت را پیوسته ملایم تنظیم کنید.
- مرحلهی پنجم: وقتی بافت مخلوط پرتقال و شکر قدری منسجم شده و به غلظت افتاد، آن را از روی حرارت بردارید. پس از سپری شدن مدتزمانی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه که مواد مربا از حرارت افتاد، با استفاده از گوشتکوب برقی یا بلندر، آن را له کرده و به شکل پوره درآورید.
- مرحلهی ششم: پوره بهدستآمده را برای مدتی درون یخچال بگذارید تا خنک شده و استراحت کند. اکنون وقت آن است که پوست پرتقال را برای بار آخر آبکشیده و درون قابلمهای دیگر بجوشانید. دقت داشته باشید در این مدت نیز باید هر ۳ تا ۵ دقیقه یکبار برای دو تا سه بار آب آن را عوض کرده و دوباره برای جوشیدن روی شعله قرار دهید. در بار آخر یادتان باشد که چوب دارچین را درون قابلمه بیندازید.
- مرحلهی هفتم: بعد از چند دقیقه جوشیدن، چوب دارچین را خارج کرده و مابقی را تا نرم شدن کامل بافت پوست پرتقالها روی حرارت بگذارید. پس از این مدت، پوست پرتقالها را نیز درون بلندر انداخته تا ریزتر و یکدست شوند.
- مرحلهی هشتم: اکنون باید مقداری آب و باقیمانده شکر را روی پوست پرتقال ریخته و دوباره برای جوش خوردن روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی بافت این مواد نیز به غلظت و قوام مطلوبی رسید، مربای نیمه آمادهشده از گوشت پرتقال را نیز به قابلمه اضافه کرده تا با هم ترکیب شوند.
- مرحلهی نهم: تقریبا کار تمام است! فقط کافی است پس از مدتزمان لازم که مایه مربا به غلظت موردنظر و ایدهآل رسید، آبلیمو ترشها را گرفته و بادقت و بدون هسته، آن را به قابلمه اضافه کنید. دقت داشته باشید که اکنون فقط چند دقیقه جوش خوردن همه مواد با هم کافی بوده و نباید بگذارید غلظت مربا بیش از اندازه شود؛ بنابراین مربا را از روی حرارت برداشته و بعد از سرد شدن، آن را به ظرفهای دربدار و شیشهای و البته کاملا خشک و تمیز منتقل کنید.
نکاتی که باید هنگام تهیه مربای پرتقال و نگهداری از آن بدانید
برای اینکه مربای شما به همان بافت قوامدار و طعم و مزه ایدهآل برسد و همچنین برای مدتزمان مناسبی ماندگاری داشته باشد، پیروی از نکات زیر ضرورت پیدا میکند:
- برای تهیه این مربا بهتر است از پرتقالهایی استفاده کنید که آب خیلی زیادی نداشته باشند. همچنین نوعی را تهیه کنید که جداکردن گوشت آن ساده باشد.
- حواستان باشد که هستهها و پرده سفیدرنگ اطراف گوشت پرتقال را بادقت جدا کرده و دور بریزید. دور ریختن تمام این قسمتهای سفیدرنگ، تلخی میوه پرتقال را گرفته و مزه نهایی مربا را عالی میکند.
- استفاده از آبلیموترش و چوب دارچین را برای خلق عطروطعم بهتر از یاد نبرید.
- یادتان باشد اگر مربا بیش از اندازه رقیق باشد، احتمال کپک زدن آن بالا میرود.
- دقت کنید که اگر غلظت مربا بیش از اندازه زیاد شود، احتمال شکرکزدن افزایش مییابد.
- حواستان باشد برای تهیه مربا هرگز حرارت را زیاد نکنید، زیرا باعث میشود مربا شکرک بزند.
- یادتان باشد که شکر را در فواصل زمانی مختلف و به مقدار زیاد اضافه نکنید، چراکه در صورت حل نشدن دانههای کریستالی آن، شکرکزدن مربا محتمل است.
- برای نگهداری طولانیمدت مربا بهتر است شیشههای مربا را برای مدتی در آب بجوشانید.
- حتما شیشه مربا را قبل از پرکردن مربا بهخوبی شسته و با دستمال کاملا خشک کنید. شیشه باید عاری از چربی و رطوبت باشد.
- یادتان باشد رطوبت و آب بهراحتی باعث کپک زدن مربا میشود، بنابراین برای مصرف مربا، از قاشق کاملا خشک استفاده کنید.
- پس از هر بار استفاده از مربا، حتما درب شیشه را فیکس کنید.
- چنانچه مربای شما به هر دلیلی دچار شکرک شد، از مقداری آب جوش، آبلیمو یا جوهر لیمو برای رفع این مشکل استفاده کنید.
همه مرباها یک طرف، مربای ترشوشیرین پرتقال یک طرف دیگر!
اکنون که با طرز تهیه مربای خوشمزه پرتقال آشنا شدید، پیشنهاد میکنیم اگر در فصل برداشت این میوه مفید و سرشار از ویتامین سی هستید آن را تهیه کرده و مربایی لذیذ و دستداشتنی را برای خانواده مهیا کنید. البته اگر وقت کافی برای درستکردن مربا ندارید یا اینکه تهیه آن برای شما دشوار است، پیشنهاد میکنیم از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کرده و مربای پرتقال را حاضر و آماده خریداری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید