روش تشخیص ماست سالم و لذت بردن از یک دسر پرطرف‌دار

روش تشخیص ماست سالم

ماست دقیقا همان لبنیاتی است که بدون شک در حال حاضر در یخچال خانه تک‌تک ما ایرانی‌ها وجود دارد. در ظرف‌های متفاوت و طعم‌هایی که اصلا شبیه یکدیگر نیستند. اما در نهایت ما را به یک دسر جذاب و خنک می‌رسانند که رد کردن آن به‌هیچ‌عنوان عاقلانه نیست. البته نکات بسیار زیاد و مهمی در مورد ماست، طرز نگهداری آن و جلوگیری از فاسد شدن آن وجود دارد که ما در ادامه، آن‌ها را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

 

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

روش‌های تشخیص ماست فاسد

ماست دیرتر از شیر فاسد خواهد شد و حتی معروف است که می‌گویند اگر سه هفته از تاریخ انقضای آن گذشته باشد هم باز می‌توانید آن را استفاده کنید. ولی نکته اینجاست که باید با روش‌های مناسب نگهداری ماست در ظروفی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده است، آشنا باشید. همان‌طور که می‌دانید ماست به دلیل داشتن ۲ ویژگی نسبت به سایر مواد غذایی فساد دیرهنگامی دارد.

دلیل اول آن شیر است. شیری که برای تهیه ماست استفاده می‌شود حتما باید جوشیده باشد و شما نمی‌توانید با استفاده از شیر خام، ماست تهیه کنید. دومین ویژگی هم فعالیت میکروارگانیسم‌های مجزا است که غیر بیماری‌زا بوده و در داخل محیط ماست زندگی می‌کنند. این باکتری‌ها یا همان میکروارگانیسم‌ها به‌صورت رقابتی عمل کرده و به‌هیچ‌عنوان اجازه رشد سریع باکتری‌های دیگر در محیط خود را نمی‌دهند و همین موضوع، روند فساد ماست را تا مدت‌زمان طولانی به تعویق خواهد انداخت. در ادامه روش‌های تشخیص ماست را برای شما شرح خواهیم داد.

ماست کپک‌زده

یکی از نشانه‌های مهم تشخیص ماست تاریخ‌گذشته، وجود کپک‌های قهوه‌ای و سبزرنگ روی سطح آن است. این کپک‌ها در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد فعالیت بسیار زیادی را از خود نشان می‌دهند. پس به شما توصیه می‌کنیم تحت هیچ شرایطی ماست را بیرون از یخچال نگهداری نکنید.

نکته اینکه به‌هیچ‌عنوان ماست کپک‌زده را استفاده نکنید و دقت کنید که اگر ماست کپک‌زده بود باید تمام ماست دور ریخته شود. چرا که ممکن است در برخی از نقاط تغییر رنگ ایجاد شده باشد، اما شما آن‌ها را مشاهده نکنید. به عبارتی کپک‌ها در تمام سطح ماست گسترش پیدا می‌کنند.

بوی نامطبوع

دومین نشانه برای تشخیص ماست خراب، این است که ماست شما بوی نامطبوعی می‌دهد. به عبارتی تغییر بو اولین نشانه شاخص و مهم برای تشخیص فساد در بیشتر مواد غذایی محسوب می‌شود. ماست فاسد بویی شبیه به شیر ترش شده دارد که همین رایحه شما را مطمئن می‌کند ماست شما فاسد شده و غیرقابل‌استفاده است. پس بدون هیچ تردید و عذاب وجدانی آن را دور بریزید.

مزه نامناسب

فاکتور بعدی در تشخیص ماست سالم از ماست فاسد، مزه نامطلوب ماست فاسد شده است. اگر زمانی از ظاهر یا بوی ماست نتوانستید بفهمید که ماست شما کاملا سالم است یا خراب، کمی آن را مزه کنید. ماست خراب تلخ است و به دلیل واکنش‌های هیدرولیز پروتئین‌ها و واکنش‌های شیمیایی، به اسید‌های آمینه تجزیه شده و طعمی تلخ پیدا می‌کند. به شما توصیه می‌کنیم که تحت هیچ شرایطی ماست تلخ مصرف نکنید. اما باید بدانید که اگر ماست شما ترش شده باشد این نشانه فساد نیست. هرچند ناگفته نماند که ماست ترش شده ارزش غذایی قبل خود را ندارد و دیگر مثل سابق نیست.

 

بهترین روش نگهداری از ماست

بهترین روش نگهداری ماست

از جمله مواردی که در زمان نگهداری از ماست سالم باید به آن توجه کنید، این است که فرقی نمی‌کند ماست شما خانگی و چکیده باشد یا پاستوریزه! درهرحال باید حتما آن را در یخچال نگهداری کنید. دمای مناسب برای نگهداری از ماست و حفظ سلامت آن ۵ درجه سانتیگراد تا ۷ درجه سانتیگراد است.

در این دما و باکتری‌ها با سرعت بسیار کمی تکثیر پیدا می‌کنند و رشد و فعالیت آن‌ها به‌شدت حدود می‌شود. با حفظ این دما شما در مدت‌زمان بیشتری می‌توانید از ماست سالم خود در یخچال نگهداری کنید. فراموش نکنید که تحت هیچ شرایطی ماست را در مقابل نور خورشید و دمای اتاق نگهداری نکنید.

 

ظرف مناسب برای نگهداری ماست

دسر خوش طعم ماست

بهترین ظروف برای نگهداری کردن از ماست به مدت طولانی ظروف سفالی و کوزه‌ها هستند. ظروف سفالی به دلیل خاصیت مکندگی بالایی که دارند آب اضافی ماست را جذب می‌کنند و به همین دلیل ماست شما چکیده شده و فساد آن دیرتر خواهد شد. این ماست طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد و البته کالری آن نیز زیاد است. نکته مهم در انتخاب ظروف سفالی اینکه دقت کنید همواره ظروف سفالی شما برای نگهداری ماست بی‌رنگ یا به رنگ زرد باشند. چون رنگ‌های آبی و فیروزه‌ای که برای سفال مورداستفاده قرار می‌گیرند، همگی حاوی سرب هستند. فراموش نکنید که نگهداری کردن از ماست در ظروف پلاستیکی استاندارد و همین‌طور ظروف شیشه‌ای که رنگ روشنی دارند نیز، بدون مانع است.

همچنین بهترین شرایط برای نگهداری از ماست، قرار ندادن آن در معرض دما و حرارت بالای محیطی و همچنین تابش شدید نور آفتاب و گرما است. گرما سبب می‌شود تا پروتئین‌های ماست تجزیه و هیدرولیز شده و به اسید‌های آمینه تبدیل شوند که همین امر طعم ماست را تلخ می‌کند. البته با تمام این موارد می‌توان گفت که طعم تلخ ماست به دلیل کپک زدن یعنی ازدست‌رفتن ایمنی خوراکی آن و همین‌طور مضر بودن آن است که در این موارد و شرایط حتما باید ماست خود را دور بریزید.

 

ماست، شاه بیتی از غزل لبنیات

کمتر کسی می‌تواند مدعی شود که تابه‌حال طعم جادویی چیپس و ماست را نچشیده یا دسر شیرین ماست بعد از وعده ناهار لذیذ در یک ظهر گرم تابستانی را انتخاب نکرده است. ماست همان کنار سفره‌ای جذابی محسوب می‌شود که اگر نباشد خیلی از ما ایرانی‌ها تمایلی به خوردن غذا نداریم یا اگر غذا می‌خوریم ادعا می‌کنیم که یک ماده غذایی سر سفره کم بود! که آن بدون شک ماست است. در این مطلب گفتیم که تشخیص ماست سالم از ماست خراب اصلا سخت نیست و تنها بادقت کردن به چند فاکتور ساده، می‌توان ماست سالم را تشخیص داد. درهرحال اگر زمانی در منزل هوس خوردن ماست کردید و ماست در یخچال شما تمام شده بود یا فاسد بود، توصیه می‌کنیم بدون هیچ تعللی ماست فاسد را دور بریزید و با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه یک ماست تروتازه و خوش طعم را درب منزل تحویل بگیرید.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *