طرز تهیه دونات خانگی؛ خوشمزه‌های گرد و پفکی

انواع دونات

طرز تهیه دونات بدون شک شما را عاشق خود خواهد کرد. قبل از هرچیز اجازه دهید کمی در مورد این شیرینی گرد و پفکی و خوشمزه صحبت کنیم و اطلاعات جالبی به شما بدهیم. دونات‌ها را کیک‌های لذیذ سرخ شده‌ای می‌دانند که به‌واسطه تزیینات مختلف و بیش از اندازه، وسوسه کننده هستند. محبوب‌ترین دونات‌ها نوع شکلاتی و ساده خانگی آن‌ها است که در این مطلب، طرز تهیه آن‌ها را نیز ذکر کرده‌ایم.

«خرید اینترنتی شیرینی تازه»

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

داستان انگیزشی تولد دونات

آلت: دونات برای روزهای سخت

شاید ندانید که اولین جمعه ماه میلادی ژوئن، به نام روز جهانی دونات نام گرفته است. شیرینی خوشمزه‌ای که آن را مهاجران هلندی با خود به آمریکا بردند و به مرور زمان به یک شیرینی اصیل و پرطرفدار آمریکایی تبدیل شد. بدون شک این را هم نمی‌دانید که اولین بار بانوان شاغل در ارتش که نام آن‌ها را “دختران دونات” گذاشته بودند، این شیرینی را تهیه کردند. سپس دونات در میان سربازان آمریکایی که درست در خط مقدمه جبهه جنگ جهانی اول بودند، توزیع شد. حالا با طرز تهیه انواع دونات در این مطلب، ما را همراهی کنید.

مواد اولیه برای تهیه دونات خانگی

مواد اولیه برای تهیه دونات خانگی و خوشمزه به شرح زیر است:

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
تخم مرغ ۲ عدد
شکر نصف پیمانه
آرد سفید ۴ الی ۵ پیمانه
کره ۸۰ گرم
شیر نصف پیمانه
خمیر مایه ۲ قاشق سوپخوری
نمک ۴ گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
آب ولرم نصف پیمانه

 

طرز تهیه دونات سریع و خانگی

آلت: شیرینی جذاب و پرطرفدار دونات

برای تهیه و آماده‌سازی مراحل پخت این شیرینی، عجله نکنید. اگر برای اولین بار این شیرینی را در منزل آماده می‌کنید، توصیه می‌کنیم که مراحل را موبه‌مو انجام دهید تا در نهایت یک دونات جذاب خانگی داشته باشید.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه دونات خانگی ابتدا باید خمیر مایه را در ظرفی مناسب ریخته و شکر را به همراه آب ولرم به آن اضافه کنید. سپس تمام مواد را به‌خوبی با هم مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: بعد از ترکیب شدن تمام مواد، درب ظرف را بسته و اجازه دهید در یک مکان گرم به مدت زمان ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت کند.
  • مرحله سوم: بعد از این مدت زمان خمیر مایه شما عمل آمده و اصطلاحاً حباب می‌زند.
  • مرحله چهارم: در مرحله بعد از این طرز تهیه، حالا باید کره را از یخچال بیرون آورده و اجازه دهید که در دمای محیط قرار بگیرد. بعد از اینکه کره نرم شد، در ظرفی دیگر آن را به همراه شکر ترکیب کرده و خوب مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: بعد از اینکه کره و شکر به خوبی با هم ترکیب شدند، وانیل و تخم‌مرغ را به این ترکیب اضافه کرده و مجدداً به مدت زمان یک دقیقه هم بزنید تا تمام مواد با هم یکدست شوند.
  • مرحله ششم: در گام بعدی باید به سراغ خمیر مایه بروید. خمیر مایه شما به عمل آمده و آماده شده است. کمی در ظرف آن شیر ولرم بریزید.
  • مرحله هفتم: حالا آرد را در ۲ مرحله یا ۳ مرحله الک کرده و با خمیر مایه و شیر ترکیب کنید. سپس کمی نمک اضافه کنید. دقت داشته باشید که آرد شما باید به آرامی و مرحله به مرحله اضافه شود. سپس با استفاده از لیسک آشپزخانه تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
  • مرحله هشتم: در ادامه این طرز تهیه حالا خمیر شما آماده شده است. بر روی سطح کار آشپزخانه کمی آرد بپاشید. سپس خمیر را بر روی آن قرار داده و آن را ورز بدهید. بعد از آن تا زمانی که خمیر به دستان شما نچسبد، ورز دادن آن را ادامه دهید.
  • مرحله نهم: سپس خمیر را بلند کرده و محکم بر روی سطح کار آشپزخانه بکوبید. این مرحله دقیقاً باید مابین ۵۰ بار الی ۱۰۰ بار تکرار شود. هرچقدر بیشتر خمیر شما بر روی سطح کار آشپزخانه کوبیده شود، بافت آن لطیف‌تر خواهد شد.
  • مرحله دهم: حالا کاسه‌ای را انتخاب کنید که بزرگی آن دو برابر حجم خمیر شما باشد. سطح داخلی کاسه را با روغن به‌خوبی چرب کنید. بعد از آن خمیر را درون کاسه قرار داده و با استفاده از یک کارد آشپزخانه تیز علامت به علاوه (+) را بر روی خمیر حک کنید.
  • مرحله یازدهم: حالا بر روی سطح کاسه سلفون آشپزخانه کشیده و برروی سلفون هم یک حوله قرار بدهید. مجدداً کاسته را در مکانی گرم بگذارید و اجازه دهید تا خمیر شما به مدت زمان ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت به خوبی استراحت کند.
  • مرحله دوازدهم: بعد از این مدت زمان خمیر شما حجمی دو برابر پیدا خواهد کرد. در گام بعدی بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده، حالا خمیر را باید از کاسه خارج کرده و مجدداً آن را ورز بدهید. با این کار هوای اضافی خمیر گرفته خواهد شد.
  • مرحله سیزدهم: مجددا خمیر را بر روی سطح کار آشپزخانه که از قبل آن را آرد پاشی کرده‌اید، قرار دهید. سپس با استفاده از وردنه، خمیر دونات را به صورت کاملاً یکنواخت به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید.
  • مرحله چهاردهم: دقت کنید که در تمام قسمت‌های خمیر، ضخامت یک سانتی‌متری آن کاملاً رعایت شود.
  • مرحله پانزدهم: حالا یک کاغذ روغنی انتخاب کرده و آن را در کنار دست خود قرار دهید. سطح کاغذ روغنی را کمی چرب کنید. سپس خمیر دونات‌ها را قالب بزنید و قالب‌های دونات را جداگانه بر روی کاغذ روغنی چرب شده قرار دهید. اینکار کمک می‌کند تا در زمان منتقل کردن دونات‌ها به روغن و سرخ کردن آن‌ها، شکل ظاهری شیرینی‌ها آسیب نبیند.
  • مرحله شانزدهم: بعد از این که تمام خمیرها قالب زده شدند، حالا مجددا بر روی سطح خمیرهای قالب گیری شده را به وسیله یک پارچه نخی تمیز بپوشانید، این‌کار کمک می‌کند تا دونات‌ها خشک نشوند.
  • مرحله هفدهم: ۳۰ دقیقه زمان کافی است تا دونات‌ها به همین حالت استراحت کنند. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه یک تابه تقریباً گود انتخاب کرده و درون آن روغن بریزید. سپس بعد از داغ شدن روغن، دونات‌ها را دانه دانه درون روغن داغ تابه شناور کنید.
  • مرحله هجدهم: در ادامه‌ی این طرز تهیه دقت کنید که برای تغییر شکل دادن دونات‌ها و خراب نشدن ظاهر آن‌ها باید از کاغذ روغنی زیر آنها کمک گرفته و آن‌ها را درون روغن داغ شناور کنید.
  • مرحله نوزدهم: سپس با استفاده از قاشق بر روی دونات‌ها روغن داغ بریزید تا هر دو طرف آنها به خوبی سرخ شود. بعد از اینکه دونات‌ها به خوبی سرخ شده و کاملاً پف کردند، باید هر دو طرف این شیرینی‌ها کاملا طلایی شود. طلایی شدن دونات‌ها به ابن معناست که آنها آماده هستند.
  • مرحله بیستم: در ادامه با استفاده از یک کفگیر حفره‌دار دونات‌ها را از روغن خارج کنید. سپس بر روی توری فلزی یا دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن آن‌ها به‌خوبی گرفته شود.
  • مرحله بیست و یکم: در گام آخر بعد از اینکه روغن دونات‌ها گرفته شد و خنک شدند، آن‌ها را درون ظرف سرو مورد نظر قرار داده و با پودر نارگیل، پودر دارچین، پودر پسته، شکلات داغ، خاک قند و یا سایر مواد، تزیین کنید. البته شما می‌توانید بعد از اینکه دونات کاملاً سرد شد، آن‌ها را درون شکلات مایع قرار دهید تا تماماً به شکلات آغشته شده و خوشمزه‌تر شود.

 

طرز تهیه دونات شکری

آلت: دونات با روکش شکر

اگر قرار شد که دونات را به صورت شکری تهیه کنید، با همان موادی که در ابتدا به شما ارائه کردیم، می‌توانید آن را آماده کنید. با این تفاوت که برای آماده‌سازی دونات‌های شکری به مواد ارائه شده نصف پیمانه شکر دانه درشت نیز اضافه کنید. سپس شکر را در یک کاسه ریخته و بعد از اینکه دونات‌ها سرخ شدند آنها را درون ظرف شکر دانه درشت قرار دهید. سپس آنها را درون شکر بغلطانید تا تمام اطراف دونات‌ها به شکر آغشته شود.

 

طرز تهیه دونات شکلاتی

آلت: دونا‌ت با روکش‌ شکلات

برای تهیه و آماده‌سازی دونات شکلاتی نیز کافیست یک قاشق غذاخوری یا دو قاشق غذاخوری از مواد اولیه ارائه شده را کم کرده و به جای آن یک الی دو قاشق پودر کاکائو اضافه کنید. همچنین برای اینکه سطح دونات شما شکلاتی باشد، می‌توانید از ترکیبات متنوع شکلات نیز استفاده کنید. در نهایت اگر تصمیم گرفتید روکش دونات خود را از شکلات انتخاب کنید، کافیست به میزان سه چهارم پیمانه پودر قند را با ۲ قاشق غذاخوری نوتلا، دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو و سه قاشق غذاخوری از شیر ترکیب کرده و سپس این کرم را با برس بر روی سطح دونات بکشید. البته به جای این‌کار می‌توانید دونات‌ها را در شکلات ذوب شده نیز قرار دهید.

معروف و پرطرفدار، مثل دونات

در این مطلب سعی کردیم مرحله به مرحله و جزء به جزء طرز تهیه شیرینی لذیذ دونات را برای شما شرح دهیم. البته این طرز تهیه راحت است و به سرعت در منزل آماده خواهد شد. نکته پایانی اینکه برای سرخ شدن دونات‌ها، شما تقریباً به ۲ دقیقه زمان نیاز دارید. یعنی هر طرف از دونات‌ها در مدت زمان تقریبی ۱ دقیقه به خوبی در روغن سرخ خواهد شد. البته به شرط اینکه درجه حرارت به خوبی تنظیم شده باشد. در غیر این صورت اگر از درجه حرارت ملایم برای سرخ کردن دونات استفاده می‌کنید، باید بدانید که مدت زمان سرخ شدن آن‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

با این حال اگر زمان یا حوصله‌ی کافی برای آشپزی ندارید و هوس خوردن یک دونات خوشمزه را کرده‌اید، می‌توانید از طریق سرویس آنلاین شیرینی اسنپ و از شیرینی‌فروشی موردنظر دونات خوشمزه‌‌ای را سفارش داده و درب به محل موردنظر تحویل بگیرید. اما اگر عاشق درست کردن کیک و شیرینی در منزل هستید، می‌توانید مواد موردنیاز را سفارش داده و همین حالا دست به کار شوید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *