طرز تهیه آبلیمو خانگی به ساده‌ترین روش

طرز تهیه آبلیموی خانگی

آبلیمو یکی از چاشنی‌هایی است که در تهیه بسیاری از غذاها مورداستفاده قرار می‌گیرد و همچنین به کمک آن می‌توانید انواع سس و سالاد را آماده کنید. در کل آبلیمو در تهیه غذا نقش مهمی دارد و می‌تواند طعم آن را بهتر کند. در حال حاضر آبلیمو‌هایی از برند‌های مختلف در بازار وجود دارند که ممکن است برخی از آن‌ها کیفیت کافی را نداشته باشند.

در این حالت بهترین کار این است که نسبت به درست‌کردن آبلیمو خانگی اقدام کنید. در این مقاله قرار است به طرز تهیه آبلیمو خانگی به ساده‌ترین روش بپردازیم؛ بنابراین، اگر شما نیز دوست دارید تا نحوه درست‌کردن آبلیموی خانگی را یاد بگیرید و بتوانید یک آبلیموی طبیعی و بدون تلخی را در خانه درست کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آبلیمو خانگی

مواد موردنیاز برای درست‌کردن آبلیمو طبیعی

درست‌کردن آبلیمو به مواد اولیه خاص و ویژه‌ای نیاز ندارد و اصلی‌ترین چیزی که برای انجام این کار نیاز دارید، لیموی تازه است. شما می‌توانید با هزینه‌ی معقولی آبلیموی تازه و طبیعی را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. در جدول زیر مواد اولیه و لازم برای تهیه آبلیمو قید شده است که با این میزان از مواد اولیه می‌توانید بین ۳ تا ۴ شیشه متوسط آبلیمو تهیه کنید.

مواد اولیه

مقدار موردنیاز

لیمو تازه

۵ کیلوگرم
نمک

به میزان لازم

طرز تهیه آبلیمو طبیعی به ساده‌ترین روش

طرز تهیه آبلیمو طبیعی

درست‌کردن آبلیمو خانگی کار چندان سختی نیست و به‌سادگی می‌توانید این کار را انجام دهید. ازآنجایی‌که برخی از افراد نسبت به آبلیمو‌های آماده احساس خوبی ندارد و ممکن است کیفیت کافی نیز نداشته باشند، بهترین راه درست‌کردن آبلیمو طبیعی است. در ادامه به ساده‌ترین روش برای تهیه آبلیمو خانگی اشاره کرده‌ایم که اگر با این دستور تهیه نسبت به درست‌کردن آبلیمو اقدام کنید، علاوه بر این که کیفیت خوبی دارد، مزه‌ی تلخی را نیز احساس نخواهید کرد.

  • مرحله‌ی اول: اولین کاری که باید برای تهیه آبلیموی خانگی انجام دهید، این است که لیموی مناسب برای انجام این کار را تهیه کنید. معمولا لیمو‌های زرد و سبز در بازار موجود هستند. اما اگر دوست دارید تا آبلیموی شما طعم و مزه‌ی بهتری داشته باشد، بهتر است تا لیموی سبز را انتخاب و خریداری کنید. (چرا که لیمو‌های زرد ممکن است کمی تلخی داشته باشند و طعم آبلیموی شما را خراب کنند.)
  • مرحله‌ی دوم: بعد از انتخاب و خرید لیمو، نوبت به شستن آن می‌رسد. برای انجام این کار بهتر است تا یک ظرف بزرگ را انتخاب کنید و لیمو‌ها را درون آن بریزید. سپس به میزان کافی و تاحدی‌که روی لیمو‌ها را بپوشاند، آب درون ظرف بریزید و مقداری نمک یا ضدعفونی‌کننده میوه و سبزیجات روی آن‌ها بریزید. اجازه دهید تا لیمو‌ها به مدت ۱۰ دقیقه در آب بمانند.
  • مرحله‌ی سوم: بعد از گذشت مدت‌زمان لازم به سراغ لیمو‌ها بروید و با دست کمی آن‌ها را هم بزنید، سپس به کمک آب فراوان به‌خوبی بشویید و در نهایت آبکشی کنید. لیمو‌ها را در یک سبد یا آبکش بریزید و اجازه دهید تا آب آن‌ها به‌خوبی گرفته شود.
  • مرحله‌ی چهارم: در نهایت و بعد از شستن لیمو‌ها به مدت یک روز آن‌ها را در بیرون از یخچال قرار دهید تا پوست آن‌ها خشک شود. با انجام این کار می‌توانید آب بیشتری از لیمو‌ها دریافت کنید. چرا که بخشی از آبلیمو در پوست آن جمع می‌شود و اگر پوست آن خشک باشد، آب بیشتری خواهد داد.
  • مرحله‌ی پنجم: حالا باید از یک آبلیموگیری دستی یا برقی استفاده کنید و به کمک آن آب‌لیموها را بگیرید. در مرحله‌ی آب‌گیری باید لیمو‌ها را به‌صورت درسته یا نصف شده درون دستگاه قرار دهید و در نهایت ظرفی را زیر دستگاه قرار دهید تا آبلیمو درون آن جمع شود.
  • مرحله‌ی ششم: بعدازاین که فرایند گرفتن آب‌لیموها به پایان رسید، باید از یک صافی استفاده کنید و به کمک آن، آبلیمو را صاف کنید. البته این مرحله اختیاری است و اگر دوست دارید تا آبلیموی شما پالپ داشته باشد، می‌توانید این کار را انجام ندهید.
  • مرحله‌ی هفتم: در نهایت اگر پالپ آبلیمو را جدا کردید، می‌توانید آن‌ها را دور نریزید و پالپ‌ها را درون کیسه فریزر جمع کنید و برای درست‌کردن شربت از آن‌ها استفاده کنید. در نهایت آبلیموی به‌دست‌آمده را باید درون ظرف شیشه‌ای بریزید. حتما باید به این موضوع دقت داشته باشید که ظرف کاملا تمیز و خشک باشد که سبب کپک زدن آبلیمو نشود و البته درب آن نیز محکم بسته شود. آبلیمو را درون یخچال یا یک جای خنک و تاریک نگهداری کرده و هر زمان که دوست داشتید، مصرف کنید.

روش‌های گرفتن تلخی آبلیمو خانگی

معمولا در زمان گرفتن آبلیمو، لیمو‌ها را به‌صورت درسته درون دستگاه آبمیوه‌گیری می‌اندازد و همین مورد سبب تلخ شدن آبلیموی نهایی می‌شود. دلیل تلخی آبلیمو در بیشتر مواقع به دلیل هسته‌هایی است که درون لیمو وجود دارد و اگر آن‌ها را جدا کنید، این تلخی از بین می‌رود.

روش اول: بنابراین اولین کاری که باید انجام دهید این است که لیمو‌ها را به‌جای کامل آب گرفتن، از وسط نصف کنید، هسته‌های آن را خارج کنید و در نهایت آب بگیرید. در این صورت تلخی آبلیمو بسیار کم خواهد شد و اگر مزه‌ی کمی نیز احساس شود که احتمال آن خیلی کم است به دلیل پوست لیمو خواهد بود.

روش دوم: دومین کاری که می‌توانید برای رفع این مشکل به کار گیرید، استفاده از هویج است. برای انجام این کار باید آب‌لیمو را درون ظرفی بریزید و یک هویج را پوست بگیرد و درون ظرف بیندازید. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه، هویج را از ظرف خارج کنید. هویج می‌تواند تمام تلخی آبلیمو را به خود جذب کند.

روش سوم: یکی دیگر از کار‌هایی که برای جلوگیری از تلخ شدن آبلیمو می‌توانید انجام دهید، استفاده از نمک است. برای انجام این کار به میزان یک قاشق غذاخوری نمک را در ته بطری که قرار است آبلیمو را در آن نگهداری کنید، بریزید. سپس آبلیمو را درون ظرف بریزید و بعدازاین که درب آن را محکم بستید، چندین بار تکان دهید تا نمک به‌خوبی با آبلیمو مخلوط شود.

جلوگیری از کپک زدن آبلیمو خانگی

نکات نگهداری آبلیمو

یکی دیگر از مشکلاتی که در تهیه آبلیموی خانگی ممکن است پیش بیاید، کپک زدن آبلیمو است. البته، این موضوع که دلایل متعددی دارد به‌سادگی نیز قابل پیشگیری است. در ادامه به برخی از کار‌هایی که می‌توانید برای جلوگیری از کپک زدن آبلیمو انجام دهید، اشاره کرده‌ایم.

  1. اولین کاری که باید انجام دهید، این است که حتما ظرفی که قرار است آبلیمو را درون آن نگهداری کنید کاملا ضدعفونی کنید و مطمئن شوید که تمیز و کاملا خشک است.
  2. بهتر است تا بطری که برای نگهداری آبلیمو استفاده می‌کنید شیشه‌ای و تا حد ممکن رنگ‌های تیره مانند قهوه‌ای یا سبز باشد. چرا که این بطری‌ها نور خورشید را به میزان کمی از خود عبور می‌دهند و علاوه بر این که رنگ آبلیمو حفظ می‌شود از کپک زدن آن نیز جلوگیری خواهد شد؛ بنابراین، با استفاده از ظرف‌های تیره‌رنگ که مانع از تابش نور خورشید می‌شوند، از کدر شدن و کپک زدن آبلیمو جلوگیری کنید.
  3. یکی دیگر از کار‌هایی که می‌توانید انجام دهید، پاستوریزه کردن آبلیمو است که یک روش ثابت شده برای جلوگیری از خراب‌شدن و کپک زدن مواد غذایی است. برای انجام این کار درون یک ظرف بزرگ آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. در ادامه بطری شیشه‌ای آبلیمو که درب آن محکم بسته شده است را درون قابلمه بیندازید و اجازه دهید تا به مدت چند دقیقه بماند. به همین سادگی!

البته به‌عنوان نکته تکمیلی نیز باید اضافه کرد که اگر متوجه شدید که آبلیمو کپک‌زده است، آبلیمو را هم نزنید! چرا که انجام این کار سبب پخش شدن کپک در کل آبلیمو می‌شود. البته برخی از افراد این تصور را دارند که اگر کپک‌ها را جدا کنند، می‌توانند از آبلیمو استفاده کنند. اما بهتر است تا این کار را انجام ندهید! چرا که ممکن است سبب ایجاد بیماری شود.

آبلیمو خانگی تهیه کنید

همان‌طور که متوجه شدید، طرز تهیه آبلیموی خانگی بسیار ساده است و می‌توانید بدون دردسر و هزینه‌ی زیاد یک آبلیموی باکیفیت را تهیه کرده و تا مدت‌ها نیز از آن استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که نکات لازم برای جلوگیری از کپک زدن یا خراب‌شدن آن را رعایت کنید.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد و بتوانید از نکاتی که در طول مقاله گفته شد برای تهیه و نگهداری آبلیمو استفاده کنید. همچنین، اگر تمایل داشته باشید می‌توانید لیمو تازه را از سرویس سوپرمارکت اسنپ تهیه کرده و یک آبلیمو خوش‌رنگ و خوشمزه تهیه کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *