کیوی یکی از میوههای جذاب و بسیار خوشمزه است که میتوانید آن را در مدل ترشوشیرین در بازار پیدا کرده و خریداری کنید. معمولا با استفاده از این میوه خوشمزه محصولات متنوعی مانند ترشی، لواشک، مربا و… درست میکنند. در میان این موارد، نحوه درستکردن مربای کیوی بسیار ساده است و خودتان میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه مربای کیوی به سادهترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا نحوه درستکردن این مربا را یاد بگیرید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای درستکردن مربای کیوی
در جدول زیر مواد اولیه و لازم برای تهیه مربای کیوی قید شده است. با استفاده از این مواد اولیه شما میتوانید حداقل ۲ شیشه مربا را آماده کرده و میل کنید. در نظر داشته باشید که کیفیت مربای کیوی خانگی، نسبت به مرباهایی که از بیرون خریداری میکنید بیشتر بوده و از بابت سلامت آن خیالتان راحت است.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
کیوی | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
لیموترش | یک قاشق غذاخوری |
آب | ۲۵۰ گرم |
طرز تهیه مربای کیوی بهصورت مرحلهبهمرحله
در ادامه قرار است تا به طرز تهیه مربای کیوی بهصورت مرحلهبهمرحله بپردازیم. در نظر داشته باشید که روشهای درستکردن این مربا کاملا متنوع است و ممکن است که برای نحوه درستکردن مربای کیوی چند دستور متفاوت وجود داشته باشد که ما در این مقاله سعی کردیم سادهترین روش را به شما آموزش دهیم.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای تهیه مربای کیوی، انتخاب و خرید کیوی است. بهتر است تا برای درستکردن این مربا به سراغ کیویهایی بروید که سالم و تا حدودی سفت هستند تا در زمان درستکردن مربا له نشوند و این مربا ظاهر مجلسی خود را حفظ کند.
- مرحلهی دوم: بعد از انتخاب و خرید کیویها نوبت به شستن آنها میرسد. بهترین روش برای انجام این کار این است که در ابتدا همهی کیویها را در یک ظرف پرازآب بیندازید، بگذارید تا ۱۰ دقیقه بمانند و گلولای آنها خارج شوند.
- مرحلهی سوم: سپس کیویها را بهخوبی آبکش کنید و بشویید و در نهایت اجازه دهید تا درون آبکش بماند و آب اضافهی آنها خارج شود. حتی میتوانید با استفاده از یک دستمال نسبت به خشککردن آنها اقدام کنید.
- مرحلهی چهارم: بعد از خشکشدن کیویها، نوبت به پوست گرفتن آنها میرسد. در این مرحله به یک چاقوی تیز نیاز دارید تا با کمک آن پوست نازک روی کیویها را جدا کنید و سپس به شکل دلخواه برش دهید. البته بهتر است تا آنها را بهصورت حلقهای برش دهید تا ظاهر جذابتری داشته باشد.
- مرحلهی پنجم: حالا باید یک قابلمهی مناسب را انتخاب کنید و درون آن به میزان کافی و گفته شده، آب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا به جوش آید و زمانی که آب در آستانهی به جوش رسیدن بود، باید شکر را به آن اضافه کنید.
- مرحلهی ششم: با کمک یک ملاقه شروع بههمزدن کنید تا شکر به طور کامل درون آب حل شود. در نهایت زیر قابلمه را اندکی کمتر کنید و اجازه دهید تا مخلوط آب و شکر کمی غلیظ شود و به حالت شهد در بیاید.
نکته: در نظر داشته باشید که به غلظت مناسب رسیدن، موضوع خیلی مهمی است. چرا که اگر شهد خیلی آبکی باشد مربا بهزودی کپک میزند و اگر شهد خیلی غلیظ باشد، سبب شکرکزدن مربا خواهد شد.
- مرحلهی هفتم: بعدازاین که شهد مربا آماده شد، باید کیوی خرد شده را به آن اضافه کنید. در این مرحله نباید زیر قابلمه زیاد باشد و باید اجازه دهید تا کیویها روی حرارت ملایم بهآسانی بپزند و نرم شوند.
- مرحلهی هشتم: زمانی که کیوی را به قابلمه اضافه کردید، متوجه خواهید شد که شربت از جوش میافتد. پس مجددا باید صبر کنید تا شربت شروع به جوشیدن کند. در این مرحله ممکن است مشاهده کنید که کفهایی بر روی سطح مربا جمع میشوند.
- مرحلهی نهم: با کمک یک قاشق کفهای ایجاد شده را جمع کنید و دور بریزید. انجام این کار باعث میشود تا در پایان، مربای خوشرنگتر و شفافتری داشته باشید. در نهایت باید به مدتزمان ۳۵ تا ۴۵ دقیقه به مربا فرصت دهید تا به طور کامل بپزد.
- مرحلهی دهم: بعد از گذشت این مدت مربای کیوی شما آماده است، باید زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شود. آن را تست کنید تا متوجه شوید که آیا به قوام موردنظر رسیده است یا خیر!
نکته: برای انجام این کار باید مقداری از شهد مربا را روی انگشتانتان ریخته و بین دو انگشت تست کنید و ببینید که آیا حالت کشداری دارد یا نه! اگر شربت مربا بین دو انگشت شما کش بیاید، یعنی مربا به قوام موردنظر رسیده است.
- مرحلهی یازدهم: اگر دوست داشته باشید، میتوانید در پایان پخت مربا آب لیموترش را به قابلمه اضافه کنید. چند ثانیه صبر کنید تا با سایر مواد درون قابلمه جوش بخورد و در ادامه قابلمه را از روی حرارت بردارید تا مربا از حرارت بیفتد.
نکته: همچنین شما نباید مربا را مستقیما در یخچال قرار دهید و بهتر است زمانی که آن را از روی حرارت برداشتید، به مدت یک شب در فضای آشپزخانه قرار دهید. سپس درون ظروف شیشهای دربدار بریزید. مربای کیوی شما به همین سادگی آماده شد و میتوانید آن را به همراه صبحانه میل کنید یا بهعنوان شهد برای تزیین انواع شیرینی و کیک از آن استفاده کنید.
طرز تهیه مربا کیوی له شده
علاوه بر این که شما میتوانید مربای کیوی را با ظاهر جذاب و مجلسی درست کنید، این امکان نیز وجود دارد تا آن را بهصورت له شده نیز درست کنید و در این حالت شبیه به مارمالاد خواهد بود و طعم خوبی نیز دارد. در ادامه به روش درستکردن مربای کیوی له شده پرداختهایم.
- مرحلهی اول: مانند روش قبل باید کیوی را بهخوبی شسته، پوست بگیرید و در نهایت آن را بهصورت حلقهای برش دهید.
- مرحلهی دوم: در ادامه باید کیویهای حلقهای شده را بهصورت لایهای درون قابلمهای مناسب بچینید و روی آنها نیز یک لایه شکر بریزید. این کار را باید تا جایی که کیوی و شکر دارید، انجام دهید.
- مرحلهی سوم: سپس قابلمه را به مدت ۱۲ ساعت درون یخچال قرار دهید تا آب بیندازد. بعد از گذشت این مدت دو لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا شروع به پختن کند.
- مرحلهی چهارم: اگر در طول مدت پخت، کفهای سفید بر روی قابلمه جمع شد باید آنها را جمع کرده و دور بریزید. بعدازاین که مربا کمی جوشید و نرم شد، باید آن را از روی حرارت بردارید و با کمک میکسر یا گوشتکوب برقی به حالت پوره در بیاورید.
- مرحلهی پنجم: زمانی که مواد کاملا پورهای شدند، باید مجددا آنها را به قابلمه برگردانید و بگذارید تا کمی غلیظ شوند. اگر دوست دارید تا این مربا خیلی حالت آبکی نداشته باشد میتوانید یک قاشق غذاخوری ژلاتین و کمی آبلیمو نیز به آن اضافه کنید.
در نهایت باید زیر مربا را خاموش کنید و آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات درستکردن مربای کیوی
باید بگوییم که همانطور که متوجه شدید نحوه درستکردن مربای کیوی بسیار ساده است، اما نکاتی وجود دارد که باید بدانید و رعایت کنید. در ادامه به برخی از این نکات اشاره کردهایم:
- اگر دوست دارید تا طعم مربای شما شیرینتر باشد، میتوانید به میزان دلخواه و بیشتر شکر به آن اضافه کنید.
- اگر دوست داشته باشید و در صورت دلخواه میتوانید به میزان ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به مربا اضافه کنید تا رنگ و طعم مربا بهتر شود.
طعم مربای کیوی خانگی چیز دیگری است
طرز تهیه مربای کیوی بسیار ساده است و همانطور که متوجه شدید با کار سختی روبهرو نیستید. با این دو روش گفته شده شما میتوانید مربای کیوی را به بهترین شکل ممکن درست کرده و در مراسمهای صبحانه و عصرانه از آن استفاده کنید. همچنین، اگر تمایل داشته باشید میتوانید مواد اولیه این مربا را از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ خریداری کنید. این سرویس خرید شما را در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان میرساند.
دیدگاهتان را بنویسید