مواد لازم برای تهیه خورش قیمه نذری
یکی از غذاهای سنتی و خورشهای پرطرفدار ایرانیان که با دستور پختهای مختلفی تهیه و آماده میشود، خورش قیمه است. این خورش نه تنها غذای سالم و مناسبی برای مهمانیهای خانگی به حساب میآید، بلکه در بسیاری از مراسمها و مجالس مذهبی نیز با همین غذا از مهمانان خود پذیرایی میکنند.
قبل از اینکه با طرز تهیه خورش قیمه آشنا شوید بهتر است مواد اولیه لازم برای تهیه این خورش را بشناسید.
مواد لازم | مقدار لازم |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
زردچوبه | به اندازه دلخواه |
روغن | به اندازه دلخواه |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذا خوری |
۱۰ مرحله درست کردن خورش قیمه زعفرانی و مجلسی
شاید خورش قیمه بیش از ۱۰ دستور پخت داشته باشد ولی در این مقاله ما قصد داریم مراحل یکی از رایجترین روشهای طرز تهیه خورش قیمه را برای شما به طور کامل شرح دهیم.
- مرحلهی اول: لپهها را از شب قبل خیس و آب آنها را چند بار عوض کنید، تا نفخ آنها از بین برود.
- مرحلهی دوم: پیازها را خرد کنید و در ماهیتابه با روغن تفت دهید. بهتر است زردچوبه نیز به آن بزنید.
- مرحلهی سوم: گوشت خورشتی را که از قبل آماده کردهاید، به پیازهای اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: گوشت را درون پیازهای تفت داده شده هم بزنید با سرخ شده و تغییر رنگ دهد. فراموش نکنید، سرخ شدن بیش از حد گوشت آن را دیرپز میکند.
- مرحلهی پنجم: نوبت به اضافه کردن رب گوجه فرنگی میرسد، که آن را با سایر مواد تفت میدهید.
- مرحلهی ششم: ۴ لیوان آب به قابلمه خورش بیفزایید، تا به جوش آید.
- مرحلهی هفتم: لپهها که پیشتر به صورت جدا پختهاید، باید به قابلمه خورش اضافه کنید تا حسابی بپزد.
- مرحلهی هشتم: لیمو عمانی را به ۲ قسمت تقسیم کرده و بعد از درآوردن هسته لیمو آن را به قابلمه خورشت اضافه کنید.
- مرحلهی نهم: زعفران دم کرده را به قابلمه خورشت اضافه کنید.
- مرحلهی دهم: سیب زمینیهای خورش قیمه خود را بشویید، پوست بکنید و در نهایت آنها را به صورت خلالی سرخ کنید.
۸ نکته در مورد طرز تهیه خورش قیمه نذری
بعد از اینکه با مواد اولیه و طرز تهیه خورش قیمه نذری و مجلسی آشنا شدید، بهتر است نکاتی را به کار برید تا خورش قیمه مجلسی شما طعم جذاب تری به خود بگیرد.
توصیه میکنیم در تهیه این غذای خاص و مجلسی محتاط باشید و دقت زیادی به خرج دهید. در ادامه ۸ مورد از اصلیترین نکات به هنگام درست کردن خورش قیمه را به طور خلاصه برای شما توضیح میدهیم.
- برای جلوگیری از بد طعم شدن خورش قیمه، توصیه میکنیم لپهها را در ظرفی جداگانه بپزید و بعد از پخته شدن آنها را به قابلمه خورشت خود اضافه کنید.
- برای اینکه خورش قیمه نذری شما زعفرانی شود و طعم بهتری داشته باشد، کمی زعفران دم کرده و پودر دارچین به قابلمه خورش در حال جوشیدن اضافه کنید.
- با اضافه کردن چوب دارچین در انتهای دوره پخت قیمه خود، میتوانید رنگ این خورش را جذابتر نشان دهید.
- توجه داشته باشید باید هستههای لیمو عمانی را خارج کنید زیرا این هسته ممکن است به خورش شما طعم تلخی بدهد.
- قبل از سرخ کردن سیب زمینیها، بهتر است آنها را در آب سرد خیس کنید، تا کمی از نشاسته آنها کاسته شود.
- با اضافه کردن زردچوبه به سیب زمینیهای در حال سرخ شدن میتوان آنها را خوش رنگ جلوه داد.
- به غلظت خورش قیمه توجه داشته باشید، خورش قیمهای خوب است که نه خیلی آبکی و نه خیلی سفت باشد.
- با تفت دادن رب گوجه فرنگی میتوانید خورش قیمه خوش رنگتری داشته باشید، البته نباید رب را خیلی سرخ کنید، زیرا در این صورت خورش شما کدر و تیره میشود.
حواستان باشد خورش قیمه تلخ نشود
فرقی ندارد تعداد مهمانان شما ۱۰۰ نفر هستند یا اینکه قصد دارید در یک محله نذری دهید، به هر حال باید فوت و فنهای خاص مربوط به تهیه این خورشت لذیذ و اصیل ایرانی را بیاموزید، تا نذر خود را به درستی ادا کرده باشید.
طرز تهیه خورش قیمه و فراهم کردن مواد اولیه آن، تمام مسائل مهم درست کردن خورش قیمه نیست، بلکه شما باید به برخی دیگر از موضوعات نیز توجه داشته باشید. برای مثال حواستان باشد خورش شما تلخ نشود. یکی از رایجترین مشکلاتی که خورشهای قیمه نذری دارند، طعم تلخ آنها است.
در صورتی که با توجه و احتیاط کافی این خورش را نپزید، بدونشک با خورشی بد طعم روبهرو میشوید. در ادامه ۲ دلیل اصلی تلخی یا بد طعمی خورش قیمه مجلسی را ذکر میکنیم.
- اضافه کردن لیمو عمانی: اگر در زمان اضافه کردن لیمو عمانی به خورش قیمه خود عجله کنید و از همان ابتدا آنها را به قابلمه خورش خود بیفزایید، به طور حتم خورش قیمه مجلسی شما هر اندازه که جذاب و خوش رنگ شود، باز هم طعم تلخی خواهد داشت. توصیه میشود در ۳۰ دقیقه پایانی مرحله پخت خورش قیمه لیمو را به آن اضافه کنید و دانه لیمو را درآورید.
- رب گوجه فرنگی: اگر رب گوجه فرنگی خورش قیمه خود را بسوزانید بدونشک خورش شما طعم بدی به خود میگیرد. بدینترتیب رب گوجه را به اندازه تفت دهید و از تفت دادن افراطی آن اجتناب کنید. در واقع رب باید به قدری سرخ شود که تنها طعم خامی آن از بین برود.
خورش قیمه نذری را با حوصله درست کنید
اگر مواد لازم برای برای تهیه قیمه را ندارید، بهتر است برای درست کردن این خورش از سرویس سوپرمارکت اسنپ کمک بگیرید و تمام موادی که لازم دارید را از آنها دریافت کنید. با این کار نه تنها در وقت خود صرفهجویی میکنید، بلکه حتی هزینه و دردسر کمتری خواهید داشت.
دیدگاهتان را بنویسید