طرز تهیه نان کروسان فرانسوی با ساختار لایه‌لایه‌ای و کره‌ای

تهیه نان کروسان فرانسوی لایه‌ای و کره‌ای در خانه

کروسان یا کروسانت از نان‌های بسیار محبوب فرانسوی در سراسر دنیا است. کروسان‌ها به دلیل شکل جذاب هلالی خود نام‌گذاری شده و به‌خاطر همین شکل ویژه خود، در ذهن هرکسی که یکبار آن‌ها را امتحان کرده باشد می‌ماند. معمول است برای درست‌کردن نان کروسان، خمیر را به‌صورت لایه‌ای درآورده و با کره چرب می‌کنند و پس از تا کردن و غلتاندن، آن را به شکل یک ورقه نازک در می‌آورند که به آن لمینت می‌گویند. این فرایند جذاب، در نهایت منجر به ایجاد یک بافت لایه‌لایه و پوسته‌پوسته در نان کروسان می‌شود.

درهرصورت، برای تهیه این نان خوشمزه و یونیک، به یک رسپی قابل‌اعتماد نیاز است که در بخش زیر آموزش طرز تهیه نان کروسان فرانسوی را برای شما شرح داده‌ایم؛ بنابراین لطفا همچنان به خواندن ادامه دهید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

«نان کروسان تازه را آنلاین سفارش دهید»

مواد لازم برای درست‌کردن نان کروسان فرانسوی در خانه

مواد لازم برای تهیه نان کروسان فرانسوی کره‌ای و لایه‌ای در خانه

برای آماده‌سازی نان کروسان اصل فرانسه، این‌طور یاد شده که باید از شیرینی شربت مالت نیز استفاده کرد. از طرفی، در دیگر رسپی‌های متنوع فرانسوی از مواد اولیه جایگزین برای شیرین کردن کروسان نیز استفاده شده که آن‌ها را در بخش نکات برایتان بیان کرده‌ایم. در نهایت، یکی از گزینه‌های در دسترس که می‌توان از آن برای شیرین کردن کروسان استفاده کرد، شکر سفید است که ما در دستور تهیه زیر از آن استفاده کرده‌ایم.

درهرحال در جدول زیر، مواد اولیه موردنیاز برای تهیه نان کروسان برای ۵ الی ۶ نفر آورده شده است و شما به‌راحتی می‌توانید با یک حساب سرانگشتی و ضرب و تقسیم، مقدار آن‌ها را کم‌وزیاد کرده و برای افراد خانواده تنظیم کنید:

مواد لازم مقدار موردنیاز
تخم‌مرغ یک عدد
شیر کم‌چرب ۱.۵ لیوان
شکر سفید ۴ قاشق غذاخوری
آرد شیرینی‌پزی یا آرد همه‌منظوره ۶ لیوان
پودر خمیرمایه فوری ۱.۵ قاشق غذاخوری
کره ۲۰۰ گرم
روغن مایع ۱.۵پیمانه
نمک ۲ قاشق مرباخوری
آب ۲.۵ پیمانه
شکلات یا پنیر به مقدار دلخواه

طرز تهیه نان کروسان فرانسوی خانگی به‌صورت گام‌به‌گام

مراحل گام‌به‌گام تهیه نان کروسان خوشمزه در خانه

برخلاف تصور عامه مردم، درست‌کردن نان کروسان در خانه ابدا کار سختی نبوده و می‌توانید با مطالعه ۵ دقیقه‌ای آموزش ساده‌ای که در بخش زیر برایتان شرح داده‌ایم، این نان خوشمزه فرانسوی را خیلی زود مهیا کنید. ازاین‌رو بدون اتلاف وقت، شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می‌کنیم:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ خمیرمایه بروید. بدین منظور، کاسه‌ای با سایز مناسب را انتخاب کرده و درون آن به مقدار گفته‌شده، آب ولرم بریزید. سپس شکر را به همراه پودر خمیرمایه فوری به آن اضافه کرده و پس از قدری هم زدن، روی ظرف را با درپوش بپوشانید. اکنون باید صبر کنید تا خمیرمایه عمل آید.
  • مرحله‌ی دوم: حال بایستی آن مقدار شیری که بیان کرده‌ایم را روی حرارت بگذارید تا ولرم شود. دقت داشته باشید نیاز نیست آن را جوش بیاورید. در ادامه، بعد از سپری شدن زمان کافی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از عمل آمدن خمیرمایه، ظرفی بزرگ را انتخاب کرده و شیر ولرم را با ترکیب خمیرمایه مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی سوم: پس از یکدست کردن ترکیب مواد با هم نوبت به اضافه‌کردن آرد می‌رسد. بدین منظور، تقریبا ۹۰ درصد آرد را ابتدا یک یا دو بار الک کرده و سپس به ظرف اضافه کنید. علاوه‌برآن، نمک را نیز اضافه کرده و مواد را به‌خوبی هم بزنید تا به‌قدر کافی با هم ترکیب شوند.
  • مرحله‌ی چهارم: در این مرحله از طرز تهیه نان کروسان خانگی، چیزی که بسیار اهمیت دارد، اضافه‌کردن مابقی آرد الک شده است. به‌این‌ترتیب که نباید همه آرد را به یکباره به ظرف اضافه کنید و بایستی آن را کم‌کم افزوده و مراقب باشید که چسبندگی خمیر، به طور کامل از بین نرود. در واقع ما خمیر خشک نمی‌خواهیم و درجه‌ای از چسبندگی باید در آن بماند.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون باید ظرف مناسب دیگری را انتخاب کرده و درون آن را با براش و روغن، چرب کنید. سپس خمیری که تهیه کرده‌اید را درون آن قرار داده و در ادامه با درپوش یا سلفون، روی آن را بپوشانید. حال بایستی اندکی صبر کرده تا خمیر استراحت کند. البته نیازی نیست که آن را درون یخچال بگذارید و در این مورد، دمای اتاق کفایت می‌کند.
  • مرحله‌ی ششم: پس از سپری شدن زمانی حدود ۵۰ تا ۷۰ دقیقه که از استراحت کردن خمیر گذشت، افزایش حجم آن قابل‌رؤیت بوده که نشان از کافی بودن زمان استراحت است؛ بنابراین اکنون زمان آماده‌سازی سطح کار و آردپاشی آن است. در ادامه، خمیر را روی سطح کار قرار داده و شروع به ماساژ دادن آن کنید.

 

انتخاب نان کروسان مغزدار و ساده برای صبحانه و میان وعده

 

  • مرحله‌ی هفتم: شما بایستی آن‌قدر خمیر را ورز بدهید تا هوای درون آن خارج شده و بافت خمیر نرم‌تر و مطلوب شود. اکنون خمیر را به چندین قسمت مساوی تقسیم کرده و با استفاده از وردنه، آن را روی سطح کار پهن کنید. دقت داشته باشید که ضخامت خمیر را نباید خیلی کم یا زیاد در نظر بگیرید.
  • مرحله‌ی هشتم: در این مرحله، باید هر تکه خمیری که اندازه‌اش تقریبا کمی بیشتر از یک‌کف‌دست است را با براش و کره آب‌شده، چرب کنید. سپس این روند را برای تمام قسمت‌های خمیر انجام داده و آن‌ها را کره‌مالی کنید. در ادامه، آن‌ها را روی‌هم قرار داده و لایه آخر را کره‌مالی نکنید. سپس برای استراحت دادن به این خمیر لایه‌ای، روی آن را پوشانده و بار دیگر آن را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید.
  • مرحله‌ی نهم: پس از طی شدن زمان لازم، خمیر را روی سطح کار آردپاشی‌شده، قرار داده و با وردنه آن را پهن کنید. سپس برای اینکه شکل نان کروسان به دست آید، خمیر را با چاقو، کاتر یا هر وسیله دیگری که مدنظرتان است، به فرم مثلثی که دو ضلع آن با هم برابر باشند، برش بزنید.
  • مرحله‌ی دهم: این مرحله از تهیه نان کروسان اختیاری است. در واقع شما می‌توانید نان کروسان را ساده و بدون مغز درست کرده یا اینکه از مواد مختلفی برای فیلینگ آن استفاده کنید. بدین منظور سه پیشنهاد برای شما داریم، یکی اینکه می‌توانید از شکلات تخته‌ای یا چیپسی استفاده کنید یا اینکه ترکیب مغز گردو و پودر دارچین را به کار ببرید. گزینه آخر نیز استفاده از پنیر و سبزی ریز شده است که آن را برای وعده صبحانه ایده‌آل می‌کند.
  • مرحله‌ی یازدهم: برای قراردادن مواد فیلینگ، آن را در قسمت بزرگ خمیر، به‌گونه‌ای که از لبه‌ها دور باشد قرار داده و سپس خمیر را به سمت نوک مثلثی‌اش رول کنید. دقت داشته باشید که وقتی به نوک خمیر می‌رسید، حتما آن را با قدری فشار، به مابقی خمیر بچسبانید. با همین کار ساده، خمیر در حین پخت باز نشده و فرم نان کروسان به هم نمی‌ریزد.
  • مرحله‌ی دوازدهم: تقریبا کار تمام است، فقط بایستی سینی فر را چرب کرده یا یک کاغذ روغنی در کف آن قرار دهید. در ادامه، خمیر‌های نان را درون آن بافاصله مناسب چیده و به‌اندازه ۱۰ دقیقه دیگر به آن‌ها فرصت استراحت کردن دهید. سپس تخم‌مرغی را شکسته و زرده آن را از سفیده آن جدا کنید. در نهایت با چنگال، زرده تخم‌مرغ را از لختگی درآورده و با مقدار کمی شیر ترکیب کنید. سپس با کمک براش، این ترکیب را روی هر خمیر رومال کنید.
  • مرحله‌ی سیزدهم: دست آخر بایستی سینی را درون فری که در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم شده و از قبل گرم شده است قرار دهید تا ظرف مدت کمتر از ۴۵ دقیقه بپزد. البته می‌توانستید پس از رومال کردن، از مقداری کنجد برای ظاهر بهتر نان کروسان استفاده کنید که ما استفاده از آن را به اختیار خودتان می‌گذاریم. همچنین یادتان باشد، دو تا سه دقیقه آخر مرحله پخت در فر را، به گریل کردن اختصاص دهید تا روی نان‌های کروسان شما، طلایی‌رنگ و براق شود.

نکاتی که هنگام درست‌کردن نان کروسان فرانسوی باید بدانید

نکات تهیه نان کروسان خوشمزه فرانسوی

با اینکه تمام نکات مهم تهیه نان کروسان را حین مراحل آماده‌سازی آن بیان کردیم، جهت راحتی بیشتر و تکمیل این آموزش، مجموعه دیگری از نکات را صرفا برای محکم‌کاری برای شما لیست کرده‌ایم. لطفا از این نکات نیز غافل نشوید:

  • به‌منظور شیرین کردن خمیر نان کروسان شما می‌توانید علاوه بر شکر از ترکیب کمتر شکر به همراه عسل نیز استفاده کنید.
  • با اینکه در دستور اصلی تهیه این نان، از شربت مالت به‌جای عسل استفاده شده است، شما می‌توانید از شربت یا شیره ذرت یا حتی شهد و شربت بار نیز استفاده کنید.
  • دقت داشته باشید که استفاده از کره گیاهی یا وگان برای رومال لایه‌های خمیر توصیه نمی‌شود، چراکه حالت نرم و کرمی که باید داشته باشند را ندارند و در نهایت، باعث می‌شوند بافت داخلی نان شما ترد شود.
  • برای اینکه بافت لایه‌ای نان کروسان شما حفظ شود، حتما تمام لایه‌ها به جز لایه آخر را با کره ذوب‌شده، برس‌کشی کنید.
  • حتما آرد را پیش از اضافه‌کردن الک کرده و طی چندین مرحله و آرام‌آرام به مواد خمیر اضافه کنید تا بدین ترتیب بتوانید میزان چسبندگی خمیر را به‌خوبی کنترل کنید.
  • حتما هر تکه خمیر نان کروسان را بافاصله مناسب، درون سینی فر بچینید.
  • خمیر نان کروسان را بادقت رول کرده و اطرافش را قدری فشار دهید، تا مواد فیلینگ آن در حین پخت به بیرون درز پیدا نکنند.

نان کروسان فرانسوی، از صبحانه تا عصرانه همراه شما!

اصولا شیرینی و کیک از مواردی هستند که اکثر افراد از درست‌کردن آن‌ها لذت می‌برند. در واقع به‌واسطه مواد اولیه این خوشمزه‌های دوست‌داشتنی، عطر بسیار مطبوعی در فضای آشپزخانه می‌پیچد که از همان ابتدا، همه افراد خانواده را در تب‌و‌تاب خوردن آن‌ها می‌اندازد. بدین منظور اکنون که آموزش کاملی برای طرز تهیه نان کروسان فرانسوی با ساختار لایه‌ای و کره‌ای در اختیار شما قرار داده‌ایم، پیشنهاد می‌کنیم برای تهیه اقلام موردنیاز آن، سرویس سوپرمارکت اسنپ را مدنظر قرار دهید.

از طرف دیگر، اگر درست‌کردن نان کروسان برای شما قدری دشوار بوده یا وقت کافی برای تهیه مقدار زیادی از آن برای یک دورهمی دوستانه را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم باز هم از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ استفاده کرده و هر تعداد نان کروسان که نیاز دارید را سفارش دهید. بدین ترتیب در کسری از زمان، انواع نان کروسان با مواد فیلینگ متنوع، درب منزلتان دلیوری خواهد شد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *