آبلیمو از جمله چاشنیهایی به حساب میآید که مدتهاست شریک تمام غذاهای ما بوده و خواهد بود. خورشت، سالاد و حتی سسها بدون آبلیمو هیچ صفایی ندارند. البته تهیهکردن آبلیموی طبیعی کمی دشوار است. به همین دلیل ما به سراغ فروشگاهها و کارخانههایی میرویم که این کار را برایمان انجام میدهند. متاسفانه مدت زمانی است که تهیهکردن چاشنیهایی مانند آبغوره و آبلیمو با ترفندهایی همراه شده که سلامت ما را به خطر میاندازد. حالا ما در این مطلب با شما هستیم تا روش تشخیص آبلیموی طبیعی را برای شما شرح دهیم.
کدام آبلیمو طبیعی است؟!
تشخیص آبلیموی طبیعی از تقلبی به چند راهکار ساده احتیاج دارد. اما قبل از هر چیز باید این نکته را به شما بگویم که اگر تصمیم گرفتید از آبلیموهای صنعتی استفاده کنید باید چند فاکتور مهم را به خاطر بسپارید. برندهای معتبر هیچگاه برای زیر سوالبردن سابقه و عملکرد خود از روشهای تقلبی در تولید محصولات خود استفاده نمیکنند.
به همین دلیل اگر تصمیم گرفتید از آبلیموی صنعتی استفاده کنید و آن را در منزل تهیه نکنید، توصیه میکنیم حتما از برندها و شرکتهایی که نشان سلامت و همچنین علامت استاندارد دارند استفاده کنید. در هر حال آبلیموهای کارخانهای به شکلهای مختلفی تهیه میشوند.
همچنین شما باید دقت کنید که در کنار ثابتماندن طعم آبلیمو، این مادهغذایی باید ماندگار نیز باشد. البته نمیتوان این برداشت را کرد که تمام آبلیموهای صنعتی تقلبی هستند. اما طبیعی است که آبلیموهای خانگی با آبلیموهای صنعتی تفاوتهایی دارند که ما در ادامه آنها را برای شما توضیح میدهیم.
فاکتور اول: پیش از هرچیز اینکه آبلیموهایی که در کارخانهها تهیه میشوند کاملاً پاستوریزه هستند. این یعنی آنها برای از بینرفتن تمام آلودگیهای خود کاملاً حرارت دیدهاند. این حرارت به میزانی خواهد بود که آبلیموی شما دیگر حاوی ویتامین C نیست و تمام ویتامین C خود را از دست میدهد.
فاکتور دوم: در تشخیص آبلیموی طبیعی صنعتی از تقلبی این است که در پروسه فرآوریکردن آبلیمو که در کارخانهها انجام میشود چندان ماده مغذی در آبلیموها باقی نمیماند. آنها فقط حاوی یک طعم ترش هستند.
فاکتور سوم: اینکه برای حفظکردن کیفیت موادغذایی کارخانهای و صنعتی، به این محصولات نگهدارنده اضافه میشود. همچنین کمی سدیم نیز به آبلیموهای صنعتی میزنند که به راحتی میتواند سلامت افراد با فشار خون بالا را به خطر بیندازد.
فاکتور چهارم: و فاکتور مهم آخر اینکه بدون شک شما هم بعد از تهیه یک شیشه آبلیموی صنعتی گزینه ویتامین C را بر روی شیشه مشاهده میکنید. کارخانههای زیادی در انتهای تولید آبلیمو، کمی ویتامین C به آن اضافه میکنند. این کار سبب میشود تا کمبود ویتامین C در آبلیمو جبران شود. اما به طور کلی ویتامین C موجود در آبلیموی طبیعی بسیار مفیدتر و سالمتر از انواع مختلف ویتامین C در آبلیموهای صنعتی خواهد بود.
پالپها همه چیز را نمیگویند
یکی از روشهای آسان برای افراد متقلب که میتواند روش تشخیص آبلیموی طبیعی از تقلبی برای مردم عادی باشد این است که براساس تصور عموم مردم، آبلیموهایی که پالپ یا پرزهای مرکبات در آنها وجود دارد طبیعی و سلامت هستند. به همین دلیل است که افراد متقلب به این آبلیموها پالپ لیموترش اضافه میکنند تا آبلیمو تهنشین شده و خود را طبیعی نشان دهد. این تهنشینی آبلیمو به دلیل حضور فعال آنزیمها است که در برابر گرما به شدت حساس هستند.
به همین دلیل آبلیموهای صنعتی و پاستوریزه پالپ ندارند، چون گرمایی که به آنها در فرایند تولید وارد میشود سبب شده تا تمام آنزیمها غیر فعال شوند. البته این موضوع در مورد آبلیموی گرما ندیده کاملا طبیعی است که بعد از مدتی ته نشین شود. اما لطفاً تصور نکنید که هر آبلیمویی با میزانی ته نشین شدن، طبیعی و اصل است.
رنگ رخساره همیشه نشان دهنده سر ضمیر نیست
فاکتور مهم بعدی که در تشخیص آبلیموی طبیعی از تقلبی به شما کمک میکند، این است که شما نباید گول ظاهر آبلیموها را بخورید. بدون شک شما هم بعد از گذشت تاریخ حضور لیموترش تازه در بازار شاهد شیشههای آبلیمو در فروشگاهها بودهاید که کیفیت و رنگ آنها مثل روز اول است. باید به این موضوع شک کنید! نوع پاستوریزه برای مدت طولانی رنگ ثابتی به خود میگیرند. اما این فاکتور در مورد آبلیموهای طبیعی به هیچ عنوان صادق نیست.
نوع کارخانهای نگهدارنده دارند و به همین دلیل تا زمان انقضا کیفیت و ظاهر خود را مانند روز اول حفظ میکنند. اما اگر شخصی که ادعا میکند آبلیموی تازه به شما میدهد محصولی به شما داد که تغییر رنگ داده و مثل روز اول نیست، مطمئن باشید که حقیقت را به شما گفته است. چون اگر نوع غیرطبیعی، تقلبی و صنعتی بود، بدون شک تغییر رنگ نمیداد.
چرا آبلیموی تقلبی؟!
آبلیمو یکی از چاشنیهای پرطرفدار و بسیار کاربردی محسوب میشود که از ویتامین C و اسید ترش مزه تهیه شده. چون میزان مصرف آن زیاد است افراد متعددی نیز سودای تقلب آن را در سر دارند. این افراد ترشی این مادهغذایی را به شکل مصنوعی تهیه میکنند.
برای مثال با جوهر لیمو و اسید سیتریک، آب را ترشمزه کرده و کمی رنگ خوراکی به آن اضافه میکنند تا ظاهر این محصول حقیقتا شبیه به آبلیمو باشد. همچنین کمی نمک و اسانس نیز اضافه میکنند تا دیگر هیچ مشکلی در تشخیص نهایی این مادهغذایی وجود نداشته باشد.
این افراد تمام تلاش خود را میکنند که با در نظر گرفتن فاکتورهای اصلی که مردم عادی به آنها اعتماد دارند محصولات تقلبی خود را به شما عرضه کنند. به همین دلیل است که شما باید روش تشخیص آبلیموی طبیعی را به خوبی بدانید.
علت تلخی برخی از آبلیموها
نکته نهایی این است که شما باید بدانید تلخی آبلیمو نشان از تقلبی بودن آن نیست. به همین دلیل این فاکتور نمیتواند یک نکته در تشخیص آبلیموی طبیعی از تقلبی باشد. همانطور که میدانید برای تهیه آب لیمو از دستگاههای بزرگ استفاده میکنند که به واسطه ایجاد فشار بر پوست این لیمو، ممکن است کمی طعم نهایی را تلخ کند. به همین دلیل تلخ بودن آن نشاندهنده تقلبیبودن آن نیست.
آبلیمو، نقطه عطف تمام چاشنیها
با تمام نکاتی که به شما ارائه کردیم باید بدانید که تشخیص آبلیموی اصل از تقلبی اصلا سخت نیست. به همین دلیل در زمان خرید حتماً دقت لازم را داشته باشید، خصوصا به ظاهر و رنگ محصول. البته فروشگاههای اینترنتی معتبری مانند سرویس سوپرمارکت اسنپ نیز میتوانند به شما کمک کنند تا یک آبلیموی طبیعی و تازه را به عنوان چاشنی خود تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید