اگر به غذای خاص و متفاوت با دستور پخت ساده علاقه دارید، حمص را از دست ندهید. یکی از غذاهای خوشمزه خارجی که در کشور ایران نیز طرفداران زیادی دارد، هوموس لبنانی است. طرز تهیه حمص لبنانی بسیار ساده خواهد بود، کافی است طبق مراحل ذکر شده در بخشهای بعدی پیش بروید تا در نهایت غذای فرنگی خوشمزهای داشته باشید.
آشنایی با حمص لبنانی
حمص تنها متعلق به لبنان نیست، بلکه در سایر کشورهای عربی نیز طرفداران زیادی دارد. همچنین بسیاری از افراد معتقد هستند حمص از کشورهای مدیترانهای نشات گرفته است.
هوموس بیش از هر غذایی موردعلاقه افراد گیاهخوار است زیرا هیچگونه گوشتی در آن به کار نمیرود و مواد اولیه آن همگی بهصورت گیاهی تأمین میشوند. طرز تهیه حمص بسیار ساده است ولی این پیشغذای فرنگی از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است.
همانطور که گفتیم، این غذا بسیار مقوی است، ازاینرو شما میتوانید از آن بهعنوان یک پیشغذای لذیذ و خوشمزه استفاده کنید یا اینکه بهعنوان یک وعده غذای سالم آن را بخورید. در ضمن حتی اگر مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی دارید، میتوانید از هوموس کمک بگیرید و برای مهمانان خود بهترین تدارکات را در نظر بگیرید.
مواد اولیه برای درستکردن حمص عربی
قبل از اینکه به سراغ مراحل و طرز تهیه هوموس برویم، باید با مواد اولیه آن آشنا شوید و اگر هر یک از این مواد را در منزل ندارید آنها را تهیه کنید. این غذای لذیذ و خاص برای عملکرد دستگاه گوارش شما مفید است و بهسلامت سایر اندامهای بدن نیز کمک میکند.
در این بخش قصد داریم تمام مواد اولیه و لازم برای درستکردن هوموس را در اختیار شما قرار دهیم و سپس مراحل آمادهکردن این پیشغذای لذیذ را به طور مفصل شرح دهیم. با ما همراه باشید.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
نخود | یک لیوان |
آب نخود | یکدوم لیوان |
روغن زیتون | یکدوم لیوان |
ارده | یک لیوان سر خالی |
پیاز | یک عدد |
سیر | ۳ حبه |
نمک | یک قاشقچایخوری |
فلفل سیاه | یکدوم قاشقچایخوری |
آبلیمو ترش | یک قاشق غذاخوری |
پولبیبر | برای تزیین |
مراحل مهم در طرز تهیه هوموس
همانطور که در مواد اولیه این پیشغذای لبنانی ذکر کردیم، حمص از نخود و حبوبات درست میشود، در نتیجه برای کسانی که مشکل معده دارند گزینه مناسبی خواهد بود. همچنین این پیشغذا سرشار از مواد پروتئینی و مقوی است، بنابراین شما با خوردن این غذا تا ساعتها انرژی دارید. در ادامه طرز تهیه آن ذکر شده است:
- مرحلهی اول: برای ازبینبردن نفخ نخود بهتر است ۲۴ الی ۴۸ ساعت نخودها را در آب خیس کنید و آب آن را چند باری تغییر دهید.
- مرحلهی دوم: بعد از خیس خوردن نخودها، آنها را آبکشی کنید و با آب سرد بشویید.
- مرحلهی سوم: نخودهای خیسخورده را درون یک قابلمه بریزید و سیر و پیاز را پوست بکنید و به آن اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: مقداری نمک و ۴ لیوان آب به قابلمه بیفزایید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید.
- مرحلهی پنجم: بعد از اینکه آب قابلمه به جوش آمد، میتوانید حرارت آن را کم کنید.
- مرحلهی ششم: طی مدت ۲ ساعتهای که نخودها میپزند باید کف روی قابلمه را با قاشق جمع کنید تا نفخ نخودها به حداقل برسد.
- مرحلهی هفتم: به مرحلهی هفتم از طرز تهیه حمص رسیدیم. بعد از پختهشدن کامل نخودها، مقداری از آب نخود را بردارید و مابقی آن را دور بریزید.
- مرحلهی هشتم: نخود پخته شده را با گوشتکوب له کنید. در ادامه باید پوستههای اضافی نخود را جدا کرده و دور بریزید.
- مرحلهی نهم: نخودهای له شده و بدون پوست را درون غذاساز بریزید.
- مرحلهی دهم: سیرهایی که پیشتر با نخودها پخته شده را به همراه آب نخود، ارده، نمک، آبلیمو ترش، فلفل سیاه و ارده به درون غذاساز بریزید و همه آنها را با هم مخلوط کنید تا حسابی با هم ترکیب شوند.
- مرحلهی یازدهم: هوموس شما آماده است و میتوانید آن را درون یک ظرف بریزید و با پولبیبر آن را تزیین کنید.
حالا طرز تهیه حمص لبنانی را میدانید
در این مقاله طرز تهیه حمص لبنانی را برای شما بهصورت مرحلهبهمرحله توضیح دادیم. اگر بعد از خواندن این مقاله تصمیم به درستکردن حمص گرفتهاید، میتوانید مواد اولیه آن را از سرویس سوپرمارکت اسنپ خریداری کنید. البته، اگر برای درستکردن این غذا وقت ندارید، میتوانید حمص را از سرویس غذای اسنپ نیز سفارش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید