طرز تهیه کادایف به روش ترکیه ای برای عاشقان دسر

دسر کادایف

دسر کادایف را بدون شک تا به امروز بارها دیده‌اید و یا نام آن را شنیده‌اید. حتی شاید آن را نوش جان هم کرده باشید. یک دسر ترکی که در میان عرب‌ها نیز طرفداران زیادی دارد. در شهد و شربت غوطه‌ور است و با پنیر و پسته آن را تزئین می‌کنند. البته انواع آماده آن بصورت بسته‌بندی وجود دارد اما اگر آن را در منزل تهیه کنید، لطف دیگری خواهد داشت. این دسر راحت آماده می‌شود و شما را یک دل نه، که صد دل عاشق خود خواهد کرد.

«سفارش انواع کیک و شیرینی»

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

کادایف چیست؟

آلت: دسر کادایف برای پذیرایی

این دسر و شیرینی از یک خمیر رشته‌‌ای تهیه می‌شود که آن را با نام کادایف یا کنافه می‌شناسند. کنافه در زبان عربی و کادایف در زبان ترکی به ماده‌ای رشته مانند تلقی می‌شود که در بیشتر دسرهای سنتی از آن استفاده می‌کنند. آن را با شربت و شکر در کنار خامه ترکیب کرده و یک شیرینی جذاب و بسیار پرطرفدار، محصول این ترکیب جذاب است. ما در این مطلب قصد داریم که طرز تهیه اصلی کادایف را برای شما شرح دهیم اما پیش از آن با شناخت انواع دسر کادایف ما را همراهی کنید.

طرز تهیه دسر ترکیه ای کادایف ساده

اولین نوع از این دسر ترکیه‌ای‌، دسر کادایف ساده است. برای تهیه آن باید کادایف را در ظرفی مناسب ریخته و روی آن کره ذوب شده بریزید. سپس قالب‌های مورد نظر خود را با روغن چرب کرده و کادایف‌ها را درون قالب‌ها قرار دهید. حالا آن‌ها را به خوبی فشرده کنید، سپس قالب‌ها را درون فر بگذارید. فر شما باید با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن باشد تا کادایف‌ها به خوبی سرخ شوند. بعد از اینکه کادایف‌ها پخته شدند، آنها را از فر خارج کرده و با شربت خنک شده تزیین کنید.

طرز تهیه دسر ترکیه ای کادایف با محلبی

برای تهیه کادایف محلبی اول باید کره را ذوب کنید و سپس رشته‌ها را در کره تفت بدهید. بعد از آن شکر را اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب کنید. حالا گردو‌ها را نیز خرد کرده و به ترکیب خود اضافه کنید. اکنون در یک کاسه جداگانه شیر و نشاسته ذرت و زرده تخم مرغ را ترکیب کنید. بعد از آن قابلمه ترکیب شده این مواد را بر روی حرارت بگذارید تا شیر گرم شود. بعد از ترکیب شدن تمام مواد، خامه را اضافه کنید. وقتی مایه شما غلیظ شد، می‌توانید شیرعسلی را اضافه کنید. در نهایت یک قالب تقریباً گود انتخاب کرده و رشته را کف قالب بریزید. سپس با قاشق رشته‌ها را پهن کرده و آن‌ها را حسابی فشرده کنید. بعد از آن مایه تهیه شده را بر روی رشته‌ها بریزید و به آن هل اضافه کنید. در نهایت می‌توانید این دسر کادایف با محلبی را برای جا افتادن و خنک شدن درون یخچال قرار دهید. این دسر با گل محمدی و خلال پسته نیز تزیین می‌شود.

طرز تهیه دسر ترکیه ای کادایف با پنیر

برای تهیه کادایف پنیری ابتدا باید کره را به روش بن ماری آب کرده بر روی همه رشته‌ها بریزید. سپس زعفران دم کرده را به این ترکیب اضافه کنید. رشته‌ها کاملاً باید با کره و زعفران ترکیب شوند. بعد از آن یک ظرف پیرکس انتخاب کنید. سطح آن را با روغن یا کره چرب کرده و پس از آن کمی زعفران دم کرده را نیز در کف ظرف پیرکس بریزید. حالا نصف رشته‌ها را در کف ظرف قرار داده و با دست یا یک عدد کفگیر به خوبی فشار دهید تا صاف و کاملا یکدست شوند.

سپس در ظرفی دیگر پنیر ماسکارپونه یا خامه‌ای را به همراه خامه با هم ترکیب کنید. سپس این ترکیب را بر روی رشته‌های کادایف بریزید. بعد از آن بر روی سطح پنیر و همینطور خامه، پنیر پیتزا بریزید. در نهایت رشته‌های باقیمانده را بر روی مواد فوق قرار داده و مجدداً با دست به‌خوبی فشار دهید تا یکدست و صاف شوند. سپس ظرف خود را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.

طرز تهیه کادایف گردویی

برای تهیه دسر کادایف گردویی نیز رشته‌ها را در تابه و در کمی کره تفت بدهید. بعد از آن نصف پیمانه آب را به همراه شیرعسل بر روی رشته‌ها بریزید. آب و شیر عسل، رشته‌ها را نرم می‌کند. حالا باید گردوهای خرد شده را اضافه کنید. در این مرحله باید طعم دسر را بچشید. اگر زیاد شیرین نشده بود، کمی شیر عسل به آن اضافه کنید. سپس یک قالب مناسب انتخاب کرده و کف آن را چرب کنید. حالا مواد را درون قالب بریزید و سطح آن را با دست یا با یک عدد کفگیر به خوبی فشرده، صاف و یکدست کنید.

بعد از پرس شدن حالا وقت آن است که دسر را برش بزنید و در نهایت ظرف کادایف گردویی را در یخچال قرار دهید. این دسر کادایف جذاب و خوش طعم باید به مدت زمان ۲ ساعت الی ۳ ساعت در یخچال استراحت کند تا خود را گرفته و سفت شود. بعد از آن به راحتی می‌توانید دسر کادایف را در اندازه‌های مورد نظر برش بزنید. اگر تصمیم داشتید که رشته‌های تردی داشته باشید، توصیه می‌کنیم یا میزان آب را کم کنید یا آب را بطور کلی حذف کنید. در نهایت باید بدانید که این دسر می‌تواند با زنجبیل، هل و دارچین نیز طعم دار و تزئین شود.

چه تفاوتی بین رشته شعریه و کادایف وجود دارد؟

بدون شک تا این قسمت از مطلب نکته مهمی که به ذهن شما خطور کرده است، تفاوت رشته شعریه و رشته کادایف است. بد نیست بدانید که رشته کادایف را به‌طور کلی از رشته کردن خمیر یوفکا و خمیر فیلو آماده می‌کنند. این رشته را بیشتر برای دسرهای ترکی مورد استفاده قرار می‌دهند. ضمن اینکه رنگ غالب این رشته سفید است. اما رشته شعریه یا رشته سویا یک رشته بشدت نازک، تیره رنگ و خشک است که به‌طور کلی آن را برای دسرهای معروف عربی مورد استفاده قرار می‌دهند.

 

طرز تهیه دسر کادایف

آلت: دسر پرطرفدار کادایف ترکی

تهیه دسر کادایف به سرعت انجام می‌شود. پس تمام مواد را به ترتیب آماده کرده و این دسر لذیذ را تهیه کنید. این دسر با یک فنجان چای داغ، طرفداران زیادی دارد.

مواد اولیه برای تهیه دسر لذیذ کادایف

مواد اولیه برای تهیه کادایف شامل لیست زیر است:

مقدار مورد نیاز مواد اولیه
۵۰۰ گرم کادایف تازه
۴ قاشق سوپخوری آرد
۲۵۰ گرم کره
۴ قاشق سوپخوری نشاسته ذرت
۱ لیتر یا ۴ فنجان شیر
۲۰۰ گرم خامه صبحانه
۲۰۰ گرم شکر دانه ریز
نوک قاشق چایخوری وانیل
مقدار مورد نیاز مواد لازم برای شربت
۲ فنجان آب
۳ الی ۴ قطره آبلیمو
۴۰۰ گرم شکر

طرز تهیه دسر ترکی کادایف

برای تهیه این دسر تمام مراحل زیر را گام به گام انجام دهید.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه دسر جذاب کادایف، ابتدا باید شربت را آماده کنید. برای آماده‌سازی شربت، ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب کرده، آب را درون قابلمه ریخته و حرارت را به صورت ملایم روشن کنید.
  • مرحله دوم: حالا شکر را درون آب ریخته و اجازه دهید تا شکر کاملا حل شود. بعد از اینکه ترکیب آب و شکر شروع به جوشیدن کرد، حالا آب لیمو را اضافه و مجددا تمام مواد را با هم ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: بعد از گذشت مدت زمان ۵ دقیقه، شعله و حرارت را خاموش کنید. سپس اجازه دهید شربت شما کاملا خنک شود. توصیه می‌کنیم که شربت را حداقل ۲ ساعت قبل از تهیه دسر آماده کنید. چون باید کاملاً به دمای اتاق رسیده و خنک شده باشد.
  • مرحله چهارم: حالا به سراغ آماده‌سازی دسر می‌رویم. شیر را در ظرفی به همراه شکر و نشاسته ذرت ترکیب کنید. سپس تمام مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. اکنون آن‌ها را به یک قابلمه منتقل کرده و ظرف حاوی مواد ترکیب شده را بر روی حرارت بسیار ملایم بگذارید.
  • مرحله پنجم: از همزن دستی استفاده کنید چون مواد شما باید به قدری مداوم هم زده شوند تا در نهایت این مایه به غلظت کافی فرنی برسد.
  • مرحله ششم: نشاسته ذرت باید کاملاً پخته شده و بوی خامی خود را از دست بدهد. زمانی‌که مایه شما به اندازه فرنی غلیظ شد، حالا کمی به آن وانیل اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: در گام بعدی قابلمه را از روی حرارت بردارید و به آن خامه صبحانه بیفزایید. مجدداً با همزن دستی تمام مواد را خوب هم بزنید تا مایه شما کرم مانند شود.
  • مرحله هشتم: در گام بعد از این طرز تهیه، سطح ظرف مایه آماده شده خود را با سلفون آشپزخانه بپوشانید. اجازه دهید تا مواد شما به خوبی خنک شوند. در ادامه سراغ کادایف رفته و آن را آماده می‌کنیم.
  • مرحله نهم: برای آماده‌سازی، اول باید کره را به روش بن ماری آب کنید. بعد از این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید و اجازه دهید تا گرم شود. حالا رشته‌های کادایف را در یک کاسه ریخته و آن‌ها را با دست خرد کنید، سپس کره را مرحله به مرحله به رشته‌ها اضافه کنید.
  • مرحله دهم: مجددا تمام مواد را مخلوط کنید تا کاملا یکدست و ترکیب شوند. بعد از آن می‌توانید از قالب‌های کوچک کیک مافین استفاده کنید. رشته‌های کادایف را درون قالب‌ها ریخته و به خوبی فشرده کنید.
  • مرحله یازدهم: سپس مایه‌ی کرم مانند خنک شده را درون قیف‌های یکبار مصرف ریخته و کاملا بر روی رشته‌های کادایف بریزید.
  • مرحله دوازدهم: بعد از آن مجددا بقیه رشته‌های کادایف را بر روی مایه کرم مانند ریخته و دوباره فشرده کنید. دسر شما در نهایت شکل قالب را به خود خواهد گرفت.
  • مرحله سیزدهم: حالا تمام قالب‌های رشته دسر لذیذ کادایف را درون سینی فر گذاشته وسینی را در طبقه وسط قرار دهید.
  • مرحله چهاردهم: دسر خوشمزه کادایف شما تنها ۲۰ دقیقه زمان لازم دارد تا طلایی رنگ شده و کاملا پخته شود. بعد از گذشت این مدت زمان باید آن را از سینی فر را خارج کرده و دسرها را برای سرو در ظرف مورد نظر قرار دهید. در نهایت نیز باید سطح دسرها را با شربت بپوشانید.

 

دسر کادایف برای تمام مهمانی‌ها

آلت: کادایف یک دسر برای همه

در این مطلب، طرز تهیه دسر متفاوت و خوش‌طعم کادایف را برای شما شرح دادیم. همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم این دسر به‌راحتی در منزل قابل تهیه و آماده‌سازی است. البته رشته‌های کادایف را می‌توانید از فروشگاه‌های بزرگ و معتبر تهیه کنید. همچنین می‌توانید این دسر را به صورت آماده از سرویس شیرینی آنلاین اسنپ سفارش داده و درب به محل موردنظر تحویل بگیرید. در صورتی که علاقه‌دارید این دسر در خانه تهیه کنید نیز می‌توانید از طریق سرویس سوپرمارکت اسنپ، مواد موردنیاز را سفارش داده و درب به منزل تحویل بگیرید و خیلی سریع دست به کار شوید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *