معرفی کشور‌های بدون ویزا؛ سفر با بلیت، پاسپورت و دیگر هیچ!

کشور‌های بدون ویزا

با توجه به زمان، هزینه و دردسرهای گرفتن ویزا، کشورهای بدون روادید همیشه گزینه‌ محبوب‌تری برای سفر تفریحی مسافران ایرانی هستند. این کشورها کلا ویزا نمی‌خواهند یا با ویزای فرودگاهی و الکترونیکی به مسافران اجازه ورود می‌دهند. در این مقاله به‌روز‌ترین اطلاعات مربوط به این کشورها را مرور می‌کنیم و با هزینه حدودی اقامت در آنها آشنا می‌شویم.

«رزرو بلیط هواپیما»

دردسرهای گرفتن ویزا!

دردسرهای گرفتن ویزا

بسیاری از کشورهای دنیا علاوه‌بر گذرنامه، که مدرک شناسایی بین‌المللی است، دریافت ویزا از سفارت را ضروری می‌دانند و به مسافران بدون برگه ویزا، اجازه ورود نمی‌دهند. فرایند دریافت ویزا بسیار پردردسر، هزینه‌بردار و وقت‌گیر است. باید به سفارت کشور مقصد در ایران مراجعه کنید، درگیر کاغذبازی‌های اداری شوید، هزینه‌های اضافه بپردازید و وقتی دعوت به مصاحبه شدید، مصاحبه‌کننده را متقاعد کنید که بعد از اتمام کار، حتما به کشور خود برمی‌گردید! همه اینها مراحل درخواست تا دریافت ویزا را کمی مشکل می‌کند.

آیا واقعا سفر بدون ویزا امکان‌پذیر است؟

در این میان اما برخی از کشور‌ها هستند که تمام شهروندان ایرانی، بدون نیاز به ویزا و فقط با داشتن پاسپورت معتبر می‌توانند وارد خاک آنها شوند. اما چنین چیزی چگونه ممکن است؟ چنین اتفاقی معمولا در تعامل دولت‌های مختلف با یکدیگر رخ می‌دهد و منجر به لغو روادید می‌شود. در نتیجه، شما بدون نیاز به پرداخت هزینه یا طی‌کردن مراحل اداری و انتظار برای دریافت نوبت، خیلی راحت می‌توانید به این کشور‌ها سفر کنید.

بدین منظور، معمولا موضوعی تحت عنوان «رتبه پاسپورت» مطرح است و با این شاخص تعیین می‌شود که شهروند هر کشوری، با پاسپورت خود به چند کشور دنیا بدون نیاز به دریافت ویزا امکان سفر خواهد داشت. مطابق با وب‌سایت معتبر Henley Global که گذرنامه کشور‌ها را رتبه‌بندی می‌کند، در حال حاضر رتبه پاسپورت ایران ۹۳ است و شهروندان ایرانی دارای گذرنامه معتبر می‌توانند به ۵۲ کشور بدون دریافت ویزا سفر کنند؛ ۱۱ کشور بدون ویزا و ۴۱ کشور با ویزای فرودگاهی یا الکترونیک.

۱. سفر بدون ویزا

در سال ۲۰۲۳ میلادی، تمام شهروندان ایرانی با گذرنامه معتبر می‌توانند بدون داشتن ویزا به این ۱۱ کشور سفر کنند:

  • ۴ کشور در قاره آسیا: ارمنستان، عراق، مالزی و قزاقستان؛
  • ۲ کشور در قاره اروپا: ترکیه و گرجستان؛
  • ۴ کشور در قاره آمریکا: دومنیکا، هائیتی، ونزوئلا و جمهوری سورینام؛
  • یک کشور در قاره اقیانوسیه: میکرونزی.

قبل از سفر به مناطق بدون ویزا لازم است یک نکته را به ‌خاطر بسپارید. بسیاری از مناطق جهان مثل مجمع‌الجزایر سوالبارد در اقیانوس منجمد شمالی یا مجمع‌الجزایر پیت‌کرن در جنوب اقیانوس آرام، گردشگران ایرانی و غیرایرانی را ملزم به تهیه ویزا نمی‌کنند اما نبود پرواز مستقیم به آنها در کشور مبدأ، کار را کمی سخت می‌کند. در این شرایط مسافر چاره‌ای ندارد به‌جز اینکه بلیط پرواز یک کشور واسطه را بخرد و در بسیاری از موارد، ناچار است ویزای این کشور واسطه را هم تهیه کند.

۲. سفر با ویزای فرودگاهی

سفر با ویزای فرودگاهی

ویزای فرودگاهی روش دیگری است که به‌کمک آن می‌توان دردسرهای اخذ ویزا را دور زد و به کشورهای خارجی سفر کرد.

در سال ۲۰۲۳ میلادی، مسافران ایرانی می‌توانند در فرودگاه برای ۲۷ کشور دنیا ویزا بگیرند و بی‌هیچ مشکلی سفر کنند. این کشورها عبارت‌اند از:

  • ۱۵ کشور در قاره آفریقا: آنگولا، بوروندی، دماغه سبز، اتحاد قمر، گینه بیسائو، ماداگاسکار، موریتانی، موزامبیک، نیجریه، رواندا، سیرالئون، سومالی، زیمبابوه، توگو و ساحل عاج.
  • ۸ کشور در قاره آسیا: کامبوج، لبنان، مالدیو، عمان، قطر، نپال، شبه جزیره ماکائو و جزیره تیمور لسته.
  • ۳ کشور در قاره اقیانوسیه: پالائو، تووالو و ساموآ.
  • یک کشور در قاره آمریکا: بولیوی.

مدارک لازم برای اخذ این ویزا عبارت است از ترجمه مدارک موردتأیید کنسولگری کشور مقصد و ارائه آنها به واحد پلیس مهاجرت مستقر در فرودگاه. پلیس بعد از تأیید مدارک و دریافت هزینه صدور ویزا، مهر ورود را روی گذرنامه مسافر ثبت می‌کند که شامل اطلاعات مربوط به زمان ورود و مدت‌زمان مجاز اقامت مسافر در کشور است. برای آنکه با مشکلاتی مثل اخراج از کشور یا پرداخت جریمه روبه‌رو نشوید، توصیه می‌کنیم به زمان تعیین‌شده پایبند باشید و قبل از موعد مقرر، کشور مقصد را ترک کنید.

۳. سفر با ویزای الکترونیک

سفر با ویزای الکترونیک

یک راه دیگر برای سفر بی‌دردسر به کشورهای خارجی، دریافت ویزای الکترونیک است که مسافر مراحل درخواست آن را قبل از روز سفر به‌صورت اینترنتی انجام می‌دهد. زمانی که مراحل درخواست این ویزا را روی وب‌سایت کنسولگری کشور مقصد تکمیل می‌کنید، اطلاعات ویزا روی پایگاه داده مهاجرتی آن کشور ذخیره و به‌محض ورود به کشور، روی گذرنامه شما ثبت می‌شود.

در سال ۲۰۲۳ میلادی، مسافران ایرانی می‌توانند با ویزای الکترونیک به ۱۸ کشور جهان سفر کنند. این کشورها عبارت‌اند از:

  • ۱۴ کشور در قاره آفریقا: جمهوری دموکراتیک کنگو، جیبوتی، اتیوپی، گابن، گینه، گینه بیسائو، لسوتو، ماداگاسکار، مالاوی، موزامبیک، رواندا، سودان جنوبی، کنیا و اوگاندا.
  • ۲ کشور در قاره آسیا: کامبوج و عمان.
  • یک کشور در قاره اروپا: جمهوری آذربایجان.
  • یک کشور در قاره آمریکا: بولیوی.

سفر به کدام کشور‌ها بدون ویزا انجام می‌شود؟

در ادامه، کشورهایی که مسافران با پاسپورت ایرانی معتبر را بدون ویزا، با ویزای فرودگاهی یا ویزای الکترونیک می‌پذیرند، به‌تفکیک قاره، معرفی می‌کنیم.

کشورهای بدون ویزا در قاره آسیا

نام کشور نوع ویزا مدت‌زمان اقامت (روز)
ارمنستان بدون ویزا ۹۰
عراق بدون ویزا ۳۰
مالزی بدون ویزا ۱۴
قزاقستان بدون ویزا ۱۴
کامبوج ویزای فرودگاهی ـ ویزای الکترونیک ۳۰
لبنان ویزای فرودگاهی ۳۰
مالدیو ویزای فرودگاهی ۳۰
عمان ویزای فرودگاهی ـ ویزای الکترونیک ۳۰
قطر ویزای فرودگاهی ۳۰
نپال ویزای فرودگاهی ۱۵۰
شبه جزیره ماکائو ویزای فرودگاهی ۳۰
سریلانکا ویزای الکترونیک ۳۰
پاکستان ویزای الکترونیک ۳۰
جزیره تیمور لسته ویزای فرودگاهی ۳۰

کشورهای بدون ویزا در قاره اروپا

نام کشور نوع ویزا مدت‌زمان اقامت (روز)
ترکیه بدون ویزا ۹۰
گرجستان بدون ویزا ۴۵
جمهوری آذربایجان ویزای الکترونیک ۳۰

کشورهای بدون ویزا در قاره آمریکا

نام کشور نوع ویزا مدت‌زمان اقامت (روز)
دومنیکا بدون ویزا ۲۱
هائیتی بدون ویزا ۹۰
ونزوئلا بدون ویزا ۱۵
جمهوری سورینام بدون ویزا ۹۰
بولیوی ویزای فرودگاهی ـ ویزای الکترونیک ۹۰

کشورهای بدون ویزا در قاره آفریقا

نام کشور نوع ویزا مدت‌زمان اقامت (روز)
آنگولا ویزای فرودگاهی ‍-
بوروندی ویزای فرودگاهی ۳۰
دماغه سبز ویزای فرودگاهی
اتحاد قمر ویزای فرودگاهی ۴۵
جمهوری دموکراتیک کنگو ویزای الکترونیک ۹۰
جیبوتی ویزای الکترونیک
اتیوپی ویزای الکترونیک ۹۰
گابن ویزای الکترونیک ۹۰
گینه ویزای الکترونیک ۹۰
گینه بیسائو ویزای فرودگاهی ـ ویزای الکترونیک ۹۰
لسوتو ویزای الکترونیک ۱۴
ماداگاسکار ویزای فرودگاهی ـ ویزای الکترونیک ۹۰
مالاوی ویزای الکترونیک ۹۰
موریتانی ویزای فرودگاهی
موزامبیک ویزای فرودگاهی ـ ویزای الکترونیک ۳۰
نیجریه ویزای فرودگاهی
رواندا ویزای فرودگاهی ـ ویزای الکترونیک ۳۰
سیرالئون ویزای فرودگاهی ۳۰
سومالی ویزای فرودگاهی ۳۰
سودان جنوبی ویزای الکترونیک
کنیا ویزای الکترونیک ۹۰
اوگاندا ویزای الکترونیک
زیمبابوه ویزای فرودگاهی ۹۰
توگو ویزای فرودگاهی ۱۵
ساحل عاج ویزای فرودگاهی ۹۰

کشورهای بدون ویزا در قاره اقیانوسیه

نام کشور نوع ویزا مدت‌زمان اقامت (روز)
میکرونزی بدون ویزا ۳۰
پالائو ویزای فرودگاهی ۳۰
تووالو ویزای فرودگاهی ۳۰
ساموآ ویزای فرودگاهی ۹۰

مقاصد پرطرفدار بین ایرانیان برای سفر بدون ویزا

۱. ارمنستان، سرزمین کوهستانی و پرباران

ارمنستان

ارمنستان، کشور زیبای دوست و همسایه، به‌خاطر نداشتن دردسرهای اخذ ویزا و جاذبه‌های گردشگری متنوع، یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری برای مسافران ایرانی است. این کشور تابستان‌های گرم‌و‌خشک، زمستان‌های سرد و برفی و بهاری خنک و معتدل دارد.

پیشنهاد می‌کنیم در طول اقامت‌تان در ارمنستان، سری به میدان جمهوری ایروان بزنید، موزه تاریخ را از نزدیک ببینید، در پارک عشاق قدم بزنید و منظره بکر دریاچه سوان را از دست ندهید. بهترین هتل‌های این کشور نظیر هتل رادیسون بلو ایروان، هتل نشنال، هتل قفقاز و هتل گرند ایروان با آغوش باز میزبان شما خواهند بود.

هزینه حدودی سفر به ارمنستان

مسافران ایرانی می‌توانند بدون ویزا تا حداکثر ۹۰ روز در ارمنستان اقامت کنند. برای هر ماه اقامت در این کشور، بدون احتساب هزینه اجاره و تفریحات، دست‌کم ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار کنار بگذارید. درصورت اقامت در هتل چهارستاره شبی ۱۰۰ دلار، هتل پنج‌ستاره شبی ۱۸۰ دلار، آپارتمان شبی ۲۵ تا ۱۰۰ دلار و برای اقامت در هاستل‌های ارزان‌قیمت شبی دست‌کم ۴۰ دلار را مدنظر داشته باشید.

۲. گرجستان، مهد زیبایی و آرامش

سفر به گرجستان تجربه لذت‌بخشی است که تا مدت‌ها از یادآوری خاطرات آن لبخند می‌زنید. این کشور پرجاذبه در محل تلاقی اروپا و آسیا واقع شده و مملو از مناطق کوهستانی، ساحلی و دره‌‌های سرسبز و زیباست. شهرهای تفلیس، باتومی و مستیا پرطرفدارترین مناطق این کشورند. پیشنهاد می‌کنیم در سفر به گرجستان، حتما از صومعه گلاتی، سوانتی، کلیسای جامع سوتیتسخولی، خیابان روستاولی و قلعه ناریکلا بازدید کنید.

هزینه حدودی سفر به گرجستان

مسافران ایرانی می‌توانند بدون ویزا تا حداکثر ۴۵ روز در گرجستان اقامت کنند. در این سفر، متوسط هزینه‌های ضروری یک ماه را حدود ۶۵۰ دلار در نظر بگیرید و هزینه اقامت و تفریحات را به آن اضافه کنید. برای اقامت در هتل چهارستاره، برای یک شب اقامت بین ۹۰ تا ۱۲۰ دلار و بالاتر و برای اقامت در هتل پنج‌ستاره از ۱۵۰ دلار به بالا را مدنظر داشته باشید. هزینه اقامت در آپارتمان‌های خارج شهر یا هاستل‌های ارزان‌قیمت به‌مراتب کمتر خواهد بود.

۳. ترکیه، پلی میان دو قاره آسیا و اروپا

ترکیه

ترکیه، اگرچه مقصد ارزان‌قیمتی نیست، به‌خاطر آب‌و‌هوای مطبوع، تفریحات دل‌پذیر و شرایط راحت سفر، سالانه هزاران مسافر ایرانی را به‌سمت مرزهای خود می‌کشاند. اینجا سرزمین تاریخی عثمانی‌ها، محله‌های رنگارنگ، باقلواهای لذیذ و سواحل زیبای مدیترانه است.

در طول اقامت‌تان، حتما سری به مسجد ایاصوفیه بزنید، کاخ دولماباغچه را از نزدیک ببینید، شگفتی‌های مسجد آبی را از نزدیک ببینید، لذت کشتی‌سواری در تنگه بسفر را تجربه کنید، در خیابان استقلال قدم بزنید و بازارگردی کنید.

هزینه حدودی سفر به ترکیه

مسافران ایرانی می‌توانند بدون ویزا تا حداکثر ۹۰ روز در ترکیه اقامت کنند. هزینه اقامت ۳ماهه در این کشور به محل اقامت و میزان تفریحات مسافر بستگی دارد. برای هزینه‌های ضروری یک ماه زندگی در ترکیه مبلغ ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار را در نظر داشته باشید و بسته به زمان سفر، شبی ۲۰ تا ۵۰۰ دلار هزینه اقامت را به آن اضافه کنید!

سخن پایانی

اگر تا پیش از خواندن این مقاله، عبارت «کشور بدون ویزا» به گوش‌تان عجیب و ناشناخته می‌رسید، حالا می‌دانید که برای سفر به یک مقصد خارجی و گذراندن تعطیلات، لزوما به ویزا نیاز ندارید چراکه مقاصد محبوبی مثل گرجستان، ارمنستان و ترکیه، با آغوش باز و بدون ویزا از مسافران ایرانی استقبال می‌کنند.

اگر مقصد دیگری می‌شناسید که در این مقاله از قلم ما جا مانده، در بخش نظرات با ما و همراهان ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *