اعتراف میکنم که هیچ تنقلاتی مانند چیپس نمیتواند آرامش ازدسترفته را به روح و روان انسان بازگرداند. اگر این اسنک را بتوان در خانه تهیه کرد، بدون شک با طعمهای متفاوت و جادویی که تابهحال نچشیدهاید، روبهرو خواهید شد.
درستکردن چیپس در خانه اصلا زحمتی ندارد و شما بهراحتی میتوانید با سیبزمینی، نمک و روغن یک اسنک جذاب تهیه کنید که پای ثابت مسابقات فوتبال و فیلمهای ترسناک آخر شب باشد!
مواد لازم برای طرز تهیه چیپس در خانه
چیپس یک خوراکی جذاب محسوب میشود که تمام افراد در هر سنی که باشند به آن علاقه دارند. البته مضرات آن زیاد است که اگر بهصورت خانگی تهیه شود به طور حتم کیفیت مناسبی داشته و ضرر آن نیز کمتر است.
شما در چیپسهای خانگی بهراحتی میتوانید طعمها و مزههای مختلفی را مانند چیپسهای صنعتی به این خوراکی اضافه کنید. فقط کمی صبر میخواهد و خلاقیت تا محصول نهایی به تردی و خوشمزگی چیپسهای صنعتی باشد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
سیبزمینی | ۲ تا ۳ عدد بزرگ |
جعفری | ۱۰۰ گرم |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه چیپس در خانه
مراحل آمادهسازی و سرخ کردن سیبزمینی در خانه راحت و پیشپاافتاده است. به عبارتی طرز تهیه چیپس خانگی هیچ زحمتی ندارد. فقط به چند نکته و صبر فراوان نیازمند است.
در نهایت بعد از اینکه چیپس شما آماده شد، خستگی آمادهسازی و تهیه کردن این خوراکی با دیدن یک ظرف پر از سیبزمینیهای ورقهای شده و کریسپی، از تن شما بیرون میرود.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از طرز تهیه چیپس در خانه، باید سیبزمینیها را شسته و پوست بگیرید. سپس در یک ظرف بزرگ آب و یخ بریزید و سیبزمینیها را بهصورت کاملا یک اندازه و یکدست با قطرهای نازک به شکل ورقههای هم شکل برش داده و آماده کنید.
مرحلهی دوم: برای برشهای نازک سیبزمینی میتوانید از شابلون یا ابزار برش مخصوص که در بازار وجود دارد استفاده کنید تا تمام آنها با ضخامتی نازک و یکشکل برش داده شوند. بعد از اینکه تمام سیبزمینیها برش خوردند، ۳۰ تا ۴۵ دقیقه باید در ظرف آب و یخ بمانند تا بافت آنها سفت شود.
مرحلهی سوم: در گام بعدی، بعد از اینکه زمان موردنیاز گذشت سیبزمینیها را آبکش کرده و با یک دستمال تمیز و نخی آنها را خشک کنید. دقت کنید که بههیچعنوان نباید آب روی سیبزمینیها بماند. تمام آب روی ورقههای سیبزمینی باید خشک شوند.
مرحلهی چهارم: در مرحلهی بعدی بهاندازه دلخواه خود، روی سیبزمینیها فلفل و نمک بریزید. البته اضافهکردن فلفل و نمک میتواند بعد از سرخ شدن نیز انجام شود. حتی در زمان سرخ شدن در روغن نیز میتوانیم نمک و فلفل را روی آنها بپاشیم.
مرحلهی پنجم: سپس در یک تابه که روی حرارت قرار گرفته، روغن بریزید و اجازه دهید تا بهخوبی داغ شود. سیبزمینیهای طعمدار شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا بهخوبی طلایی و خشک شوند.
مرحلهی ششم: بعد از آنکه سیبزمینیها سرخ و طلایی شدند، آنها را روی دستمال حولهای یا یک توری فلزی قرار دهید تا روغن آنها خارج شود. در گام آخر از درستکردن چیپس در خانه بعد از اینکه روغن چیپسها گرفته شد آنها را در ظرف مورد نظر خود ریخته و با جعفری ساطوری شده تزیین کنید. حتی میتوانید روی آنها پودر آویشن بریزید و با سس کچاپ نوشجان کنید.
طرز تهیه چیپس خانگی با فر
درستکردن چیپس خانگی یک روش دیگر هم دارد که البته کالری کمتری داشته و میزان مصرف روغن نیز در این روش پایین است. در این روش بهجای تابه داغ و روغن از فر استفاده میکنیم که در ادامه این روش را با هم مرور خواهیم کرد.
مرحلهی اول: در طرز تهیه چیپس خانگی با فر، مرحلهی اول اختصاص دارد به اینکه سیبزمینیها را بهخوبی شسته، پوست گرفته یا با پوست آنها را برش دهید. ورقههای برش داده شده نازک باشند و بهتر است که سیبزمینی شما از نظر حجم اندازه متوسط یا بزرگی داشته باشد.
مرحلهی دوم: بعد از آن در یک ظرف آب و نمک، سیبزمینیها را برای ۳۰ دقیقه غوطهور کنید و اجازه دهید که استراحت کنند.
مرحلهی سوم: بعد از گذشت مدتزمان مشخص، آنها را ازآبگرفته و کاملا خشک کنید. بهتر است در این پروسه روغنی که استفاده میشود ذرت، آفتابگردان یا بادامزمینی باشد. روغن زیتون هم برای استفاده در فر مناسب است.
مرحلهی چهارم: سپس فر را تا ۲۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سیبزمینیهای ورقه شده و در نمک استراحت کرده را روی توری فر بچینید.
مرحلهی پنجم: با یک برس تمیز کمی روغن روی یک طرف سیبزمینیها بکشید. سپس با نمک و فلفل و ادویه آنها را بهخوبی طعمدار کنید.
مرحلهی ششم: بعد از گذشت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه با طلایی شدن لبه سیبزمینیها بهراحتی متوجه خواهید شد که چیپس سیبزمینی خانگی شما آماده است.
نکات طلایی در طرز تهیه چیپس خانگی
برای اینکه طرز تهیه چیپس در خانه شما بدون هیچ مشکلی انجام شود، حتما روغن سرخکردنی خود را از برندهای شناخته شده انتخاب کنید.
روغن مخصوص سرخکردنی جذب کمتری داشته و موجب میشود که سیبزمینیهای شما خشک شوند. ضمن اینکه ضرر کمتری نیز برای شما خواهد داشت.
اگر تمایل داشتید چیپس شما طعم فلفلی داشته باشد، بعد از ریختن روغن در تابه بهاندازه تمایل فلفل قرمز یا سیاه در روغن داغ بریزید. سپس سیبزمینیها را در روغن غوطهور کنید.
سیبزمینی کالری بالایی دارد و وقتی که سرخ میشود افزایش کالری آن سرسامآور است. به همین دلیل ما به شما توصیه میکنیم بهجای سیبزمینی سرخ شده در روغن، از سیبزمینی تنوری شده سالم استفاده کنید.
چیپس سیبزمینی، جذاب در تمام دورانها
در این مطلب درستکردن چیپس در خانه را به شما آموزش دادیم و گوشزد کردیم که برای تهیه این خوراکی بهشدت خوشمزه و وسوسهکننده، چه نکاتی را باید رعایت کنید.
درهرحال با اینکه سیبزمینیسرخکرده و چیپس سیبزمینی، مضراتی دارند؛ اما اگر ماهی یک تا دو بار آن را در منزل تهیه کنید هزار بار بهتر از این است که از چیپسهای آماده شده و صنعتی استفاده کنید.
فراموش نکنید که اگر زمان کافی برای تهیه چیپس سیبزمینی را نداشتید، با استفاده از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ بهراحتی میتوانید یک چیپس خانگی جذاب و خوش طعم سفارش دهید که البته در کمترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه درب منزل به شما تحویل داده خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید