با انواع آجیل شب عید و خواص آن‌ها اشنا شوید.

آجیل

آجیل انواع مختلفی دارد و یک جزو جدانشدنی عید نوروز است. اغلب ایرانیان برای پذیرایی از مهمانان نوروزی انواع مختلف آجیل را تهیه کرده و مورد استفاده قرار می‌دهند. آجیل علاوه بر طعم خوب و خوشمزه، خواص بسیاری دارد که البته استفاده از آن تنها به عید نوروز محدود نمی‌شود. در این مطلب ابتدا انواع آجیل را معرفی کرده و سپس به سراغ خواص هر یک ترکیبات آجیل می‌رویم. در نهایت نیز نکاتی را معرفی می‌کنیم که برای خرید آجیل شب عید باید مورد توجه قرار داد. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

انواع آجیل شب عید

آجیل‌ها انواع مختلفی دارند که انتخاب آن‌ها به ذائقه شما بستگی دارد. در این قسمت برخی از محبوب‌ترین انواع آجیل را معرفی می‌کنیم.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

آجیل شور

آجیل شور محبوب‌ترین نوع آجیل است که در بیشتر مواقع از آن استفاده می‌کنند. برای آجیل شور ترکیبات مختلفی مانند پسته، مغز بادام، نخودچی، بادام هندی، بادام زمینی، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز فندوق و غیره به‌کار می‌رود.

آجیل شور ترکیبی بوداده و نمکی است که انتخاب آن به ذائقه و بودجه شما بستگی دارد. آجیل شور گزینه‌ای مناسب برای آجیل نوروز است که با سلیقه اغلب افراد هم‌خوانی دارد.

آجیل شیرین

آجیل شیرین

آجیل شیرین شامل ترکیباتی است که به صورت خام و شیرین مصرف می‌شوند و به همین دلیل در مقایسه با آجیل شور محبوبیت کمتری دارند. برای تهیه این آجیل خشکبار مختلفی مانند بادام، پسته، فندوق، گردو، کشمش، توت خشک، انجیر خشک و غیره به‌ کار می‌روند.

این آجیل فاقد حالت ترد آجیل شور است و طعم شیرین و خام، از محبوبیت آن کم می‌کند. با این وجود برخی افراد ترجیح می‌دهند که از آجیل شیرین استفاده کنند.

آجیل چهار مغز

اگر به دنبال یک آجیل مقوی و پر خاصیت هستید، آجیل چهار مغز انتخاب مناسبی است. این آجیل از مغز چهار ترکیب مختلف، یعنی پسته، بادام درختی، فندوق و بادام هندی تهیه شده است. آجیل چهار مغز را می‌توان به صورت خام و یا بوداده و شور تهیه کرد.

این آجیل یکی از گزینه‌هایی است مورد پسند اغلب افراد برای آجیل نوروز قرار می‌گیرد. شما نیز می‌توانید برای مهمانی‌های خود از آجیل چهار مغز استفاده کنید.

آجیل مخلوط

این آجیل همانطور که از نام آن مشخص است، مخلوطی از انواع ترکیبات بوده که برای آجیل عید نوروز یا مهمانی‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تهیه این آجیل از خشکبار مختلفی مانند تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، کنجد، شاهدانه، پسته، فندوق، گردو، بادام درختی، بادام زمینی، بادام هندی و غیره می‌توان استفاده کرد.

برخی افراد در این آجیل از شکلات یا میوه‌های خشک مانند انجیر خشک، توت خشک و کشمش نیز استفاده می‌کنند. ترکیب این آجیل به سلیقه و بودجه شما بستگی دارد.

آجیل لوکس

این آجیل با توجه به اینکه وارداتی است، از دانه‌های باکیفیت و بزرگ­تری تشکیل شده است و به همین برخی افراد تمایل زیادی به خرید آن به عنوان آجیل نوروز دارند. این آجیل از انواع مختلف مغزها تشکیل شده و با توجه به وارداتی بودن، از قیمت بیشتری برخوردار است.

خواص انواع آجیل

آجیل علاوه به طعم خوشمزه و محبوب خود دارای خواص بی‌شماری است. هر کدام از انواع آجیل دارای فواید متفاوتی هستند که در این بخش به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

خواص بادام درختی

 بادام درختی

از جمله خواص بادام درختی می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:

  • منبع ویتامین E، کلسیم، منیزیم، فسفر و روی
  • تقویت استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها
  • تنظیم باکتری‌های روده و بهبود فعالیت دستگاه گوارش
  • تقویت ذهن و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
  • تنظیم میزان قند خون و چربی خون
  • کاهش میزان کلسترول بد خون و کمک به سلامت قلب

خواص بادام هندی

بادام هندی نیز یکی از اجزا اصلی آجیل بوده که خواص آن شامل موارد زیر است:

  • حاوی ویتامین A و چربی‌های مفید غیر اشباع
  • تولید انرژی مورد نیاز بدن
  • ایجاد احساس سیری و کمک به مصرف کمتر دیگر موارد غذایی
  • پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروقی
  • کاهش سطح رادیکال‌های آزاد بدن به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدان
  • جلوگیری از عفونت‌های میکروبی
  • پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی

خواص بادام زمینی

بادام زمینی یکی از ترکیبات خوشمزه‌ای است که همواره در آجیل مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله خواص بادام زمینی، موراد زیر قابل ارائه هستند:

  • منبع ویتامین A و آنتی اکسیدان‌ها
  • جلوگیری از ابتلا به سرطان با کاهش میزان رادیکال‌های آزاد بدن
  • کمک به رشد کودکان و تقویت قوای ذهنی آن‌ها
  • دارای اسیدهای چرب مفید و کنترل میزان کلسترول بد خون
  • بهبود فعالیت کبد و سم‌زدایی بدن
  • تقویت و حفظ سلامت پوست و مو

خواص پسته

 پسته

همه ما پسته را به عنوان ماده‌ای پر خاصیت و مقوی می‌شناسیم که در انواع مختلف آجیل وجود دارد. خواص پسته شامل:

  • ماده‌ای مغزی و سرشار از آنتی اکسیدان
  • جلوگیری از احتمال سکته‌های قلبی
  • تنظیم سطح قند خون
  • کاهش فشار خون و کلسترول بد خون
  • کمک به درمان اسهال و مشکلات گوارشی
  • افزایش میل جنسی

خواص فندوق

فندوق یکی از مغزهایی است که در انواع آجیل قرار می‌گیرد و دارای خواص زیر است:

  • درمان کم­خونی ناشی از فقر آهن
  • جلوگیری از رشد و پیشروی غده‌های سرطانی
  • تنظیم فعالیت کبد برای دفع سموم
  • تقویت سلامت پوست و مو
  • کنترل فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق
  • تقویت مادر و جنین در دوران بارداری
  • افزایش قوای جنسی

خواص تخمه کدو

تخمه کدو در آجیل شور و مخلوط به ‌کار می‌رود و فواید زیر را می‌توان برای آن ذکر نمود:

  • منبع فیبر و انواع آنتی اکسیدان
  • کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان
  • تقویت بافت استخوان‌ها
  • کاهش تنش‌های روحی و بهبود کیفیت خواب شبانه
  • کنترل میزان قند خون
  • کاهش التهاب ناشی از عفونت‌های ویروسی
  • پیشگیری از سکته قلبی و بیماری‌های قلب و عروق

خواص گردو

گردو

گردو علاوه بر قرارگیری در ترکیب انواع آجیل، در وعده صبحانه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و فواید بسیاری دارد:

  • درمان یبوست و رفع مشکلات گوارشی مختلف
  • تقویت قوای جنسی در آقایان
  • گشاد شدن رگ‌های خونی و جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا
  • بهبود فعالیت کلیه‌ها و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه
  • درمان ناراحتی‌های عصبی و مشکلات ناآرامی در خواب
  • تقویت سلول‌های مغزی و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر

خواص تخمه ژاپنی

تخمه ژاینی ازجمله آجیل‌های محبوبی است که طعم خوبی دارد. خواص زیر را می‌توان برای تخمه ژاپنی برشمرد:

  • منبع پروتئین و اسیدهای چرب مفید
  • تقویت ماهیچه‌ها و کمک به درمان گرفتگی‌های عضلانی
  • بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از آسیب سلول‌های مغزی
  • تامین آهن مورد نیاز بدن و کمک به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن
  • جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان با افزایش سن
  • جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی به ویژه در سرطان پروستات

نکات مهم در خرید آجیل شب عید

آجیل

در زمان خرید آجیل برای مهمانی‌های عید و یا هر مراسم دیگری توجه به برخی نکات ضروری است.

  • از تازه بودن آجیل مطمئن شوید و دقت داشته باشید که بوی ماندگی ندهد.
  • در زمان خرید آجیل ابتدا به کیفیت آن توجه کنید تا سوراخ یا فاسد نباشند؛ چرا که آجیل به دلیل چربی بالا در هوای گرم سریعتر خراب می‌شود.
  • برای بهره‌مندی بیشتر از خواص آجیل، دقت کنید که شوری و نمک آجیل نباید زیاد باشد.
  • در صورتی که رنگ آجیل به ویژه پسته بسیار غیر طبیعی بود، از خریدن آن صرف نظر کنید؛ چرا که در تهیه آن‌ها از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌شود تا جذاب و مشتری‌پسند باشند.
  • در انتخاب ترکیبات آجیل عید به بودجه خود نیز توجه کنید.
  • از خرید پسته‌هایی که زیاد خندان هستند، اجتناب کنید زیرا در فرایند تهیه این پسته‌ها ابتدا آن‌ها را در آب جوش ریخته و سپس بلافاصله وارد آن سرد می‌کنند و با این کار کیفیت پسته کاهش می‌یابد.
  • پس از خرید آجیل آن را در یخچال نگهداری کنید تا از فاسد شدن آجیل جلوگیری شود.
  • آجیل عید را به اندازه مصرف خود بخرید، زیرا آجیل به دلیل دانه‌های روغنی با سرعت بیشتری نسبت به دیگر مواد غذایی فاسد می‌شود.
  • از خرید آجیل‌هایی که مزه ترش و متفاوتی دارند، اجتناب کنید زیرا منجر به ایجاد بیماری خواهند شد.
  • مغز گردو از جمله آجیل‌های حساسی است که در مقایسه با دیگر انواع آجیل سریع‌تر خراب می‌شود. در صورتی که قصد دارید از گردو در آجیل خود استفاده کنید، این نکته را مد نظر قرار دهید.

آجیل شب عید، ترکیبی دوست داشتنی، محبوب و مقوی!

در این مطلب به معرفی انواع آجیل عید و نکات مربوط به خرید آن‌ها پرداختیم. همانطور که مشاهده کردید انواع آجیل دارای خواص بسیاری است که استفاده از آن را برای بدن مهم و ضروری می‌سازد. خرید آجیل باکیفیت همواره یکی از دغدغه‌های شب عید است؛ اما نگران نباشید!

شما می‌توانید با آسانی نسبت به خرید اینترنتی آجیل عید از طریق اسنپ اقدام کرده و از بابت کیفیت آن آسوده خاطر باشید. انتخاب شما برای آجیل نوروزی چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *