سوسیسها یکی از محبوبترین غذاهایی محسوب میشوند که در دسته فرآوردههای گوشتی جذاب و پرطرفدار هستند. در حالت کلی سوسیس از گوشت چرخکرده سفید و قرمز تهیه میشود و با استفاده از نمک، ادویه، سبزیجات و چربیهای خوراکی در کنار افزودنیهای مجاز آن را آماده میکنند. در گذشته سوسیس را در داخل روده حیوانات میریختند و آن را میپختند. ولی امروزه علاوه بر روده حیوانات از پوشش کلاژن، پلاستیک و سلولز استفاده میکنند.
خانواده جذاب سوسیسها
با درنظرگرفتن مواد نگهدارنده که در زمان طبخ سوسیس به آن اضافه میشود، ماندگاری آن افزایش پیدا کرده و میتوان تا مدتها آن را در یخچال نگهداری کرد. انواع مختلفی سوسیس در سراسر جهان وجود دارد که در ادامه آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
سوسیس آلمانی
در میان انواع سوسیس، سوسیس آلمانی با گوشت قرمز تهیه میشود و معمولا درصد گوشت آن بین ۴۰ تا ۷۰ درصد است. از این سوسیس یعنی سوسیس آلمانی برای تهیه سوسیس بندری استفاده میکنیم. کافی است که این سوسیس را در روغن سرخکرده و با انواع ادویه و مخلفات آماده کنید. البته در تهیه سوسیس بندری میتوانید از غذاهای دیگر نیز استفاده کنید اما بیشتر مرسوم است که برای تهیه این غذا از سوسیس آلمانی استفاده میکنند.
سوسیس گوشت
یکی از خوشمزهترین انواع سوسیس، سوسیس گوشت است که آن را با گوشت گوساله، گوسفند، مرغ و بوقلمون یا گوشت مخلوط تهیه میکنند. از جمله دلایلی که سبب محبوبیت این سوسیس شده، ارزش غذایی بالای آن به دلیل گوشت مرغوبی است که در آن استفاده میشود. در واقع هر چه مقدار گوشت استفاده شده و کیفیت آن بالاتر باشد سوسیس شما ارزش غذایی بیشتری دارد. همچنین بالا بودن ارزش غذایی، طعم آن را نیز متفاوت کرده است. سوسیس گوشت معمولا با ۹۰ درصد گوشت قرمز تهیه میشود که پیشنهاد میکنیم حتما طعم بینظیر آن را امتحان کنید. برخی از افرادی که این سوسیس را مصرف میکنند به دلیل چربی بالایی که دارد آن را با روغن طبخ نمیکنند. به شما توصیه میکنیم که این سوسیس ۹۰ درصد گوشت را بهصورت کبابی و روی بخارپز، زغالی یا گریل تهیه کنید. البته بد نیست بدانید که انواع سوسیسهای گوشت با درصد ۷۰ درصد، ۸۰ درصد یا ۹۰ درصد تولید میشوند که به طور حتم میزان گوشت قرمز در طعم و کیفیت سوسیس تأثیر بسزایی دارد.
سوسیس فرانکفورت
سوسیس فرانکفورت را در میان انواع سوسیس معمولا با ۷۰ درصد گوشت تهیه میکنند و محبوبیت زیادی در بین عاشقان سوسیس دارد. این سوسیس از دید مصرفکنندگان به دلیل استفاده زیاد از گوشت در آن بهشدت خوش طعم، مرغوب و معطر است. در حالت کلی در سوسیس فرانکفورت ۷۰ درصد گوشت قرمز، نشاسته، نمک، گلوتن، روغن مایع، ادویه و افزودنیهای مجاز استفاده میشود. البته سوسیس فرانکفورت ۸۰ درصد گوشت هم وجود دارد که اگر کلسترول و چربی خون بالایی ندارید میتوانید از آن استفاده کنید. این نوع سوسیس چربی زیادی دارد و بهتر است آن را در زمان طبخ بهصورت کبابی یا گریل شده استفاده کنید. از این سوسیس در پیتزا، ساندویچ و انواع سالاد استفاده میشود. عطر بسیار دلنشینی دارد که وقتی آن را روی زغال کباب میکنید وسوسهانگیز و اشتهاآور است.
سوسیس کراکف
یکی دیگر از انواع سوسیس، سوسیس کراکف است که آن را تقریبا با گوشت ۵۰ درصد تا ۷۰ درصد تهیه میکنند. در تهیه این سوسیس از ادویهجات، روغن مایع، آرد و گلوتن استفاده میشود و در ۲ نوع ساده و پنیری تولید میشود. عطر وسوسهکنندهای دارد و تولیدکنندگان سوسیس کراکف پنیری برای حفظ سلامت و همینطور ماندگار شدن محصول خود، آن را بهصورت وکیوم شده تولید و به بازار عرضه کردهاند. در تهیه انواع خوراکها این سوسیس را بهصورت بخارپز یا آبپز مورداستفاده قرار میدهند و بیشتر در پیتزا و ساندویچ از سوسیس کراکف استفاده میشود. بخارپز سوسیس کراکف عطر بینظیری دارد.
سوسیس شکاری
اگر تمایل دارید سوسیسی داشته باشید که درصد بالایی گوشت دارد، به شما توصیه میکنیم سوسیس شکاری را انتخاب کنید. در میان انواع سوسیس، سوسیس شکاری با درصد گوشت ۹۷ درصد خالص گوساله و گاه ۱۰۰ درصد گوشت، گزینه بسیار عالی محسوب میشود. این سوسیس را با نمک خوراکی، روغن نباتی، آرد گندم، سیر، ادویهجات و طعمدهندههای مجاز خوراکی تهیه میکنند. تولیدکنندگان سوسیس شکاری آن را در یک غشای محکم از روده گوسفند با طعم تند قرار میدهند تا خوشمزهترین غذا را بتوانید با آن تهیه کنید. از غذاهای جذابی که با این سوسیس میتوان تهیه کرد این است که این سوسیس را بهصورت حلقههای کباب شده روی زغال با طعمدهندهها و ادویهها تهیه کرده و با پنیر چدار آب شده، سیبزمینی سرخ شده و سس سرو میکنند.
سوسیس هاتداگ
از جمله محبوبترین و خوشمزهترین سوسیسها، سوسیس هاتداگ نام دارند. سوسیس هاتداگ را به طور معمول با گوشت قرمز تهیه میکنند که البته با گوشت سفید مرغ نیز قابلعرضه است. تولیدکنندگان سوسیس هاتداگ با درنظرگرفتن درصد گوشت، این محصول را به طرفداران سوسیس هاتداگ عرضه میکنند. ضمن اینکه بد نیست بدانید بهترین روش خوردن سوسیس هاتداگ بهصورت کبابی و سرخ شده است. همچنین این سوسیس از ۵۵ درصد تا ۸۰ درصد در بازار موجود است که البته آن را با گوشت و پنیر به شکل دودی نیز میتوان یافت.
سوسیس کوکتل
از دیگر از انواع سوسیسها که بسیار مشهور است سوسیس کوکتل است که در سراسر دنیا با سایزهای کوچک و حجمهای متفاوت تولید میشود. این سوسیسهای جذاب گوشتی طرفداران بسیار زیادی دارند و تنوع آنها در حجمهای متفاوتی است که تولید میشوند.
مهمترین آنها، کوکتل گوشت، گوشت دودی، پنیری، ویژه، ویژه دودی و مرغ ویژه است که از ۵۵ درصد تا ۸۰ درصد گوشت در بازار موجود هستند. با سوسیس کوکتل غذاهای متنوع و جذابی میتوان تهیه کرد و آن را در انواع پیتزاها و ساندویچها در کنار سسها و ادویهها میل کرد.
در بسیاری از کشورها از کوکتل در تزیین خوراک بوقلمون، بیکن و غیره استفاده میشود. البته مردم در حالت کلی ترجیح میدهند که این سوسیس را با سس کچاپ و سرخ شده نوش جان کنند. شما میتوانید این سوسیس را در فر و مایکروویو گریل کنید. کباب شده کوکتل نیز طعم بینظیری دارد که توصیه میکنیم حتما آن را امتحان کنید.
سوسیس بلغاری
سوسیس بلغاری همانطور که از اسمش نیز میتوانید حدس بزنید برای اولینبار در کشور بلغارستان و بر طبق عادات و اصول غذایی مردم این کشور تولید شد. نسخه اصلی و بلغاری این سوسیس نوع سالامی آن است که بهصورت خشک و با طعمی تند در یک پوشش مستطیل شکل با حجم و سطح متوسطی تولید میشود. در ایران سوسیس بلغاری را بهصورت حجیم و با درصدهای مختلف گوشت قرمز، گاو، گوساله و مرغ تهیه کرده که آن را به نام سوسیس بلغاری گوشت قرمز و مرغ و مخلوط گوشت قرمز و گوشت مرغ میشناسند. در تهیه کردن سوسیس بلغاری از ۵۰ تا ۷۰ درصد گوشت قرمز و همینطور ۸۰ درصد گوشت مرغ استفاده خواهد شد. انواع غذاهای ترکیبی، خوراک سوسیس بلغاری، ساندویچ خوشمزه سوسیس بلغاری و پیتزاها، از جمله غذاهایی هستند که میتوانید با آن تهیه کنید.
سوسیس چریتسو
سوسیس چریتسو یکی دیگر از انواع سوسیس محسوب میشود که در سراسر دنیا بسیار مشهور و پرطرفدار است. این سوسیس شکلی حلزونی و رنگی قرمز دارد و در تمام کشورها به جز ایران آن را با گوشت خوک تهیه میکنند. به دلیل ممنوع بودن استفاده از گوشت خوک در کشور ما نیز تولیدکنندگان، این سوسیس را با گوشت خالص گوساله تهیه میکنند. مهمترین نکته در مورد این سوسیس پوشش آن است که در گذشته آن را در روده حیوانات قرار میدادند. البته در ایران و برخی دیگر از کشورها از پوششهای دیگری هم استفاده میشود.
طعم فوقالعاده و درصد بالای گوشت خالص گوساله بین ۸۰ تا ۹۰ درصد، سبب شده تا این سوسیس یکی از پرطرفدارترین سوسیسها محسوب شود. همچنین بد نیست بدانید که در دیگر کشورها این سوسیس را با گوشتهای دیگر و حتی غضروف نیز تهیه میکنند. معمولا در کشورهای اروپایی این سوسیس را بهصورت تخمیری، دودی یا خشک تهیه میکنند و در زمان مصرف نیاز به پختن و سرخ کردن آن نیست.
سوسیس انگشتی
آخرین سوسیس در میانه انواع سوسیسها، سوسیس انگشتی نام دارد که بسیار جذاب و دوستداشتنی است. اندازه این سوسیسها کوچک است و بهاندازه بند انگشت دست هستند که نوع کوکتل آنها بر اساس فینگرفودها مورداستفاده قرار میگیرد. فینگرفودها غذاهای کوچکی هستند که در لغت به غذاهای انگشتی معروف بوده و در انواع ساندویچ، کوکو و با موادی مانند سیبزمینی و بادمجان طبخ میشوند.
این سوسیسها را معمولا به سیخ میکشند و برای خوردن آنها نیازی و قاشق و چنگال و چاقو نیست. سوسیس انگشتی با ۵۰ درصد گوشت قرمز، شیرخشک، گلوتن، روغن مایع، نمک و ادویههای مجاز تهیه میشود. در تهیه سوسیسهای انگشتی از مواد بسیار مرغوبی استفاده میشود، به همین خاطر بهراحتی میتوانید آنها را برای غذاهای مورد نظری که میخواهید در مجالس و مهمانیها تهیه کرده و مورداستفاده قرار دهید.
انواع غذاهای متنوع با سوسیس
همانطور که پیشتر اشاره کردیم سوسیسها انواع مختلفی دارند. به همین دلیل میتوان انواع غذا با سوسیس را تهیه کرده و نوش جان کرد. سوسیس غذایی است که زمان طبخ کوتاهی دارد و به بهترین شکل ممکن میتوان آن را با سایر مواد مخلوط کرد. سوسیسها را میتوان با سیبزمینی، قارچ، ذرت، پنیر پیتزا و سایر سبزیجات و صیفیجات مخلوط کرده و غذاهایی لذیذ و خوشمزه تهیه کرد. در ادامه با چند غذای پرطرفدار که در آنها از سوسیس استفاده شده است با شما هستیم.
«سفارش انواع ساندویچ با سوسیس»
کوکوی سوسیس
اولین غذایی که میخواهیم با سوسیس معرفی کنیم کوکوی سوسیس نام دارد. در این غذا از سوسیس و تخممرغ، گوجهفرنگی، ادویه و سیبزمینی استفاده میشود و تهیه آن زمان کوتاهی میخواهد. کوکوی سوسیس طعم تند و جذابی دارد که البته با درنظرگرفتن ذائقه خود میتوانید طعم آن را تغییر دهید.
پاکوره سیبزمینی و سوسیس
پاکوره سوسیس یکی از غذاهای بسیار پرطرفداری بوده که محصول کشور هندوستان است. این غذا را از سوسیس و سیبزمینی تهیه میکنند که یک میان وعده بسیار خوشمزه و خوش طعم محسوب میشود. در این غذا از آرد گندم، آرد نخودچی، سبزیجات معطر، سوسیس و سیبزمینی، ادویهجات، پیاز و پودر تخم گشنیز استفاده میشود و طرز تهیه بسیار سریعی دارد. پاکوره سوسیس و سیبزمینی را میتوانید با سس کچاپ یا مایونز نوش جان کنید.
سوسیس و تخممرغ
بدون شک یکی از غذاهایی که همه ما از آن خاطرههای فراوانی داریم سوسیس و تخممرغ است. غذای جذاب و دوستداشتنی که در زمان کودکی بسیار برای ما لذیذ بود و هنوز هم یکی از وعدههای غذایی پر طرفدار خصوصا در وعده صبحانه محسوب میشود. سوسیس و تخممرغ همانطور که از نامش پیداست با مواد اولیه سوسیس، تخممرغ، نمک و روغن تهیه میشود که میتوانید کمی ادویه و رب گوجهفرنگی نیز به آن اضافه کنید. زمان پخت کوتاهی دارد، مقوی و لذیذ است و تمام ذائقهها از طرفداران پروپاقرص آن محسوب میشوند.
رولت سوسیس
رولت سوسیس همانطور که از نامش مشخص است یکی از انواع غذا با سوسیس محسوب میشود که آن را باید با آرد یا خمیرهای آماده موجود در بازار تهیه کنید. یک میان وعده دلچسب که از سوسیس و سیبزمینی، تخممرغ، آرد یا خمیر پیتزا و پودر کنتاکی و روغن سرخکردنی تهیه میشود و طرز تهیه بسیار جذاب و کوتاهی دارد. البته شما میتوانید در زمان قرار دادن سوسیس در میان خمیر، کمی پنیر پیتزا نیز روی آن بریزید تا در زمان خوردن، یک رولت سوسیس پنیری جذاب داشته باشید.
خوراک سیبزمینی و سوسیس
این غذا خوراکی بسیار ساده و جذاب است و اگر فرصت نداشته باشید بهراحتی در کوتاهترین بازه زمانی میتوانید آن را تهیه کنید. در تهیه این غذا همانند سوسیس بندری از گوجهفرنگی، پیاز و ادویهجات استفاده میشود. با این تفاوت که فلفلدلمهای، قارچ و ادویهجات نیز در آن مورداستفاده قرار میگیرد. یک غذای راحت، سریع و آسان که البته تمام اعضای خانه عاشق آن خواهند شد.
خوراک قارچ، سوسیس و پنیر پیتزا
غذای بعدی که میتوان آن را در دسته انواع غذا با سوسیس که البته بسیار لذیذ هم است قرارداد، قارچ، سوسیس و پنیر پیتزا است. بسیار لذیذ و خوشمزه بوده و سرشار از پروتئین گیاهی است. این غذا را شما میتوانید بهصورت پیتزا با خمیر پیتزا، سوسیس، فلفلدلمهای، مرغ پخته شده، قارچ، گوجهفرنگی، پنیر پیتزا و ادویهجات تهیه کنید.
فراموش نکنید که مکمل این غذا سس کچاپ بوده و تنها کافی است که این غذا را ۲۰ دقیقه در فر با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد قرار بدهید. بعدازاین مدتزمان، پیتزای لذیذ سوسیس شما آماده است، نوش جان! فراموش نکنید که این غذا محبوب بچهها است.
مثل سوسیس بااخلاق و همهفنحریف
در سراسر دنیا سوسیسها و کالباسهای متعدد و متنوعی تولید میشوند که البته تنوع سوسیسها در کشور ما از سایر کشورهای دنیا کمتر است. ما در این مطلب سعی کردیم تا تمام سوسیسهای جذاب و خوشطعمی که در کشورمان ارائه میشوند را به شما معرفی کنیم. درهرحال اگر هوس خوردن یک ساندویچ سوسیس جذاب و خوشمزه یا یک غذای لذیذ با سوسیس را داشتید اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ، بهراحتی و در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه میتوانید مواد موردنیاز را درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید