با غذاهای شب عید نوروز در نقاط مختلف ایران آشنا شوید!

غذاهای شب عید نوروز

عید باستانی نوروز پیام‌آور آغاز بهار و سالی نو برای ایرانیان است و بدین جهت همواره مورد توجه قرار می‌گیرد. این عید با آداب و رسوم خاصی همراه است. مردم با آمدن فصل بهار پس از زدودن گردوغبار از خانه، ناراحتی‌ها و کینه‌های گذشته را دور ریخته و به دید و بازدید می‌روند. غذای شب عید نیز از جمله رسومی است که در نقاط مختلف ایران متفاوت خواهد بود. البته این غذاها در روزهای دیگر سال نیز تهیه می‌شود، اما در شب عید نگاه ویژه‌ای به آن‌ها معطوف شده است. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با غذاهای شب عید در شهرهای مختلف ایران آشنا شوید.

غذاهای مرسوم شب سال نو

با وجود آنکه در شهرهای ایران برای شب سال نو غذاهای مختلفی تهیه می‌شود، اما برخی از آن‌ها در سراسر ایران شناخته شده‌اند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از معروف‌ترین این غذاها شامل موارد زیر است:

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

  • سبزی پلو با ماهی
  • خورش قورمه سبزی
  • فسنجان مجلسی
  • زرشک پلو با مرغ
  • دلمه برگ مو
  • کوفته

غذاهای محلی شهرهای مختلف ایران در شب عید نوروز

انتخاب غذای شب عید به ذائقه مردم بستگی دارد و به همین دلیل در نقاط مختلف ایران یکسان نیست. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به شهرهای مختلف ایران سفر کرده و با غذاهای شب عید در آن‌ها آشنا شویم.

غذای شب عید در مازندران

سبزی پلو با ماهی غذای مازندران

سبزی پلو با ماهی، غذایی است که اغلب ایرانیان در شب عید نوروز آن را طبخ و نوش جان می‌کنند؛ اما جالب است بدانید که ریشه این غذا به شمال کشور و شهر مازندران باز می‌گردد. سبزی این غذا شامل جعفری، تره، شوید، گشنیز و سیر تازه است و با ماهی سفید تهیه می‌شود.

سبزی پلو با ماهی برای اغلب ما یادآور خاطرات خوش شب‌های عید و جمع‌های خانوادگی است. یکی دیگر از غذاهای محلی شب عید در این شهر ته چین مازندارانی است که طعم فوق‌العاده‌ای دارد و مورد استفاده مردم محلی قرار می‌گیرد.

برای تهیه این غذا به برنج ایرانی و تکه‌های جوجه محلی یا مرغ نیاز خواهید داشت و همچنین از کشمش، زرشک و زعفران نیز استفاده می‌شود. تهیه این غذا و استفاده از آن، سفره شب عید شما را رنگین‌تر می‌کند.

غذای شب عید در گیلان

در شهر زیبای گیلان خورش ترشه تره با ماهی، غذای مخصوص شب عید است. برای تهیه این غذا از سبزی‌های معطر گیلان استفاده می‌کنند و دستور پخت متنوعی دارد. سبزی، تخم‌مرغ، برنج، سیر، آب‌نارنج و ادویه‌های مختلف، مواد اولیه مورد نیاز در تهیه خورش ترشی­تره هستند.

این غذا را می‌توان به تنهایی نیز میل کرد اما گیلانی‌ها آن را در کنار ماهی دودی یا سرخ شده سرو می‌کنند.

غذای شب عید در تبریز

استان آذربایجان و شهر تبریز، نقطه‌ای از ایران است که به غذاهای معروف و خوشمزه آن شناخته می‌شود. آذری‌ها برای شب عید از غذاهای مختلفی استفاده می‌کنند که یکی از آن‌ها قورمه سبزی است! بله درست فهمیدید؛ قورمه سبزی غذای محبوب اغلب ایرانیان، بومی تبریز است. مردم تبریز مانند خیلی از ایرانیان در شب عید نوروز قورمه سبزی درست می‌کنند.

دلمه برگ مو تبریزی، غذای محلی دیگری است که در شب عید مهمان سفره‌های مردم این شهر است و با نام محلی یپراخ دلماسی شناخته می‌شود. مواد اولیه به‌کار رفته در این غذا شامل برگ مو تازه، برنج، لپه، سبزی دلمه (شوید، ترخون، مرزه، تره و پیازچه)، سیر، پیاز، ماست شیرین و ادویه‌های مختلف است.

غذای شب عید در خراسان

خورش قیمه غذای خراسان

غذای مخصوص شب عید در سراسر استان خراسان، خورش قیمه است که با ادویه‌های مخصوصی طبخ می‌شود. برای تهیه این غذا علاوه بر مواد اولیه قیمه معمولی به هل سبز ساییده شده، جوز هندی، دارچین، زنجبیل، زردچوبه، فلفل سیاه و زعفران دم کرده نیاز خواهید داشت.

قیمه مشهدی پای ثابت سفره شب عید نوروز است و اغلب با رشته پلو سرو می‌شود. استفاده از رشته پلو در کنار قیمه، سنتی قدیمی در خراسان است که به باور مردم موجب خوش­یمنی خواهد شد

غذای شب عید در زنجان

در استان زنجان، غذای مخصوص شب عید رشته پلو با ماهی است. زنجانی‌ها رشته پلو را به صورت زعفرانی تهیه کرده و در کنار ماهی سرخ شده سرو می‌کنند. رشته پلو با ماهی زنجان از آن غذاهایی است که باید حتما یک‌بار میل کنید تا به طعم فوق‌العاده آن پی ببرید.

غذای محلی دیگر مخصوص شب عید در این شهر، شش انداز زنجانی است. این غذا با استفاده از خرما بدون هسته، گردو، کشمش، پیاز، تخم مرغ، دارچین و دیگر ادویه‌ها تهیه می‌شود. طرز تهیه این غذا مشابه خاگینه بوده و استفاده از آن در کنار سفره‌های شب عید در شهر زنجان رایج است.

غذای شب عید در کرمانشاه

در کرمانشاه نیز مانند سایر نقاط ایران برای شب عید رسوم مختلفی وجود دارد که یکی از آن‌ها تهیه خورش خلال است. دلیل نام‌گذاری این غذا استفاده از خلال بادام بوده که طعم بی‌نظیری به این غذا می‌دهد. برای تهیه خورش خلال از مواد اولیه‌ای شامل گوشت، خلال بادام، زرشک سیاه، زعفران و گلاب استفاده می‌کنند.

نکته طلایی در تهیه این خورش استفاده از روغن کرمانشاهی اصیل است که موجب طعم و بوی متفاوت این غذا می‌شود.

غذای شب عید در اردبیل

سوتی پلو غذای اردبیل

غذای مخصوص شب عید در اردبیل، سوتی پلو است که علاوه بر طعم فوق‌العاده، خواص بسیار زیادی دارد. مردم اردبیل این غذا را در شب عید و یا چهارشنبه‌سوری تهیه می‌کنند. برای طبخ این غذا به مواد اولیه‌ای مانند برنج، شیر، کره محلی، کشمش و خرما نیاز است و آن را در کنار ماهی دودی یا هر نوع ماهی دیگری سرو می‌کنند. «سوت» در زبان ترکی به معنای شیر است و سوتی پلو یعنی برنجی که با شیر درست می‌شود.

غذای شب عید در همدان

خوردن کوفته همدانی در شب عید، یکی از رسوم مردم این شهر است. برای تهیه این غذا از موادی مانند گوشت گوسفندی، برنج، لپه، نخود، آرد نخودچی و ادویه‌های مختلف استفاده می‌شود. سس کوفته همدانی را از رب گوجه فرنگی، آلو، آبلیمو، پیاز داغ و ادویه تهیه می‌کنند. این غذا طعم بسیار لذیذی دارد و در کنار ماست، دوغ یا انواع ترشی‌ها سرو می‌شود.

غذای شب عید در قزوین

احتمالا شما نیز با قیمه نثار آشنایی دارید و حتی ممکن است آن را امتحان کرده باشید. قیمه نثار قزوینی غذایی است که در شب سال نو مهمان سفره‌های مردم شهر قزوین است. مواد اولیه این غذا شامل گوشت، برنج، پیاز داغ، خلال پسته، خلال بادام و خلال پوست پرتقال است.

البته قیمه نثار در روزهای مختلف سال مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما درست کردن آن در شب عید، از رسوم مردم قزوین محسوب می‌شود.

غذای شب عید در شیراز

کلم پلو غذای شیراز

کلم پلو از جمله غذاهایی است که در نقاط مختلف ایران طبخ می‌شود؛ اما کلم پلو شیرازی دستور پخت متفاوتی دارد و در شب‌های عید زینت‌بخش سفره غذای مردم این شهر است. برای تهیه این غذا به کلم قمری، برنج، سبزیجات و ادویه‌های مختلف نیاز دارید.

در این غذا از سبزیجاتی همچون شوید، ترخون، تره و ریجان استفاده می‌شود که یکی از دلایل طعم متفاوت کلم پلو شیرازی است. این غذا در کنار گوشت قلقلی سرخ شده سرو می‌شود.

غذای شب عید در شهرکرد

آبگوشت غذایی محبوب در بین مردم ایران است که طعم لذیذی دارد. برخی از مردم شهرکرد در شب عید نوروز، نوعی آبگوشت مخصوص این شهر را تهیه می‌کنند. تفاوت آبگوشت شهرکردی با دیگر انواع این غذا، در این است که در بین مواد اولیه آن برنج نیز دیده می‌شود. برنج نیم دانه را به همراه حبوبات دیگر به این آبگوشت اضافه می‌کنند تا طعم متفاوتی ایجاد شود.

غذای شب عید در جنوب ایران

مردم جنوب ایران به ویژه نواحی ساحلی برای غذای شب عید، ماهی شکم‌پر طبخ می‌کنند که این ماهی معمولا ماهی صبور است. درون ماهی را تمیز کرده و با مواد غذایی همچون سیر، پیاز، تمبر هندی و سبزیجاتی مانند گشنیز و شنبلیله پر می‌کنند. این غذا طعم بسیار لذیذی دارد و خوردن آن در شب عید رسم جنوبی‌هاست.

غذای شب عید در بوشهر

شورماهی پلو غذای بوشهر

بوشهر یکی از شهرهای جنوب ایران است که با غذاهای مختلف و لذیذ شناخته می‌شود. شورماهی پلو بوشهری، غذای معروف این شهر در شب سال نو است. برای تهیه این غذا ماهی شور را با استفاده از کشمش، لیمو عمانی، پیاز داغ و ادویه‌ها درست کرده و آن را در کنار شوید پلو سرو می‌کنند.

طعم خوب ماهی در کنار شوید پلو باعث می‌شود تا مردم این شهر شب عید را با صرف یک غذای خوشمزه سپری کنند.

غذای شب عید در دزفول

مردم شهر دزفول در شب سال نو رسم دارند تا باقالی پلو با ماهی تهیه کنند. برای درست کردن این غذا ابتدا باقالی سبز را خرد کرده و در روغن سرخ می‌کنند. سپس برنج را دم کرده و باقالی‌های سرخ شده را لابلای آن می‌ریزند.

این پلو در کنار ماهی شیربت سرو می‌شود که نوعی ماهی در رودخانه دزفول است. مردم این شهر اعتقاد دارند که غذای شب سال نو باید سبز رنگ باشد.

در شب سال نو در شهرهای ایران، انواع مختلف غذاها تهیه و سرو می‌شوند.

در این مطلب به معرفی غذاهای شب عید در نقاط و شهرهای مختلف ایران پرداختیم. برخی از این غذاها در سراسر ایران شناخته شده‌اند و برخی دیگر حالت محلی و بومی دارند. اگر هوس کرده‌اید یکی از این غذاها را در منزل تهیه کنید می‌توانید مواد اولیه مورد نیاز خود را به آسانی از طریق سرویس سوپر مارکت اسنپ تهیه کنید.

اما اگر زمان کافی برای درست­کردن غذا ندارید و ترجیح می‌دهید آن‌ها را به صورت آماده مصرف کنید، امکان خرید اینترنتی غذا در اپلیکیشن اسنپ فراهم شده است. شما در شب سال نو چه غذایی را در جمع خانواده میل می‌کنید؟

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *