در میان انواع فراوردههای لبنی که در طول روز مصرف میکنیم، پنیر از پروتئین بالایی برخوردار است. تا جایی که بسیاری از افراد گیاهخوار و همچنین ورزشکاران از آن بهعنوان یکی از ترکیبات مهم در رژیم غذاییشان یاد میکنند.
پنیرهای موجود در بازار انواع مختلفی دارند که هرکدام دارای طعم متفاوتی هستند. این تفاوتها به دلیل میزان متفاوت نمک و خامه موجود در آن است. در این مطلب میخواهیم به روشهایی اشاره کنیم که با استفاده از آنها خودتان میتوانید در منزل پنیر دلخواهتان را تهیه کنید.
طرز تهیه پنیر در خانه با قرص پنیر
برای درستکردن پنیر در خانه با قرص پنیر به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
شیر | ۲ لیتر |
قرص پنیر | ۴/۱ قرص |
نمک | یک قاشق غذاخوری |
آب | ۴ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه پنیر خانگی با قرص پنیر
پس از آمادهکردن مواد لازم باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
مرحلهی اول: ظرف استیلی را روی حرارت قرار دهید. سپس شیر را درون آن بریزد.
مرحلهی دوم: آب، نمک و قرص پنیر را نیز در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کنید.
مرحلهی سوم: شیر باید تنها تا ۴۰ درجه سانتیگراد گرم شود، اما به نقطهجوش نرسد. میتوانید با یک دماسنج دمای آن را بگیرید.
مرحلهی چهارم: کمی شیر را هم بزنید، تا دما در تمام قسمتهای ظرف یکسان شود.
مرحلهی پنجم: گاز را خاموش کنید.
مرحلهی ششم: در این مرحله باید شیر را به ترکیباتی که در مرحلهی دوم آماده کرده بودید، اضافه کنید.
مرحلهی هفتم: درب ظرف را گذاشته و روی آن را بهوسیله یکپارچه بپوشانید. در این مرحله باید آن را در مکانی گرم قرار دهید.
مرحلهی هشتم: بعد از گذشت یک ساعت پارچه را از روی ظرف برداشته و دلمهها را بهوسیله یک چاقو برش بزنید.
مرحلهی نهم: بهوسیله پارچه روی ظرف را بپوشانید.
مرحلهی دهم: پس از یک ساعت میزان دلمهها روی مایع به بیشترین حالت خود خواهد رسید.
مرحلهی یازدهم: روی یک آبکش پارچه نازکی را قرار داده و مواد را درون آن بریزید.
مرحلهی دوازدهم: پارچه را دورتادور دلمهها گره بزنید.
مرحلهی سیزدهم: سنگی با وزن زیاد را باید برای ۴ تا ۵ ساعت روی دلمههای موجود در پارچه قرار دهید. (برای آنکه آب موجود در دلمهها خارج شود.)
مرحلهی چهاردهم: پنیر شما آماده است، میتوانید آن را برش بزنید و در آبنمک نگه دارید.
طرز تهیه پنیر در خانه با مایه پنیر
برای درستکردن پنیر خانگی با مایه پنیر به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
شیر | یک کیلو |
مایه پنیر | ۲/۱ قاشق چایخوری |
مراحل تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر
پس از آمادهکردن مواد لازم باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
مرحلهی اول: شیر را روی گاز بگذارید تا کاملا بجوشد.
مرحلهی دوم: ظرف شیر را از روی گاز برداشته و اجازه دهید تا با دمای محیط یکسان شود.
مرحلهی سوم: مایع پنیر را به شیر ولرم اضافه کنید.
مرحلهی چهارم: تنها ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا پنیر شما ایجاد شود.
مرحلهی پنجم: پنیرهای ایجاد شده را درون آبنمک نگهداری کنید.
طرز تهیه پنیر در خانه با سرکه
برای درستکردن پنیر خانگی با سرکه به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر | ۲ لیتر |
ماست | یک لیوان |
سرکه سفید | ۴/۱ لیوان |
نمک | یک قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه پنیر خانگی با سرکه
پس از آمادهکردن مواد لازم باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
مرحلهی اول: شیر را درون ظرفی بجوشانید. (باید ۲۰ دقیقه جوشانده شود)
مرحلهی دوم: ماست را بهوسیله یک قاشق بهقدری به هم بزنید که یکدست شود.
مرحلهی سوم: ماست را به شیری که ۲۰ دقیقه در حال جوشیدن است، اضافه کنید.
مرحلهی چهارم: سرکه و نمک را اضافه کنید. تا عمل بریده شدن انجام شود.
مرحلهی پنجم: یک تنظیف را روی سبد قرار دهید.
مرحلهی ششم: ترکیبی که آماده کردهاید را روی آن بریزید.
مرحلهی هفتم: در تنظیف را محکم بسته و گره بزنید.
مرحلهی هشتم: روی این مواد یک بشقاب و سپس قابلمهای پر از آب را قرار دهید. (برای مدت یک ساعت)
مرحلهی نهم: اکنون پنیر شما آماده است. میتوانید آن را برش بزنید.
مرحلهی دهم: داخل آب شیری که از دلمهها باقیمانده نمک ریخته و پنیرها را در داخل آن قرار دهید.
طرز تهیه پنیر در خانه با ماست
برای درستکردن پنیر در خانه با ماست به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر پرچرب | ۲ لیتر |
ماست | یک پیمانه |
مراحل تهیه پنیر خانگی با ماست
پس از آمادهکردن مواد لازم باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
مرحلهی اول: شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد.
مرحلهی دوم: ماست را به شیر اضافه کنید.
مرحلهی سوم: آن را برای مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید تا گلولههایی را روی آن ببینید.
مرحلهی چهارم: شیر سفت شده را درون یکپارچه توری بریزید که روی یک صافی قرار داده شده باشد.
مرحلهی پنجم: پارچه را بپیچید تا آب آن خارج شود.
مرحلهی ششم: ظرفی سنگی را روی آن قرار دهید.
مرحلهی هفتم: یک ساعت زمان نیاز دارید تا پنیرتان آماده برش شود.
مرحلهی هشتم: آب را بجوشانید و نمک را در داخل آن بریزید.
مرحلهی نهم: پنیرها را در داخل آبنمک نگهداری کنید.
چند نکته مهم برای تهیه پنیر در خانه
اگر میخواهید یک پنیر حرفهای را در منزل درست کنید، باید به چند نکته توجه داشته باشید که در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد:
- اگر از آب جوشیده گرم و بینمک استفاده کنید، باعث میشود تا سفتی پنیر کمتر شود.
- استفاده از آب جوشیده و سرد بینمک، باعث سفت شدن پنیر نرم خواهد شد.
- اگر تمایل دارید که پنیرتان سوراخدار شود، باید به مدت ۶ ساعت آن را در سرکه انگور قرار دهید.
- در صورت تمایل به ایجاد طعمهای متفاوت در پنیر، میتوانید از دستمالی که به اسانس مورد نظرتان آغشته است استفاده کنید. باید پنیر را به مدت ۶ ساعت درون آن دستمال قرار دهید.
- اگر میخواهید پنیر را برای مدتزمان طولانی نگهداری کنید، میتوانید آن را در داخل آب ماست قرار دهید.
- برای خشک نشدن پنیر در مدتزمان نگهداری، دورتادور ظرفی که درون آن قرار گرفته را چرب کنید.
- اگر نگران ته گرفتن شیر در زمان جوشیدن هستید، از شکر استفاده کنید. هر لیتر شیر، ۸/۱ قاشق چایخوری شکر نیاز دارد.
- درصورتیکه شیر ته گرفت، میتوانید مقداری نمک را به آن اضافه کنید. هر لیتر شیر، ۸/۱ قاشق چایخوری نمک نیاز دارد.
- اگر پنیرتان کپک بزند، دلیل آن انجام مراحل اشتباه نیست، بلکه باکتری و مخمرهای موجود در هوا ممکن است باعث ایجاد آن شده باشد.
- مدتزمان نگهداری پنیر خانگی، به میزان اسیدی بودن، فرمول تهیه پنیر و همچنین آلودگی اولیه آن بستگی دارد.
دستبهکار شوید و یک پنیر خانگی را تهیه کنید
تمام مراحلی که در بالا عنوان شد، در نهایت یک پنیر خانگی با طعم مناسب را به شما میدهد. میتوانید هرکدام از موارد بالا را باتوجهبه ترکیباتی که در اختیار دارید انتخاب کنید.
البته با استفاده از سوپرمارکت آنلاین اسنپ وسایل مورد نیاز برای تهیه پنیر در کمترین زمان ممکن در دسترستان خواهد بود. اگر شما هم تجربهای از تهیه پنیر خانگی دارید، میتوانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید