طرز تهیه پنیر در خانه با کم‌ترین امکانات

طرز تهیه پنیر خانگی به ساده‌ترین روش ممکن

پنیر یکی از مواد غذایی پر استفاده در خانواده‌های ایرانی است. معمولا جای پنیر در سفره‌های صبحانه‌ی ایرانی‌ها ثابت است و به‌عنوان عصرانه نیز به همراه خیار و گوجه‌فرنگی یا سبزی‌خوردن استفاده می‌شود. در این مقاله قرار است به درست‌کردن پنیر در خانه و روش‌هایی که برای درست‌کردن آن وجود دارد، اشاره کنیم.

بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا یاد بگیرید که چطور پنیر خانگی درست کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم برای درست‌کردن پنیر خانگی

مواد لازم برای تهیه پنیر در خانه

حالا که آماده‌ی درست‌کردن پنیر خانگی بسیار خوشمزه و لذیذ هستید، به سراغ مواد اولیه برای درست‌کردن آن می‌رویم. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه یک کیلوگرم پنیر قید شده است و شما می‌توانید بر حسب مقداری که قصد دارید پنیر تهیه کنید، این اندازه‌ها را تغییر داده و مقادیر را کم یا زیاد کنید.

مقدار مورد نیاز مواد اولیه
۳ کیلوگرم شیر پرچرب
۹ قاشق غذاخوری سرکه
۲ قاشق غذاخوری نمک

طرز تهیه پنیر خانگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

طرز تهیه پنیر خانگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

با استفاده و به‌کارگیری روش زیر می‌توانید به ساده‌ترین شکل ممکن پنیر خانگی درست کنید. پنیری که از بابت کیفیت و سلامت آن خیالتان راحت است و پر از خواص مفید برای شما است.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای تهیه پنیر در خانه، این است که شیر را درون یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا به جوش آید. (دقت کنید برای این که پنیر شما طعم بهتری داشته باشد، بهتر است تا از شیر پرچرب در تهیه پنیر استفاده کنید.)
  • مرحله‌ی دوم: زمانی که شیر به جوش آمد، زمان اضافه‌کردن سرکه است. معمولا به‌ازای هر یک کیلوگرم شیر، باید ۳ قاشق غذاخوری سرکه به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: بعد از اضافه‌کردن سرکه به شیر باید آن را به‌خوبی هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. در ادامه باید هم زدن شیر را تا جایی ادامه دهید که دلمه‌های پنیر روی سطح شیر ایجاد شود.
  • مرحله‌ی چهارم: زمانی که دلمه‌های پنیر روی شیر ایجاد شد، باید از یک ملاقه استفاده کنید و آن‌ها را از درون شیر خارج کرده و درون یک پارچه که حالت توری دارد، بریزید.
  • مرحله‌ی پنجم: بعد از جمع‌کردن تمام دلمه‌ها و قراردادن آن‌ها در پارچه‌ی توری باید آن را از جایی آویزان کنید. همچنین باید زیر پارچه یک‌کاسه‌ی مناسب قرار دهید تا آب پنیر درون آن بریزید.
  • مرحله‌ی ششم: بعد از گذشت مدت‌زمان لازم و خارج‌شدن تمام آب پنیر، می‌توانید پنیر را درون یک آبکش قرار دهید.
  • مرحله‌ی هفتم: حالا برای این که به پنیر شکل دهید، باید یک جسم سنگین مانند هاون را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا شکل بگیرد و تکه‌های پنیر به یکدیگر بچسبد.
  • مرحله‌ی هشتم: بعد از گذشت حدود ۳ تا ۴ ساعت پنیر شما آماده است. می‌توانید آن را درون آب‌نمک قرار دهید و سپس در یخچال گذاشته و هر زمان که خواستید، مصرف کنید.

طرز تهیه پنیر در خانه با ماست

طرز تهیه پنیر با ماست

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید برای تهیه پنیر خانگی استفاده کنید، استفاده از ماست در مواد اولیه است. در ادامه روش درست‌کردن پنیر به کمک ماست را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله توضیح داده‌ایم.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن پنیر خانگی با ماست، این است که شیر را در قابلمه بجوشانید و زمانی که شیر به جوش آمد، به‌ازای هر کیلوگرم شیر، چهار قاشق غذاخوری ماست به آن اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دوم: بعد از اضافه‌کردن ماست به شیر، به میزان دلخواه به آن نمک اضافه کرده و آرام‌آرام شروع به‌هم‌زدن آن کنید.
  • مرحله‌ی سوم: بقیه مراحل را متناسب با آنچه که در آموزش بالا گفتیم، انجام دهید.

طرز تهیه پنیر خانگی با آبلیمو

طرز تهیه پنیر خانگی با آبلیمو

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید برای درست‌کردن پنیر خانگی به کار بگیرید، استفاده از آبلیمو در دستور تهیه پنیر است. دقت کنید برای این که پنیر شما طعم خوبی داشته باشد حتما از شیر تازه استفاده کنید.

معمولا اگر شیری که استفاده می‌کنید تازه نباشد ممکن است که دلمه روی شیر ایجاد نشود یا ایجاد آن زمان‌بر باشد. در ادامه روش تهیه پنیر با آبلیمو را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله توضیح داده‌ایم:

  • مرحله‌ی اول: برای تهیه و درست‌کردن پنیر با استفاده از آبلیمو، در ابتدا باید شیر را بجوشانید. زمانی که شیر شروع به جوشیدن کرد و روی سطح آن حباب‌هایی ایجاد شد، گاز را خاموش کرده و شیر را کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی دوم: حدود ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا شیر خنک شود. سپس آبلیمو، به همراه ماست و نمک را به آن اضافه کنید و به‌آرامی هم بزنید تا به‌خوبی ترکیب شود. قابلمه را مجددا روی حرارت قرار دهید و هم بزنید.
  • مرحله‌ی سوم: زمانی که شیر به دلیل وجود حرارت، حالت دلمه‌ای روی آن ایجاد شد زیر قابلمه را خاموش کنید و مطابق با سایر مراحل عمل کنید.

نکات طلایی در درست‌کردن پنیر خانگی

نکات درست‌کردن پنیر خانگی

در درست‌کردن پنیر خانگی اصول و نکاتی وجود دارد که با دانستن و رعایت آن‌ها می‌توانید پنیر خوشمزه با طعمی فوق‌العاده درست کنید.

  1. بهتر است تا آب حاصل از این پنیر که از پارچه‌ی توری رد شده و درون کاسه می‌ریزد را نگه دارید و پنیر را درون آن نگهداری کنید. همچنین می‌توانید آب پنیر را با آب‌نمک ترکیب کنید و از آن برای نگهداری پنیر استفاده کنید.
  2. برای آن که پنیر شما مزه‌ی بهتری داشته باشد، بهتر است تا بلافاصله آن را مصرف نکنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز پنیر در آب‌نمک باقی بماند.
  3. هر اندازه که آب پنیر شما بهتر گرفته شود، محصول نهایی کیفیت بیشتری خواهد داشت.
  4. همان‌طور که گفتیم اگر دوست دارید تا پنیر شما خوش‌طعم‌تر شود، بهتر است تا از شیر پرچرب برای تهیه‌ی آن استفاده کنید. همچنین استفاده از شیر محلی نیز می‌تواند انتخاب خوبی باشد و با استفاده از آن طعم خوشمزه‌ای در پنیر شما ایجاد می‌شود.
  5. اگر دوست دارید تا پنیر شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید چند ساعت آن را درون ماست بخوابانید.
  6. اگر احساس کردید که پنیری که درست کرده‌اید، بعد از مدتی خشک شده می‌توانید آن را در دوغ غلیظ قرار دهید. با انجام این کار پنیر شما مجددا حالت تازه پیدا خواهد کرد.
  7. اگر در درست‌کردن پنیر مهارت چندانی ندارید و بار اولی است که قصد دارید این کار را انجام دهید، بهتر است تا از سرکه در درست‌کردن پنیر کمک بگیرید. این روش به‌مراتب ساده‌تر از سایر روش‌ها خواهد بود.

برای درست‌کردن پنیر خانگی وقت را تلف نکنید

همان‌طور که در این مقاله خواندید، طرز تهیه و درست‌کردن پنیر خانگی بسیار راحت است و می‌توانید به روش‌های مختلف آن را تهیه کنید.

البته، گاهی اوقات ممکن است که قصد درست‌کردن پنیر خانگی را داشته باشید اما مواد اولیه برای درست‌کردن آن در دسترس‌تان نباشد. بهترین کار در این زمان سفارش مواد اولیه مورد نیاز از سوپرمارکت آنلاین اسنپ است.

با سفارش از این سرویس، مواد غذایی مورد نیاز شما در سریع‌ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دست شما خواهد رسید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *