برندگان جشنواره‌ی نویسبان اسنپ

جشنواره خبری نویسبان

امسال، اسنپ، همزمان با روز خبرنگار اسنپ به یاد خبرنگاران درگذشته، مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی، فراخوانی برای یک جشنواره‌ی خبری با محوریت محیط زیست منتشر کرد. از تمامی خبرنگاران دعوت کردیم ما را در برگزاری این جشنواره برای بزرگداشت رسالت خبرنگار و اقدامات پایدار در حوزه‌ی محیط زیست در راستای مسئولیت اجتماعی اسنپ یاری کنند.

طرح‌هایی که برای تهیه و تولید گزارش خبری مرتبط با موضوعات تعیین شده برای جشنواره به دست روابط عمومی اسنپ رسید، ما را به ادامه‌ی این راه دلگرم و امیدوار کرد. از همه‌ی شما که ما را با هم‌رسان کردن فراخوان جشنواره، ارسال طرح و پیشنهادات همراهی کردید سپاسگزاریم. به این امید که سرزمین‌مان به دور از خشکسالی و مرگ حیات وحش، سبز و جاودان باشد.

 

برندگان جشنواره‌ی نویسبان اسنپ

با اتمام داوری طرح‌های رسیده به روابط عمومی اسنپ، هیات داوران جشنواره‌ی نویسبان اسنپ، طرح‌های برگزیده‌ را به شرح زیر اعلام می‌کنند:

  • سید احمد طبایی: فرونشست زمین به علت استفاده غیر اصولی از آب‌های زیر زمینی در تهران. گزارش مکتوب
  • فاطمه باباخانی: تعارض منافع گله‌داران و منابع طبیعی در استان شاهرود؛ گزارش مکتوب
  • زینب رحیمی: آتش‌سوزی در زاگرس؛ گزارش ویدیویی

 

گزارش‌های منتشر شده‌ی جشنواره‌ی نویسبان

کمک هزینه‌ی ۲۰ میلیون تومانی جشنواره‌ی نویسبان به خبرنگاران برگزیده‌ی این جشنواره برای تهیه و انتشار گزارش‌ها تعلق گرفت و حالا مفتخریم نتیجه‌ی این جشنواره را با شما به اشتراک بگذاریم.

گزارش سید احمد طبایی با موضوع فرونشست زمین در تهران با تیتر «پایه‌های لرزان پایتخت» در خبرگزاری دانا منتشر شد.
در این گزارش آمده است: «تهران به واسطه مرکزیت سیاسی و اقتصادی کشور، تراکم بالای جمعیت، زیرساخت‌های کلان و همچنین گستردگی صنایع، راه‌های مواصلاتی و اراضی کشاورزی از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است. افزون بر این، ناکافی بودن نزولات جوی و محدودیت دسترسی به منابع آب که تکافوی پاسخگویی به نیازهای روزافزون این استان را نمی‌کند، فشار سنگینی بر منابع سفره‌های آب زیرزمینی وارد کرده است که پیامد آن، وضعیت بحرانی آبخوان‌ها و فرونشست دشت‌هاست که نرخ آن در برخی سال‌ها تا ۳۶ سانتی‌متر در سال هم رسیده است!»
در این گزارش ریشه‌ها و عوامل دامن زدن به فرونشست زمین در گفتگو با مسئولان و محققان و فعالان محیط زیست بررسی شده و راهکارهایی برای جلوگیری از پیچیده‌تر شدن این بحران و فاصله گرفتن از این «آستانه‌ی غیرقابل‌بازگشت» در گفتگوی پژوهشگر این اثر با محققان بررسی شده است.

بیشتر بخوانید

گزارش فاطمه باباخانی با موضوع منافع گله‌داران و منابع طبیعی در استان شاهرود با تیتر «نیم قرن تعارض در پناهگاه خوش‌ییلاق» در روزنامه‌ی پیام ما، نشریه‌ی تخصصی محیط زیست منتشر شد.

در این گزارش آمده است: «دشت زردابه یا به گفته محلی‌ها «زردوا» توان تولید علوفه به نسبت تعداد دام موجود در این دشت را ندارد و از طرفی گرانی بیش از حد خوراک دام هم بسیاری را مجبور کرده حتی بیش از سال‌های ترسالی در دشت بمانند. محمد مسلمی یکی از این دامداران است، او در سال‌های اخیر تلاش کرد علاوه بر دامداری، بوم‌گردی و گردشگری را به عنوان معیشت مکملی به سبد اقتصاد خانواده‌اش اضافه کند و از همین رو خانه‌اش را هم بازسازی کرد. با این حال شیوع کرونا باعث شد محمد مسملی که در منطقه‌شان به محمد پلنگ هم معروف است از گردشگری ناامید شود و راهکار را تنها را در دامداری ببیند.»

و این تازه آغاز ماجرای پرپیچ‌وخمی است که میان دامدارن، اداره‌ی محیط زیست شاهرود و دیگر ذی‌نفعان جریان دارد و به گفته‌ی یکی از مسئولان در این گزارش، «این دشت تنها زمانی به روزهای خوش گذشته باز خواهد گشت که تمامی ذی‌نفعان بتوانند در تعامل با هم به راه‌حل مشترکی برسند.»

بیشتر بخوانید

گزارش ویدیویی زینب رحیمی از هفت روز آتش‌سوزی در جنگل زاگرس در خردادماه، در وب‌سایت خبری عصر ایران منتشر شد. گزارشی ویدیویی با تیتر «۱۵ هزار هکتار از جنگل زاگرس سوخت اما بالگرد نیامد» روایت غم‌انگیز آتشی است که هفت روز خاموش نشد و ۱۵ هزار هکتار جنگل دشت چوگان در کوهمره سرخی فیروزآباد استان فارس را سوزاند و فریادرسی جز اهالی منطقه با دستان خالی نداشت.
در این گزارش آمده است: «روایت سوختن بلوط‌های زاگرس که سالار اسفندیاری از اهالی کوهمره سرخی روایتش را از این آتش هفت شبانه‌روزه می‌گوید. داستان تقلاهایش برای جلب کمک‌های مردمی. او دلیل سوختن ۱۵ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس و نرسیدن بالگرد و امکانات اطفای حریق را سومدیریت اداره منابع طبیعی استان فارس و دیگر مدیران این استان می‌داند.»

تماشای ویدیو

اشتراک گذاری پست

دیدگاه (10)

  • میر حبیب علی محمدی پاسخ

    خیلی خوبه فقط یه موردی بود که تو سال ۴۰۰ قیمت از تورم یکم زده جلو و وقتی ماشین میخواستی تخفیف میداد اونو برداشتن.
    درکل خوبه دستتون درد نکنه ممنون

    ۲۲ آبان, ۱۴۰۰ در ۸:۵۰ ق٫ظ
  • محمد شیروانی پاسخ

    پیدایش غارهای بسیار خطرناک زیر سطح زمین ساخت و ساز ساختمان‌های غول پیکر مسکونی روی سطح غارهای زیر زمینی و زمینهای در دامنه کوه غلات واقع در شیراز با وجود خاکهای آهکی و خطر جانی شهروندان برای همشهریانی که بدون اطلاع ازاین موقعیت زمین‌ها را خریداری می‌کنند.و جالب اینکه شهرداری هم مجوز میده.خواهش میکنم جدی بگیرید

    ۱۳ مهر, ۱۴۰۰ در ۵:۰۸ ق٫ظ
  • فرشته سهولی نژاد پاسخ

    عالی بود من راضی هستم

    ۱۶ شهریور, ۱۴۰۰ در ۵:۰۷ ب٫ظ
  • عابدین حیدریان پاسخ

    #محیط_زیست عبارت است ترکیبی از دانش‌های متفاوت در علم است که شامل مجموعه‌ای از عوامل زیستی و محیطی در قالب محیط زیست و غیر زیستی (فیزیکی، شیمیایی) است که بر زندگی یک فرد یا گونه تأثیر می‌گذارد و از آن تأثیر می‌پذیرد. امروزه این تعریف غالباً به انسان و فعالیت‌های او مرتبط می‌شود و می‌توان محیط زیست را مجموعه‌ای از عوامل طبیعی کرهٔ زمین، همچون هوا، آب، اتمسفر، صخره، گیاهان و غیره، که انسان را احاطه می‌کنند خلاصه کرد.

    ۱۶ شهریور, ۱۴۰۰ در ۱۲:۰۴ ب٫ظ
  • آرمان جمشیدی پاسخ

    چی‌بگم

    ۱۶ شهریور, ۱۴۰۰ در ۲:۰۳ ق٫ظ
  • محمد رضا پاسخ

    به عنوان یک شهروند ساده

    ۱۶ شهریور, ۱۴۰۰ در ۱:۳۱ ق٫ظ
    • محمد رضا پاسخ

      مصرف بی‌رویه آب در استان فارس شهرستان فسا که باعث شده که آب خیلی کم شود تو این چند سال اخیر

      ۱۶ شهریور, ۱۴۰۰ در ۱:۳۴ ق٫ظ
  • امیرحسین اکبری پاسخ

    زمان دقیقا برمیگرده به سال ۱۳۵۵ که پدر بزرگ من مرحوم اقای خداداد پیش بین محیطبان محیط زیست بودن یه چیزی میخام بگم در وصف محیط زیست :
    داریم میریم تفریح ما که میریم خوشگذرونیمو میکنیم چرا به محیط زیست اسیب برسونیم
    من ممنونم واقعا ممنونم مرحوم پدر بزرگم و اساتید و کادر محیط زیست
    از همین جا دست همشونو میبوسم
    دوست دار شما محیط زیستی ها
    مهندس اکبری

    ۱۵ شهریور, ۱۴۰۰ در ۹:۵۲ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *