کشور ایران با وجود مناطق گردشگری مختلف دست شما را در انتخاب مقصد سفر و طبیعتگردی باز گذاشته است، اما برای اغلب ما طبیعت خطه شمال کشور جذابیت دیگری دارد. یکی از مناطق جذاب شمال برای تفریح و گردش، روستا جواهرده است که احتمالا شما نیز نام آن را شنیده باشید. این روستا در شهرستان رامسر قرار دارد و در هر فصلی از سال جذابیتهای خاص خود را خواهد داشت. در این مطلب قصد داریم تا روستای جواهرده را به طور کامل معرفی کرده و کلیه اطلاعات مربوط به آن را گزارش دهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
روستای جواهرده کجاست؟
روستا جواهرده در استان مازندران، در جنوب غربی شهرستان رامسر و در فاصله ۲۹ کیلومتری شهر رامسر قرار دارد. این روستا به دلیل آبوهوای خنک و معتدل، طبیعت زیبا و سرسبز و آبشارهای جذاب، مقصدی مناسب برای سفر در طول تابستان بوده و گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. در سالهای اخیر به دلیل بازدید گردشگران، امکانات رفاهی این روستا افزایش یافته است و شما میتوانید علاوه بر تماشای زیباییهای این منطقه با زندگی مردم این روستا نیز آشنا شوید.
مسیر دسترسی به روستای جواهرده
اگر از تهران راهی روستا جواهرده شوید، ۵ ساعت در راه خواهید بود تا مسیر ۲۶۰ کیلومتری را طی کنید. مسیر دسترسی این روستا از جاده رامسر است که مناظر اطراف آن بسیار زیبا و دیدنی خواهد بود. با رسیدن به رامسر به میدان شهید رجایی بروید و از آنجا به طرف جنوب حرکت کنید تا پس از گذر از سه راه فلسطین وارد جاده جواهرده شوید. حدودا یک ساعت بعد به بهشت جواهرده میرسید.
لوکیشن: روستای جواهرده
نام روستا جواهرده؛ چرا و چگونه؟
درباره علت نامگذاری این روستا فرضیههای مختلفی وجود دارد و نمیتوان به صورت قطعی به این سوال پاسخ داد که چرا این روستا با نام جواهرده خوانده میشود. این روستا قدمت زیادی دارد و گفته میشود که در دوره ساسانیان در آنجا رسم بوده است که مردگان را با جواهرات و اشیای ارزشمند به خاک میسپردند و در این روستا گنجینههای مختلفی قرار دارد که به همین دلیل با نام جواهرده معروف شده است.
در روایتی دیگر نام این روستا را از نام خانمی به نام جواهر گرفتهاند که یکی از قدیمیترین حاکمان آنجا بوده است. همچنین با توجه به اینکه جواهرده در مناطق مرتفعتر قرار دارد، گفته میشود که نام این روستا در ابتدا «جورده»، «جئورده» یا «جؤردی» بوده است که در زبان محلی به معنای «ده بالا» است و در گذر زمان نام آن به جواهرده تغییر یافته است.
در زبان پهلوی «جاو» به معنی «جو» و «دهار» نیز به معنی «شکاف کوه» است و برخی افراد تصور میکنند که نام این روستا از کلمه «جَوادَهار» تغییر یافته است. در این منطقه در گذشته کشت گندم و جو رواج داشته است و به همین دلیل آن را جوادهار نامیدهاند.
جاذبه های دیدنی روستا جواهرده ؛ شگفتیهای بی پایان
جواهرده را میتوان یکی از روستاهای گردشگری شمال ایران با جاهای دیدنی فراوان دانست که طبیعت آن مجالی برای فرار از روزهای خستهکننده شهر را فراهم میکند. در ادامه به معرفی جاهای دیدنی جواهرده پرداختهایم.
آبشار کوهستانی و دیگر آبشارهای جواهرده
بدون شک پس از رسیدن به روستا جواهرده برای تماشای مناظر طبیعی و زیبای آن برنامهریزی میکنید؛ پس به خاطر داشته باشید که آبشار کوهستانی آن را از قلم نیندازید. این آبشار زیبا در جادهای ییلاقی قرار گرفته و برای رسیدن به آن باید مسیر باریک و شیبهای تندی را سپری کنید؛ پس از رسیدن به آبشار، زیبایی آن خستگی راه را از شما دور میکند. آب این آبشار بسیار زلال و خنک بوده و مناظر اطراف آن را در هیچکجا ندیدهاید.
البته در جواهرده آبشارهای دیگری نیز وجود دارد که هر یک از آنها از زیباترین جاذبههای این روستا است. وجود این آبشارها از جذابیتهای بیتکرار جواهرده بوده و گردشگران زیادی را به خود جذب میکنند.
مراتع و چشمهها
مراتع و قلههای زیبای جواهرده از زیباترین جاهای دیدنی شمال ایران هستند که در برخی از مناطق آن چشمههای متعددی وجود دارد. این چشمهها علاوه بر تامین آب روستا، از جاذبههای طبیعی جواهرده نیز محسوب میشوند. با عبور از روستا و رسیدن به مناطق ییلاقی آن در دریایی از ابر و مه فرو میروید که از سفر به آنجا شگفتزده خواهید شد.
پارک جنگلی جواهرده
پارک جنگی جواهرده از زیباترین مناطق جنگلی است که در ۹ کیلومتری جاده جواهرده قرار دارد و به آن بوستان جنگلی صفارود نیز میگویند. در این پارک جنگلی یک چشمه پرآب و زیبا نیز قرار دارد و وجود همین چشمه موجب شده است تا مردم محلی آن را با نام آب معدن نیز بشناسند. از زیباییهای این پارک جنگی میتوان به رودخانه صفارود اشاره کرد که پس از عبور از جنگل به زمینهای کشاورزی میرسد. سرچشمه این رود کوه سماموس و مقصد نهایی آن دریای خزر است.
دریاچه قو
از زیباترین جاذبههای روستای جواهرده میتوان به دریاچه قو اشاره کرد که برای رسیدن به آن باید ۲ کیلومتر جاده خاکی پر پیچ و خم را سپری کنید. این دریاچه در حقیقت با توسعه یک برکه کوچک و به صورت مصنوعی ایجاد شده است و در اطراف آن امکانات مختلفی برای رفاه حال گردشگران وجود دارد. شما میتوانید در آلاچیقهای اطراف دریاچه استراحت کنید و یا با قایقهای پدالی در داخل دریاچه گشت بزنید؛ انتخاب با شماست!
مسجد آدینه
یکی از جاذبههای تاریخی روستا جواهرده، مسجد آدینه با قدمتی بالغ بر ۷۰۰ سال است. این مسجد در ابتدا عبادتگاه زرتشتیان و مکانی مقدس بوده است. بنای این مسجد به همت فردی به نام «شل شریف» ساخته شد و بنای آن کاملا منطبق بر معماری مناطق شمالی است. در سالهای گذشته این مکان بر اثر برخورد صاعقه دچار آتشسوزی شد که پس از آن بازسادی شده و به شکل کنونی درآمد.
گورهای تاریخی گبری
از جاذبههای تاریخی دیگر روستای جواهرده میتوان به گورهای تاریخی گبری اشاره کرد. در گذشته به افرادی که به دینی به جز اسلام معتقد بودند، گبر گفته میشد. گبریان مردگان خود را با جواهر و اشیا ارزشمند مختلف دفن میکردند و قدمت این گورها به ۲ تا ۳ هزار سال پیش و زمان هخانشیان باز میگردد.
مقبره شاه یحیی
مقبره شاه یحیی دیگر اثر تاریخی روستای جواهرده است که به عنوان مکانی مذهبی شناخته میشود و برخی از افراد برای دعا و عبادت با آنجا میروند. این مقبره در چکاد قله سماموس قرار گرفته و در نظر مردم محلی مکانی مقدس بوده که احترام زیادی برای آن قائل هستند.
تنوع پوشش گیاهی و جانوری روستا جواهرده
منطقه ییلاقی جواهرده و جنگلهای آن تنوع بسیار زیادی از درختان، گلها، پرندگان و دیگر گونههای جانوری را در خود جا داده است. وجود این گیاهان و جانواران موجب شده است تا این منطقه یکی از بهترین مناطق گردشگری به شمار بیاید.
- درختان: آلوچه، ازگیل، زبانگنجشک، پرتقال، نارنگی، فندق، سیب ترش، گلابی و گردو
- گیاهان: گلهای وحشی، بابونه، آویشن، گل گاوزبان، سرخس و گزنه
- جانوران: گرگ، گراز، گربه وحشی، سنجاب، روباه، خرس و بز کوهی
- پرندگان: بلبل، مرغ حق، قرقاول، کبک، زاغ، کلاغ، گنجشک کوهی و باز
آداب و رسوم مردم جواهرده
مردم این منطقه نیز مانند هر نقطه دیگری از ایران آداب و رسوم مخصوص به خود دارند که برخی از این آداب و رسوم از جذابیتهای روستای جواهرده محسوب میشوند.
- کشتی گیله مردی: در این کشتی محدودیت زمانی یا ردهبندی وزنی دیده نمیشود و دو حریف تلاش میکنند تا طرف مقابل را به خاک بزنند. این کشتی در فهرست آثار معنوی ایرانی به ثبت رسیده است.
- جشن تیرماه سیزده: این جشن مشابه شب یلدا است و با شعرخوانی و خوراکیهای مختلف برگزار میشود. این جشن بزرگداشت شکست ضحاک در ۱۳ تیر تقویم طبری بوده که با ۱۲ یا ۱۳ آبان تقویم شمسی مصادف است.
تفریحات در روستا جواهرده
احتمالا این سوال برای شما نیز پیش میآید که در جواهرده میتوان به چه تفریحاتی پرداخت؟ در این بخش قصد داریم تا تفریحات این روستای زیبای گردشگری را معرفی کنیم.
- پیادهروی و طبیعتگردی: در مراتع، مناطق ییلاقی و جنگلهای هیرکانی روستای جواهرده قدم بزنید و از مناظر بینظیر آن لذت ببرید. در روستای جواهرده میتوانید در دل طبیعت بهترین اوقات خود را سپری کنید.
- عکاسی: جاذبههای طبیعی این منطقه به حدی زیبا و رویایی است که میتوانید بهترین عکسهای طول زندگی خود را در جواهرده به یادگار بگیرد.
- کوهنوری: مناطق ییلاقی جواهرده در کوههای اطراف آن، بهترین مکان برای تجربه کوهنوری هستند. پس اگر شما نیز به بالا رفتن از نقاط مرتفع علاقهمند هستید، همراه داشتن وسایل مورد نیاز خود را فراموش نکنید.
رستورانهای نزدیک به جواهرده
یکی از جذابیتهای سفر به مناطق شمال ایران، لذت خوردن غذاهای محلی است. در سفر به جواهرده نیز میتوانید غذاهای خوشمزه گیلانی را امتحان کرده و از خوردن آنها لذت ببرید. از جمله بهترین رستورانهای مسیر جواهرده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رستوران عمو رجب
- رستوران کوهستان
- کافه جمشید
- رستوران طاهر
- رستوران سرچشمه
- رستوران شاهین
آب و هوای جواهرده و بهترین زمان سفر به جواهرده
جواهرده آبهوایی خنک و معتدلی دارد که حتی در تابستان نیز روزهای گرمی در پیش روی نخواهید داشت. متوسط دمای هوا در روزهای گرم سال از ۱۴ درجه سانتیگراد فراتر نمیرود و همین موضوع سبب میشود تا بهار و تابستان بهترین زمان سفر به جواهرده باشد. در اواخر بهار و تابستان برای فرار از هوای گرم شهرها، این روستای گردشگری بهترین مقصد سفر خواهد بود.
در پاییز و زمستان به دلیل بارش برف و باران و کاهش دمای هوا، سفر به جواهرده توصیه نمیشود. اما در اوایل پاییز میتوانید به تماشای دنیای رنگهای پاییزی در این منطقه بروید. همراه داشتن لباسهای گرم و دیگر وسایل ضروری را فراموش نکنید.
در سفر به روستای جواهرده در کجا اقامت کنیم؟
اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که به کمپ زدن در طبیعت علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم در سفر به جواهرده از این کار اجتناب کنید، زیرا شبهای این منطقه حتی در طول تابستان نیز بسیار سرد بوده و به وسایل گرمایشی نیاز خواهید داشت. در سفر به این منطقه میتوانید در هتل، خانههای روستایی، ویلا یا اقامتگاههای بومگردی ساکن شوید.
از هتلهای نزدیک به جواهرده میتوان به هتل مهتاب جواهرده، هتل رانکوهی و هتل پارسیان رامسر اشاره کرد. پیش از سفر میتوانید هتل یا اقامتگاه مورد نظر خود را از طریق سرویس هتل و اقامتگاه اسنپ رزرو کنید تا با خیال آسوده راهی سفر شوید. همچنین برای رزرو و خرید بلیط، سرویس بلیط سفر اسنپ در خدمت شماست.
سوالات متداول
روستای جواهرده کجاست؟
این روستا در استان مازندارن و شهرستان رامسر قرار داشته و در ۲۹ کیلومتری شهر رامسر وجود دارد.
بهترین زمان سفر به جواهرده چه زمانی است؟
با توجه به اینکه این منطقه دارای آبوهوای خنک است، بهار و تابستان بهترین فصل سفر به جواهرده خواهد بود.
در روستای جواهرده چه جاذبههای دیدنی وجود دارد؟
این روستای زیبا دارای مراتع، آبشارها، چشمهها، پارک جنگلی و کوههای مختلف است که بسیار زیبا و دیدنی خواهند بود. همچنین در این منطقه برخی آثار تاریخی مانند گورهای تاریخی گبری و مسجد آدینه دیده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید