۱۶ غذای محلی کرمانشاه؛ خوشمزه و اصیل

غذاهای معروف کرمانشاه

غذاهای محلی کرمانشاه بسیار متنوع بوده و می‌توانید انواع کباب، آش، خوراک، خورش و … را در میان آن‌ها بیابید؛ بنابراین شما نیز اگر به غذا‌های محلی شهر‌های مختلف از جمله کرمانشاه علاقه‌مند هستید، در این مطلب با ما همراه شده و نگاهی به معرفی کوتاهی از هر یک بیندازید.

بهترین غذای محلی کرمانشاه

از میان غذا‌های مختلف و اصیل کرمانشاه، این موارد را در نظر داشته باشید:

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

۱- آبگوشت باغی، غذای سنتی کرمانشاهی

آبگوشت باغی

آبگوشت باغی از غذا‌های سنتی و محلی استان کرمانشاه است که با طعمی بی‌نظیر و ترکیباتی خوشمزه، طرف‌داران زیادی را به خود جذب کرده است. دلیل نام‌گذاری این غذا می‌تواند به مواد مورداستفاده در آن مربوط باشد. برای آماده‌کردن آبگوشت باغی از میوه‌ها و مواد گیاهی خاصی استفاده می‌شود که توسط باغداران و کشاورزان تهیه شده است. آبگوشت باغی طعمی خاص و ملس دارد که این غذا را به خوراکی لذیذ برای طبخ و صرف در دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه تبدیل می‌کند‌. آبگوشت باغی استان کرمانشاه از آغاز با میوه‌های تابستانه‌ای که باغداران و کشاورزان فراهم می‌کردند تهیه می‌شد و به همین دلیل آن را آبگوشت باغی یا باغبانی می‌خوانند.

این نوع آبگوشت از مواد غذایی گوناگونی مانند گوشت گوسفندی، میوه‌های تابستانه (آلو، آلبالو، زردآلو، هلو، گیلاس، سیب و …) پیاز، سیب‌زمینی، نخود، لوبیا سفید، ادویه‌های مختلف مانند نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل، برگ‌بو و نعنا تشکیل شده است که هر یک طعم خاص و دلپذیری به این غذا می‌بخشند. اگر از میوه‌های شیرین برای پخت این غذا استفاده می‌شود باید نمک کمتری به ترکیبات آن اضافه کرد. رنگ و عطروطعم آبگوشت باغی به دلیل وجود میوه‌های تازه و خوشمزه، مثال‌زدنی خواهد بود و خوردن آن خصوصا برای افرادی که برای نخستین‌بار آن را امتحان می‌کنند، به خاطره‌ای خوش تبدیل خواهد شد.

۲- دنده کباب، کباب خوشمزه کرمانشاهی با سس مخصوص

دنده کباب کرمانشاه

دنده کباب یکی از غذا‌های خوشمزه کرمانشاه است که بسیاری از افراد به آن علاقه زیادی دارند. این غذا شباهت زیادی به شیشلیک دارد و مواد اولیه اصلی آن گوشت دنده گوسفند است. دنده کباب ممکن است با رسپی‌های مختلفی درست شود که نسخه اصلی آن، با رب گوجه‌فرنگی، زعفران و ادویه‌جات مختلف تهیه می‌گردد.

برای آن که بتوانید این غذا را به‌صورت حرفه‌ای درست کنید، باید کمی صبر و حوصله داشته و به فوت و فن‌های خاصی نیز آگاه باشید.

برای درست‌کردن این غذا، باید گوشت دنده گوسفندی، رب گوجه‌فرنگی، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه، زعفران دم‌کرده، روغن کرمانشاهی و روغن مایع، پیاز و نارنج نیاز دارید. همچنین لازم به ذکر است که این غذا را می‌توانید با برنج یا نان سرو کنید.

برای آن که بتوانید این غذا را به‌صورت کاملا خوشمزه و حرفه‌ای درست کنید، گوشت دنده گوسفند را به شکل پهن و همچنین دراز آماده کنید. سیخ‌های پهنی هم آورده و آن‌ها را درون گوشت فرو کنید. با یک چاقو روی گوشت ضربه بزنید و برای مدت ۴ الی ۵ ساعت در یخچال نگه دارید. سس رب و ادویه‌های خوشمزه این غذای کرمانشاهی نیز بسیار مهم بوده و هر چه سس آن خوشمزه‌تر و حرفه‌ای‌تر آماده شود، نتیجه کار بهتر خواهد بود.

به‌علاوه یکی از مواد اولیه بسیار مهم دیگری که در تهیه این غذای خوشمزه به کار می‌رود، روغن کرمانشاهی است که باید خوب تفت‌داده شده و غلیظ شود.

۳- دست‌پیچ ترد و خوشمزه

دست‌پیچ

دست‌پیچ از غذا‌های ساده و خوش‌طعمی است که می‌توان آن را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با معمول‌ترین و در دسترس‌ترین مواد غذایی تهیه نمود‌. مواد خوراکی مختلفی در این غذا مورداستفاده قرار می‌گیرند که باب میل و سلیقه طیف گسترده‌ای از افراد هستند. دست‌پیچ که به پنکیک هم معروف است، از دو بخش خمیر یا نان و مواد داخلی آن تشکیل شده است.

برای تهیه خمیر یا نان دست‌پیچ به مقداری آرد، شیر، تخم‌مرغ، زعفران و نمک نیاز است. مواد داخل دست‌پیچ نیز شامل پیاز، گوشت چرخ‌کرده، سویا، هویج، جعفری، روغن، ادویه (نمک، زردچوبه، فلفل، پودر سیر و آویشن) و رب گوجه‌فرنگی است که در کنار هم طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌بخشند.

بعد از سرخ کردن پیاز‌ها و اضافه‌کردن مواد خوراکی دیگر، برای طعم‌دار شدن مایع دست‌پیچ از رب و ادویه استفاده کنید. به‌جای گوشت چرخ‌کرده می‌توانید به‌دلخواه از سوسیس استفاده کرده و برای خوش طعم شدن آن قارچ هم اضافه کنید. نان غذا نیز با ترکیب مواد خمیر آماده می‌شود. مواد آماده شده به میزان کافی داخل خمیر ریخته شده و خمیر دور مواد رول می‌شود. رول‌های حاوی مواد را می‌توانید داخل روغن داغ سرخ‌کرده یا آن‌ها را تا زمان طلایی شدن به مدت لازم داخل فر با دمای مناسب قرار دهید. این ترکیب سبک می‌تواند پیش‌غذایی مناسب یا عصرانه‌ای خوشمزه باشد که به‌سرعت تهیه می‌شود و بچه‌ها نیز از خوردن آن لذت می‌برند.

۴- آش سورانه، آش تابستانی

آش سورانه

در لیست غذا‌های محلی کرمانشاه، می‌توانید نمونه‌های مختلفی را پیدا کنید که اغلب طرف‌داران زیادی دارند. یکی از همین غذا‌های خوشمزه، آشی به نام آش سورانه است که با گیاهی خاصی به نام سورانه، درست می‌شود. درست به همین دلیل است که بر این آش، نام سورانه قرار داده‌اند. این غذا، غذای نوروزی این شهر محسوب می‌شود و بیشتر در بهار و تابستان آن را درست می‌کنند.

این گیاه را می‌توان در فصل بهار و در کوهپایه‌های زاگرس یافت و عملا بدون این گیاه، تهیه این آش غیرممکن است، چرا که مهم‌ترین ماده اولیه آش سورانه محسوب می‌شود. البته لازم به ذکر است که این گیاه شبیه به تره و برگ سیر بوده و به همین دلیل می‌توانید از آن، عطروطعم بسیار خوبی را شاهد باشید.

۵- آش دوغ، قدیمی‌ترین آش ایرانی

آش دوغ

آش دوغ یکی از قدیمی‌ترین آش‌های ایرانی است که در اکثر شهر‌های ایران طرز پخت آن یکسان بوده و تا حدودی همه با آن آشنایی دارند. طرز پخت این آش تا حدودی شبیه به دیگر آش‌ها بوده و استفاده از بعضی مواد مغذی در آن کمی تکراری است؛ اما با اضافه‌کردن برخی محتویات دیگر مانند دوغ که رکن اصلی این غذای خوشمزه است، شما از درست‌کردن و خوردن آن لذت خواهید برد.

توجه داشته باشید که میزان مواد اولیه این غذا باتوجه‌به تعداد نفرات، مختلف خواهد بود. این غذا دارای مواد مغذی زیادی است که در خوشمزگی این غذا تأثیر خواهند داشت. استفاده از مواد غذایی همچون نخود، سبزی آش، سیر داغ، پیازداغ، نمک و فلفل سیاه، دوغ، برنج و نعنا داغ در اکثر شهر‌ها یکسان بوده و به خوشمزگی این غذای قدیمی می‌افزاید. این غذا در برخی از شهر‌های موجود در شمال کشور آبکی بوده و به شکل دیگر آش‌ها پخته می‌شود؛ اما ممکن است شما این آش را در برخی شهر‌ها نیز مانند آش شله قلمکار غلیظ و کشسانی مشاهده کنید.

علاوه بر این موضوع نیز در برخی از شهر‌ها این آش به همراه گوشت درست می‌شود که نوعی دیگر از آش دوغ خواهد بود. اما بااین‌حال موادی در این آش مورداستفاده قرار می‌گیرند که در تمامی شهر‌ها یکسان است. درهرصورت این آش بسیار خوشمزه و لذیذ است و شما قطعا از میل کردن آن لذت می‌برید.

۶- خورشت خلال، غذای مجلسی کرمانشاهی

خورشت خلال

خورشت خلال از جمله خورش‌های بسیار خوشمزه کرمانشاهی است که طعم بسیار خوبی دارد. می‌توانیم این خورش را از خورش‌های مجلسی بنامیم که توسط ساکنین این شهر، برای میهمانی‌های بزرگ و مجالس مختلف طبخ می‌شود و سفره را رونق می‌بخشد. برای درست‌کردن خورش خلال، به مواد اولیه مختلفی مانند گوشت خورشتی، خلال بادام، زرشک سیاه، رب گوجه‌فرنگی، گلاب، زعفران دم‌کرده، لیموعمانی، پیاز، دارچین، نمک و فلفل سیاه، زردچوبه و روغن نیاز است.

این خورش عطر بسیار خوبی داشته و به دلیل استفاده از روغن حیوانی، طعم منحصربه‌فردی دارد. همچنین خوب است بدانید که برخی از افراد در این غذا به‌جای روغن از کره نیز استفاده می‌کنند.

گوشتی که در این خورش استفاده می‌شود، ترکیبی از گوشت گوسفند و گوساله است، اما برخی دیگر دوست دارند که این غذا را با گوشت‌های سفید، مانند گوشت مرغ یا بوقلمون نیز تهیه کنند. اگر هم گیاهخوار هستید، می‌توانید با حذف گوشت، آن را به‌صورت گیاهی طبخ کرده و میل کنید. همچنین برای آن که خورش شما خوش‌رنگ‌تر شود، می‌توانید به‌جای دارچین، از چوب دارچین استفاده کنید.

۷- آش بلغور، آش خوشمزه و مغذی

آش بلغور

از خوش‌طعم‌ترین و اصیل‌ترین آش‌های ایرانی، آش بلغور است که ممکن است باتوجه‌به عادات غذایی و فرهنگ هر منطقه از کشور دستور پخت متفاوتی داشته و مواد غذایی فرعی آن گوناگون از یکدیگر باشند. در پخت انواع مختلف آش بلغور ممکن است از گوشت استفاده شده یا از ریختن گوشت داخل غذا صرف‌نظر شود. در پخت این نوع آش از بلغور جو یا بلغور گندم استفاده می‌شود که هر یک طعم و غلظت مطلوبی به غذا می‌دهند‌.

خوردن این آش در دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه متداول است و علاقه‌مندان زیادی دارد. برای تهیه آش بلغور با جو می‌توان از بلغور گندم، گوشت (ماهیچه)، آب گوشت، نخود، عدس، لوبیا چیتی، برنج، سبزی آش خرد شده، پیازداغ، سیر داغ، نعنا داغ، روغن مایع، تخم گشنیز، نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و کشک غلیظ استفاده نمود.

در تهیه آش بلغور بدون گوشت نیز به موادی مانند بلغور جو، نخود، عدس، لوبیا چیتی، برنج، پیاز، سیر، سبزی آش و کشک نیاز است. برای تزئینات آش بلغور می‌توان از کشک محلی، نعنا داغ، پیازداغ، سیر داغ و کوفته ریزه استفاده کرد که علاوه بر زیباتر کردن چهره غذا طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌بخشند و در کنار هم ترکیب فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کنند. آش بلغور معمولا برای صرف در وقت ناهار یا عصرانه آماده می‌شود و به دلیل وجود مواد مغذی نظیر حبوبات، سبزیجات و گوشت در آن، ارزش غذایی بالایی دارد. برای جلوگیری از نفخ لازم است حبوبات مورداستفاده در آش بلغور را از شب قبل از پخت غذا خیس کنید.

۸- آش عباسعلی با گوشت گردن گوسفندی

آش عباسعلی

آش عباسعلی از جمله خوشمزه‌ترین آش‌های معروف ایرانی بوده که اصالت آن به کرمانشاه باز می‌گردد. زمان پخت این آش اغلب در فصل‌های سرد، یعنی پاییز و زمستان است. این آش علاوه بر طعم خوبی که دارد، برای بدن نیز بسیار مفید است، زیرا مواد اولیه تشکیل‌دهنده آن، مغذی هستند. برای درست‌کردن این آش، باید گندم بدون پوست، نخود، عدس، گوشت گردن گوسفندی، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، پیاز و برنج آماده کنید و به کمک ادویه‌هایی مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز، این آش را طعم‌دار کنید.

مانند اغلب آش‌های دیگر، برای تزئین آن می‌توانید از نعنا داغ و پیازداغ استفاده کنید و این آش خوشمزه را نوش جان کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای آنکه پس از خوردن آش دچار دل‌درد نشوید، حتما آب حبوبات نفاخ را چندین بار عوض کرده و آن‌ها را از شب قبل خیس کنید.

۹- شلمین، آش ترش خوشمزه

شلمین

شلمین از غذا‌های خوش طعم و مزه کرمانشاه است که به آش ترخینه شباهت زیادی دارد. مواد اصلی این آش از برگ شلغم و بلغور گندم بوده که آن را با آب انگور یا آب انار ترکیب می‌کنند. طعم این آش متمایل به ترش است و به‌واسطه مواد اولیه‌ای مانند انواع حبوبات، گوشت و قیصی، خاصیت زیادی دارد.

برای درست‌کردن این آش که اغلب در فصل سرما درست می‌شود، به مواد اولیه مختلفی نیاز است. شلم، نخود، عدس، مغز گردو، گوشت، پیاز، برگه زردآلو، روغن، کشمش و نمک را برای درست‌کردن این آش آماده سازید.

۱۰- سیب پلو با سیب‌زمینی، غذای محلی کرمانشاه

سیب پلو

شاید باتوجه‌به اسم این غذا ذهن شما به سمت سیب‌های درختی برود، اما این غذای لذیذ با سیب‌زمینی تهیه و طبخ می‌شود. سیب پلو یک غذای خوش طعم و خوش‌رنگ و لعاب کرمانشاهی است و از جمله غذا‌های پر طرف‌دار در میان ایرانیان به شمار می‌آید. این غذا با موادی همچون برنج، سیب‌زمینی، پیازداغ، گوشت قل‌قلی یا چرخ شده، انواع ادویه‌های دلخواه به همراه روغن حیوانی تهیه می‌شود و یک غذای بااصالت کرمانشاهی را به ارمغان می‌آورد.

سیب پلو طبخ آسانی دارد و به‌سادگی می‌توانید با تجهیزاتی که در آشپزخانه دارید، این غذای لذیذ را آماده کنید. سیب پلو به‌عنوان وعده غذایی اصلی سرو می‌شود و باتوجه‌به گوشتی که در پخت آن است جز غذا‌های مهمانی و رسمی می‌توانید از آن به‌عنوان یک غذای جدید در وعده‌های غذایی خود رونمایی کنید. همچنین این غذا باتوجه‌به گوشت و سیب‌زمینی و تمامی مواد اولیه آن سرشار از مواد مغذی به شمار می‌رود. تمامی مواد اولیه این غذا به‌سرعت جذب بدن شما خواهد شد. زیرا سیب‌زمینی دارای خواص گیاهی بسیاری بوده و گوشت هم سرشار از مواد مغذی پروتئینی است. این غذا را به همراه تن ماهی می‌توانید سرو کنید.

۱۱- خوراک کدوحلوایی، خوش‌عطر و رنگ

خوراک کدوحلوایی

علاقه‌مندان به کدوحلوایی و خواص مفید آن از خوراک کدوحلوایی به‌عنوان غذایی خوش عطروطعم یاد می‌کنند. این خوراک می‌تواند ترکیبی از مواد غذایی مختلف باشد‌. این خوراک خوشمزه باتوجه‌به سلیقه افراد با حبوبات، مرغ و … پخته می‌شود. خوراک کدوحلوایی و عدس از بهترین و لذیذترین میوه‌هایی است که می‌توانید آن را در فصل پاییز طبخ کنید. این غذا باتوجه‌به موادی که در آن مورداستفاده قرار می‌گیرد ممکن است طعم متفاوتی داشته باشد. برای آماده‌کردن این غذا از کدوحلوایی، پیاز، عدس، آب نارنج، رب گوجه‌فرنگی، روغن و ادویه‌هایی مانند نمک، زردچوبه و فلفل سیاه استفاده می‌شود.

خوراک کدوحلوایی غذایی ساده است که می‌توانید آن را در مدت زمانی کوتاه، با رایج‌ترین مواد غذایی آماده کنید و به‌عنوان شام سبک، عصرانه یا پیش‌غذا میل کنید. مطمئنا طعم فوق‌العاده این غذا و خواص سرشاری که در آن وجود دارد بعد از اولین مرتبه پخت و صرف، شما را مشتاق می‌کند که مجددا برای آماده‌کردن خوراک کدوحلوایی اقدام کنید. این خوراک خوش‌رنگ رژیمی را می‌توانید با استفاده از جعفری و شوید نیز بپزید و از نخود آب‌پز شده و برگ نعنا برای افزایش ارزش غذایی این خوراک بهره بگیرید.

۱۲- خورشت کنگر غلیظ، غذای محلی کرمانشاه

خورش کنگر

اگر شما هم جز افرادی هستید که به غذا‌های خورشتی علاقه‌مند هستید، خورشت کنگر به شما پیشنهاد می‌شود. زیرا خورشت کنگر از جمله خورشت‌های قدیمی به شمار می‌رود و در میان ایرانیان این خورشت از محبوبیت زیادی برخوردار است. این خورشت باتوجه‌به طبخ آن با سبزیجات می‌تواند مورد سلیقه کسانی باشد که به سبزیجات علاقه فراوانی دارند.

این غذا با مواد اولیه‌ای همچون گوشت، کنگر، جعفری و ادویه‌های لازم تهیه می‌شود. طبخ این خورشت بسیار سلیقه‌ای است و اگر تنها آن را با سبزیجات آماده کنید، به خورشت کرفس شبیه می‌شود. اگر به این خورشت حبوباتی اضافه کنید و رنگ و لعابی دهید، به خورشت قیمه بسیار شبیه می‌شود. اما اساس آن یعنی وجود سبزی به نام کنگر لازم است و اضافه نمودن مابقی مواد اولیه به‌صورت دلخواه و سلیقه‌ای است.

طبخ این خورشت اکثرا با گوشت قرمز است، اما شما با سایر گوشت‌ها می‌توانید به پخت آن اقدام کنید و اگر مایل به طعم گوشت در غذای خود نیستید، می‌توانید خورشت خود را به‌صورت کاملا گیاهی آماده کنید. این خورشت به دلیل وجود سبزیجات در آن دارای منبعی از فیبر است که برای بدن شما بسیار مفید است. همچنین برای خوش‌عطر بو شدن و جلوگیری از روغن‌های شرکتی می‌توانید از روغن‌های حیوانی استفاده کنید.

۱۳- هلو کباب با گوشت چرخ‌کرده و کشمش

هلو کباب

هلو کباب از خوشمزه‌ترین غذا‌های محلی و سنتی استان کرمانشاه است که علاقه‌مندان زیادی دارد و از مواد خوراکی مفید تهیه می‌شود. استفاده از روغن محلی برای طبخ این غذا به خوش پخت شدن و خوش طعم شدن آن کمک خواهد کرد. این خوراک خوش طعم را می‌توانید به‌راحتی برای ناهار و شام یا به‌عنوان پیش‌غذا در مهمانی‌ها طبخ کنید. برای تهیه این غذای خوشمزه به گوشت چرخ‌کرده، نخود یا لپه پخته شده، پیاز رنده شده، روغن محلی کرمانشاه، کشمش، گردو، هلو یا آلو، آبغوره، ادویه (نمک، زردچوبه، فلفل)، زعفران و آب نیاز خواهید داشت. این غذا برای آماده‌شدن نهایتا به ۲ ساعت زمان نیاز خواهد داشت و بعد از پختن آن می‌توانید از نتیجه لذت ببرید.

طعم ملس هلو کباب کرمانشاه این غذا را به خوراکی متفاوت تبدیل می‌کند که هم در وعده‌های مختلف روزانه و هم در مناسبت‌های متفاوت می‌توان از این غذا استفاده نمود‌. میزان‌ترشی یا شیرینی کباب‌ها یا کوفته‌های این غذا می‌تواند بسته به ذائقه افراد کم یا زیاد باشد. استفاده از کشمش و آلوی خیس شده برای پرکردن کوفته‌ها نیز تأثیر فوق‌العاده‌ای در طعم غذا دارد. این غذا به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین خوراک‌های محلی و غذا‌های اصیل ایرانی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و به دلیل استفاده از گروه‌های مختلف مواد غذایی در آن، جزء مفیدترین و مغذی‌ترین خوراک‌ها به شمار می‌آید. این غذای خوش طعم را می‌توانید با انواع مختلف سبزیجات یا ترشی‌های گوناگون طبخ کنید. برای خوش طعم و خوش‌عطرتر کردن هلو کباب می‌توانید برای تهیه کوفته‌ها از مقداری شوید نیز استفاده کنید.

۱۴- آش کشک و بادمجان، پر از کلسیم

آش کشک و بادمجان

از غذا‌های بااصالت کرمانشاهی می‌توان به آش کشک و بادمجان اشاره نمود. این آش از طعم بسیار فوق‌العاده برخوردار بوده؛ اما طعم آن شاید برای تعدادی از افراد مناسب با ذائقه آنان نباشد.

آش کشک و بادمجان به‌عنوان پیش‌غذا یا در کنار غذا سرو می‌شود و افراد در مهمانی‌های خود این غذا را به‌تنهایی سرو نمی‌کنند. این آش با سبزیجات و حبوبات و گوشت تهیه می‌شود و شاید کم‌تر کسی از نظر ذائقه‌ای این آش را نپسندد.

استفاده از گوشت و حبوبات این غذا را به لذیذ‌ترین و مغذی‌ترین غذا تبدیل می‌کند، چرا که تمام منابع غذایی موردنیاز بدن در این آش وجود دارد. زیرا حبوباتی که برای تهیه این غذا استفاده شده‌اند، سرشار از ویتامین‌ها و املاح موردنیاز بدن هستند و از ابتلا به بیماری‌های زیادی جلوگیری می‌نمایند.

آش کشک و بادمجان جز غذا‌هایی با طبخ آسان به شمار می‌رود و می‌توانید این آش را در مدت زمانی کوتاه آماده کنید و بر سر سفره‌های میهمانی رنگین خود قرار دهید و از عطر و طعم آن لذت ببرید.

۱۵- ونوشک پلو، غذای محلی کرمانشاه لذیذ و خوش‌عطر

ونوشک پلو

در میان غذا‌های محلی استان کرمانشاه، ونوشک پلو جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذای سنتی جزء لذیذترین غذا‌های سنتی ایران است که به دلیل طعم و عطر خوشایند خود طرف‌داران زیادی دارد. برای پخت این غذا به ونوشک تازه، گوشت چرخ‌کرده، برنج، پیاز سرخ شده، رب گوجه‌فرنگی، روغن حیوانی یا روغن زیتون، زعفران دم شده و ادویه (نمک، زردچوبه و فلفل) نیاز است.

طبخ ونوشک پلو آسان و بی‌دردسر انجام می‌شود و نتیجه آن برای شما لذت‌بخش خواهد بود. شما می‌توانید ونوشک پلوی کرمانشاهی را در عرض ۲ ساعت آماده کرده و از خوردن آن در کنار خانواده و دوستانتان لذت ببرید. این غذای محلی برای وعده‌های شام یا ناهار بسیار مناسب است.

ونوشک پلو به‌عنوان یکی از غذا‌های سنتی در سراسر ایران محبوبیت دارد و می‌توانید از آن به‌عنوان غذایی متفاوت در مهمانی‌ها نیز استفاده کنید. مواد غذایی مفید و خوش‌طعمی که در این خوراک مورداستفاده قرار می‌گیرند، ارزش غذایی بالایی دارند‌. توجه داشته باشید که استفاده از ادویه‌های پلویی مخصوص برای آماده‌کردن این غذا نیز به خوش‌عطرتر کردن آن کمک می‌کنند. اگر پخت ونوشک پلو را برای مهمانی‌های خود در نظر گرفته‌اید لازم است مقدار و حجم مواد غذایی مورداستفاده را افزایش دهید.

۱۶- کوفته نخود، خوشمزه و سبک

کوفته نخود

کوفته یکی از لذیذ‌ترین و قدیمی‌ترین غذا‌های ایرانی به‌حساب می‌آید که انواع متفاوتی از آن وجود دارد که کوفته نخود یکی از آن‌ها است. برای درست‌کردن اکثر کوفته‌ها شما به گوشت چرخ‌کرده احتیاج دارید که یکی از اصلی‌ترین مواد موجود در این غذا باستانی است. طرز تهیه کوفته نخود شباهت بالایی به کوفته تبریزی دارد و تنها تفاوت‌هایشان را می‌توان تخم‌مرغ و لپه دانست. زیرا در کوفته نخود همان‌طور که از نام آن نیز پیدا است، نخود جایگزین لپه می‌شود.

نکته جالب دررابطه‌با این کوفته این است که در زمان درست‌کردن غذا شما نباید نخود‌ها را بپزید و نخود‌ها باید به طور نپخته به دیگر مواد موجود در کوفته اضافه شوند. اضافه نکردن تخم‌مرغ در این نوع کوفته می‌تواند نکته مثبتی برای شما باشد، زیرا دیگر نیازی به تحمل بوی زهم و اعمال برخی کار‌ها برای ازبین‌بردن بوی آن نخواهید داشت. پخت کوفته نخود یکی از تجربیات بسیار دلچسب خواهد بود؛ زیرا این غذای خوشمزه از موادی همچون گوشت چرخ‌کرده، نخود خام، برنج نیم دانه یا تمام دانه خام، آرد نخودچی، سبزیجات خشک شده؛ مانند ترخون یا شوید، پیاز، نمک و فلفل سیاه، ادویه کاری یا مخلوط و رب گوجه‌فرنگی درست می‌شود که موجب خوشمزگی این غذا خواهد شد.

سفارش انواع غذای محلی کرمانشاه از سرویس غذای اسنپ

اگرچه تهیه هر یک از انواع غذای محلی کرمانشاه در آشپزخانه منزل، جذابیت خود را دارد؛ اما شما می‌توانید از طریق سرویس سفارش غذا اسنپ غذا، هر یک از این غذا‌های خوشمزه را به‌صورت اینترنتی از رستوران‌ها سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید. همچنین درصورتی‌که تمایل به پخت هر یک از غذا‌ها داشتید، می‌توانید مواد موردنیاز برای تهیه آن غذا را از طریق سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ سفارش داده و در سریع‌ترین زمان ممکن درب به منزل تحویل بگیرید. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *