طرز تهیه سس مارینارا ایتالیایی برای انواع اسپاگتی و پاستا
سس مارینارا نوعی سس گوجهفرنگی متعلق به کشور ایتالیا است که بر پایه پوره گوجهفرنگی، سیر، سبزیهای معطر و پیاز درست میشود.
با اینکه این سس خوشرنگ و لعاب به طور گسترده در غذاهای ایتالیایی و آمریکایی استفاده میشود، اما مدتی است استفاده از آن در انواع غذاهای ایرانی نیز رایج شده و میان مردم محبوب شده است.
شما میتوانید از سس خوشمزه مارینارا برای خلق عطر و طعم بهتر انواع اسپاگتی، ماکارونی، پاستا، ورمیشل و پیتزا استفاده کرده و حتی آن را با گوشت، مرغ و ماهی نیز سرو کنید.
همانطور که میبینید دلایل کافی برای یادگیری طرز تهیه سس مارینارا جذاب و لذیذ مهیا شده و به همین دلیل بدون فوت وقت، شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت میکنیم.
مواد لازم برای درستکردن سس مارینارا ایتالیایی در خانه
بهمنظور تهیه این سس ایتالیایی فوقالعاده خوشمزه و خوشعطر، به مواد روتین و در دسترسی نیاز دارید. ت
نها چیزی که شاید به چشم شما قدری غیرمعمولتر بیاید، اورگانو یا پونه کوهی است که البته این روزها این سبزی خشکشده و معطر نیز در فروشگاهها بهوفور یافت میشود.
از طرفی اگر همین حالا قصد تهیه این سس را دارید و تنها چیزی که هماکنون در منزل برای تهیه این سس موجود نیست این سبزی باشد، به خودتان سختی ندهید، میتوانید ریحان را بهعنوان جایگزین دوم انتخاب کنید.
بدین ترتیب جهت آمادهسازی این سس خوشرنگ و لعاب، بهاندازه تقریبی نصفه یک قابلمه که میتواند برای تهیه پاستا برای ۸ تا ۱۰ نفر کفایت کند، به مواد زیر با نسبتهای بیانشده نیاز است.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
گوجهفرنگی | ۶ عدد |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۴ حبه |
روغن زیتون | نصف فنجان |
فلفل قرمز | یک قاشق چایخوری |
آویشن | یک قاشق غذاخوری |
اورگانو یا پونه کوهی | یک قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه سس مارینارا خوشمزه ایتالیایی بهصورت گامبهگام
شیوه درستکردن سس مارینارا بسیار ساده بوده و مراحل معمول آمادهسازی آن در بخش زیر بهوضوح شرح داده شده است.
شما میتوانید با استفاده از رسپی زیر، این سس خوشمزه را برای انواع غذاهای خود ظرف مدت ۳۰ دقیقه تهیه کنید. بدین ترتیب، هماکنون شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت میکنیم:
مرحلهی اول: در ابتدای کار به سراغ پیازها میرویم؛ بنابراین آنها را شسته و پس از پوست کندن، بهصورت نگینی ریز ریز کنید. سپس تابهای برداشته و در آن روغن زیتون بریزید تا داغ شود. در ادامه پیازها را درون آن با حرارت ملایم تفت دهید.
مرحلهی دوم: اکنون حبههای سیر را از بوته جدا کرده و درون یک شیشه بریزید. سپس قدری آب در آن ریخته و درب شیشه را ببندید. در ادامه با چند بار تکان دادن شیشه، پوست سیرها به مقدار زیادی جدا میشود؛ بنابراین آنها را از شیشه خارج کرده و پوستشان را دور بریزید. یکبار دیگر سیرها را آبکشیده و این بار نگینی خرد کنید. البته شما میتوانید سیرها را رنده درشت نیز بزنید.
مرحلهی سوم: در ادامه، گوجهفرنگیها را با دقت پوستکنده و سپس از وسط برش بزنید. قسمت سفید و سفت وسط گوجهها را جدا کرده و دور بریزید. حال بایستی با استفاده از بلندر، فود پراسسور یا میکسر، گوجههای برش خورده را به فرم پوره دربیاورید.
مرحلهی چهارم: اکنون که پیازها درون تابه، نرم و شیشهای شدند، زمان مناسب برای اضافهکردن سیرهای ریزریز شده است؛ بنابراین آنها را به تابه افزوده و کمی مواد را با هم ترکیب کنید. در ادامه در وسط تابه جا باز کرده و رب گوجهفرنگی را اضافه کنید. رب گوجهفرنگی را قدری زیرو رو کرده تا عطر آن آزاد شود. سپس همه مواد را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
مرحلهی پنجم: در این مرحله از طرز تهیه سس مارینارا ایتالیایی و خوشمزه، پس از اینکه رنگ رب گوجهفرنگی باز شد و مواد داخل تابه یکدست قرمزرنگ شدند، وقت مناسب برای افزودن گوجهفرنگیهای پوره شده است؛ بنابراین آنها را به همراه اورگانو یا پونه کوهی به تابه اضافه کنید. در ادامه دوباره مواد را هم بزنید.
مرحلهی ششم: بعد از یکی دو دقیقه، نمک و فلفل قرمز را به مواد داخل تابه اضافه کنید. در نهایت، آویشن خشکشده و پودر نشده را بالای تابه، با دستان خود فشار دهید تا خرد شوند و سپس به تابه اضافه کنید. با همین کار ساده، عطر آویشن ماندگاری بیشتری در سس خواهد داشت.
مرحلهی هفتم: تقریبا کار تمام است فقط بایستی تا زمان یکدست شدن و جا افتادن سس مارینارای خوشرنگ و لعاب، مواد را پیوسته هم زده تا بافت مطلوب به دست بیاید. برای اینکه آب گوجهفرنگیهای تازه، تماما بخار شده و سس به غلظت مورد نظر بیفتد، بایستی زمانی حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به آن فرصت بدهیم. همچنین یادتان باشد در این مدت، حرارت شعله باید ملایم باشد.
مرحلهی هشتم: در مرحلهی آخر، زمانی که متوجه غلظت مناسب و بهاندازه سس شدید، آن را از روی حرارت برداشته و چند دقیقه کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد. سپس آن را داخل بلندر یا فود پراسسور ریخته و بهخوبی میکس کنید. دست آخر، سس خوشرنگ، خوشعطر و خوشطعم مارینارا آماده است تا برای طبخ انواع غذاها، خصوصا ماکارونی و اسپاگتی از آن استفاده کنید.
فوتوفنهای درستکردن سس مارینارا ایتالیایی در خانه
برای اینکه سس مارینارایی که در منزل درست میکنید به عطروطعم ایدهآل خود برسد، رعایت یکسری نکات ریز و درشت ضرورت پیدا میکند.
با وجود اینکه برخی نکات را مابین مراحل آمادهسازی این سس دلپذیر بیان کردیم، دستهای دیگر از نکات را برای توجه و تاکید بیشتر و راحتی کار شما در بخش زیر لیست کردهایم. بدین منظور، لطفا این نکات را نیز مطالعه کرده و مدنظر قرار دهید:
- حتما پوست گوجهفرنگیها را به همراه قسمت سفت و سفید وسط آن بگیرید.
- برای اینکه طعم سس تندتر شود، میتوانید فلفل سیاه یا چیلی را نیز به آن اضافه کنید.
- اگر برای سسها، طعم ترش را بیشتر میپسندید میتوانید مقداری آب لیموترش تازه را نیز به محتوای سس در حال جوشیدن، اضافه کنید.
- ابدا سیر را از رسپی تهیه سس خوشمزه مارینارا حذف نکنید. با اینکه پودر سیر بهعنوان جایگزین سیر میتواند استفاده شود، اما قطعا عطروطعم قوی و خوشایند سیر تازه را ندارد.
- مواد سس را دستکم، تا زمانی روی حرارت بگذارید که تمام آب گوجهفرنگیها بخار شود. در واقع، سس نباید خیلی رقیق و حتی خیلی غلیظ باشد.
- برای درستکردن سس مارینارا، اگر پیاز دم دستتان نبود، میتوانید از پودر پیاز استفاده کنید.
- اگر در حین پخت احساس کردید مواد سس به روغن بیشتری نیاز دارند، فقط و فقط از روغن زیتون استفاده کنید.
- اگر اورگانو یا پونه کوهی در منزل نداشتید، میتوانید از جعفری خرد شده به همراه ریحان تازه استفاده کنید.
- در تمام مدت جوش خوردن مواد سس، بایستی از حرارت ملایم استفاده کنید.
- بهتر است این سس را تازهتازه تهیه کرده و مصرف کنید. چرا که دارای نگهدارنده نیست.
- برای اینکه سس مارینارا، عطر و رنگ بیشتر و بهتری داشته باشد، میتوانید مقداری پودر پاپریکا نیز به آن اضافه کنید.
- علاوه بر مواد گفتهشده در بالا، میتوانید از خامه نیز برای منسجم کردن بافت این سس و خلق طعمی متفاوت استفاده کنید.
- برای نگهداری سس، آن را درون ظرفی شیشه و تمیز، عاری از هرگونه چربی و رطوبت ریخته و درب آن را پس از هر بار استفاده محکم ببندید. بدین ترتیب، سس میتواند از ۵ تا ۱۰ روز برای شما سالم باقی بماند.
- اگر مایل هستید سس لذیذ مارینارا خانگی شما برای مدت بیشتری سالم بماند، آن را درون قالب یخ ریخته و درون فریزر بگذارید. پس از اینکه سس به فرم غالب منجمد شد، آن را درون کیسه زیپدار مخصوص فریزر قرار داده تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
سس مارینارا، راز خوشمزه شدن پاستا و پیتزا!
طرفداران غذاهای ایتالیایی از جمله انواع پاستا و ماکارونی و پیتزا، بهخوبی با این غذاها و سسهای متنوعی که در آنها به کار گرفته میشوند، آشنا هستند.
یکی از بهترین نمونههای چاشنی یا سسهایی که در این غذاها، بهخصوص ماکارونی استفاده میشود، سس خوشرنگ و لعاب مارینارا است.
این سس با عطر خوشایند و مطبوع اورگانو و آویشن و نیز طعم دلپذیری که بهواسطه سیر و روغن زیتون در آن القا میشود، مزه غذاها را فوقالعاده دلچسبتر و لذیذتر میکند.
بدین ترتیب اکنون که با طرز تهیه سس مارینارا آشنا شدهاید، برای آمادهسازی اسپاگتی متفاوت با این سس ایتالیایی مخصوص، میتوانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ برای تهیه مواد مورد نیاز آن استفاده کنید.
البته درصورتیکه وقت کافی برای درستکردن سس مارینارا خوشمزه ندارید، میتوانید سرویس غذای اسنپ را مدنظر قرار داده و در کسری از زمان، تمام سفارشهای خود را درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید