مریضشدن و سرماخوردگی واقعا ناخوشایند است. علاوه بر عوارضی مانند گرفتگی گلو، بینی و مشکلاتی مانند تب، بیاشتهایی هم یکی دیگر از مشکلات سرماخوردگی است. اگر بدانید که در این دوران چه بخورید تا زودتر خوب شوید و در ضمن، اشتهایتان هم کمی سر جایش بیاید، اوضاع راحتتر و بهتر میگذرد. در این مقاله میخواهیم شما را با فهرست کاملی از انواع غذاهای سرماخوردگی آشنا کنیم. اگر خدایناکرده به سرماخوردگی مبتلا شدید، حتما به این فهرست نگاهی بیندازید.
۱. سوپ مرغ
سوپ از بهترین انتخابها برای دوران سرماخوردگی است. سوپ مرغ هم سرشار از خاصیت است و هم به آبرسانی به بدن کمک میکند. برای درستکردن سوپی ساده و مقوی باید مرغ را با کمی زردچوبه بپزید و بعد آن را به تابهای اضافه کنید که در آن پیاز و سیر تفت دادهاید.
مرغها را رشتهرشته و بعد به ترکیب پیاز و سیر اضافه کنید. در مرحله بعد باید چند لیوان آب را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید که مرغ کمکم خوب پختهتر شود. کمکم نوبت به اضافهکردن هویج و سیبزمینی میرسد. نمک و فلفل را هم بهاندازه کافی در ترکیب بریزید. بنا به سلیقهتان میتوانید از شلغم، کرفس یا موارد مشابه هم در کنار اینها استفاده کنید.
اگر از ترکیب منسجم و یکدست سوپ خوشتان میآید، بعد از پخت تمام مواد از گوشتکوب برقی برای مخلوطکردن تمام مواد در قابلمه استفاده کنید. در آخر هم جعفری و لیمو بریزید و سوپ را برای بیمار سرماخورده آماده کنید.
۲. سینی سبزیجات
درست است که مایعات برای درمان سرماخوردگی بسیار لازماند اما گاهی برای اینکه دلتان از بیحالی دربیاید، خوب است که به گزینههای دیگر هم فکر کنید. سینی سبزیجات هم بسیار مقوی است و به سریعترشدن روند بهبودی سرماخوردگی کمک میکند و هم حالت تُست دارد و میلکردنش برای بیمار خوشایند است.
برای آمادهکردن این سینی میتوانید بهسراغ سبزیجاتی مانند کلم بروکسل و کدوی حلوایی بروید. اینها را خرد کنید، در سینی فر بریزید و کمی روغن زیتون و نمک اضافه کنید. بعد بگذارید تا در دمای حدود ۱۸۰ سانتیگراد فر پخته و نرم شوند. بعد از اینکه مواد حالت پخته پیدا کردند، آنها را به ماهیتابه منتقل کنید و کمی تفت بدهید. از اضافهکردن سبزیجاتی مانند جعفری یا رزماری به ترکیب هم غافل نشوید.
۳. پوره کدوحلوایی و گلکلم
این پوره واقعا خوشمزه است. شاید بهنظرتان جذاب نیاید اما ترکیب کدوحلوایی خوشرنگ و گلکلمهای پرخاصیت واقعا مطلوب است و میتواند بدنتان را برای بهترشدن در دوران سرماخوردگی قوی کند.
گلکلم و کدوی حلوایی را بپزید و بعد که بهطور کامل نرم شدند، آنها را با مخلوطکن پوره کنید. ترکیب این دو در کنار هم و آمیختهشدن در بافت هم باعث شکلگیری پورهای خوشمزه و مغذی میشود. اضافهکردن کمی روغن زیتون به ترکیب برای شلشدن آن هم ایده بدی نیست.
۴. سالاد پرتقال و دانهها
سعی کنید که از دستورهای غذایی تازه و متفاوت استقبال کنید، بهویژه در زمانی که موادشان در دسترساند و تهیهشان سخت نیست. سالاد پرتقال هم از آن گزینههای گمنامی است که بسیار خاص و خوشمزه بهنظر میرسد.
در دوران سرماخوردگی باید استراحت کنید و از میزان فعالیت بدنیتان کم میشود. این موضوع روی فعالیت دستگاه گوارش و رودهها هم اثر منفی میگذارد. بهتر است با مصرف فیبر از کمکاری رودهها جلوگیری کنید.
این سالاد پر از فیبر با پرتقال، کاهو، گردو و دانههای دلخواه دیگر مانند بادام درست میشود. شما میتوانید از هر دانه و آجیلی در آن استفاده کنید. دانههای پرخاصیت انار را هم به ترکیب بیفزایید و با روغن زیتون و لیمو، سالادتان را نوشجان کنید.
۵. سوپ گوجه
این غذا برای کسانی مناسب است که هم سرما خوردهاند و هم کسی نیست که برایشان آشپزی کند. گوجهها را پوست بگیرید و پوره کنید. آنها را با کمی سیر و پیاز روی تابه تفت بدهید.
اجازه بدهید که گوجهها حالت پخته پیدا کنند و بعد با اضافهکردن آب سبزیجات به این ترکیب، بگذارید که محتویات تابه یا قابلمه غلیظ شوند. از گوشتکوب برقی برای منسجمکردن و یکپارچگی بافت سوپ استفاده کنید. اگر دلتان بخواهد، امکان اضافهکردن کمی پنیر به این سوپ هم وجود دارد.
۶. سوپ سبزیجات
صفی از سبزیجات و صیفیجات مقوی ردیف کنید: هویج، کدوی سبز، کرفس، قارچ و هر مورد دلخواه دیگر. اینها را با آب بپزید و به ترکیب لوبیا اضافه کنید. اجازه بدهید که سوپ غلیظ شود.
نمک و ادویهها هم بهمقدار لازم و بنا به سلیقه خودتان است. باز هم میتوانید با گوشتکوب برقی، سوپ را یکدست و لعابدار کنید. اگر هم مایل هستید که قطعات محتویات زیر دندانتان بیاید که هیچ.
۷. سالاد سبز
برای اینکه زودتر از بستر سرماخوردگی بیرون بیایید، بهتر است که موادی حاوی ویتامینهای C و A به بدن برسانید.
اسفناج را بپزید و با سیر تفتداده شده مخلوط کنید. گوجههایی را که برش داده و در فر خشک کردهاید هم در صف سالاد قرار بدهید. سپس همه مواد را بههمراهی روغن زیتون با هم ترکیب کنید. نتیجه این سالاد بسیار خوشمزه و خوشایند است. دنیای سالادها تنوع زیادی دارد و میتوانید هرچیز دیگری که دوست دارید و با ذائقهتان سازگار است هم به سالاد بیفزایید.
۸. خوراک مرغ، سیر و سبزیجات
مرغ را در تابه تفت بدهید و بعد به قابلمهای برای پختن در آب منتقل کنید. سپس نوبت به تفتدادن سیر، پیاز، رزماری و آویشن میرسد. مرغی که پخته شد را به تابه و به ترکیبات دیگر اضافه کنید و بگذارید که عطر و رایحه سیر و سبزیجات به مرغ وارد شود. یادتان باشد که از ریختن روغن زیاد و سرخکردن مرغ بپرهیزید.
۹. حمص با سیر
با غذاساز، روغن، لوبیا، آب لیمو، سیر و نمک را با هم ترکیب کنید. روی این مواد را بپوشانید تا زمانی که یکدست و با بافت هم آمیخته شوند. آنها را به یک کاسه کوچک منتقل کنید.
از سبزی و نان هم کمک بگیرید و این غذای خوشمزه را نوشجان کنید. لوبیا بهجای نخود در ترکیب این حمص مناسب برای سرماخوردگی است چون بدن را قوی میکند و طعم خوبی هم دارد.
۱۰. سوپ هویج و پرتقال
هویج و پیاز را بهمدت ۸ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید. آب گوشت را اضافه کنید و به جوش بیاورید. حرارت را کم کنید و بگذارید که هویج بهطور کامل نرم شود. مواد را در مخلوطکن بریزید تا یکدست شوند. سپس آنها را دوباره به قابلمه برگردانید.
آب پرتقال و ترخون خردشده را با هم مخلوط کنید و به جوش بیاورید. اینها را به مواد مرحله قبل اضافه کنید تا سوپی مقوی با طعمی خاص و جدید نوشجان بفرمایید.
در آخر
این غذاها از مواد و ترکیباتی آماده میشوند که در دسترس هستند. شاید بعضی از گزینههای پیشنهادیمان تازه باشند و حتی کمی عجیب اما باور کنید که با امتحانکردنشان در دوران سرماخوردگی از طرفداران آنها خواهید شد. در دوران بیماری باید با مصرف غذاهای مقوی بدن را ایمن کنید و دوباره به حالت اول برگردانید. پیشنهادهای ما در این مقاله همگی مقوی و پر از مواد مغذیاند. ضمن اینکه طعم و ترکیب خوبی هم دارند. کدامیک را بیشتر دوست دارید و مایل به امتحانکردنش هستید؟ برای سفارش آنلاین انواع غذا ها می توانید به سرویس غذا اسنپ مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید